Grønland og Island - Den ultimate fjord- og nasjonalparkopplevelsen

Utforsk Svalbard, Grønland og Island – et eventyr som overgår alt annet du kan oppleve på den nordlige halvkule. I verdens minst besøkte nasjonalpark kan vi seile i dagevis uten å se et annet skip. Sannsynligheten for å møte polarulv eller isbjørn er mye større enn sannsynligheten for å møte andre mennesker. Bli med oss på en reise utenom det vanlige.

 • Opplev tre arktiske øyer på én eneste ekspedisjon
 • Utforsk verdens største nasjonalpark
 • Kanskje du får oppleve det magiske nordlyset
 • Du får sjansen til å se isbjørn, moskusokse, polarhare, grønlandsfalk og polarulv
Tilbud

5 000 kr i rabatt pr. person

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 5 000 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 4. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.

Se alle utvalgte reiser med avreise i 2019 her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 26. juli 2019

Avreisehavn Oslo/Longyearbyen
Oversikt

Opplev Norges arktiske krone - Svalbard

Utforsk tre arktiske øyer og verdens minst besøkte nasjonalpark på et uforglemmelig eventyr i villmarken. 

Etter en overnattning i Longyearbyen kan du ta deg litt tid til å utforske denne fascinerende lille byen, kanskje et lite stopp innom polarmuseet og kirken før du starter reisen med MS Roald Amundsen. Når vi seiler ut av Isfjord mot det åpne hav, hvorfor ikke bli med ekspedisjonsteamet på dekk når de ser etter hvaler?

Seile i dagevis uten å møte mennesker eller andre skip

Mens vi seiler langs kysten av Svalbard, begynner følelsen av total isolasjon å gripe fatt i deg. Straks vi kommer inn i fjordene nord-øst på Grønland, vil du oppleve at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se. Der det er mulig, vil vi gå i land for å ta villmarken nærmere I øyesyn. Du kan også delta i aktiviteter og ekskursjoner som kajakk- og fotturer.

Vårt siste stopp er på Grønlands mest isolerte tettsted; Ittoqqortoormiit. Dette stedet er isolert fra omverdenen gjennom ni av årets tolv måneder. Vår lokale guide tar deg rundt til fots på severdigheter som kirken og det lokale museet.

"Sagalandet"

Vi utforsker den vestlige delen av Island, ofte kalt “Sagalandet”. Halvøya Snæfellsnes blir av mange referert til som Island i et nøtteskall. Med sine spredte byer, tettsteder, fuglefjell, sagnomsuste severdigheter og vakre stier, er dette virkelig en verden av unike opplevelser.

Dag 1
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Bilde: Morten Normann Almeland / Shutterstock Bilde

Norges arktiske krone

Oslo/Longyearbyen

Oslo blir ofte omtalt som "Det blå, det grønne og byen i mellom". Skog, innsjøer, åssider og fjorden omkranser byen. I sentrum kan du oppleve unik arkitektur, en livlig kafé- og barkultur, topp restauranter, gode shoppingmuligheter og et stort og synlig innvandrermiljø, som bidrar til å gjøre byen fargerik. Vi forlater Oslo om kvelden med kurs nordover til det arktiske Svalbard.

Vennligst merk at du også kan bestille denne reisen uten fly fra Oslo dersom du vil reise direkte til Longyearbyen på egenhånd. Da velger du bare reisen uten fly i bestillingsprosessen.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Bilde: Natalia Davidovich / shutterstock Bilde

"Nordpolen neste"

Longyearbyen

Svalbard ligger midtveis mellom Norge og Nordpolen. Midt i dette ubefolkede området ligger den norske bosettingen, Longyearbyen, hvor du vil ble transportert fra flyplassen til havnen hvor MS Roals Amundsen venter.

Dag 3-4
16.04.28-hurtigruten5.jpg

Speid etter dyrelivet fra dekk

Til sjøs

Dager på sjøen kan være så aktive og avslappende som du velger selv. Ikke gå glipp av ekspedisjonsteamets fascinerende foredrag, hvor de forbereder dere på eventyret som ligger og venter på deg. Kanskje har du lyst til å bli med på en fotoworkshop eller lære om det arktiske marine økosystemet. Vi håper vi kommer til å møte den vakre verden av sjøis mens vi seiler. Når vi seiler nær drivis, ser vi nøye ut, fordi det kan være mulighet for at en isbjørn som bruker isen som plattform når den jakter til sjøs.

Dag 5-8
Scoresbysund_shutterstock_Steve allen 3.jpg
Bilde: Steve Allen / shutterstock Bilde

Verdens minst besøkte nasjonalpark

Nordøst-Grønlands nasjonalpark

Straks vi ankommer verdens største nasjonalpark, griper følelsen av total isolasjon fatt i oss. Bortsett fra noen forlatte fangstleire, en værstasjon og den tradisjonelle Sirius-patruljen, finnes det ikke spor av mennesker her.

Innenfor nordvest-Grønlands nasjonalpark er det bare rundt 30 mennesker som overvintrer. Gjennom den svært korte sommersesongen, når det omkringliggende havet er isfritt, er det kun 500 ekspedisjonsgjester som besøker denne nasjonalparken. Straks vi kommer inn i fjordene nordøst på Grønland, opplever du at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se.

Foruten moskusokse, polarrev, hare og ulv, kan vi oppleve en rekke fuglearter. Og husk, at der det er is, kan det også være isbjørn! Vi besøker den øde forskningsstasjonen Danmarkshavn. Når vi seiler inn i fjorder som Kaiser Franz Josef-fjorden eller Alpefjorden, vil du få en uforglemmelig opplevelse. De fleste av stedene vi går i land har preg av å være rene villmarksekspedisjoner. Vi kan også støte på Sirius-patruljen (Den Danske Marine) som overvåker nasjonalparken med tradisjonelle metoder, som å benytte trekkhunder og slede. Før danskene tok herredømme over området, gjorde nordmenn krav på det. Et naturlig landgangspunkt er Myggbukta, der den legendariske Guvernøren av nordøst-Grønland hadde sin base. Våre erfarne guider og forelesere vil lede deg trygt gjennom fotturer og små båtekspedisjoner mens de gir deg nyttig og interessant informasjon om stedene vi besøker.

Dag 9
Ittoqqortoormiit-Scorbysund-Dominic Barrington.jpg
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Den mest isolerte bosettingen på Grønland

Ittoqqortoormiit

I Ittoqqortoormiit kan du besøke museet, kirken og en fotoutstilling, eller du kan utforske området på egenhånd. Felle-utsetterne som bor på stedet er de eneste som har jaktrett innenfor nordøst-Grønlands nasjonalpark. Du vil sannsynligvis se hvordan de tørker dyreskinn og oppbevarer hundesledene sine utenfor husene.

Dag 10
On-Deck-Greenland-Sybille Waldt.jpg
Bilde: Sybille Waldt Bilde

Speid etter dyreliv og delta på forelesinger

Til sjøs

Når vi forlater Grønland, seiler vi mot vestkysten av Island. Dette er en fin anledning til å få med seg forelesninger og forberede seg på å vende tilbake til “sivilisasjonen”.

Dag 11
shutterstock_alexey stip_Stykkisholmur.jpg
Bilde: Alexey Stiop / Shutterstock Bilde

Island i et nøtteskall

Stykkíshólmur

Når vi nærmer oss den vestlige delen av Island, vil du forstå hvorfor dette området kalles “Sagalandet”. Ta deg tid til å utforske Stykkishólmur’s mangfoldighet med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkansk aktivitet og varme og kalde kilder. Delta på en rekke spennendende ekskursjoner, som kajakkpadling, fotturer og hesteridning.

Dag 12
shutterstock_alexey stiop_Reykjavik.jpg
Bilde: Alexey Stiop / Shutterstock Bilde

Verdens nordligste hovedstad

Reykjavik

Islands hovedstad er en liten, men livlig og moderne storby. Rett utenfor Reykjavik ligger et vidstrakt landskap med isbreer, fossefall, geysirer, vulkaner og fjell. Dette er reisens mål, som vi ankommer om morgenen.

Ankomst 6. august 2019

Sted Reykjavik
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon

OM FLYPAKKEN BESTILLES:

 • Flyreise på økonomiklasse mellom Longyearbyen og Oslo
 • Transfer fra flyplass til skipet

 

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord Opplevelser

Artikler

Les og lær mer om de fantastiske øyene du vil besøke på denne reisen - Island og Grønland.

Land adventures

På mange av våre destinasjoner har vi før-og etterprogram som byr på spennende og unike aktiviteter der transport, hotell og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Kontakt

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.