Den ultimate fjordekspedisjonen i Arktis

Island - Grønland - Norge

Rå skjønnhet og episke landskap - bli med på en ekspedisjon fra Island til verdens største fjordsystem, før vi utforsker de vakre norske fjorder. Opplev arktiske farvann med vårt originale ekspedisjonsskip, MS Fram, designet for å gi deg nærkontakt med naturen og dyrelivet på noen av Jordens mest isolerte steder.

 • Utforsk verdens største fjordsystem og opplev klimaendringene
 • Besøk Island, Grønland og Norge på samme reise
 • Se dyrelivet i Arktis - blant annet fugler, polarhare, lemen og ryper.
 • Oppdag Grønlands mest isolerte by, bebodd av jegere med spesialtillatelse for å jakte i området

Oversikt

På denne fantastiske ekspedisjonen skal vi utforske Grønlands storslåtte natur i Scoresbysund-fjorden. Den strekker seg 350 km innover i landet og byr på spektakulært landskap og fredelige omgivelser på samme tid.

Ordet «isolert» får en helt annen betydning her

Fra Islands hovedstad Reykjavik krysser vi havet mot den mest isolerte og avsidesliggende bygda på Grønland. Ittoqqortoormiit er nesten så langt som du kan komme fra noe annet bebodd område på Grønland. I opptil ni av årets måneder er tettstedet isolert på grunn av ismassene i sjøen. Like ved finner du verdens største nasjonalpark, en enorm ødemark og en 18 000 kilometer lang, røff kystlinje.

Enormt og slående vakkert

Så seiler vi i åtte dager i verdens største fjordsystem med høye fjell, basaltklipper og en enorm ødemark. Den overveldende skjønnheten til dette enorme fjordsystemet blir ikke mindre imponerende av det yrende dyrelivet du finner her. Vi får se fugler, moskus, reinsdyr, hvalross og kanskje til og med isbjørn. Flere av stedene har ingen tegn til at det har vært mennesker her før deg.

Vi krysser Nordishavet og gjør et stopp på Jan Mayen, en vulkanøy midt i havet. Deretter får du sjansen til å se noen av fjordene og de vakre stedene langs vår røffe Norskekyst.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

6 September 2017

Avreisehavn Reykjavik, Island
Dag 1
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day1.png

Den kjølige hovedstaden


Sted: Reykjavik

Islands hovedstad Reykjavik byr på mange interessante attraksjoner og historiske steder. Fra landemerker som Hallgrímskirkja og Perlan til naturlige underverker som isbreer, fossefall, geysirer og fjell ikke langt fra byen. Oppdag Reykjavik på egen hånd før du går om bord på MS Fram om ettermiddagen. 

Dag 2
1200x600_Isafjordur_©Hilde_Foss_day2.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Sjarmerende Ísafjörður


Sted: Ísafjörður

Ísafjörður var først et gammelt kirkested og så en handelsstasjon fra 1500-tallet. I dag består byen av sjarmerende gamle trehus, mange av dem er uendret siden 1700-tallet. Den gang var havnen full av båter og norske hvalfangere. Utforsk byen på egen hånd eller bli med ekspedisjonsteamet på aktiviteter som fottur, hesteridning og matopplevelser.

Dag 3
1200x600_Ittoqqortoormiit_©Sandra_Walser_day3.png
Bilde: Sandra Walser Bilde

Grønlands mest isolerte by


Sted: Ittoqqortoormiit, Grønland

Ittoqqortoormiit eller Scoresbysund er Grønlands mest isolerte by, og vårt første stopp på Nordøst-Grønland. Her bor det bare 560 innbyggere, og jegerne som bor her er de eneste som har lov til å jakte i Nordøst-Grønland nasjonalpark. Mens du utforsker byen vil du legge merke til stativene de lokale jegerne bruker for å tørke skinn fra dyrene de har jaktet på. Byen ligger like ved verdens største og dypeste fjordkompleks.En spesiell basalt-steinformasjon med horisontale linjer gjennom klippene, markerer overgangen til de enda mer øde områdene på Nordøst-Grønland.

De lokale guidene møter oss og gir oss kart og informasjon om hva som er tilgjengelig under besøket. Programmet er individuelt for hvert besøk, og vil normalt inkludere museum, kirke, fotoutstilling og til og med oppskytning av en værballong, alt sammen med lokale guider. Du kan selvfølgelig også vandre rundt byen på egenhånd.

Dag 4-8
1200x600_Scorebysund_©Hurtigruten_day4.png

Utforsk Scoresbysund fjordkompleks


Sted: Scorerbysund, Grønland

Nå går seilasen inn i verdens største fjordsystem. Du kommer til å merke temperaturforskjellen når vi forlater Golfstrømmens varme vann og kommer til den kalde havstrømmen som følger kysten av Øst-Grønland. Noen av stedene vi går i land på denne ekspedisjonen, har ikke vært besøkt av andre mennesker de siste 200 årene – om noen gang!

Dag 9
1200x600_Jan_Mayen_©Tom_Lennie_day9.png
Bilde: Tom Lennie Bilde

En av verdens mest isolerte øyer


Sted: Jan Mayen

Jan Mayen er norsk territorium og en av de mest isolerte øyer i verden. Nærmeste landområder er Island, over 600 kilometer unna, og Norge, nesten 1000 kilometer østover.

Vulkanen Beerenberg er verdens nordligste aktive vulkan og hadde sitt siste utbrudd i 1985. Det er også et av Norges høyeste fjell med sin perfekte kjegleform og en topp som rager 2277 meter over havet. I det 16. århundret opererte nederlandske hvalfangere fra Jan Mayen, og i dag er en norsk værstasjon bebodd av et par mennesker året rundt, med post som innimellom slippes fra et fly.

Det er sjelden turister besøker Jan Mayen, særlig noen som går i land. Kapteinen, besetningen og ekspedisjonsteamet på MS Fram vil gjøre deres ytterste for å gjøre det mulig å sette fot på denne eksotiske utposten. Dette vil bli en opplevelse for livet.  

Dag 10
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day10.png

Seilas på Norskehavet


Sted: Norskehavet

Hele denne dagen vil vi tilbringe på havet mens vi seiler mot Norges kyst. Ekspedisjonsteamet vil holde sine siste foredrag, og du kan nyte presentasjoner, utsikten fra observasjonssalongen, eller kanskje bare slappe av i et av våre utendørs boblebad. Husk at vi også har mange interessante bøker i vårt bibliotek.

Dag 11
1200x600_Trollfjord_©Trym_Ivar_Bergsmo_day11.png
Bilde: Trym Ivar Bergsmo Bilde

Utforsk Raftsundet, Trollfjord og Lofoten


Sted: Lofoten, Norge

Vi når Norges fastland og seiler gjennom det smale Raftsundet. Så drar vi innover den enda smalere Trollfjorden, der de loddrette fjellveggene stiger rett opp fra sjøen. Deretter tilbringer vi en dag i Lofoten for å utforske dette nydelige området som er kjent for gode fiskemuligheter, ekstrem natur og vakre fiskevær.

Dag 12
1200x600_Torghatten_©Hans_Föller_day12.png
Bilde: Hans Föller Bilde

Fjellet med et hull


Sted: Torghatten

Torghatten er et av de berømte landemerkene langs Helgelandskysten, og fra dekk får du god utsikt til fjellet med hull tvers gjennom. 

Dag 13
1200x600_Froya_©Tommy_Simonsen_day13.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Den fantastiske skjærgården


Sted: Frøya, Norge

Frøya ligger utenfor kysten av Trøndelag, omgitt av mer enn 5400 holmer og skjær som danner utrolig flotte omgivelser. Landskapet er kupert, men relativt flatt. Sistranda er administrasjonssenteret og et sjarmerende lite tettsted.

Dag 14
1200x600_Andalsnes_©Dominic_Barrington_day14.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Opplev Trollstigen og Vermafossen


Sted: Åndalsnes, Norge

Vi tilbringer dagen i Åndalsnes, et populært reisemål på grunn av sin plassering ved foten av noen spektakulære fjell og godt likte turruter. Trollstigen og Vermafossen er begge populære severdigheter her.

Dag 15
1200x600_Bergen_©Hurtigruten_day15.png

Tilbake til sivilisasjonen - Bergen, Norge


Sted: Bergen

Ekspedisjonen vår slutter i Bergen. Nyt dagen i denne internasjonale byen med småby-sjarme, omgitt av syv fjell. Spaser gjennom de pittoreske gatene i Bergen og nyt velkjente severdigheter som Håkonshall og Rosenkrantztårnet, Mariakirken, Bergen havn og det berømte fisketorget. Bergen ble grunnlagt i 1070 og vi anbefaler et besøk til de kjente husene på Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Vi håper du har hatt en fin tur om bord med oss, at du har lært noe nytt og at du tar med deg uforglemmelige minner fra noen av de mest isolerte områder på Jorden.

20 September 2017

Sted Bergen, Norge
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030