Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Reiseinformasjon 16 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
8 avganger mellom jun 2023 og jul 2024
Pris fra
kr 73 824
Frokost, lunsj og middag inkludert

16 dagers ekspedisjonscruise fra Island til Grønland med Diskobukta

Spektakulære Vestgrønland

Vi seiler fra Reykjavik, og vårt toppmoderne skip bringer deg til fjerne steder få får se. Bli med på en tradisjonell kaffemik med Qaqortoq-folket, oppdag eldgamle tradisjoner i Sisimiut og nyt enestående fjorder, isbreer og dyreliv når vi når et UNESCO-underverk.

Den lokkende Diskobukta

Opplev den rolige skjønnheten i Evighedsfjord før vi seiler til Nuuk, Grønlands fotogene hovedstad. De fantastiske panoramaene i Prins Christians Sund vil bli hos deg for alltid. Vær på utkikk etter dyreliv, som moskus, havørn og alker.

Diskobukta – Hjertet av Grønland Diskobukta – Hjertet av Grønland
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Fullpakket av kunst, kultur og historie er herlige Reykjavik vel verdt å tilbringe tid for å gå på oppdagelser, enten før eller etter cruiset ditt til Grønland.

  Ta en spasertur langs Laugavegur med boutiquer og utendørsbutikker, eller dra til den flotte Hallgrimskirkja

  eller det fascinerende Reykjavik kunstmuseet. Eller hvorfor ikke bestille et førprogram med oss og oppdage de fantastiske fossene, varme kildene, geysirene og nasjonalparkene i nærheten.

  MS Fridtjof Nansen venter på deg i havnen i Reykjavik. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken er det på tide å finne deg til rette i lugaren. Eventyret ditt har startet.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  Vi seiler til Grønland over Danmarksstredet, ruten som ble tatt av Eirik Raude, visstnok den første europeeren som slo seg til der. På tide å slappe av og utforske de elegante fasilitetene om bord i vårt hybride elektrisitetsdrevne skip.

  Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare protokollene for respektfullt å besøke dyrelivshabitater og arktiske urbefolkningssamfunn. På vitenskapssenteret kan du lære mer om Grønlands geologi, eller bli med i et av folkeforskningsprogrammene våre. Dra så på treningssenteret, svøm i uendelighetsbassenget, bestill en behandling i velværeområdet eller nyt et lekkert måltid i en av våre tre restauranter om bord.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

  Vårt Grønlandsekspedisjonscruise begynner for alvor i en by som har hatt bosetting siden forhistorisk tid. De fargerike husene og det frodige landskapet i Qaqortoq gir en vakker setting for å oppdage byens rike kultur.

  Utforsk det lokale museet, med sine sjeldne inuit-artefakter, eller nyt det vakre grønne landskapet på en vandretur til en innsjø i nærheten. Bli med på en valgfri utflukt for å møte vennlige lokale innbyggere og høre deres historie under en tradisjonell, sosial kaffemik.

  • Inkludert Besøk i Qaqortoq
  Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Utforske Kvanefjord

  Opplev ditt første syn av Grønlands fantastiske vestkystfjorder når vi når Kvanefjord i Sermersooq, som betyr «Sted med mye is».

  Ha kameraet klart for glitrende isfjell og breis som er delvis under vann – klarhvit med undertoner av krystallinsk blått. Disse isblokkskulpturene er noen av arktisnaturens fineste skaperverk.

  Få tar turen inn i denne fjerne fjorden, noe som gjør det enda mer spesielt å tilbringe dagen med å utforske her. Ekspedisjonsteamet vil velge steder du kan gå i land og nyte det vakre landskapet på en naturvandring eller dra ut i båter for å speide etter dyreliv.

  • Inkludert Utforsking av Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Utforske Kvanefjord

 • Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

  I dag når ekspedisjonscruiset vårt Maniitsoq. Kalt «Grønlands Venezia» for sine naturlige kanaler, de omkringliggende fjellene vil gi ærefryktig utsikt. Du vil kanskje til og med se flokker med knølhvaler fra kysten.

  Én gang har stedet vært et regionalt knutepunkt for handel av reinskinn, og folk har bodd her i 4000 år. Oppdag figurer utskåret av elfenben fra hvalross, tradisjonelle grønlandske folkedrakter og mange kunstverk i det lokale museet.

  Maniitsoq har mange alternativer for fotturer, med forskjellige utsiktspunkter å oppdage. Og ikke gå glipp av en mulighet til å prate med byens gjestfrie lokalbefolkning.

  • Inkludert Besøk i Maniitsoq
  Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

 • Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Vi når den spektakulært plasserte Sisimiut, bare 40 km nord for den nordlige polarsirkelen, der du vil oppleve midnattssolen ved sommerens høydepunkt.

  Gamle tradisjoner lever fortsatt i beste velgående her og du kan lære mer om de eldgamle Saqqaq-artefaktene på det lokale museet. Hvis du ser etter en spesiell suvenir, plukk med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut, den indre ullen til en moskusokse, som sies å være 10 ganger varmere enn saueull.

  En av de beste tingene du vil oppleve på ekspedisjonscruiset ditt til Grønland med oss, er å møte lokalsamfunnene på stedene vi utforsker – autentisk samhandling som skaper fantastiske minner.

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-oppførte Ilulissat-isfjord

  Ekspedisjonscruiset vårt når Diskobukta – et fristed for hvaler og seler. Ilulissat-isfjorden, et sted på UNESCOs verdensarvliste, er regelmessig øverst på listen over ting du må se og gjøre på Grønland, og i dag vil du finne ut hvorfor. Nyt enestående landskap mens du vandrer til isfjorden og den gamle Inuit-bosettingen Sermermiut.

  La deg forbløffe av enorme isfjell som flyter forbi i det dypblå havet, mens de får forskjellige nyanser av hvitt, grått og blått. Selv amatørfotografer vil returnere til skipet med de mest misunnelsesverdige bildene. Tilbake i vakre Ilulissat, hva med å nyte en varm drikke blant de fargerike husene ved vannet.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-oppførte Ilulissat-isfjord

 • Dag 9
  Vaigat-sundet

  La villdyret våkne i Vaigatsundet

  Det røffe Vaigatsundet er vårt nordligste punkt, og du vil føle at du er den første personen som har gått her. Vi er i Moder jords hender i dag, og ekspedisjonsteamet vil identifisere de beste landingsstedene å utforske.

  Hvis det er mulig vil vi ta ekpedisjonsbåtene ut på kystlandinger, eller dra på valgfrie kajakkturer mellom isfjellene. Du kan besøke Camp Frieda, vandre over tundraen og komme på nært hold av en isbre og finne ut hvordan den beveger seg.

  Ha kikkerten og kamera klart da du i Diskobukta kan se dyreliv som kan inkludere spekkhoggere og grønlandshval, samt grønlandssel, klappmyss, storkobbe og ringsel,

  • Inkludert Vi utforsker Vaigat-sundet
  Dag 9
  Vaigat-sundet

  La villdyret våkne i Vaigatsundet

 • Dag 10
  Evighedsfjord

  Lokkende Evighedsfjord

  Ekspedisjonscruiset vårt drar nå sydover igjen. Du vil nyte en oppdagelsesdag i den magiske og imponerende Evighedsfjord nær Kangerlussuaq. Vi vil avgjøre på dagen hvilke spennende eventyr du har i vente.

  «Evighetsfjorden» blir matet av en iskalott som kalver enorme isfjell ned i det 2300 ft dype havet. Den er omringet av tåkedekkede fjell med vakre hvite rygger, avbrutt av krystallblå isgrotter.

  Naturen regjerer her. De eneste bosettingene i denne regionen er små fiskerlandsbyer som klamrer seg til kysten. Som alltid vil vi være på utkikk etter arktisk flora og dyreliv, inkludert hvaler og sjøfugler.

  • Inkludert Vi utforsker Evighetsfjorden
  Dag 10
  Evighedsfjord

  Lokkende Evighedsfjord

 • Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Etter flere dager med utforsking av fjerne, idylliske islandskaper, vil du cruise inn i Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Den har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger, og en befolkning på 18 000.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til Grønlands parlamentsbygning.

  Besøk Nasjonalmuseet for å få fascinerende innsikt i livet her for 500 år siden og se de seks Qilakitsoq-mumiene. Eller, bli med på en lang naturvandring gjennom Paradisdalen og rundt Lille Malene-fjellet som del av en valgfri utflukt.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 12
  Ivittuut

  Glemt by

  Når du vandrer rundt i de forlatte ruinene av denne spøkelsesbyen er det vanskelig å tro at Ivittuut, en tidligere gruveutpost, én gang spilte en viktig rolle i historien.

  Under andre verdenskrig stasjonerte USA tropper her i hemmelighet, for å forhindre at sjelden kryolitt – brukt til å lage aluminiumslegeringer – falt i hendene på fienden. Forsyninger ble i stedet sendt til Storbritannia for å produsere fly som kjempet i Slaget om Storbritannia.

  Her kan du vandre langs områdets forlatte bygninger. Én gang var dette den siste vikingbosettingen på Grønland, i dag er moskus de eneste innbyggerne du sannsynligvis vil se.

  • Inkludert Landing i Ivittuut
  Dag 12
  Ivittuut

  Glemt by

 • Dag 13
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

  Vi har som mål å utforske de fantastiske havområdene i det 60 mil lange Prins Christians sund i dag. Granittfjell med spisse topper gir en slående kontrast til de skinnende hvite breene. Hold utkikk etter kalvende isfjell og fargerike hus i landsbyen Aappilattoq.

  Naturen er overveldende her. Hold utkikk etter ringsel og storkobbe som hviler seg på isen, polarmåker og teister som svever over hodet på deg. Du kan til og med kanskje se minke og knølhval.

  Hvis havisen forhindrer oss i å dra inn i sundet, vil vi dra til forrevne Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 13
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

 • Dag 14-15
  Irmingersjøen

  Refleksjoner av Grønland

  Etter å ha utforsket den eteriske, barske naturen på det vestlige Grønland, setter vi kursen mot Island. Du vil nyte to dager til havs der du kan erindre høydepunkter med ekspedisjonsteamet, lære om Grønlands delikate økologi på vitenskapssenteret og slappe av.

  Ute på dekk kan du se sjøfugler og hvaler som liker å følge etter skipet vårt. Fotografen vår om bord kan dele tips om hvordan du fanger dem inn i aksjon. Du kan til og med telle hvaler du ser for vårt HappyWhale-folkeforskningsprosjekt.

  Dette kan være tiden for å nyte panoramabadstuen, boblebadene på dekk eller det oppvarmede bassenget. Eller hvorfor ikke bestille en behandling i velværeområdet vårt. Du kan også nyte selskapet til dine oppdagelseskolleger over drinker i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 14-15
  Irmingersjøen

  Refleksjoner av Grønland

 • Dag 16
  Reykjavik

  Retur til Reykjavik

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Grønlandsekspedisjonscruiset ditt har gått sirkelen rundt og du vil komme tilbake til Islands elegante hovedstad tidlig om morgenen.

  Hvis du ønsker å oppdage mer kan du bli med på vårt valgfrie etterprogram for en rundreise i den sydlige delen av Island før du drar hjemover. Eller du kan forlenge oppholdet ditt og nyte Reykjavik og byens omkringliggende geotermiske attraksjoner.

  Dag 16
  Reykjavik

  Retur til Reykjavik

Avganger

2023

Juni:
14.
29.
Juli:
14.
29.

2024

Juni:
9.
24.
Juli:
9.
24.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Et opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange inn landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: