Ekspedisjon til tre arktiske øyer

Spitsbergen - Grønland - Island

Dramatiske landskap, ekstrem isolasjon og unikt dyreliv. Legg ut på et eventyr til de tre største øyene i Arktis - Spitsbergen, Grønland og Island. Forbered deg på et møte med elementene i den arktiske villmarken, mens vi tar deg nærmere den rå og uberørte naturen enn noen andre med vårt ekspedisjonsskip, MS Fram.

 • Legg ut på en eksklusiv ekspedisjon til Grønland, Spitsbergen og Island
 • Oppdag verdens største nasjonalpark med mulighet for å se isbjørn, moskusokser, polarhare, grønlandsfalk og arktisk ulv
 • Opplev uberørt landskap, dype fjorder og høye fjell
 • Benytt muligheten til å se nordlys, et magisk vinterfenomen

Oversikt

Ingen andre opplevelsesreiser på den nordlige halvkule kan måle seg med denne, som tar deg med til de tre største øyene i Arktis; Svalbard, Grønland og Island.

Isbjørnens rike – Svalbard

Etter en kort stopp i Longyearbyen seiler vi nordover til Nordvest Spitsbergen Nasjonalpark. Dette området er dominert av store isbreer og et typisk alpint landskap, med overveldende kontraster som spenner fra frodige daler til steinete morener, fra steile fjellsider til iskapper som stuper ned i havet. Her skal vi også innom de imponerende fjordene Kongsfjorden og Magdalenefjorden, hvor de dramatiske omgivelsene også kommer med enda mer dramatiske historier. Ved 78º 55' besøker vi Ny-Ålesund, en av verdens nordligste permanente bosettinger, som i dag er et sentrum for avansert polarforskning.

Dager til sjøs uten spor av mennesker og andre skip

Det er nok når vi starter seilasen langs kysten av Grønland at du begynner å merke hvordan det er å være ganske alene i en fjern avkrok av verden. Opplevelsen av fjordene nordøst på Grønland vil utfordre begrepene du har om avstand, størrelse og form. Rett og slett fordi disse fjordene er blant de største i verden. Det dramatiske alpine landskapet rundt deg byr på hengende isbreer og himmelhøye granittvegger, så langt øyet kan se. I denne del av verden er det faktisk mer sannsynlighet for å møte på en polarulv eller isbjørn enn et menneske.

Bli en del av sagaen

De siste dagene har vi base i Vestfjordene på Island, og utforsker uberørt natur overstrødd med fossefall og sildrende bekker, fjell og daler og steder som er kjent fra sagaene: Grundarfjörður, Flateyri and Ísafjörður. Så går vårt arktiske eventyr mot slutten, og siste havn på reisen er Reykjavik.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • Flyreise mellom Oslo og Longyearbyen på økonomiklasse
 • En natt på hotell inkl frokost i Longyearbyen før reisens start
 • Transfer fra hotell til skip i Longyearbyen

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

24 August 2017

Avreisehavn Oslo
Dag 1
1200x600_Oslo_©Hans_Henrik_Nilsen_day1.png
Bilde: Henrik Nilsen Bilde

Det blå, det grønne og byen i mellom


Sted: Oslo/Longyearbyen

Flyet går fra Oslo til Spitsbergen på ettermiddagen.

Dag 2
1200x600_Longyearbyen_©Linda_Rayner_day2.png
Bilde: Linda Rayner Bilde

Arktiske landskap


Sted: Longyearbyen

Svalbard ligger i de arktiske hav, halvveis mellom Norge og Nordpolen. Midt i denne mektige og ville naturen finner du den norske bosetningen Longyearbyen. Etter en overnatting her blir du med på en sightseeing tur i Longyearbyen for ombordstigning på MS Fram. 

Dag 3
1200x600_Kongsfjorden_©Esther_Kokmeijer_day3.png
Bilde: Esther Kokmeijer Bilde

Fordypet i alpine landskap


Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Den første nasjonalparken vi besøker dekker nordvest hjørnet av Spitsbergen. Området har store innlandsbreer, og et alpinsk landskap som står i skarp kontrast til de grønne områdene og morenene. Vi fortsetter inn i Kongsfjord og Magdalenefjorden, begge fjordene har fantastisk landskap og historie. På 78º 55’ N ligger Ny-Ålesund, som tidligere var utgangspunktet for mange ekspedisjoner mot Nordpolen, i dag finner du en avansert høyteknologisk arktisk forskningsstasjon her.

Dag 4
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day4.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Seil de arktiske farvann


Sted: Framstredet

Etter å ha utforsket kysten av Spitsbergen setter vi kurs mot den isolerte kysten på Nordøst-Grønland. Vi ankommer Grønland ved å krysse Framstredet som deler Spitsbergen og Nordøst-Grønland. Området har et passende navn, dette er hvor Nansens originale Fram havnet ute på åpent hav igjen etter å ha vært fanget i Nordishavet fra 1893 til 1896.

Under overfarten vil vi starte vår foredragsrekke om populære temaer og beundre dyrelivet fra dekk.

Dag 5-11
1200x600_Greenland_NP_©Chelsea_Claus-day5-11.png
Bilde: Chelsea Claus Bilde

Verdens største nasjonalpark


Sted: Nordøst-Grønland nasjonalpark, Grønland

Når vi ankommer den største nasjonalparken i verden, vil du fundere over faktumet at vi er relativt alene i denne delen av verden. Bortsett fra noen få forlatte fangst stasjoner, en værstasjon og Sirius patruljene er det ikke tegn til mennesker her.

Dag 12
1200x600_Ittoqqortoormiit_©Sandra_Walser_day12.png
Bilde: Sandra Walser Bilde

Grønlands mest isolerte by


Sted: Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), Grønland

Ittoqqortoormiit eller Scoresbysund er Grønlands mest isolerte by, og vårt siste stopp på Nordøst-Grønland. De lokale jegerne som bor her er de eneste som har lov til å jakte i Nordøst-Grønland nasjonalpark. Du vil sannsynligvis legge merke til tørkede dyreskinn og hundesleder utenfor husene.

Bruk tiden din på å besøke museumet, kirken, en fotoutstilling og få med deg oppskytningen av en værballong, alt sammen med lokale guider. Du kan selvfølgelig også vandre rundt byen på egenhånd.

Dag 13
vigur-island.jpg

Ísafjarðardjúp fjorden


Sted: Vigur Island, Island

Vi setter kursen til Vestfjordene på Island og Vigur Island, en av de aller største øyene i området. 

Vigurs vakre landskap gir en følelse av tidløshet, og familien som bor her baserer sitt levebrød hovedsakelig på turisme sammen med egg og fjær fra fuglene på øya. Den eneste overlevende vindmøllen i landet er satt opp her som det minste postkontoret i Europa.

Øya er ca 2 km lang og 400 m bred og kan kun huse besøkende i små grupper. En lokal guide vil lede veien på en rolig spasertur på øya, hvorpå lette forfriskninger blir servert.

Om ettermiddagen forlater skipet fjorden for å starte den siste delen av reisen - seilingen langs den vestlige delen av Island på vei til Reykjavik.

Dag 14
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day14.png

Islands hovedstad - Reykjavik


Sted: Reykjavik

Islands hovedstad tilbyr masse i et forsøk på å stille nysgjerrigheten fra gjestene. Nær Reykjavik er det isbreer, fosser, geysirer og fjell. I Reykjavik finner du også et stort utvalg restauranter, museum og butikker. Vi ankommer på morgenen og her slutter seilingen.

6 September 2017

Sted Reykjavik, Iceland
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Grønland har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Video

Få et innblikk i de eventyrene du kan ta del i på en reise til Grønland

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Oslo eller Reykjavik. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.