Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu

Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu

Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu

Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu

Reiseinformasjon 13 dager MS Santa Cruz II
Avganger
26 avganger mellom mar 2024 og mar 2025
Pris fra
kr 102 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

9-dagers ekspedisjonscruise på Galápagosøyene pluss et landeventyr i Machu Picchu

Landeventyr i Sør-Amerika

Den første delen av eventyret skjer på land. Vi drar fra Lima, Perus livlige hovedstad, og flyr til Cusco, det historiske sentrum av Inka-imperiet, der du kan oppdage de mange kulturelle og arkitektoniske underverkene. Deretter reiser vi til den hellige dalen på et luksustog til det utrolige fjellcitadellet Machu Picchu før vi drar tilbake til Cusco og flyr til sjarmerende Quito, «byen med evig vår».

De imponerende Galápagosøyene

Når vi har utforsket Quitos historiske sentrum og besøkt ekvator, tar vi turen til Galápagosøyene for et uforglemmelig haveventyr. Vær på utkikk etter ikoniske dyr som kjempeskilpadder, haviguaner og blåfotsuler. På dette aktive cruiset, med et ekspedisjonsteam om bord med lokale guider, kommer du nærmere de mange naturlige underverkene fra små pangabåter, kajakker og glassbunnsbåter.

Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu Galápagosøyene – I Darwins fotspor pluss Machu Picchu
 • Dag 1
  Ankomst i Lima

  Landeventyret ditt starter

  Start eventyret ditt i historiske og moderne Lima

  Velkommen til Peru – et av de mest fascinerende landene i Sør-Amerika!

  Hvis du har tid etter ankomst til Lima, kan vi anbefale deg gå rundt i gatene for å begynne å bli kjent med byen og se det du er interessert i.

  Eller hvorfor ikke gå langs strandpromenaden ved havet i det eksklusive Miraflores-distriktet. Her er det mange restauranter, kafeer og butikker hvor du kan kjøpe alt du trenger før eventyret ditt. Lima anses for å være mathovedstaden i Latin-Amerika, og vi anbefaler at du prøver den lokale retten ceviche – rå, limemarinert fisk med løk og chili.

  Dag 1
  Ankomst i Lima

  Landeventyret ditt starter

 • Dag 2
  Lima

  Oppdag byen Lima 

  Oppdag Limas historiske sentrum og mer

  Etter frokost kan du være med på en bytur i Lima der det serveres lunsj. Under turen blir du bedre kjent med Limas historiske sentrum, som er sted på UNESCOs verdensarvliste og det er fullpakket med elegant spansk kolonialarkitektur, og i tillegg får du se andre interessante steder i Lima. Besøk også det fascinerende Larco-museet, som har den beste private samlingen av førkolumbiansk kunst i landet.

  Etter denne halvdagsutflukten har du tid til å ta deg inn i denne mangfoldige byen. Her kan du blant annet se byens store torg eller dra på restaurant for å prøve en ny middag med regionale spesialiteter før du finner roen og overnatter på hotellet.

  Dag 2
  Lima

  Oppdag byen Lima 

 • Dag 3
  Flyvning til Cusco

  Inkaenes by og en kulturskatt

  Utforsk det historiske hovedsetet til Inkariket

  Om morgenen tar vi et fly til Cusco, som er det historiske hovedsetet for Inkariket. En lokal guide tar deg med til innsjekkingen på hotellet, før du blir invitert med ut på en guidet tur i den enigmatiske byen.

  Du vil se imponerende inka-strukturer som står i kontrast til utsmykkede bygninger fra den spanske kolonitiden. Besøk den seremonielle festningen Sacsayhuaman, eller beundre arkitekturen på det spanske Santo Domingo-klosteret, som ble bygget på ruinene til Koricancha, inkaenes soltempel. Når vi har sett høydepunktene i denne kulturelle og arkitektoniske juvelen, drar vi tilbake til hotellet for å spise i middag.

  Dag 3
  Flyvning til Cusco

  Inkaenes by og en kulturskatt

 • Dag 4
  Machu Picchu

  Tilbake til en tapt verden 

  Oppdag inkaenes tapte by

  Tidlig om morgenen blir du transportert til Ollantaytambo i den hellige dalen, der du går om bord i den smalsporede jernbanen til Machu Picchu. Underveis passerer vi et vakkert fjellandskap.

  Etter rundt to timer, stopper vi i den lille byen Aguas Calientes, der vi tar en kort busstur til Machu Picchu – Inkaenes tapte by.

  Her går vi ut på en guidet omvisning i denne en gang bortgjemte byen, og ser de enorme murene, terrassene og rampene som er skåret ut av fjellet. Du kan glede deg til å oppleve den fredfylte atmosfæren på Machu Picchu når du ser ut over lavlandsjungelen fra byen i skyene.

  Etter lunsj returnerer vi til Cusco, der vi overnatter den siste natten på hotellet.

  Dag 4
  Machu Picchu

  Tilbake til en tapt verden 

 • Dag 5
  Fly til Quito

  Quito – byen med en evig vår 

  Oppdag den pulserende byen Quito

  Dagen begynner med frokost på hotellet. Deretter kjører vi til Cusco lufthavn og tar morgenflyet via Lima til Ecuador. Vi ankommer Quito på ettermiddagen.

  Oppdagelsesreisen starter på ekvator, ved foten av de frodige Andesfjellene. Quito ligger på 2850 meters høyde, og er verdens nest høyest beliggende hovedstad. Hovedtrekkplasteret er den flotte gamlebyen som ble grunnlagt på en gammel inka-bosetning. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste og er full av godt bevart koloniarkitektur, som fargerike plazaer, storslåtte kirker og vakre monumenter. Finn deg til rette på hotellet, før du går ut for å utforske.

  Dag 5
  Fly til Quito

  Quito – byen med en evig vår 

 • Dag 6
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

  Gå langs ekvator i midten av verdensbyen

  I dag blir det en guidet tur i Quitos utrolige gamleby, som er et av de største og best bevarte kvartalene fra kolonitiden i Sør-Amerika. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater mens du beundrer arkitekturen og prøver deilig sjokolade laget av den beste ecuadorianske kakaoen langs veien.

  Deretter drar du til den ikoniske «Byen midt i verden» (Ciudad Mitad del Mundo), som ligger rundt 26 km nord for Quito. Etter lunsj besøker vi det berømte monumentet som markerer linjen til ekvator. Ha kameraet klart for å forevige øyeblikket der du står med én fot i hver halvkule.

  Dag 6
  Quito 

  Besøk historiske Quito  

 • Dag 7
  Baltra-øya og Mosquera-øya 

  Cruiset starter 

  Gjør deg klar til å utforske de spektakulære Galápagosøyene

  Etter frokost tar en kort flytur oss til øya Baltra i de spektakulære Galápagosøyene. Vi blir transportert rett til havnen der det komfortable ekspedisjonsskipet vårt MS Santa Cruz II venter.

  Du får det første et første glimtet av det utrolige dyrelivet på Mosquera-øya, som er hjem til en av øygruppens største kolonier av sjøløver. Vi tar de små pangabåtene våre til land for å ta en nærmere titt.

  Se etter blåfotsuler og klippekrabber mens vi vandrer over de flate sanddynene, og hør når naturguidene våre snakker om økosystemene på land og til havs.

  Dag 7
  Baltra-øya og Mosquera-øya 

  Cruiset starter 

 • Dag 8
  San Cristóbal-øya 

  San Cristobal-skilpadder 

  Møt de berømte kjempeskilpaddene

  Dagens første stopp er ved skilpaddereservatet Cerro Colorado, som er et avlssenter for den truede kjempeskilpadden. Det er også hjemsted for andre endemiske arter, som San Cristobal-spottefuglen og San Cristobal-lavaøglen.

  Kjempeskilpadden er sannsynligvis den mest ikoniske av alt dyreliv på Galápagosøyene, og de kan bli over 100 år gamle. Her trives de godt i skoger som ligner på det naturlige habitatet deres.

  De små pangabåtene tar deg så videre til Punta Pitt, det eneste stedet på Galápagosøyene hvor du kan se tre sulearter. Bli med på en naturvandring, utforsk kystlinjen med båt, eller snorkle og svøm i det krystallklare vannet.

  Dag 8
  San Cristóbal-øya 

  San Cristobal-skilpadder 

 • Dag 9
  Øyene Santa Fé og South Plaza 

  Santa Fe og South Plaza 

  Se dyrelivet i idylliske omgivelser

  Vi starter dagen med en tur på de nydelige strendene på Santa Fe, hvor du finner den endemiske barrington-landiguanen og en koloni med sjøløver.

  Du kan svømme eller snorkle fra de små pangabåtene, padle rundt rundt i kajakk, eller bli med på en tur i båten vår med glassbunn for å se sjølivet under vann. Etter en deilig lunsj tilberedt av kokkene om bord, drar vi til South Plaza-øya.

  Hold utkikk etter fregattfugler, svalestjertmåker og galapagoshavlirer som glir gjennom luften. Blant et stort utvalg av planter og vekster ligger landiguaner og dovner seg ved kysten, mens haviguanene beveger seg inn og ut av vannet.

  Dag 9
  Øyene Santa Fé og South Plaza 

  Santa Fe og South Plaza 

 • Dag 10
  Øya Santa Cruz 

  Utforsk Santa Cruz 

  Lær om lokal bevaring på Santa Cruz-øya

  I dag besøker vi Charles Darwin Research Station i Puerto Ayora

  Dette er et gigantisk avlssenter for skilpadder, der du kan du se nylig klekkede skilpadder og Darwins berømte finker, fuglene han brukte som grunnlag for evolusjonsteorien om naturlig utvalg. Det er også en imponerende skog med kaktus som er hjemsted for mange landfugler.

  Nyt et kjøligere klima over lunsj i det frodige høylandet, der gigantiske skilpadder kryper rundt, tygger på gress og koser seg i bassenger.

  Du får også tid til andre aktiviteter, som terrengsykling eller besøk til en sukkerplantasje.

  Dag 10
  Øya Santa Cruz 

  Utforsk Santa Cruz 

 • Dag 11
  Española-øya 

  Dramatiske Española 

  Lavaøgler og utrolig fugleliv

  Ekspedisjonscruiset på Galápagosøyene kommer til Española, som er den sørligste øya i øygruppen. Fuglelivet her er helt spesielt, så hold øynene åpne for nazcasule, blåfotsule og svalestjertmåke. Fra april til desember kan man ofte se den mektige galapagosalbatrossen.

  Det er også en mulighet for å se røde espa’ola-lavaøgler og haviguaner, samt det berømte blåsehullet, El Soplador, som skyter vann nesten 23 meter opp i luften.

  Etter lunsj om bord på skipet, drar vi til den vakre korallstranden Gardner Bay og den nærliggende Osborn-øya for å se etter sjøløver, spottfugler og finker. Hvis du har lyst til å røre litt på deg, kan du snorkle eller padle i kajakk.

  Dag 11
  Española-øya 

  Dramatiske Española 

 • Dag 12
  Eden-øya og North Seymour 

  Livet i revene på Eden-øya 

  Grønne skilpadder, haier og sjeldne fuglekolonier

  De mange mulighetene for å se dyrelivet fortsetter på Eden-øya, hvor vi håper å se grønne havskilpadder, rokker og revhaier. Hold utkikk etter fregattfugler på land med sine karakteristiske røde strupesekker.

  Du kan svømme eller snorkle for å utforske revene. Alternativt kan du se revene fra glassbunnsbåten vår eller med kajakk. Etter lunsj seiler vi til North Seymour.

  Øya er et flott sted hvis du vil se kolonier av blåfotsuler og svalestjertmåker. Sjøløver og hvaiguaner samles også her på grunn av det rike sjølivet i vannet.

  Dag 12
  Eden-øya og North Seymour 

  Livet i revene på Eden-øya 

 • Dag 13
  Baltra-øya til Guayaquil  

  Ekspedisjonen kommer til veis ende 

  Fra Galápagosøyene tilbake til Guayaquil

  Ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten når du går i land på Baltra-øya. Du får transport til flyplassen i Baltra for flygningen til Guayaquil. Her kan du ta internasjonale fly videre, eller hvis du vil, kan du fortsette til Quito for å la eventyret fortsette.

  For å utforske mer av Ecuador, kan du forlenge oppholdet ditt og bli på et av de valgfrie etterprogrammene våre.

  Når du forlater denne fascinerende regionen, tar du med deg utrolige minner om fantastisk dyreliv og eventyrlige opplevelser som ikke mange får muligheten til å oppleve.

  Dag 13
  Baltra-øya til Guayaquil  

  Ekspedisjonen kommer til veis ende 

Avganger

2024

Mars:
23.
April:
6.
20.
Mai:
4.
18.
Juni:
1.
15.
29.
Juli:
13.
27.
August:
10.
24.
September:
7.
21.
Oktober:
5.
19.
November:
2.
16.
30.
Desember:
14.
28.

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
11.
25.
Februar:
8.
22.
Mars:
8.

Hva er inkludert

Hotell

 • To netter i Lima, to netter i Cusco og to netter i Quito før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost. Middag på dag tre til seks.

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Lima til Cusco og fra Cusco til Quito (via Lima), inkludert alle avgifter
 • Fly i økonomiklasse mellom Quito og Baltra, og Baltra og Guayaquil, inkludert alle avgifter

Transport

 • Transport fra flyplassen til hotellet og fra hotellet til flyplassen i Quito før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom flyplassen og skipet i Baltra

Utflukter

 • Bytur i Lima inkludert lunsj før ekspedisjonscruiset
 • Turpakke: Cusco og Machu Picchu som beskrevet, inkludert utflukter med lunsj, togbilletter, inngangspenger, transport fra hotellet til flyplassen i Lima og innenfor Cusco, før ekspedisjonscruiset
 • Heldagsutflukt: Historiske Quito og «byen midt i verden», inkludert lunsj før ekspedisjonscruiset

Tillegg

 • Adgangsgebyr til Galápagosøyene nasjonalpark
 • Transittkontrollkort for Galápagosøyene
 • Tilgang til flyplassloungen på Guayaquil (eller Quito) lufthavn ved retur fra Galápagosøyene for gjester som flyr internasjonalt på avreisedagen

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke*
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Gratis leie av våtdrakt
 • Velkomst- og avskjedscocktailer

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Bruk av Vitenskapssenteret med et lite bibliotek og mikroskop
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med ekspedisjonsteamet i små pangabåter
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Flyet ditt fra Baltra går til Guayaquil. Hvis du vil avslutte ekspedisjonen i Quito, må du informere reiseoperatøren din
 • Landprogrammet i Peru og Quito i Ecuador foregår i store høyder. Det foregår henholdsvis 3380 og 2850 meter over havet, så du kan få mild høydesyke.
 • Den landbaserte turen i Peru innebærer lange strekninger med aktiv reise og gåing over ujevnt terreng. Du må være forberedt på et klima som varierer fra store høyder til tropisk vær.
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Ditt skip

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renovert 2021
Skipsverft ASENAV Shipyard (CHL)
Passasjerkapasitet 90
Bruttotonnasje 2664 T
Lengde 71,8 m
Skipsbredde 13,4 m
Fart 10,5 knop
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du utforsker Galápagosøyene med oss, gjør du det om bord på MS Santa Cruz II - et lite, men romslig ekspedisjonsskip med stilfulle fasiliteter av høy kvalitet. Det er bare plass til rundt 90 gjester, og den koselige, uformelle atmosfæren gjør så du raskt vil føle deg som hjemme.

Les mer om MS Santa Cruz II

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: