Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen

Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen

Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen

Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avgang
2. august 2023
Pris fra
kr 53 664
Frokost, lunsj og middag inkludert

Seil fra Island til Grønlands fjerntliggende østkyst, og opplev den majestetiske naturen i verdens største fjordsystem.

De majestetiske grønlandske fjordene

Vi seiler fra Reykjavik, over Danmarkstredet, til den spektakulære østkysten av Grønland. Destinasjonen vår er Scoresbysundet, et enormt system av fjorder og isbreer som sprer seg ut over rundt 62 150 kvadratkilometer. Vi tilbringer de neste ni dagene med å utforske denne vidstrakte, uberørte regionen.

Rolig vann speiler de ruvende fjellene rundt oss mens vi holder utkikk etter hval og annet marint dyreliv, som for eksempel sel som av og til later seg på isflakene. Det er også mange fugler å se, som polarlomvi, snøugle og grønlandsk jaktfalk.

Fjerntliggende bosetninger

Scoresbysundet er ubebodd, bortsett fra bosetningen Ittoqqortoormiit. Dette er en av verdens mest fjerntliggende bosetninger, med et innbyggertall på mindre enn 500. Få et innblikk i livet til de hardføre innbyggerne i Ittoqqortoormiit, og lær mer om historien til denne lille bosetningen.

Øde landskap som er perfekt for oppdagelsesreiser

Ekspedisjonscruiset kommer med en rekke inkluderte og valgfrie aktiviteter for å ta deg tett på miljøet. Vi gjør mest mulig ut av det som forholdene tillater, og sørger for at vi kan gjøre så mange landinger, naturvandringer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig. Foredragene om bord med det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vil forbedre opplevelsen enda mer.

Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen Grønland – Den ultimate fjordekspedisjonen
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

  2. august 2023

  Eventyret starter i verdens nordligste hovedstad. Reykjavik byr på tradisjonell sjarm blandet med en kosmopolitisk følelse. Denne lille, trygge byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie. Hvis du har tid til overs før ombordstigning, anbefaler vi at du utnytter den godt.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten med forskjellige typer butikker, eller gå til den flotte Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen. Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og boblebad.

  MS Fram venter på deg i Reykjavik havn. Etter at du har sjekket inn og hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken, vil du ha tid til å finne deg til rette i den stilfulle lugaren. Det holdes en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise, og etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet og nyte alle de førsteklasses fasilitetene.

  Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og andre fra besetningen som vil gi deg informasjon om hva du kan forvente under den spennende reisen til Grønland.

  Førprogram

  Byen fikk navnet «Røykvik» på grunn av dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området, og herfra er du bare timer unna geysirer, isbreer, varme kilder og fossefall. Bestill gjerne et førprogram med oss, og tilbring noen ekstra dager med å utforske Den gylne sirkel, en populær rundtur med høydepunkter som fossefall, nasjonalparker og geysir.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Hovedstaden på Island

 • Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

  3. august 2023

  Vi legger Island bak oss, og seiler over Danmarkstredet mot kysten av Grønland. Dette er samme rute som vikingene tok da de migrerte dit for rundt 1000 år siden. Faktisk følger vi i kjølvannet til Eirik Raude, som sies å ha vært den første europeeren som bosatte seg på Grønland etter å ha reist dit med faren sin som tiåring.

  Du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med ekspedisjonsteamet, og bruke fasilitetene om bord på MS Fram, den komfortable ekspedisjonsbasen din. I vitenskapssenteret vil det være foredrag om en rekke temaer som forbereder deg på eventyret som ligger foran deg. Vi har også et bibliotek og vitenskapelig utstyr her som du kan benytte gjennom hele sjøreisen.

  De vil også gå gjennom de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan bidra til å beskytte dyrelivshabitater, og hvordan du best kan holde trygg avstand fra dyr så du ikke forstyrrer dem.

  Hvis du føler deg aktiv kan du bruke treningsfasilitetene våre og få opp pulsen. Panoramabadstuen tilbyr ‘sightseeing mens du svetter’, og ute på dekk finner du boblebadene våre.

  Senere kan du nyte noe godt å drikke i Explorer-salongen og baren med panoramautsikt, og slå av en prat med dine medoppdagelsesreisende, eller bare synke ned i en sofa og la tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 2
  Til sjøs

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Scoresbysundet er et fjordsystem som brer seg som grenene på et tre over et område på rundt 62 150 kvadratkilometer. Landskapet er intet mindre enn spektakulært, med hvite og blå isfjell som flyter rundt i speilblankt vann omgitt av bratte, svarte og brune fjell. Dette er verdens største fjordsystem, og du vil oppleve en dyp følelse av ro de neste ni dagene når vi utforsker dette vidstrakte, uberørte villmarksområdet.

  De bratte basaltfjellene i området, noen av dem opp mot 1980 meters høyde, skaper et fantastisk bakteppe, men gir også ly mot den kalde arktiske vinden. Videre har de store områdene med åpent hav og den brede munningen til fjordsystemet, i tillegg til områder som holder seg isfrie selv midt på vinteren, gjort dette til et paradis for det rike og ikoniske dyrelivet på Grønland. Kanskje du får se moskusokse, polarrev og fjellhare.

  Fuglene trives også her. Alke, lundefugl, havhest, snøugle, grønlandsk jaktfalk og svartbak er bare noen av artene vi håper å se. I tillegg kan flere selarter ses langs kysten eller på isflakene. Hold også utkikk etter hval i farvannet her.

  Siden dette er et ekspedisjonscruise, vil kapteinen og ekspedisjonsteamet guide oss til de beste stedene på daglig basis. Vi gjør mest mulig ut av det som forholdene tillater, og sørger for at vi kan gjøre så mange landinger, fotturer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig. Når du utforsker og lærer mer om dette dyrebare økosystemet, vil du sette større pris på naturen i Scoresbysundet.

  Mens vi seiler stille gjennom vannet, kan du holde utkikk etter dyreliv, fotografere planteliv og isfjell, og nyte stillheten i denne vidstrakte ødemarken. Du har også muligheten til å delta i vitenskapsprogrammene våre, som bidrar til å bevare regionens dyreliv og natur for kommende generasjoner.

  Under ekspedisjonen vil vi besøke Ittoqqortoormiit – inngangsporten til Scoresbysundet fjordsystem, og den eneste permanente bosetningen i området. Ittoqqortoormiit ligger på en vakker halvøy som er omsluttet av snø i ni av årets måneder. Dette er det mest fjerntliggende bebodde lokalsamfunnet på den vestlige halvkule.

  Ittoqqortoormiit ble grunnlagt i 1925 som en jakt- og fiskerlandsby. Den dag i dag er fangstkulturen fortsatt sentral. Mindre enn 500 hardføre sjeler har denne fjerntliggende utposten som hjemsted, og de vil stolt vise deg rundt.

  Hvis forholdene tillater det, vil vi forsøke å seile nord for Scoresbysundet, mot den stadig skiftende sjøiskanten på Øst-Grønland. Her vil vi holde utkikk etter dyreliv, før vi setter kursen mot Island igjen.

  • Inkludert Besøk i Ittoqqortoormiit
  Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystem

  Verdens største fjordsystem

 • Dag 12
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

  13. august 2023

  Etter å ha utforsket den vakre naturen på Grønland, setter vi kursen tilbake til Island. Tilbring dagene til sjøs med å oppsummere alle opplevelsene sammen med nye venner, studere naturen i vitenskapssenteret, delta på et foredrag eller to, eller bare slappe av på dekk. Hold utkikk etter sjøfugler som følger skipet vårt, og kanskje du også får øye på en hval eller to.

  Ruten tilbake er antakelig den samme som de siste vikingene tok da de forlot eksperimentet med å bo på Grønland på 1400-tallet. Hvorfor dro de sin vei? Historikerne blir ikke enige, men det virker som om de prøvde å leve som europeiske gårdbrukere i et miljø som ikke var egnet for kuene, sauene og grisene deres. Hvis bare de hadde tatt til seg råd fra grønlenderne, hadde etterkommerne deres kanskje vært her fortsatt.

  Når du reflekterer over sjøreisen, har du antakelig en dypere forståelse for hvor spesielt Grønland er. Fra den sårbare økologien i fjordsystemene, til den uendelig vakre flytende havisen og isbreene – vi håper at naturen på Grønland har gitt deg minner for livet.

  Dag 12
  Danmarkstredet

  Vi seiler tilbake til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Slutten av ekspedisjonen

  14. august 2023

  Vi tar farvel med MS Fram når vi ankommer stedet vi startet: den spennende byen Reykjavik. Du har nå muligheten til å se alle stedene du ikke rakk å se når du ankom. Det er det perfekte stedet å avslutte den spennende ekspedisjonen. Reykjaviks gallerier, restauranter og spa er noen av de beste i verden.

  Hvis du ønsker å utforske mer av Island, kan du tilbringe noen ekstra dager i Reykjavik og oppleve de geotermiske attraksjonene i nærområdet. Det er lite som topper følelsen av å synke ned i dette avslappende vulkanske vannet – det er den perfekte avslutningen på en unik reise.

  Vi er sikre på at du har hatt en fantastisk opplevelse med å seile langs kysten av Grønland med oss. Vi håper å se deg igjen i fremtiden for nye eventyr.

  Etterprogram

  Kanskje du har lyst til å bli med på et av etterprogrammene våre før du reiser hjem? Opplev den vakre naturen på sørkysten av Island, og besøk de spektakulære fossefallene Seljalandsfoss og Skógafoss. Du vil også se den kjente stranda Reynisfjara, med kullsvart rullestein og karakteristiske basaltsøyler – virkelig en flott avslutning på en episk reise.

  Dag 13
  Reykjavik

  Slutten av ekspedisjonen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
2.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: