Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen

Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen

Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen

Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen

Reiseinformasjon 20 dager MS Maud
Avganger
20. juli 2023
18. juli 2024
Pris fra
kr 80 544
Frokost, lunsj og middag inkludert

Grønlands fjorder og fargerike bosetninger

Avsidesliggende bosetninger og vakker natur

Vi drar fra Island og utforsker steder langs sør- og vestkysten av Grønland, fra fredelige landsbyer til travle byer. Møt lokalbefolkningen og få uforglemmelige opplevelser med dem, kanskje inkludert en tradisjonell sammenkomst med kaffemik.

Vidunderlige fjorder under midnattssolen

Se noen av landets mest bildevakre fjorder og viker, inkludert Evighesfjorden og Prins Christians sund. I ekte eventyrstil finner det dyktige ekspedisjonsteamet ditt de beste stedene å gå i land, enten det er på jakt etter dyrelivet ved Kvanefjord eller vi nærmer oss en isbre ved Vaigatsundet.

Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen Sommerutforsking i Grønland – Cruise under midnattssolen
 • Dag 1
  Reykjavik i Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Utforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavik

  Herlige Reykjavik er fullpakket av kunst, kultur og historie, og det er utvilsomt verdt et besøk, enten før eller etter cruiset til Grønland.

  Ta en spasertur langs Laugavegur og besøk de fine butikkene og friluftsbutikkene. Dra til den slående flotte Hallgrimskirkja-katedralen, eller dra på et fascinerende besøk til Reykjavik kunstmuseum. Bestill et førprogram av oss for å oppdage de fantastiske fossene, varme kildene, geysirene og nasjonalparkene i nærheten.

  MS Maud venter på deg i Reykjavik havn. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken er det på tide å finne deg til rette i lugaren. Eventyret ditt har startet.

  Dag 1
  Reykjavik i Island

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2-3
  Danmarkstredet

  Vi krysser Danmarkstredet

  I kjølvannet til vikingene

  Vi seiler til Grønland over Danmarkstredet. Dette er ruten som Eirik Raude tok, og det antas at han var den første europeeren som bosatte seg der. På tide å slappe av og utforske de elegante fasilitetene om bord.

  Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare protokollene for hvordan man viser respekt overfor dyrelivshabitater og lokalsamfunn. På vitenskapssenteret kan du lære mer om Grønlands geologi, eller bli med i et av folkeforskningsprogrammene våre.

  Hvis du ønsker å få ut litt energi, kan du gå på treningssenteret, eller kanskje du heller bare vil nyte et deilig måltid i en av de tre restaurantene om bord.

  Dag 2-3
  Danmarkstredet

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 4-6
  Sør-Grønland

  Sør-Grønland

  En historisk region med naturlig skjønnhet

  Du får utforske Sør-Grønland de tre neste dagene. Dra inn i et land med dramatiske fjell, krystallinske isfjell og grønne bølgende områder. Opplev områdets historie gjennom ruiner fra vikingtiden og fordyp deg i kulturen ved å tilbringe tid med lokalbefolkningen. Du kan til og med få sjansen til å bli med på en tradisjonell grønlandsk sosial sammenkomst med en lokal familie, som kalles Kaffemik.

  Ekspedisjonsteamet vårt finner de beste plassene å gå i land, og det sikrer at eventyret ditt er i trygge hender. Kanskje får du oppdage inuittgjenstander blant de fargerike husene i Qaqortoq, eller du vil speide etter dyrelivet i en båt ved Kvanefjord. Du kan få se de UNESCO-listede ruinene fra Hvalsey kirke, stedet for den siste dokumenterte hendelsen som noensinne fant sted under den norrøne bosetningen på Grønland.

  Du kan være trygg på at uansett hvor du besøker i Sør-Grønland, får du være med på spennende aktiviteter i noen av verdens mest avsidesliggende og vakreste steder.

  • Inkludert Besøk i Qaqortoq
  Dag 4-6
  Sør-Grønland

  Sør-Grønland

 • Dag 7-8
  Den nordlige polarsirkelen

  Den nordlige polarsirkelen

  Under midnattssolen

  Når vi drar nordover, kan du legge merke til at dagene blir lengre og lengre. Når vi har krysset den nordlige polarsirkelen, seiler vi under lyset fra midnattssolen, og det betyr 24 timer med dagslys. Dette er flott for sommeraktiviteter og for fotografering, så gjør klart kameraet for å forevige glinsende isfjell og isbreer badet med en gylden glød.

  I løpet av disse to dagene kan du kanskje besøke Sisimiut, den nest største byen på Grønland. Det er flotte turstier som må prøves og gamle Saqqaq-gjenstander å se i det lokale museet. Hvis du leter etter en spesiell suvenir, kan du vurdere et skjerf, lue eller et par votter laget av qiviut. Dette lokale stoffet er laget av moskusull, som sies å være ti ganger varmere enn saueull.

  Et annet sted du kan se er Maniitsoq, litt spøkefullt omtalt som «Grønlands Venezia» på grunn av de naturlige kanalene der. De omkringliggende fjellene gir en fantastisk utsikt, og du kan til og med få øye på knølhval ved kysten.

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 7-8
  Den nordlige polarsirkelen

  Den nordlige polarsirkelen

 • Dag 9-12
  Nord-Grønland og Diskobukta

  Nord-Grønland og Diskobukta

  Isbreer, dyreliv og en vulkansk øy

  Fortsetter du nordover, kan du utforske deler av Nord-Grønland, inkludert Diskoøya, en øy like utenfor vestkysten av fastlandet. Denne øya er et fristed for hvalross, hval og sel, og de spisse basaltfjellene vitner om den vulkanske opprinnelsen.

  På sørkysten av Diskoøya kan vi kanskje gå i land ved Qeqertarsuaq, hvor du kan få muligheten til å dra til den nærliggende isbreen, Lyngmarksbræen. Et annet mulig reisemål er byen Uummannaq, det nordligste punktet på reisen. Her kan du besøke «julenissens sommerhjem». Denne torvhytten er et kjært ikon fra dansk popkultur, etter å ha blitt bygget for et TV-program som ble sendt på slutten av 80- og 90-tallet.

  Vi kan også komme til å seile i Vaigat sundet. Avhengig av lokale forhold kan vi besøke Camp Frieda, hvor du kan vandre over tundraen, komme nær en isbre for å lære om hvordan den beveger seg. Hvis det er mulig vil vi ta ekpedisjonsbåtene ut på kystlandinger, eller på valgfrie kajakkturer, mellom isfjellene.

  Du får se Ilulissat-isfjorden, et sted på UNESCOs verdensarvliste, som regelmessig ligger på toppen av listen over ting du må se og gjøre på Grønland. Nyt det enestående landskapet mens du vandrer til isfjorden og den gamle inuitbosettingen Sermermiut.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 9-12
  Nord-Grønland og Diskobukta

  Nord-Grønland og Diskobukta

 • Dag 13
  Evighetsfjorden

  Den forlokkende Evighetsfjorden

  Bli vitne til den evige skjønnheten i den plettfrie fjorden

  Skipet er nå på vei tilbake sørover. Du får bli med på en utforskningsdag i den magiske og uberørte Evighetsfjorden nær Maniitsoq. Vi avgjør på dagen hvilke spennende eventyr vi kan ta del i.

  «Evighetsfjorden» blir matet av en iskalott som kalver enorme isfjell ned i det 2300 ft dype havet. Den er omringet av tåkedekkede fjell med vakre hvite rygger, avbrutt av krystallblå isgrotter.

  Naturen regjerer her. De eneste bosettingene i denne regionen er små fiskerlandsbyer som klamrer seg til kysten. Som alltid vil vi være på utkikk etter arktisk flora og dyreliv, inkludert hvaler og sjøfugler.

  Dag 13
  Evighetsfjorden

  Den forlokkende Evighetsfjorden

 • Dag 14
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Opplev grønlandsk kultur, gammel og ny, i Nuuk

  Etter de siste dagene med å utforske avsidesliggende og idylliske islandskap, kommer vi til Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Den har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger, og en befolkning på bare 18 000.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til Grønlands parlamentsbygning.

  Besøk nasjonalmuseet for å se de seks Qilakitsoq-mumiene, som gir et fascinerende innblikk i livet her for 500 år siden. Bli med oss på en valgfri naturvandring rundt Lille Malene-fjellet og utforsk den uberørte naturskjønnheten rundt Nuuk.

  Dag 14
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 15-17
  Sør-Grønland

  Sør-Grønland

  Utforske historiske steder og naturlige underverker

  Når vi fortsetter nedover sør på Grønland, er det fortsatt mye å se. Hvis vi går i land i Ivittuut, får du se en spøkelsesby i ruiner som ligner lite på gruveutposten den en gang var. En gang den siste vikingbosetningen på Grønland, men nå er de eneste innbyggerne du finner her moskusokser. Bli med på den inkluderte spaserturen med guide i områdets øde bygninger, og lær om den sentrale rollen byen spilte under andre verdenskrig.

  Et annet mulig sted å gå i land, er en liten bondebygd i utkanten av Tunulliarfikfjorden. I Igaliku bor det ca. 60 mennesker. Dette er en rolig landsby, gjenkjennelig for sine sandsteinhus og områder med beitende sauer, som du kanskje kan besøke på en valgfri utflukt til en gård.

  Hvis forholdene tillater det, kan vi tilbringe litt tid i Prins Christians sund der ringsel og bartesel slapper av på isen, og polarmåker og teister svever på himmelen. Du kan til og med kanskje se minke og knølhval. Hvis havisen forhindrer oss i å dra inn i sundet, drar vi til forrevne Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkludert Landing i Ivittuut
  Dag 15-17
  Sør-Grønland

  Sør-Grønland

 • Dag 18-19
  Grønland

  Refleksjoner av Grønland

  Tid til å hvile, slappe av og reflektere

  Etter å ha utforsket den eteriske, barske naturen på Grønland, setter vi kursen mot Island. Det blir to dager til havs der du kan gjenoppleve høydepunkter med ekspedisjonsteamet, lære om Grønlands delikate fjordsystem på vitenskapssenteret og slappe av.

  Ute på dekk kan du se sjøfulger og hvaler som liker å følge etter skipet vårt. Fotografen vår om bord kan dele tips om hvordan du fanger dem inn i aksjon. Du kan til og med telle hvaler du ser for vårt HappyWhale-folkeforskningsprosjekt.

  Dette kan være tiden for å nyte panoramabadstuen og boblebadene på dekk. Du kan også være sosial sammen med de andre utforskerne på skipet over drinker i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 18-19
  Grønland

  Refleksjoner av Grønland

 • Dag 20
  Reykjavík

  Retur til Reykjavik

  Uforglemmelige minner fra tiden din på Grønland

  Vi tar et varmt farvel med MS Maud når vi slutter der vi startet: I den fantastiske byen Reykjavik. Hvorfor ikke besøke stedene du kan ha gått glipp av da du ankom. Med sine elegante gallerier, restauranter og geotermiske bassenger, er det mye å glede seg over i Reykjavik.

  Etterprogram

  Hvis du ønsker å oppdage mer av Island kan du bli med på vårt valgfrie etterprogram for en rundreise i den sydlige delen av landet før du drar hjemover. Eller du kan forlenge oppholdet ditt for å få med deg mer av Reykjavik og byens omkringliggende geotermiske attraksjoner. Det er et flott sted å avslutte en episk sjøreise.

  Dag 20
  Reykjavík

  Retur til Reykjavik

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
20.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
18.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan bidra med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: