Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen

Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen

Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen

Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen

Reiseinformasjon 13 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
24. august 2022
Pris fra
kr 68 429
Frokost, lunsj og middag inkludert

Seil fra Island til Grønlands fjerntliggende østkyst, og opplev dyrelivet og den majestetiske naturen i verdens største nasjonalpark og fjordsystem.

Den storslåtte østkysten av Grønland

Vi seiler fra Reykjavik, over Danmarkstredet, til den spektakulære østkysten av Grønland. Den første destinasjonen vår er Scoresbysundet, et enormt system av fjorder og isbreer som ligger spredt over rundt 62 150 kvadratkilometer. Vi tilbringer de neste fire dagene med å utforske denne vidstrakte, uberørte regionen.

Rolig vann speiler de ruvende fjellene rundt oss mens vi holder utkikk etter hval og annet marint dyreliv, som for eksempel sel som av og til later seg på isflakene. Det er også mange fugler å se, som polarlomvi, snøugle og grønlandsk jaktfalk.

Den største nasjonalparken i verden

Det er tid for å utforske Nordøst-Grønland nasjonalpark, et internasjonalt biosfærereservat. Besøkstallene er begrenset i denne 972 000 kvadratkilometer store villmarksregionen, og Hurtigrutens ekspertise og erfaring betyr at du vil være en av de få heldige som får oppleve dette arktiske paradiset.

Uten menneskets innblanding trives dyrene her, og det er mange av dem. Det kan hende du får se dyr som polarhare, moskusokse og til og med isbjørn. Vannet er fylt av glitrende, blå isfjell, og du vil komme tett på naturen under guidede fotturer og kajakkturer. Dette ekspedisjonscruiset til et av verdens mest fjerntliggende steder vil være en uforglemmelig opplevelse.

Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen Grønland – den ultimate fjord- og nasjonalpark-ekspedisjonen
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

  24. august 2022
  Estimert tid for avreise er 20:00

  Eventyret starter i verdens nordligste hovedstad. Reykjavik byr på tradisjonell sjarm blandet med en kosmopolitisk følelse. Denne lille, trygge byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie. Hvis du har tid til overs før ombordstigning, anbefaler vi at du utnytter den godt.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten med forskjellige typer butikker, eller gå til den flotte Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen.

  Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og boblebad.

  Navnet Reykjavik betyr «Røykvik» på grunn av dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området, og herfra er du bare timer unna geysirer, isbreer, varme kilder og fossefall. Bestill gjerne et førprogram med oss, og tilbring noen ekstra dager med å utforske Den gylne sirkel, en populær rundtur med høydepunkter som fossefall, nasjonalparker og geysir.

  Ekspedisjonsskipet venter på deg i havnen i Reykjavik. Etter at du har sjekket inn og hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken, vil du ha tid til å finne deg til rette i den stilfulle lugaren. Det holdes en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise, og etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet og nyte alle de førsteklasses tjenestene om bord.

  Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og andre fra besetningen som vil gi deg informasjon om hva du kan forvente under den spennende sjøreisen til Grønland.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

 • Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  25. august 2022

  Vi legger Island bak oss, og seiler over Danmarkstredet mot kysten av Grønland. Dette er samme rute som vikingene tok da de migrerte dit for rundt 1000 år siden. Faktisk følger vi i kjølvannet til Eirik Raude, som sies å ha vært den første europeeren som bosatte seg på Grønland etter å ha reist dit med faren sin som tiåring.

  Du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med ekspedisjonsteamet og sjekke fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil det være foredrag om en rekke temaer som forbereder deg på eventyret som ligger foran deg. Vi har også et bibliotek og vitenskapelig utstyr her som du kan benytte gjennom hele sjøreisen.

  De vil også gå gjennom de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan bidra til å beskytte dyrelivshabitater, og hvordan du best kan holde trygg avstand fra dyr så du ikke forstyrrer dem.

  Hvis du føler deg aktiv kan du bruke treningsfasilitetene våre og få opp pulsen. Panoramabadstuen vår tilbyr ‘sightseeing mens du svetter’, og på dekk finner du boblebad og et oppvarmet basseng.

  Senere kan du nyte noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren med panoramautsikt, og slå av en prat med dine medoppdagelsesreisende, eller bare synke ned i en sofa og la tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 3-7
  Scoresbysundet

  Verdens lengste fjord

  26. august 2022 - 30. august 2022

  Scoresbysundet er et fjordsystem som brer seg som grenene på et tre over et område på rundt 62 150 kvadratkilometer. Landskapet er intet mindre enn spektakulært, med hvite og blå isfjell som flyter rundt i speilblankt vann omgitt av bratte, svarte og brune fjell. Dette er verdens største fjordsystem, og du vil oppleve en dyp følelse av ro de neste fire dagene når vi utforsker dette vidstrakte, uberørte villmarksområdet.

  De bratte basaltfjellene i området, noen av dem opp mot 1980 meters høyde, skaper et fantastisk bakteppe, men gir også ly mot den kalde arktiske vinden. Videre har de store områdene med åpent hav og den brede munningen til fjordsystemet, i tillegg til områder som holder seg isfrie selv om vinteren, gjort dette til et paradis for det rike og ikoniske dyrelivet på Grønland. Kanskje du får se moskusokse, polarrev og fjellhare.

  Fuglene trives også her. Alke, lundefugl, havhest, snøugle, grønlandsk jaktfalk og svartbak er bare noen av artene vi håper å se. I tillegg kan flere selarter ses langs kysten eller på isflakene. Hold også utkikk etter hval i farvannet her.

  Siden dette er et ekspedisjonscruise, vil kapteinen og ekspedisjonsteamet guide oss til de beste stedene på daglig basis. Vi gjør mest mulig ut av det som forholdene tillater, og sørger for at vi kan gjøre så mange landinger, fotturer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig. Når du utforsker og lærer mer om dette dyrebare økosystemet, vil du sette større pris på naturen i Scoresbysundet.

  Dag 3-7
  Scoresbysundet

  Verdens lengste fjord

 • Dag 8-11
  Nordøst-Grønland nasjonalpark

  Den største nasjonalparken i verden

  31. august 2022 - 3. september 2022

  Det er vanskelig å finne de riktige ordene for å beskrive den totale stillheten og den majestetiske naturen i den største nasjonalparken i verden. Det er også den minst besøkte parken i verden, og kun et lavt antall ekspedisjoner tillates å besøke den i løpet av den korte sommersesongen. Takket være vår ekspertise og erfaring, er vi en av dem.

  Du vil se majestetiske fjorder og gigantiske isfjell, og langs kysten og på tundraen lever et rikt dyreliv, blant annet hare, moskusokse og polarrev. Kanskje du til og med er så heldig at du får se isbjørn. Disse sagnomsuste skapningene er vanligvis godt spredt over denne enorme regionen, så det er et stort høydepunkt hvis vi får øye på en av dem.

  Bortsett fra gamle pelsjegerhytter, noen forskningsstasjoner og en militær utpost, er det svært få spor etter menneskelig liv i denne 972 000 kvadratkilometer store parken. De eneste andre menneskene vi kanskje møter er Sirius-patruljen som overvåker området med hundeslede. For øvrig er dette et av de stilleste stedene i verden, og du vil kjenne en dyp følelse av ro når vi utforsker den vakre villmarken.

  Nordøst-Grønland nasjonalpark er et internasjonalt biosfærereservat, og vi vil naturligvis respektere den skjøre økologien og ikke etterlate noen spor. Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil vurdere isforholdene, og velge de beste stedene for daglige landinger. Du kan også bli med på spennende, valgfrie aktiviteter som kajakkpadling og lange, guidede fotturer, eller ta en oppfriskende dukkert i det iskalde vannet hvis du tør!

  I tillegg til å nyte stillheten, se dyreliv og fotografere flora og isfjell, har du muligheten til å delta i vitenskapsprogrammene våre, som vil bidra til å bevare regionen for dyrelivet og kommende generasjoner.

  Dag 8-11
  Nordøst-Grønland nasjonalpark

  Den største nasjonalparken i verden

 • Dag 12
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

  4. september 2022

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Grønland, setter vi kursen tilbake til Island. Tilbring dagene til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, studere naturen i vitenskapssenteret, delta på et foredrag eller to, eller bare slappe av på dekk. Hold utkikk etter sjøfugler som følger skipet vårt, og kanskje du også får øye på en hval eller to.

  Ruten tilbake er antakelig den samme som de siste vikingene tok da de forlot eksperimentet med å leve på Grønland på 1400-tallet. Hvorfor dro de sin vei? Historikerne blir ikke enige, men det virker som om de prøvde å leve som europeiske gårdbrukere i et miljø som ikke var egnet for kuene, sauene og grisene deres. Hvis bare de hadde tatt til seg råd fra inuittene på Grønland, hadde etterkommerne deres kanskje vært her fortsatt.

  Når du reflekterer over sjøreisen, har du antakelig en dypere forståelse for hvor spesielt Grønland er. Fra den sårbare økologien i fjordsystemet, og den overjordiske elegansen til den flytende isen og isbreene – vi håper at ekspedisjonscruiset har vært fantastisk, og at du reiser hjem med minner for livet.

  Dag 12
  Irmingersjøen

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Den kule hovedstaden på Island

  5. september 2022
  Estimert ankomsttid er 06:00

  Ekspedisjonsskipet ankommer hovedstaden på Island i dag. Etter ilandstigning kan du oppleve noen av tingene du ikke hadde tid til før sjøreisen startet i denne sjarmerende og kompakte byen.

  Vi er sikre på at du har hatt en fantastisk opplevelse langs østkysten av Grønland med oss, og vi håper å se deg igjen i fremtiden for flere spennende eventyr.

  Hvis du ønsker å utforske mer av Island, kan du bli med på et av etterprogrammene våre før du reiser hjem, eller bare utvide oppholdet for å bli bedre kjent med Reykjavik og oppleve de geotermiske attraksjonene i nærområdet.

  Dag 13
  Reykjavik

  Den kule hovedstaden på Island

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
24.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 16. februar til 30. juni 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 31. desember 2022.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: