Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon

Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon

Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon

Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon

Reiseinformasjon 17 dager MS Maud
Avganger
18. august 2023
3. september 2023
16. august 2024
1. september 2024
Pris fra
kr 66 144
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utrolig arktisk natur og nydelig villmark

Imponerende Svalbard

Fra Reykjavik seiler vi til det billedskjønne Isafjörður før vi drar mot vulkanøyen Jan Mayen – en av planetens mest avsidesliggende steder. Vi fortsetter til det fantastiske Svalbard og besøker noen av Spitsbergens mest utrolige fjorder. Her får du imponerende utsikt fra de ruvende fjellene i Hornsund og de flotte isformede dalene Isfjorden.

Grønlands majestetiske fjorder

Seil langs Grønlands uberørte østkyst. Vi seiler til Scoresbysundet og skal utforske den rolige 15 000 kvadratkilometer store vidden av fjorder og isbreer i tre dager. Vi runder av turen med et besøk til lokalsamfunnet i avsidesliggende Ittoqqortoormiit, før vi seiler tilbake til Reykjavik, der turen starten.

Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon Øst-Grønland og Svalbard – En ekte arktisk ekspedisjon
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset til Øst-Grønland og Svalbard starter i Reykjavik – en livlig by full av kultur og historie. Ta en gåtur ned Laugavegur til den flotte Hallgrimskirkja domkirken, eller besøk et av de mange kunstgalleriene og museene.

  MS Maud venter på deg i Reykjavik havn. Finn lugaren din, møt ekspedisjonsteamet ditt, utforsk skipet og nyt en avslappet velkomstmiddag når vi setter seil mot spennende eventyr.

  Førprogram

  Med så mye å se, hvorfor ikke komme tidlig og bli med på et av førprogrammene til Golden Circle, eller det islandske høylandet og oppleve Islands fantastiske fosser, varme kilder og geysirer.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Ísafjörður

  Billedskjønne Ísafjörður

  Utforsk Vestfirðirs nydelige havneby

  ÍSafjörður er omringet av ruvende fjell på alle kanter, noe som gjør den til et perfekt sted for en havn. Du ankommer rett etter lunsj, så det er god tid til å utforske denne flotte havnebyen. Spaser rundt for å se arkitekturen, se eller kjøp noe av det lokale håndverket, og se noen av de eldste husene på Island.

  En av disse historiske bygningene fra 1700-tallet er hjemstedet til Vestfjords Heritage Museum, der du kan lære om den maritime fortiden til denne fascinerende havnen. Eller hvis du foretrekker noe mer sprekt, kan du ta den bratte turen opp til trolltronen Naustahvilft. Du blir belønnet for innsatsen på toppen av den fantastiske panoramautsikten.

  Dag 2
  Ísafjörður

  Billedskjønne Ísafjörður

 • Dag 3
  Roen til sjøs

  Roen til sjøs

  Lysten etter å utforske

  Når vi seiler mot Jan Mayen, er det på tide å slappe av og bli kjent med de flotte fasilitetene om bord på ekspedisjonsskipet.

  Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare rutinen for respektfullt å besøke dyrelivshabitater og arktiske urbefolkningssamfunn. I Vitenskapssenteret finner du ut hva du kan forvente deg i de flotte fjordene på Grønland og Norges fantastiske, arktiske eventyrland – Svalbard-øygruppen. Du kan gjerne bli med i et av vitenskapsprosjektene våre hvis du ønsker å bidra.

  Deretter kan du ta en tur på treningsstudioet, slappe av i boblebadet, varme deg i badstuen eller nyte et deilig måltid i en av de tre restaurantene våre om bord – du velger selv.

  Dag 3
  Roen til sjøs

  Roen til sjøs

 • Dag 4
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

  Besøk en aktiv vulkan som er et fristed for fugleliv

  Jan Mayen har ingen fastboende og det er sjelden noen besøker øyen. Faktisk er vi en av få som forsøker å gå i land her, så hvis forholdene er gunstige får du sette fots på et av jordens mest avsidesliggende steder.

  Jan Mayens landskap er dekket med mose og lav, og domineres av vulkanen Beerenberg. Det er verdens nordligste aktive vulkan og den hadde sist utbrudd i 1985.

  Det er ingen landpattedyr her, men øyen er regnet som et viktig fugleområde, med store bestander av nordlige havhester, polarlomvier og alkekonger. Hold også utkikk etter en overflod av marineliv i havet, som hvaler og seler.

  Dag 4
  Jan Mayen

  Vulkanske Jan Mayen

 • Dag 5
  Seiling mot Svalbard

  Seiling mot Svalbard

  Finn roen og gjør deg klar for Svalbard

  Mens vi seiler mot Svalbard, kan du benytte denne dagen med seiling til å slappe av i arktiske farvann om bord på skipet. Nyt panoramautsikten og prat med andre gjester i Explorer Lounge, eller ta et bad i boblebadet ute på dekk mens du ser etter sjøfugler.

  Du velger selv hvordan du bruker tiden om bord. Nå har du sjansen til å komme vekk fra den travle hverdagen og ta inn skjønnheten fra naturen rundt deg. Ikke gå glipp av de fascinerende forelesningene til ekspedisjonsteamet, som noen ganger gis ute på dekk. Du kan lære om arktisk historie, geologi og dyreliv.

  Dag 5
  Seiling mot Svalbard

  Seiling mot Svalbard

 • Dag 6-9
  Svalbard

  Nydelige Svalbard

  Ekspedisjon på Svalbard

  De daglige aktivitetene på det fjerntliggende Svalbard blir bestemt av de stadig skiftende værforholdene og ekspertisen til ekspedisjonsteamet. Første planlagte stopp er Hornsund, en av Svalbards vakreste fjorder. Mangfoldig, fargerik vegetasjon gir plass til ruvende fjell langs dette bildevakre skipsleiet.

  Deretter håper vi å reise nordover, forbi vakre Bellsund med sine snødekte topper mens vi drar mot Isfjorden. Det fantastiske fjordsystemet her med sine enorme, isformede daler, er rikt på dyreliv, flora og menneskelig historie.

  Det siste planlagte stoppet på Svalbard er Ny Ålesund. Den er kjent som den nordligste bosetningen i verden og utgangspunktet for mange anerkjente arktiske ekspedisjoner.

  Dag 6-9
  Svalbard

  Nydelige Svalbard

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Kryssing av Grønlandshavet

  Tid for læring og fritid

  Etter de siste dagene på Svalbard har du garantert tatt mange flotte bilder, og er klar for å lære mer om reisemålene på reisen. Når vi krysser Grønlandshavet, vil ekspedisjonsteamet holde foredrag og svare på spørsmål om reisemålene.

  Du kan bruke denne tiden til å benytte skipets fasiliteter og slappe av. Ta gjerne med deg en kikkert ut på dekk og se etter dyreliv som hvaler og sjøfugler som følger etter dem. Eller kanskje du finner en koselig krok der du kan lese en bok med noe varmt å drikke.

  Dag 10-11
  Til sjøs

  Kryssing av Grønlandshavet

 • Dag 12-14
  Øst-Grønland

  Scoresbysundets fjordsystem

  Nyt stillheten i verdens største fjordsystem

  Her kan du forvente å bli imponert. Lokale forhold bestemmer den endelige ruten vår, men planen er å først ta turen til Grønlands Scoresbysund, som er verdens største fjordsystem.

  Du får en dyp følelse av ro i dette ville og kuperte landskapet, med hvite og blå isfjell som flyter i speilblanke vann, omgitt av høye fjell.

  For å få mest mulig ut av det som forholdene tillater pakker vi inn så mange landinger, naturvandringer, kajakkturer og dyrelivsobservasjoner som mulig. Dette er virkelig et av de vakreste stedene i verden, og det er opp til deg om du vil være aktiv, eller bare vil finne roen.

  Dag 12-14
  Øst-Grønland

  Scoresbysundets fjordsystem

 • Dag 15
  Ittoqqortoormiit

  Besøk til et lokalsamfunn

  Få et innblikk i det autentiske grønlandske livet

  Etter vår ekspedisjon i Scoresbysundet drar vi tilbake til det som minner om sivilisasjonen. Ittoqqortoormiit er den eneste permanente bosetningen i regionen, og den ligger på en arktisk halvøy som er omgitt av havis i ni måneder av året. Dette gjør bosetningen til det mest avsidesliggende bebodde samfunnet på den vestlige halvkule!

  Ittoqqortoormiit ble grunnlagt i 1925 som en jaktby og fiskevær, og i dag er denne kulturelle arven fortsatt svært merkbar. Færre enn 500 hardhauser bor på denne fjerntliggende utposten, og de ønsker deg hjertelig velkommen og vil stolt vise deg rundt.

  Dag 15
  Ittoqqortoormiit

  Besøk til et lokalsamfunn

 • Dag 16
  Seiler tilbake til Island

  Seiler tilbake til Island

  Hvil og slapp av mens du krysser Irmingerhavet

  Grønlands og Svalbards fantastiske skjønnhet gjør godt for sjelen! Når vi seiler tilbake mot Island håper vi du sitter igjen med en forfriskende følelse der du er mer knyttet til naturen. På dekk kan du se sjøfugler som følger etter skipet, eller hvaler som kommer til havoverflaten.

  Utnytt tiden din til sjøs og del opplevelsene dine med nye venner. Oppsummer høydepunkter med ekspedisjonsteamet, eller oppdag mer om den såre økologien til Grønlands fjordsystem i Vitenskapssenteret.

  Dag 16
  Seiler tilbake til Island

  Seiler tilbake til Island

 • Dag 17
  Reykjavík

  Retur til Reykjavik

  Uforglemmelige minner fra tiden din på Grønland

  Vi tar et varmt farvel med MS Maud når vi avslutter der vi startet – i den fantastiske byen Reykjavik. Hvorfor ikke besøke stedene du kan ha gått glipp av da du kom. Med sine elegante gallerier, restauranter og geotermiske basseng er det så mye å oppleve i Reykjavik.

  Etterprogram

  Hvis du ønsker å oppdage mer av Island, kan du bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt for en rundreise i den sydlige delen av landet før du reiser hjem. Eller du kan forlenge oppholdet ditt, og se mer av Reykjavik og byens omkringliggende geotermiske attraksjoner. Det er et flott sted å avslutte en helt utrolig sjøreise!

  Dag 17
  Reykjavík

  Retur til Reykjavik

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
August:
18.
September:
3.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
August:
16.
September:
1.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: