Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta

Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta

Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta

Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta

Reiseinformasjon 13 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
11. juni 2025
21. juni 2025
Frokost, lunsj og middag inkludert

Storslått, vakker natur

Vi seiler fra Nuuk gjennom det kalde blå Vestgrønlandske havet. Du får se storslåtte landskap mens vi seiler forbi isdekte fjell, inn i dype fjorder og forbi imponerende breer. Når vi kommer frem til Diskobukta får du se de massive isfjellene og den tilsynelatende uendelige villmarken. Prikken over i-en er Ilulissat Isfjord, et av naturens vakreste underverker.

Aktive eventyr på Grønland

Oppdag en blanding av det moderne og det tradisjonelle når vi besøker lokalsamfunnene som finnes ved verdens frosne ende og lær om Kalaallit Nunaats historie og kultur. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, småbåtcruise og gåturer i flott natur. Ekspedisjonselementet betyr at vi kan være fleksible og lete etter de beste stedene for å se etter dyreliv og gå i land.

Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta Storslåtte Grønland – Isgigantene i Diskobukta
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Utforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Eventyret ditt begynner med en overnatting i Reykjavík.

  Reykjavík er en avslappet by full av kunst, kultur og historie, og er virkelig verdt å gjøre seg kjent i.

  Ta en spasertur i Laugavegur-gata med butikker og forretninger, og la deg imponere av den bemerkelsesverdige kirken, Hallgrimskirkja

  eller besøk det fascinerende Reykjavik Kunstmuseum.

  Hvis du har tid, anbefaler vi å bestille et førprogram med oss for å få med deg noen av Islands naturperler før ekspedisjonscruiset starter.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdagen i Nuuk

  Velkommen til Grønlands hovedstad

  Du får en tidlig start på dagen ettersom vi forlater Reykjavik og flyr til Nuuk.

  Nuuk er den fargerike og kompakte hovedstaden på Grønland. Byen har en befolkning på under 20 000, og har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger. Hvis du liker det gamle best, kan du ta turen til gamlebyen nede ved vannet. Her finner du Vår Frelsers kirke og statuen av den norsk-danske presten Hans Egede. I vannet nedenfor ser du den flotte Havets Moder-statuen, som står i flott kontrast til havet.

  Ekspedisjonsskipet venter på deg i havna. Etter at du har blitt ønsket velkommen om bord og hentet den kostnadsfrie ekspedisjonsjakken din, får du litt tid til å finne deg til rette i lugaren før den første middagen om bord blir servert.

  Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdagen i Nuuk

 • Dag 3
  Til sjøs

  Til sjøs

  Gjør deg klar for eventyr

  Mens vi seiler mot den nordlige polarsirkelen, har du tid til å gjøre deg kjent med AECO-reglene og -anbefalingene med hensyn til drift og ilandstigning i sårbare arktiske omgivelser. Sørg for at du får med deg disse obligatoriske presentasjonene dersom du vil bli med på de planlagte ilandstigningene på vei nordover.

  Du får også tid til å finne deg til rette om bord, nyte de moderne fasilitetene på skipet, og bli med på de første forelesningene om emner knyttet til Grønland. Som forskningsprogrammene vi driver om bord på skipet.

  På et tidspunkt kommer vi til krysse den nordlige polarsirkelen og seile inn i midnattssolens rike.

  Dag 3
  Til sjøs

  Til sjøs

 • Dag 4
  Diskobukta

  Den UNESCO-vernede isfjorden Ilulissat

  Se naturens egne, slående vakre kunstverk

  I dag kommer vi til Diskobukta, som er et fristed for hvaler og annet dyreliv. Her er vannet fullt av isfjell i mange former og størrelser, som alle kommer fra samme sted – Ilulissatfjorden. Den fantastisk flotte Ilulissatfjorden er på UNESCOs verdensarvliste, og ligger ofte øverst på listen over ting du må se og gjøre på Grønland. I dag får du se hvorfor. Se den vakre naturen når du går langs landgangen ved den utrolige isfjorden.

  La deg forbløffe av enorme isfjell i nyanser av blått, grått og hvitt som flyter forbi i det dypblå havet. Alle som tar bilder, uansett nivå, kommer til å dra tilbake til skipet med fantastiske bilder. Og vel tilbake i sjarmerende Ilulissat kan du besøke isfjordsenteret og lære mer om isen i dette fascinerende området og ta en tur til Sermermiut og nyte den fantastiske utsikten.

  Dag 4
  Diskobukta

  Den UNESCO-vernede isfjorden Ilulissat

 • Dag 5-6
  Uummannaq-fjorden

  Vi utforsker Uummannaq-fjorden

  Et dypdykk i det arktiske livet

  Når vi kommer forbi Nuussuaq-halvøya har avstandene alt å si, for det er her Grøndlands «fjerne nord» begynner. På disse breddegradene går livet sakte. Vær- og isforholdene styrer alt. Alle forsøk på ilandstigning avhenger av om kapteinen klarer å navigere seg trygt frem i skipsleien, spesielt om en sommertåke har lagt seg. Alt i alt, er dette den perfekte rammen for ekspedisjonen vår.

  Dette naturskjønne området har tiltrukket seg mennesker helt siden de første bosetningene ble dannet langs kysten her for 4000 år siden. Her finner du spennende arkeologiske områder som vitner om arktiske folks evne til å overleve i et så tøft miljø. Det er i dette området de kjente Qilakitsoq-mumiene ble funnet.

  Mulige aktiviteter i dette området inkluderer besøk til små samfunn som Uummannaq, en koselig øyby med et hjerteformet fjell, eller Ukkusissat. Kanskje besøker vi også det arkeologiske området Qilakitsok, og går i land for å se på naturen eller forsøker å seile gjennom isen i de innerste fjordene med de små ekspedisjonsbåtene våre.

  Dag 5-6
  Uummannaq-fjorden

  Vi utforsker Uummannaq-fjorden

 • Dag 7-9
  Vaigat-sundet

  Nydelige isskulpturer i Diskobukta

  Kom tettere på naturens enorme krefter

  Mektig er nøkkelordet her. Diskobukta er et sånt sted mange drømmer om. Og det med god grunn. I det dypblå vannet ligger spredte isfjell i alle slags størrelser og fasonger. Noen av dem er virkelig massive og veier opptil syv millioner tonn. Isfjorden pumper ut mer vann i form av is fra breen enn det New York City bruker på et år.

  Tradisjonelle lokalsamfunn, massive breer og en tilsynelatende uendelig villmark venter oss når vi skal utforskinge denne regionen. De neste dagene kommer vi til å vise deg buktas underverker, som Vaigat, øya Disko og fjordene i øst. Moder jord råder her, derfor må vi alltid være klare til å endre planene våre etter lokale vær- og isforhold.

  Gjør deg klar til å gå i land med ekspedisjonsbåtene våre, som kjører mellom isflak og isfjell, mens du ser etter hvaler fra dekk og hører flere foredrag fra ekspedisjonsteamet. Følg godt med når vi går i land, kanskje får du se en reinsdyrflokk, en av de raske arktiske revene eller en kraftig jaktfalk.

  Dag 7-9
  Vaigat-sundet

  Nydelige isskulpturer i Diskobukta

 • Dag 10-11
  Vest-Grønland

  Landskapene og samfunnene på Vestgrønland

  Besøk moderne byer på villmarkens grense

  Grønlands sentrale vestkyst er full av kontraster. Her finner du noen av landets lengste fjorder, ispedd flere bosetninger, inkludert øyas nest største by. Likevel gjør størrelsen på landområdene gjør at denne kyststrekningen er spredt befolket. De store avstandene preger området, og en følelse av å ligge avsidesliggende og isolert til er en del av dagliglivet.

  På vei sørover besøker vi samfunn som ennå holder de gamle tradisjonene i live, blant annet Sisimiut som ligger 40 km nord for den nordlige polarsirkelen. Den moderne byen har vokst frem ved siden av forhistoriske ruiner som er mer enn 4000 år gamle. Hvis du vil lære mer om den historiske Saqqaq-kulturen, bør du ta en tur innom det interessante lokalmuseet. Hvis du ser etter en helt spesiell suvenir kan du plukke med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut. Den innerste ullen til moskusoksen, som sies å være ti ganger varmere enn saueull.

  Dag 10-11
  Vest-Grønland

  Landskapene og samfunnene på Vestgrønland

 • Dag 12
  Nuuk

  Ekspedisjonen avsluttes i Nuuk

  En liten hovedstad i mektige omgivelser

  I dag ankommer vi Nuuk, hvor du tar avskjed med MS Fridtjof Nansen, mannskapet, ekspedisjonsteamet og de nye bekjentskapene du har fått. Grønlands livlige hovedstad er en metropol sammenlignet med de andre byene du har besøkt de siste par ukene. Hvis du har litt tid før du drar hjem igjen, kan du få et spennende innblikk i det moderne Grønland.

  Herfra flyr du tilbake til Reykjavik med minner for livet i bagasjen.

  Dag 12
  Nuuk

  Ekspedisjonen avsluttes i Nuuk

 • Dag 13
  Reykjavík

  Tilbake til Reykjavik

  Se mer av Reykjavík

  Eventyret avsluttes i Reykjavik, og dermed får du en ny mulighet til å utforske Islands stilige hovedstad.

  Hvis du vil oppdage mer, kan du bli med på det valgfrie etterprogrammet før du vender nesen hjem. Eller du kan forlenge oppholdet ditt og nyte Reykjavik og de geotermiske attraksjonene som ligger omkring byen..

  Dag 13
  Reykjavík

  Tilbake til Reykjavik

Avganger

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juni:
11.
21.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Reykjavik før og etter ekspedisjonscruiset, frokost inngår

Flyvninger

 • Flyreise på økonomiklasse mellom Reykjavik og Nuuk

Transport

 • Transport mellom hotellet og flyplassen i Reykjavik før og etter flyturen til Nuuk
 • Transport mellom flyplassen og skipet i Nuuk

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Det kan være nødvendig med en ekstra overnatting, avhengig av flytidene (inngår ikke)

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Flere overnattinger hvis nødvendig for å tilpasse internasjonale flytider
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av spesialkonstruerte skip – og er neste generasjons ekspedisjonsskip. Hun skal utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Utforsk andre destinasjoner: