Ekspedisjon fra Grønland til Svalbard

Grønland - Island - Jan Mayen - Spitsbergen

Legg ut på en arktisk ekspedisjon til fire fjerntliggende og veldig forskjellige øyer. Utforsk den største av dem alle, Grønland, den lille og isolerte Jan Mayen, fantastiske Island, og Norges arktiske krone, Spitsbergen. Seil gjennom spektakulære landskap gjennomsyret av historie, kultur og et utrolig dyreliv som gjør denne reisen til en ekstraordinær ekspedisjon.

 • Oppdag norrøn arv på Grønland, Jan Mayen, Island og Spitsbergen på samme reise
 • Utforsk et stort antall fjorder og landskap på Grønland og Spitsbergen
 • Se det fantastiske og varierte arktiske dyrelivet på hver destinasjon
 • Nyt en sommer-ekspedisjon under midnattssolen

Oversikt

En utrolig reise til de arktiske øyer

Bli med og opplev flere av øyene i Arktis. Vi starter med den aller største som er Grønland, tar turen innom sagaøya Island, besøker den lille og isolerte Jan Mayen og avslutter ekspedisjonen på Svalbard. Villmarken på Grønland byr på verdens mest spektakulære og uberørte natur.

Opplev kulturen og historien som strekker seg flere tusen år tilbake, inkludert inuittenes levemåte og kultur og gamle vikingbosetninger. Vi bruker to dager på å utforske Islands urbane hovedstad og uberørte natur med klipper og daler, et yrende fugleliv, store fosser og rene bekker. Den ville og golde skjønnheten på Svalbard er dramatisk, og et flott sted å avslutte denne turen. Kort sagt er dette er en enestående ekspedisjon.

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • Flyreise fra København og Kangerlussuaq på økonomiklasse
 • Transfer fra flyplass til skip til flyplass i Kangerlussuaq
 • Flyreise fra Longyearbyen til Oslo på reisens siste dag
 • Utflukt mot innlandsisen med middag
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

22 Juni 2017

Avreisehavn København, Danmark
Dag 1
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Bilde: Heather Poon Bilde

Fra storbyen til den arktiske villmarken


Sted: København til Kangerlussuaq, Grønland

Denne ekspedisjonen starter med en yreise fra København. Mindre enn fem timer senere kommer du til Kangerlussuaq på Grønland. Denne lille ystripen er den viktigste inn- gangsporten til Grønland, og etter landing kjører vi deg til MS Fram. 

Kangerlussuaq er hovedporten til Grønland og en bosetting i Sisimiut kommune. Litt under 600 mennesker bor og arbeider i Kangerlussuaq (den lange fjorden). Flyplassen ble bygget av amerikanerne under andre verdenskrig og var operativ som amerikansk militærbase frem til 1992. I dag er Kangerlussuaq en kommersiell flyplass.

Kangerlussuaq ligger bare 40 kilometer fra den enorme innlandsisen Dette ubeskrivelige isdekkede ødelandet strekker seg 2500 kilometer fra nord til sør og nesten 1000 kilometer fra øst til vest ved landets bredeste del. Innlandsisens høyeste punkt er 3200 meter over havet. Landeveien går gjennom et variert og vakkert landskap fra arktisk ørken til tundra med lavtvoksende busker, og gjennom kupert terreng med storslått utsikt mot kanten av innlandsisen.

Dag 2
1200x600_Nuuk_©Thomas_Haltner_day2.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Grønlands eldste by


Sted: Nuuk

Grønlands hovedstad huser omtrent 16000 mennesker og er øyens politiske og sosiale sentrum. Nuuk er Grønlands eldste by og ble grunnlagt av den dansk-norske misjonærene Hans Egede i 1728. Navnet Nuuk betyr halvøy, en nøyaktig beskrivelse av byens plassering, på spissen av en stor halvøy ved munningen av et av de største og mest spektakulære fjordsystemene i verden.

I dag er byen et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra pittoreske gamle bygninger i "Kolonihaven" til bygningen for Grønlands hjemmestyre. Som hovedstad huser Nuuk også et universitet, lærerskole, kirker og Grønlands nasjonalmuseum hvor du finner mumiene fra Qilakilsoq.

Dag 3
1200x600_Ivittut_©Hilde_Foss_day3.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Den forlatte gruvebyen Ivittuut


Sted: Ivittuut, Grønland

Den forlatte gruvebyen Ivittuut, som betyr "gresskledt sted", er i dag bebodd av moskusokser. Det ligger nær Kapp Desolation på sørvestlige Grønland, like ved ruinene av en gammel norrøn bosetting. Området hadde omtrent 20 vikinggårder, et distrikt som ble kalt "Middle settlement" av moderne arkeologer på grunn av dets plassering mellom de større vestlige og østlige bosettingene. Det er den minste og minst kjente av de tre, og det eksisterer ingen skriftlig dokumentasjon på dens beboere i dag.

Dag 4
1200x600_Qassiarsuk_©Mads_Pihl_day4.png
Bilde: Mads Phil Bilde

Qassiarsuks fjellsider


Sted: Qassiarsuk

For litt over tusen år siden dro en gruppe vikinger fra Island for å slå seg ned på Grønland. Lederen, Eirik Raude, kalte høvdingsetet sitt Brattahlíð, som betyr «bratt bakke» på gammelnorsk. Og det tok ikke lang tid før vikingene hadde etablert et blomstrende samfunn i fjorden. Gårdsbruk er fortsatt den viktigste sysselsettingen i Qassiarsuk, og sauebøndene i området dyrker de samme markene og lar dyrene beite i de samme åssidene. Bli med på en guidet tur gjennom landsbyen, og se rekonstruksjonen av Eirik Raudes gård og Tjodhildes kirke. 

Dag 5-6
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day5-6-9-11.png

Seilas rundt Nunap Isua og Danmarkstredet


Sted: Danmarkstredet

Vi legger Grønland bak oss og seiler rundt dets sørligste punkt, kalt Nunap Isua (Kapp Farvel) før vi reiser over Danmarkstredet på vei mot Island. Danmarkstredet forbinder Grønlandshavet og Irmingerhavet. Denne reisen er den vikingene måtte gjøre da de migrerte fra Island til sydlige Grønland for 1000 år siden. Smarte som de var, navigerte vikingene utifra retningen til sjøfuglens flyvinger for å finne land.

Danmarkstredet var også åsted for slag under andre verdenskrig mellom den britiske og tyske marinen 24. mai 1941. Det britiske krigsskipet HMS Prince of Wales kjempet mot det tyske krigsskipet Bismark som forsøkte å komme seg til Nord-Atlanteren for å angripe allierte handelsskip.

I løpet av disse dagene vil ekspedisjonsteamet stå til din disposisjon og dele av sin kunnskap i interessante foredrag.

Dag 7
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day7.png

Islands hovedstad


Sted: Reykjavik, Island

Reykjavík er verdens nordligste hovedstad. Vikingene som bosatte seg her ga stedet navnet Reykjavík (som betyr røykvik) etter dampsøylene som steg opp fra de varme kildene i området. Naturen rundt Reykjavík er utrolig vakker, med geysirer, fjell, isbreer og varme kilder. 

Dag 8
1200x600_Stykkisholmur_©Hilde_Foss_day8.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Sagalandet


Sted: Stykkishólmur, Island

Når vi kommer til den vestlige delen av Island, skjønner du hvorfor dette kalles Sagaøya. Ta deg tid til å utforske alle variasjonen i naturen med lava- og steinformasjoner, isbreer, vulkansk aktivitet samt varme og kalde kilder. Bli med på flere spennende ut utflukter som kajakkpadling, fotturer og rideturer. 

Dag 9
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

På vei nordover


Sted: Grønlandshavet

Etter å ha fulgt Den midtatlantiske ryggen som skiller de nordamerikanske og eurasiske kontinentalplatene, seiler vi inn på Grønlandshavet på denne overfarten. Grønlandshavet grenser mot Grønland i vest og Svalbard i øst. Det komplekse systemet av vannstrømmer ble først beskrevet i detalj av Fridtjof Nansen i 1909. Dette var også et populært område for hvalfangst i over 300 år helt frem til starten av det 20. århundret. De gjenlevende hvalene i området har vært beskyttet siden 1911.

Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag mens vi seiler mot Jan Mayen.

Dag 10
1200x600_Jan_Mayen_©Tom_Lennie_day10.png
Bilde: Tom Lennie Bilde

En ekstrem sjeldenhet


Sted: Jan Mayen

Underveis til Svalbard håper vi å få besøkt en av verdens mest isolerte øyer: Jan Mayen. Her får du mulighet til å se verdens nordligste aktive vulkan, nemlig Beerenberg. Den nord-amerikanske og europeiske tektoniske platen møtes rett under øya. Beerenberg er også et av Norges høyeste fjell (Jan Mayen er en del av Norge). Tidlig på 1600-tallet etablerte nederlandske hvalfangere flere hval- oljekokerier på øya, og i en periode var det hele 1000 mann i aktivitet her. I dag bor det 18 personer her. Dette er personell fra Forsvaret og Meteorologisk Institutt. Bortsett fra fly som slipper post med ujevne mellomrom er besøk på øya veldig sjeldent – og turister på besøk er virkelig noe utenom det vanlige. Som en av de få som opererer i disse farvannene, vil vi forsøke å gå i land på denne eksotiske og øde øya. Dette er en unik mulighet til å oppleve noe helt annerledes. 

Dag 11
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Seilas mot Spitsbergen


Sted: Over Barentshavet/Nordishavet

Nyt en dag med foredrag fra ekspedisjonsteamet, mens vi seiler mot Spitsbergen og Longyearbyen.

Vi seiler gjennom den ganske grunne sokkelen med en gjennomsnittsdybde på bare 230 meter. Som en del av Nordishavet, har Barentshavet en høy biologisk produksjon på grunn av lignende hav på samme breddegrad.

Havet ble oppkalt etter den nederlandske oppdageren Wilhelm Barents, som på en av sine ekspedisjoner for å finne den nordlige sjørute, oppdaget Spitsbergen - et navn han ga på grunn av de alpine fjellene han observerte.

Dag 12
1200x600_Longyearbyen_©Linda_Rayner_day12.png
Bilde: Linda Rayner Bilde

Det mest fremtredende fjordsystemet


Sted: Isfjorden og Longyearbyen, Svalbard

Isfjorden er et av de mest fremtredende fjordsystemene på Svalbard, og vi seiler gjennom det på vei til Longyearbyen. Vi ankommer denne unike og eksotiske bosettingen i løpet av natten.

Longyearbyen er det norske administrative senteret på Svalbard. Dette er et lite samfunn med bare 2000 innbyggere, men atmosfæren er som den du finner i en mye større by. Her vil du finne caféer, sykehus, flere fantastiske restauranter og hoteller - et universitet og flere sportsbutikker enn noe annet sted på kloden, relativt til innbyggertallet.

Dag 13
1200x600_Oslo_©Hans_Henrik_Nilsen_day13.png
Bilde: Henrik Nilsen Bilde

Eventyret slutter


Sted: Longyearbyen/Oslo

Reisen er over og du kommer sannsynligvis til å føle at tiden har flydd av gårde. Den herlige følelsen av å ha vært på toppen av verden, bare noen få hundre kilometer fra den geografiske Nordpolen kommer til å vare. Tidlig om morgenen setter vi kurs mot flyplassen og flyr tilbake til Oslo. 

4 Juli 2017

Sted Oslo, Norge
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt cruiset har å by på med vårt brede tilbud av valgfrie utflukter.

Video

Få et innblikk i de eventyrene du kan ta del i på en reise til Grønland

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til København og Oslo. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.