Mer enn du kan forestille deg

Svart, vulkansk stein, hvite sandstrender, krystallblått hav og duse horisonter. Våkne til dyrene du drømte om som liten og svøm med regnbuefargede fisker. Et Galápagos-cruise med Hurtigruten Expeditions er mer enn du kan forestille deg.

Bedre enn en drøm

Det finnes mange grunner til hvorfor Galápagos-øyene er en så storslagen destinasjon. I denne gruppen av avsidesliggende øyer finner du noen av de mest unike dyreartene i verden. Når du besøker Galápagosøyene med Hurtigruten Expeditions, kan du omgi deg med den vakre naturen og få muligheten til å se et stort mangfold av dyr og planter. Mens du går gjennom det vulkanske terrenget, kan du beundre den ikoniske vakre naturen og den fantastiske utsikten.


Er du klar for en opplevelse som er mer enn du kan forestille deg?

Les mer om Galápagosøyene Les mer om Galápagosøyene
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Bilde: iStock

Opplev mer

Når du reiser til Galápagosøyene med Hurtigruten Expeditions, har du sjansen til å utforske både på land og til sjøs, med daglige utflukter som:

 • Guidede ekspedisjoner gjennom nasjonalparker på flere av Galápagosøyene
 • Kajakkpadling og padlebretteventyr i tropiske vann
 • Hval- og delfinsafari med utflukter i småbåter
 • Snorkling blant det fantastiske sjølivet
 • Utsøkte mat- og shoppingopplevelser i sjarmerende, men kultiverte butikker og restauranter
Les mer om aktivitetene våre Les mer om aktivitetene våre
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Bilde: iStock

I villmarken

Et av trekkene som kjennetegner Galápagosøyene er de mange dyreartene som er hjemmehørende her. De «15 store» dyrene er øygruppens mest ikoniske arter, deriblant: Elefantskilpadde, galapagosalbatross, galapagospingvin, rødfotsule, blåfotsule, galapagosflamingo med flere. I løpet av turen til Galápagosøyene, vil du nok se mange av disse dyrene!

I villmarken

Et av trekkene som kjennetegner Galápagosøyene er de mange dyreartene som er hjemmehørende her. De «15 store» dyrene er øygruppens mest ikoniske arter, deriblant: Elefantskilpadde, galapagosalbatross, galapagospingvin, rødfotsule, blåfotsule, galapagosflamingo med flere. I løpet av turen til Galápagosøyene, vil du nok se mange av disse dyrene!

Elefantskilpadde

Galapagosflamingo

Galapagospingvin

Blåfotsule

Last ned våre 15 store (PDF)

Småbåtopplevelse

Etter en lang dag med utforsking, kan du nyte den fantastiske stemningen på Santa Cruz II, som gir reisende en mulighet til å koble av.

Om kvelden kan du nippe til en cocktail på Sky Deck, slappe av i boblebadet eller lese i bibliotekhjørnet. Vi byr på femstjerners serveringssteder og engasjerende økter, noe som stadig minner gjestene på kvaliteten og servicen som tilbys om bord i skipet. Alle rommene er utformet og tilrettelagt for å gi topp komfort for alle reisende. 

Les mer om Santa Cruz II Les mer om Santa Cruz II
young hiker walking along the shore
Bilde: Shutterstock

Oppdag Galápagosøyene med ekspertene våre

De erfarne ekspertene våre vil være dine uunnværlige verter under Galápagos- ekspedisjonen. De vil lede deg gjennom et bredt spekter av aktiviteter, både på land og om bord. De vil også dele omfattende kunnskap om alt fra marinbiologi og dyreliv til lokal historie, geologi og hvordan du kan beskytte det uberørte miljøet. Kunnskapen og erfaringen deres er uten sidestykke, og lidenskapen og energien deres er smittsom.

young hiker walking along the shore
Bilde: Shutterstock

Morsomme fakta

Galapagosøyene er både en øygruppe og en nasjonalpark. De står også på UNESCOs verdensarvliste. Galápagosøyene er formet av lava ansamlinger og full av skjoldvulkaner, og mange av dem har aktive perioder. Galápagosøyene består av 13 store øyer, seks mindre øyer og en rekke holmer og klipper ved ekvator.

Galápagosøyene er en del av Ecuador.

Galápagosøyene ligger rundt 965 kilometer fra kysten av Ecuador og 885 km vest før Sør-Amerika i Stillehavet.

Galapagospingviner lever og hekker på Galápagosøyene året rundt. Du finner dem på øyene Isabela og Fernandina. Du kan også se dem på øyene Floreana, Santiago og Bartolome.

 • Elefantskilpadden er den største skilpaddearten i verden. De kan bli over halvannen meter lange og veie over 220 kg. De har noen av de lengste livsløpene blant alle virveldyrene vi vet
  om. De blir ofte over 100 år gamle. De er utrydningstruet.
 • Mange folk forveksler elefantskilpadden med kjempeskilpadden. Dette er derimot en egen kategori av skilpadder, med tolv arter som lever på ulike steder i øygruppen.
 • Elefantskilpadder kan ikke svømme og lever hele livet sitt på Galápagosøyene.

Vi mener at du trenger minimum fem dager for å virkelig oppleve de mest isolerte og vakreste øyene i Galápagosøygruppen og sørge for at du har muligheten til å se det unike dyrelivet i nærheten.

Det finnes 56 fuglearter som er hjemmehørende på Galápagosøyene. Disse er her året rundt. I tillegg finnes det 29 ulike trekkfugler.

Det finnes 56 dyrearter på Galápagosøyene, og 27 av disse er hjemmehørende og finnes kun på øyene. Seks av de hjemmehørende artene er kritisk utrydningstruet.

Galápagosøyene er en destinasjon som passer fint året rundt. Ekvatorklimaet gjør at det månedlige været på Galápagosøyene er ganske stabilt. Det er noen små forskjeller fra sesong til sesong. Den «varme» sesongen er fra desember til mai, og er den beste tiden for snorkling. Den «kalde» sesongen er fra juni til november. Dette er den beste tiden for å se delfin, hval og andre store sjødyr. Hvis du kommer på besøk i perioden mellom den varme og den kalde sesongen i mai og november, kan du få med deg det beste fra begge verdener.

 • Januar: Perfekt for snorkling og fugletitting. Grønne havskilpadder kommer opp på strendene for å legge egg.
 • Februar: Perfekt for kajakkpadling og snorkling. Flamingoer og sjøiguaner begynner å hekke.
 • Mars: Perfekt tidspunkt for snorkling med pingviner og tropiske fisk. Galapagosalbatrossen kommer til øyene.
 • April: En av de mest populære årstidene for besøkende. Perfekt for snorkling. Slutten av klekkesesongen for kjempeskilpaddene. Eggene til de grønne havskilpaddene begynner å klekke og nye skilpadder titter frem. Eggene til landiguanene klekker.
 • Mai: Dynamisk vær og svært aktive dyr. Blåfotsula begynner parringsritualene sine, havskilpaddeeggene klekker, passatstormsvalene hekker og galapagospingvinene er svært aktive på overflaten.
 • Juni: Kaldere sesong. Kjempeskilpadder begynner å migrere for å finne hekkesteder, og sørlige trekkfugler stopper innom på vei nordover. Knølhval migrerer ved kysten av øygruppen.
 • July: Sjøfuglene er aktive i parringen, galapagosskarven utfører sine vakre kurtiseritualer, lavaøglene begynner parringsritualene sine, og det er lett å se hvaler og delfiner. Dette er en av de beste årstidene for å se fire av stadiene til sula: egg, kylling, barn og ung voksen.
 • August: Kaldere vær, perfekt for fotturer. Kysttrekkfuglene kommer, kjempeskilpaddene drar tilbake til høylandet i Santa Cruz, hovedsesongen for sjøløvefødsler starter.
 • September: Årets kaldeste temperaturer. Sjøløver, pingviner og sjøfugler er på sitt mest aktive.
 • October: Lavahegrene hekker, pelsselene begynner parringssesongen, blåfotsula oppfostrer
  kyllinger, kjempeskilpaddene legger fremdeles egg og sjøløveunger er overalt.
 • November: Det varme været starter, maneter er overalt i øygruppa, passatstormsvalene begynner sin andre hekkeperiode og sjøløveunger leker mens de ser på folk som snorkler.
 • Desember: Eggene til kjempeskilpadden klekker, de grønne havskilpaddene parrer seg, sjø- og landiguaner begynner parringssesongen og galapagosalbatrosser vimser rundt.

Hurtigruten har som mål å beskytte det delikate og vakre økosystemet vi utforsker. Moderne motorteknologi gjør drivstofforbruket mer økonomisk, og anleggene våre for vannavsalting og vannbehandling om bord beskytter vannet rundt Galápagosøyene. Gjestenes miljømessige fotspor minimeres, og besøket ditt blir en del av bevaringsinnsatsen takket være et fokus på bærekraft som går igjen i hele selskapet. Fotavtrykket fra besøket til Galápagosøyene blir ikke bare redusert, men kompensert og fjernet ved hjelp av vårt eksemplariske program for karbonnøytralisering. I tillegg er det ingen engangsplast på skipene våre, og vi jobber for å gjøre alt vi kan for å beskytte stedene vi besøker.

Tilbud

En person iført en drakt

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsreiser

Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene. Dette tilbudet gjelder utvalgte avganger. Disse finner du på reisesiden.

Les mer