Diskobukta – I hjertet av Grønland

På denne spennende ekspedisjonen til Grønland utforsker vi områdets unike skjønnhet og den fascinerende inuittkulturen. Møt det gjestmilde folket som trives i det arktiske landskapet. Vi seiler blant enorme isfjell under midnattssolen, og besøker høydepunkter som Diskobukta.

 • En kombinasjon av uberørt natur og fascinerende inuittkultur
 • Vi starter og avslutter på Island – en perfekt mulighet til å utvide ekspedisjonen
 • Midnattssolen sørger for lange dager med mange muligheter for å oppleve Grønland
 • Besøk den vakre Diskobukta
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 8. juli, 23. juli, 7. august og 22. august 2020

Avreisehavn Reykjavik, Island
Oversikt

Ulikt alle andre steder på jorden

Dette ekspedisjonscruiset til Grønland tilbyr fascinerende inuittkultur og spektakulær natur. Et av høydepunktene på reisen er området rundt Diskobukta, hvor fargerike landsbyer klamrer seg til de kuperte fjellsidene som omgir innlandsisen. Faktisk er 80 % av dette utrolige landet dekket av is, noe som gir et unikt klima. Sammen utforsker vi dype fjorder og frodige enger, og hvis vi er heldige ser vi både hval, sel og sjøfugl underveis.

`Kalaallit Nunaat´ - Kalaallitenes land

Reiseruten vår er lagt opp slik at du både skal få se geografien, oppleve midnattssolen og møte noen av dem som kaller denne villmarken sitt hjem. I løpet av denne spennende turen langs kysten av Grønland besøker vi både bosetninger som sjelden får besøk, livlige byer og hovedstaden Nuuk. 

Kom tett på naturens undre

Turer i land, utflukter og valgfrie aktiviteter som kajakkpadling og fotturer gir deg sjansen til virkelig å oppleve området. Vi besøker berømte steder som UNESCO verdensarvstedet Ilulissatfjorden. Her kommer store isfjell ned fra den enorme Sermeq Kujalleq-breen, en del av den grønlandske innlandsisen.

Dette er bare noen av grunnene til å besøke Grønland. En ekstra bonus er at ekspedisjonen starter og avsluttes på Island, og dermed har du en perfekt mulighet for å utforske denne øya før eller etter reisen.

Dag 1: Reykjavik, Island

Hovedstaden på Island

Heldag - Ombordstigning

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosettere kalte stedet Reykjavik (som betyr "røykvik») etter dampsøylene som stod opp fra de varme kildene i området. Omgivelsene er imponerende med sine geysirer, fjell, isbreer og geotermiske bad, som er vel verdt å utforske før du går om bord på MS Fridtjof Nansen.

Dag 2-3: Til sjøs

Vi krysser Danmarkstredet

Til sjøs

Vi legger Island bak oss og seiler over Irmingerhavet. Denne ruten ble brukt av vikingene til å migrere fra Island til Grønland for rundt 1000 år siden. Bli med på inspirerende foredrag om lokal historie og biologi, og bli kjent med vårt innovative ekspedisjonsskip.

Dag 4: Qaqortoq

`Kalaallit Nunaat´ – Kalaallitenes land

Heldag

Mange anser Qaqortoq som en av de vakreste byene på Grønland på grunn av sine fargerike hus og nydelige omgivelser. Byen er den største på Sør-Grønland, med ca. 3000 innbyggere, og er lett å utforske til fots. Du kan også velge å bli med på en av utfluktene våre, for å få enda mer innblikk i den lokale kulturen.

Dag 5: Kvanefjord-området

Vi utforsker Kvanefjord

Vi seiler langt inn i den vakre Kvanefjorden i nærheten av byen Paamiut på denne ekspedisjonsdagen. Den erfarne kapteinen vår vil vurdere forholdene på utkikk etter steder å gå i land for å gå en tur. Vi holder også utkikk etter egnede steder å padle kajakk, små tettsteder vi kan besøke, og de beste stedene å se det lokale dyrelivet.

Dag 6: Maniitsoq

Grønlands Venezia

Halvdag

Maniitsoq ble grunnlagt i 1755. Navnet betyr «det ujevne stedet», som referer til de kuperte fjellene som preger byen. Byen er også kjent som Grønlands Venezia, siden den er plassert over flere øyer i en skjærgård, med naturlige kanaler som går gjennom byen på kryss og tvers. Museet gir en innføring i byens rike historie og kultur. 

Day 7: Sisimiut

`Der det er revehi’

Heldag

Sisimiut ligger 40 kilometer nord for Polarsirkelen. Navnet betyr «folk som bor på et sted der det er revehi». Dette er den nest største byen på Grønland, og er et moderne og sjarmerende sted som opprettholder eldgamle tradisjoner. Vi tilbyr et utvalg av spennende utflukter for å bli bedre kjent med byen.

Isfjorden - UNESCO verdensarv

Heldag

Ilulissat ligger i det fantastiske landskapet like ved Ilulissatfjorden, som er et UNESCO verdensarvsted. Ved fjordens munning kan du se store isfjell som har løsnet fra isbreen Jakobshavnbreen, som er en av verdens raskeste isbreer. Bli gjerne med på en av våre mange utflukter her.

Dag 9: Camp Frieda

Oppkalt etter vårt ekspedisjonsmedlem Friederike Bronny

Heldag

Vi besøker et sted i nærheten av Saqqaq, som var uten offisielt navn frem til 2013. Stedet er spesielt for oss, ettersom det er oppkalt etter en av våre tidligere ekspedisjonsteam-medlemmer. Vi går i land på stranden for å utforske denne nordligste destinasjonen på vår reise, og nyter det vakre landskapet og den arktiske floraen.

Dag 10: Evighed Fjord

Ekspedisjonsdag

Dagens ekspedisjon vil ta oss til Evighed Fjord, omgitt av høye fjell på inntil 2000 meter over havet. Værforholdene vil avgjøre endelig program og hvilke aktiviteter dagen vil bringe.

Dag 11: Nuuk

Den pulserende hovedstaden på Grønland

Heldag

Nuuk ligger ved munningen av et av de største og mest spektakulære fjordsystemene i verden. Hovedstaden preges av et møte mellom gamle og nye tradisjoner, fra historiske bygninger i Kolonihavnen, til det moderne senteret for Grønlands selvstyre. Et annet høydepunkt er Nasjonalmuseet, hvor du blant annet kan se de berømte Qilakitsoq-mumiene.

Dag 12: Ivittuut

Moskus og Norrøn bosetning

Halvdag

Den forlatte byen Ivittuut er hjemstedet til en flokk med moskusfe. For mer enn tusen år siden bosatte vikingene seg i området, men etterlot ingen skriftlig dokumentasjon. Arkeologer mener at dette var den siste norrøne bosetningen som ble etablert på Grønland, og samtidig den første som ble forlatt.

Dag 13: Prins Christian Sund

Ekspedisjonsdag

Prins Christian Sund skiller fastlands-Grønland fra Sammisoq og øygruppen Cape Farewell. Hvis forholdene tillater det, vil vi seile gjennom denne smale kanalen og nyte det spektakulære landskapet i området. Hvis kanalen er blokkert med is, seiler vi rundt Nunap Isua (Cape Farewell).

Dag 14-15: Irmingerhavet

På vei tilbake til Island

Etter å ha utforsket Grønland setter vi kursen tilbake mot Island. Vi tilbringer dagene til sjøs, hvor du kan fordøye opplevelsene, ha det gøy i vitenskapssenteret, eller bare slappe av på dekk. Se opp for sjøfuglene som følger skipet vårt, og kanskje ser du til og med hval.

Dag 16: Reykjavik

Den urbane hovedstaden på Island

Avstigning

Vi ankommer den islandske hovedstaden tidlig på morgenen. Opplev gjerne mer av denne spennende byen ved å legge til et av etter-programmene våre før du reiser hjem, eller bare bli i byen og kjenn på stemningen.

Ankomst Juli-September 2020

Sted Reykjavik
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket,internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
Praktisk Informasjon