Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Diskobukta – Hjertet av Grønland

Reiseinformasjon 16 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
8 avganger mellom jun 2022 og jul 2023
Pris fra
kr 73 824
Frokost, lunsj og middag inkludert

Vi seiler fra Reykjavik på Island, og utforsker den uberørte vestkysten av Grønland med episke landskaper bestående av dramatiske isbreer, dypblå fjorder og et overstrømmende arktisk dyreliv.

Spektakulære Vestgrønland

Vi krysser Danmarkstredet langs samme rute som vikingene, og setter fot i fargerike Qaqortoq. Her møter vi vennlige lokale innbyggere som forteller sin historie under en tradisjonell, sosial kaffemik. Vi besøker den første fjorden, Kvanefjord, og holder utkikk etter dyreliv på en dag med fokus på oppdagelse. Maniitsoq har fått kallenavnet «Grønlands Venezia», og etter et besøk her, drar vi videre til Sisimiut som er et sted med gamle tradisjoner.

Du kan virkelig glede deg til fantastisk vakre Ilulissatfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste. I den vidstrakte Diskobukta venter mer oppdagelse når vi utforsker den uberørte villmarken i Vaigat-sundet, der landinger og fotturer tar oss tettere på den majestetiske arktiske naturen.

Diskobukta og tilbake igjen

Den fortryllende Evighetsfjorden forfører oss med vakker natur, før vi seiler til Nuuk, Grønlands vakre hovedstad. Den nokså uhyggelige spøkelsesbyen Ivittuut vil fascinere, og det vil også det fantastiske landskapet i Prins Christians sund.

Gjennom hele reisen vil vi holde utkikk etter dyrelivet på Vestgrønland, fra moskusokse og polarrev til hval og hvalross, og fugler som havørn og alke. Den spektakulære ekspedisjonsreisen avsluttes der den startet – i Reykjavik.

Diskobukta – Hjertet av Grønland Diskobukta – Hjertet av Grønland
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Eventyret starter i verdens nordligste hovedstad. Reykjavik byr på tradisjonell sjarm blandet med en kosmopolitisk følelse. Denne lille, trygge byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie. Hvis du har tid til overs før ombordstigning, anbefaler vi at du utnytter den godt.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten med forskjellige typer butikker, eller gå til den flotte Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen.

  Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og boblebad.

  Byen fikk navnet «Røykvik» på grunn av dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området, og herfra er du bare timer unna geysirer, isbreer, varme kilder og fossefall. Bestill gjerne et førprogram med oss, og tilbring noen ekstra dager med å utforske Den gylne sirkel, en populær rundtur med høydepunkter som fossefall, nasjonalparker og geysir.

  MS Fridtjof Nansen venter på deg i havnen i Reykjavik. Etter at du har sjekket inn og hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken, vil du ha tid til å finne deg til rette i den stilfulle lugaren. Det holdes en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise, og etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet og nyte alle de førsteklasses fasilitetene.

  Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og andre fra besetningen som vil gi deg informasjon om hva du kan forvente under den spennende sjøreisen til Grønland.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  Vi legger Island bak oss, og seiler over Danmarkstredet mot kysten av Grønland. Dette er samme rute som vikingene tok da de migrerte dit for rundt 1000 år siden. Faktisk følger vi i kjølvannet til Eirik Raude, som sies å ha vært den første europeeren som bosatte seg på Grønland etter å ha reist dit med faren sin som tiåring.

  Du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med ekspedisjonsteamet og sjekke fasilitetene om bord på MS Fridtjof Nansen, det førsteklasses hybriddrevne cruiseskipet vårt. I vitenskapssenteret vil det være foredrag om en rekke temaer som forbereder deg på eventyret som ligger foran deg. Vi har også et bibliotek og vitenskapelig utstyr her som du kan benytte gjennom hele sjøreisen.

  De vil også gå gjennom de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan bidra til å beskytte dyrelivshabitater, og hvordan du best kan holde trygg avstand fra dyr så du ikke forstyrrer dem. I tillegg vil de introdusere deg for protokollen for å besøke urfolksamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Hvis du føler deg aktiv kan du bruke treningsfasilitetene våre og få opp pulsen. Vi har både innendørs og utendørs treningsfasiliteter, i tillegg til en 150 meter lang løpebane utendørs på dekk 11. For et beroligende øyeblikk i spaet, kan du bestille en behandling i velværesenteret. Panoramabadstuen vår tilbyr ‘sightseeing mens du svetter’, og på dekk finner du boblebad og et oppvarmet basseng.

  Senere kan du nyte noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren med panoramautsikt, og slå av en prat med dine medoppdagelsesreisende, eller bare synke ned i en sofa og la tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 4
  Qaqortoq

  En billedskjønn grønlandsk landsby

  På grunn av de fargerike husene og den billedskjønne settingen, anses den første anløpshavnen vår for å være en av Grønlands vakreste byer. Husene ligger spredd oppover åsene rundt. Noen av dem er ganske bratte, men det er verdt anstrengelsen å ta turen opp for å se den flotte utsikten.

  Kunst og håndverk er en viktig del av Qaqortoq, og så fort du går i land vil du se ansikter og fisk skåret ut i stein som ønsker deg velkommen til Grønland. Mye lokallaget håndverk er tilgjengelig her, fra flotte bordduker og tekstiler med inuittmotiver, til vakre glassartikler og hudpleieprodukter basert på grønlandske urter.

  Området rundt Qaqortoq har vært bebodd siden forhistoriske tider, og det var saqquaq-folket som var først ute for rundt 4300 år siden. Disse første pionerene etterlot seg ikke mange spor for arkeologene, annet enn noen kniver og steindriller. Deretter stod dorsetkulturen for tur, og disse etterlot seg mer, som for eksempel de karakteristiske rektangulære torvhusene.

  Nyt det frodige landskapet på en spasertur til en nærliggende innsjø. Du vil oppleve varmen til de lokale innbyggerne når vi inviteres inn i et hjem for en tradisjonell kaffemik-feiring. Kaffemik er en grønlandsk tradisjon der du får høre historier om livene til menneskene som lever her, mens du nyter kaffe, kake og lokale retter. Du kommer til å få lyst til å bli værende!

  For et innblikk i historien til Qaqortoq, kan du ta turen innom byens museum. Her kan du se lokale inuitt-artefakter, gjenstander fra naturen, som selskinn og utstoppede isbjørner, og kunst. Før du drar, kan du ta en spasertur opp til klippene som gir deg en fantastisk utsikt over byen og bukta.

  • Inkludert Besøk i Qaqortoq
  Dag 4
  Qaqortoq

  En billedskjønn grønlandsk landsby

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Vi utforsker Kvanefjord

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord i området Sermersooq, som betyr “sted med mye is”. Fjorden strekker seg rundt 10 km inn i landet, før den deler seg inn i tre mindre kanaler, hver med en isbre i enden. Kvanefjord er et klassisk eksempel på mange av de vakre fjordene som finnes langs Grønlands vestkyst, men allikevel skiller denne uberørte og fredfylte fjorden seg ut.

  Når vi seiler inn i fjorden, vil du se de fascinerende fjellene og breisen delvis under vann – ren, hvit med undertoner av kjølig krystallblå farge. Disse flytende kunstverkene er noen av Arktis’ flotteste kreasjoner, og du får følelsen av hvor flyktige og utsøkte de er når de glir grasiøst forbi. Ta frem kameraet, og fotografer noe av den vakre naturen – dette er bare den første smakebiten av Grønlands makeløse fjorder på vestkysten.

  Vi tilbringer dagen med å utforske denne fantastiske skipsleien, og kapteinen og ekspedisjonsteamet vil velge ut steder det kan være mulig å nå med ekspedisjonsbåtene våre for å komme enda nærmere de flotte isskulpturene og landskapet. Det vil bli muligheter for å se dyreliv, enten fra båtene eller fra land, og kanskje vi strekker på beina og nyter landskapet på en fottur, avhengig av været og isforholdene.

  Det er ikke mange som tar turen inn i denne fjerntliggende fjorden, og vi kan forvente det uventede når vi seiler inn i hjertet av det som fortsatt er en relativt lite utforsket region. Du kan stole på at ekspedisjonsteamet finner de beste stedene, og tar deg med ut på et ekte eventyr!

  • Inkludert Utforsking av Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Vi utforsker Kvanefjord

 • Dag 6
  Maniitsoq

  Grønlands Venezia

  Navnet på byen Maniitsoq betyr «Det ujevne stedet», og blir også kalt «Grønlands Venezia» på grunn av beliggenheten på en øygruppe med naturlige kanaler på kryss og tvers. I motsetning til Venezia i Italia, vil du imidlertid ikke se noen gondoler her, men hvis du er heldig kan det hende du får se knølhval fra kysten.

  Byen ligger ved munningen av en fjord, ved siden av en bukt, og tiltrekker seg sportsfiskere, skikjørere og eventyrlystne fra hele verden. I tillegg får du en fantastisk utsikt over fjellene rundt byen fra ethvert utsiktspunkt du måtte titte ut fra.

  Maniitsoq ble grunnlagt i 1755, og har rundt 2500 innbyggere. Byen ble opprinnelig kalt Sukkertoppen av de danske nybyggerne som opprettet et handelssted her. Innen 1800-tallet hadde Maniitsoq blitt et regionalt senter for reinsdyrskinn, men området ble bebodd lenge før dette.

  Det har levd folk her i over 4000 år, og de etterlot seg gjenstander som kan ses på det lokale museet som ligger i en gammel bygning fra den danske kolonitiden. Her finner du figurer utskåret av elfenben fra hvalross, tradisjonelle grønlandske folkedrakter og mange kunstverk. Det ligger andre gamle bygninger ved museet, som tidligere fungerte som blant annet spekkfabrikk, bryggeri, bakeri og hvalkokeri.

  I dag er Maniitsoq den sjette største byen på Grønland, og hit kommer reisende fra hele verden. Det er en vennlig by, og de lokale innbyggerne ønsker deg velkommen til hjembyen sin og slår gjerne av en prat. Det er også flere restauranter her, hvis du har lyst på en lokal matbit.

  • Inkludert Besøk i Maniitsoq
  Dag 6
  Maniitsoq

  Grønlands Venezia

 • Dag 7
  Sisimiut

  «Der det er revehi»

  Sisimiut har en spektakulær beliggenhet 40 km nord for den nordlige polarsirkel i det sentrale kystområdet ved Davisstredet. Dette er en moderne bosetting med en lang historie. Det estimeres faktisk at området har vært bosatt av grønlendere i over 4500 år. De lokale innbyggerne er stolte over røttene sine, og gamle tradisjoner lever i beste velgående.

  Navnet betyr “menneskene i revehiene”, og er en referanse til de mange polarrevhiene rett utenfor byen. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull. Kanskje du får lyst på et skjerf, en lue eller votter av qviuvt mens du er her?

  Med et innbyggertall på rundt 5500 – som gjør det til Grønlands nest største byområde – er Sisimiut et viktig regionalt knutepunkt og ofte et stoppested for båter som seiler mellom Nuuk og Diskobukta. Det er mange som tar turen hit for å nyte utendørsaktiviteter på iskalotten, som skikjøring og hundekjøring.

  Det lille museet huser gjenstander fra utgravninger i gamle saqqaq-bosettinger nær byen, noen av dem hele 4000 år gamle. På Taseralik kultursenter kan du lære mer om kulturarven i området.

  Hvis du er sulten, vil du finne flere restauranter og kaféer i Sisimiut. De fleste rettene på menyen har skandinaviske røtter, og fersk sjømat er et fast innslag, men du kan også bare stikke innom for en kopp kaffe og en prat med eierne mens du er her. Den populære restauranten Nasaasaaq på Hotel Sisimiut tilbyr takeaway. Dette er antakelig det eneste stedet i verden du vil finne pizza med moskusokse og reinsdyr på menyen!

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  «Der det er revehi»

 • Dag 8
  Ilulissat

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

  Vi har nå kommet til Diskobukta, et av de store trekkplastrene på Grønland. Dette er et stort kystområde med næringsrikt vann og mange små øyer og holmer. Det ble lenge ansett som viktig på grunn av hvalross-, hval- og selbestander som ble jaktet på grunn av elfenben, spekk og skinn, respektivt. Eirik Raude sies å være den første europeeren som kom til bukta, da han bosatte seg i området i år 985 etter vår tidsregning.

  Den lille byen Ilulissat er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på iskalotten, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker. Ilulissat, som betyr ‘isfjell’, ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Denne vakre perlen av en by karakteriseres av de fargerike husene ved vannet.

  En kort, men vakker fottur tar deg til den gamle inuitt-bosettingen Sermermiut på nordkysten. Landsbyen ble bosatt for rundt 4000 år siden, og den ble utgravd så nylig som i 1983. Ta en spasertur langs en rute som går delvis langs en vei og delvis langs en promenade. Utsikten over isfjorden fra Sermermiut er fantastisk, så vi anbefaler sterkt at du tar denne fotturen.

  Sett deg ned, og se ut over det dypblå vannet og de enorme flytende isfjellene som glitrer i solskinnet. Dette er virkelig en fotografs drøm. Ettersom hvordan lyset treffer isfjellene, skifter de farge i tonene hvit, grå og blå. Ta deg tid til å slappe av og nyte synet av naturens kunstverk i disse vakre omgivelsene.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 8
  Ilulissat

  Isfjorden - et sted på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 9
  Vaigat-sundet

  Vi utforsker Vaigat-sundet

  Nå ankommer vi det nordligste punktet på reisen vår. Det er flere fantastiske landingssteder i Vaigat-sundet, og alle gir adgang til vill natur og muligheten til å komme tett på det arktiske plantelivet. Kapteinen og ekspedisjonsteamet har mye erfaring, og vil planlegge aktiviteter og velge de beste landingsstedene ut fra dagens vær og isforhold.

  Vaigat-sundet er et fjerntliggende, vakkert og noen ganger disig sund som kobler Diskobukta og Baffinbukta. Når du går i land her, føles det som om du er et av de første menneskene som setter fot i denne delen av verden. Kanskje er du også det. På Camp Freida, for eksempel, kan du krysse tundraen og få en nærmere titt på hvordan isbreen beveger seg nedover mellom to fjell.

  Akkurat som andre steder rundt Diskobukta, har du muligheten for å se det lokale dyrelivet. Flere hvalarter holder til i farvannet her, som spekkhugger og grønlandshval, i tillegg til fire selarter: grønlandssel, klappmyss, storkobbe og ringsel.

  Kanskje vi setter ut ekspedisjonsbåtene våre og utforsker noen av de mer utilgjengelige delene av kysten, eller kanskje vi kan dra ut med kajakk mellom isfjellene hvis forholdene i vannet er gode. Hvis ikke går vi i land på et av de andre stedene for å fotografere landskapet, hente prøver til vitenskapssenteret eller noe helt annet.

  De lokale forholdene bestemmer det endelige programmet og utvalget av aktiviteter som tilbys av ekspedisjonsteamet, men du kan være trygg på at uansett hva du gjør blir det fornøyelig, interessant og spennende. På slutten av dagen vil kapteinen snu MS Fridtjof Nansen, og vi vil starte reisen sørover.

  • Inkludert Vi utforsker Vaigat-sundet
  Dag 9
  Vaigat-sundet

  Vi utforsker Vaigat-sundet

 • Dag 10
  Evighetsfjorden

  En dag med utforsking

  Evighetsfjorden er så vakker at du vil føle at du har seilt inn i en drømmeaktig evighet. En iskalott sender kolossale isblokker ned i det kalde vannet i fjorden, der de oppstår som isfjell. Rundt oss ruver noen av de høyeste fjellene i Vestgrønland, med fjelltopper på over 2000 meter.

  Noen ganger er fjelltoppene dekket av tåke, og det er kun mulig å se den svarte basen. Dette gir en enda sterkere overjordisk følelse til dette magiske stedet. Isbreen treffer vannet som en serie av krenelerte hvite bølger, understreket av fortryllende krystallblå isgrotter. Fra oven kan du se dype sprekker med knallblå innsjøer som ser ut som fargede glassperler. Dette landskapet av isbreer og fjorder er så spesielt og vakkert at det burde lydsettes med klassisk musikk.

  Evighetsfjorden er både storslått og ugjestmild, der den strekker seg 74 kilometer innover i landet med vann som er opptil 700 meter dypt. Kilden er Maniitsoq iskalott, en enorm blokk som er avskåret fra resten av isdekket på Grønland. På grunn av de tøffe forholdene, er de eneste bosettingene i denne regionen små fiskerlandsbyer som klamrer seg til kysten.

  Siden dette er et ekspedisjonscruise, drar vi til de beste stedene i fjorden basert på været og isforholdene. Vi vil selvfølgelig holde utkikk etter dyreliv, enten i form av hval, sjøfugl eller landpattedyr, og har som mål å sette ut på en fottur i naturen. Forholdene den dagen vil bestemme det endelige programmet og utvalget av aktiviteter som tilbys av ekspedisjonsteamet.

  • Inkludert Vi utforsker Evighetsfjorden
  Dag 10
  Evighetsfjorden

  En dag med utforsking

 • Dag 11
  Nuuk

  Den livlige hovedstaden på Grønland

  Grønlands hovedstad Nuuk ligger ved munningen til et system av fjorder, og det første du vil legge merke til er hvor fargerik bebyggelsen er – røde, grønne, blå og gule hus står i kontrast til det isete svarte og hvite bakteppet av fjellene. Nuuk ble grunnlagt i 1728, og er dermed den eldste bosettingen i landet. Nuuk har bystatus, men det er mindre enn 18 000 innbyggere her.

  I dag er Nuuk et sted der gamle og nye tradisjoner møtes, fra de billedskjønne gamle bygningene som ligger langs fjordkanten, til den ultramoderne arkitekturen på det grønlandske parlamentet og det bølgeformede kulturhuset Katuaq, som er inspirert av nordlyset. Du kan besøke Grønlands eldste bygning, Hans Egedes hus, som ble bygget i 1721 av den norske misjonæren som har fått æren for å ha grunnlagt byen.

  Den rødmalte kirken, Vår Frelsers kirke, med et klassisk evangelisk-luthersk klokketårn og spir er også verdt et besøk. Ta turen innom Grønland nasjonalmuseum og se de godt bevarte – om enn noe ubehagelige – Qilakitsoq-mumiene, eller beundre lokale malerier på Nuuk kunstmuseum, det eneste museet for privat kunst og håndverk på Grønland.

  Vi vil også tilby en lang fottur gjennom Paradisdalen og rundt fjellet Lille Malene som en del av en valgfri utflukt. Her følger vi en sti formet av gamle reinsdyrspor, og får fantastisk utsikt over kysten av Grønland. På veien passerer vi en liten innsjø og naturlige kilder.
  Det er også en rekke spiserier i Nuuk for enhver smak, og noen av dem har lokale delikatesser som moskusokse, selsuppe og snøkrabbe på menyen. Hvis du bare har lyst på en kaffe, er det flere utmerkede kaféer som serverer varm drikke og mat som burger og danske bakervarer.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 11
  Nuuk

  Den livlige hovedstaden på Grønland

 • Dag 12
  Ivittuut

  Moskusokse og en norrøn bosetting

  Liker du å besøke spøkelsesbyer? Ivittuut er akkurat det – en forlatt og glemt gruveby. Dette var en gang en travel gruvestasjon for kryolitt, men nå til dags er det ikke andre beboere enn beitende moskusokse rundt de gjengrodde, forlatte bygningene.

  Ivittuut spilte en gang en helt essensiell rolle i historien, da de hjalp de allierte med å vinne andre verdenskrig. Den gangen var dette den største kryolitt-gruven i verden. Kryolitt var et sjeldent, naturlig mineral som ble brukt i produksjonen av aluminiumlegering, og da Danmark ble invadert stasjonerte USA i all hemmelighet 500 tropper her for å forhindre at kryolitten skulle falle i tyskernes hender.

  Denne strategien forhindret tyske styrker i å bruke den sjeldne kryolitten til å produsere jagerfly, og dette ga de allierte overtaket på et vesentlig tidspunkt i krigen. I stedet ble kryolitten sendt til Storbritannia og brukt til å produsere fly som kjempet i Slaget om Storbritannia. Hvis det ikke hadde vært for dette, kunne utfallet av krigen vært et helt annet.

  Hvis vi går lenger tilbake i historien, til lenge før gruvearbeiderne ankom, kommer vi til tiden da vikingene bosatte seg i området for mer enn tusen år siden. Dessverre finnes det ingen spor etter dem. Man antar at Ivittuut var den siste vikingbosettingen på Grønland, men også den første som ble forlatt, av grunner vi bare kan spekulere i.

  Det er en uforglemmelig opplevelse å besøke Ivittuut – de forlatte bygningene og den øde kirkegården står som en sterk kontrast til den vakre naturen rundt. Ta en spasertur blant disse uhyggelige, men samtidig spennende ruinene, og se forfalne strukturer og rustent maskineri. Det er vanskelig å se for seg hvor viktig denne lille utposten var på et så avgjørende tidspunkt i historien vår.

  • Inkludert Landing i Ivittuut
  Dag 12
  Ivittuut

  Moskusokse og en norrøn bosetting

 • Dag 13
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

  Gjør deg klar til å oppleve noen av verdens mest utrolige panoramaer når vi seiler inn i Prins Christians sund. Denne 96 km lange skipsleien er omgitt av granittfjell med skarpe fjelltopper – noen av dem er opp mot hele 2200 meter høye. Beundre spillet av geologiske mønstre i fjellveggen, fra dype sprekker og revner til linjer av svart lav som tilsynelatende siver ut av fjellet.

  De dempede grå og rustne grønntonene i fjellet står i sterk kontrast til de hvite isbreene rundt. Disse bevegende ismassene tar seg sakte nedover fra det enorme isdekket på Grønland mot sundet, der det kalver blåhvite isfjell av alle størrelser, sjatteringer og former. Du vil forstå hvorfor John Cabot, den italienske oppdagelsesreisende fra det 15. århundre, beskrev Prins Christians sund som ‘en elv av smeltende is’.

  Det er bare to tegn på menneskelig liv her: værstasjonen som ble bygget av USA under andre verdenskrig og som nå brukes av sivil luftfart, og de fargerike husene til de rundt 100 fiskerne og jegerne i landsbyen Aappilattoq, som oversatt fra grønlandsk betyr ‘sjøanemone’. Kanskje du ser ringsel og storkobbe på isen, mens polarmåke og teist bygger rede på de bratte klippene. Vågehval og knølhval kan også vise seg, selv om de ikke pleier å svømme inn i de smale delene av sundet. De foretrekker de bredere partiene ved innseilingen.

  Det er kun mulig å navigere Prins Christians sund om sommeren når det er mindre sjøis. Forholdene på dagen vi er der kan imidlertid bety at ruten vår allikevel er blokkert. Hvis det skjer, vil vi at du skal vite at noe slikt ikke er uventet på en ekspedisjon inn i et ekte villmarksområde som dette. Kanskje vi i stedet seiler mot Nunap Isua, også kjent som Kapp Farvel, det sørligste punktet på Grønland.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 13
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

 • Dag 14-15
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Grønland, setter vi kursen tilbake til Island. Tilbring dagene til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, studere naturen i vitenskapssenteret, delta på et foredrag eller to, eller bare slappe av ute på dekk. Hold utkikk etter sjøfugler som følger skipet vårt, og kanskje du også får øye på en hval eller to.

  Ruten tilbake er antakelig den samme som en av de siste vikingene tok da de forlot eksperimentet med å leve på Grønland på 1400-tallet. Hvorfor dro de sin vei? Historikerne blir ikke enige, men det virker som om de prøvde å leve som europeiske gårdbrukere i et miljø som ikke var egnet for kuene, sauene og grisene deres. Hvis bare de hadde tatt til seg råd fra inuittene på Grønland, hadde etterkommerne deres kanskje vært her fortsatt!

  Før vi ankommer Reykjavik, kan du unne deg et besøk i Velværesenteret og spaet vårt, eller nyte et øyeblikk i panoramabadstuen med utsikt ut mot havet. Boblebadene og det oppvarmede svømmebassenget ute på dekk er et godt alternativ hvis du heller har lyst på en dukkert. Dessuten har vi hele tre restauranter om bord, så det er garantert noe du ikke har prøvd ennå. Besøk en av dem, og gi smaksløkene dine en siste fest denne kvelden.

  Når du reflekterer over sjøreisen, har du antakelig en dypere forståelse for hvor spesielt Grønland er. Fra den sårbare økologien i fjordsystemet og den overjordiske elegansen, til den flytende isen og isbreene – vi håper at ekspedisjonscruiset har vært fantastisk, og at du reiser hjem med minner for livet.

  Dag 14-15
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 16
  Reykjavik

  Den kule hovedstaden på Island

  Estimert ankomsttid er 06:00

  MS Fridtjof Nansen ankommer hovedstaden på Island tidlig om morgenen. Etter ilandstigning kan du oppleve noen av tingene du ikke hadde tid til før sjøreisen startet i denne sjarmerende og kompakte byen.

  Vi er sikre på at du har hatt en fantastisk opplevelse med å utforske vestkysten av Grønland med oss, og vi håper å se deg igjen i fremtiden for flere spennende eventyr.

  Hvis du ønsker å oppleve mer av Island, kan du bli med på et av etterprogrammene våre før du reiser hjem, eller bare utvide oppholdet for å bli bedre kjent med Reykjavik og oppleve de geotermiske attraksjonene i nærområdet.

  Dag 16
  Reykjavik

  Den kule hovedstaden på Island

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Juni:
25.
Juli:
10.
25.
August:
9.

2023

Juni:
14.
29.
Juli:
14.
29.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill
 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: