Utforsk sørvestkysten av Grønland

Reykjavik - Narssarsuaq

Seil fra mytiske Island til sørlige Grønland og Diskobukta – også kjent som hjertet av Grønland. Utforsk den vakre kysten og isfjellene i Ilulissatfjorden. Spektakulære landskap, fantastiske fjorder og den magiske midnattssolen er bare noe av det som venter deg på denne ekspedisjonen.

 • Opplev Reykjavik på Island
 • Utforsk noe av verdens mest spektakulære landskap på Grønland
 • Besøk historiske steder fra vikingtiden
 • Utforsk landsbyer, øyer og fantastiske fjorder i hjertet av Grønland

Oversikt

Få steder i verden tilbyr så unike kulturopplevelser og storslått natur. I området rundt Diskobukta klamrer små fargerike landsbyer seg fast til røffe, steinete åser rundt Grønlandsisen. 80% av Grønland er dekket av is og vi anbefaler at du alltid har kameraet ditt tilgjengelig, da utrolige isfjell i alle mulige formasjoner plutselig kan drive forbi deg.             

Verdens største øy

Vi starter ekspedisjonen på Island og seiler til sørkysten av Grønland. Der blir du møtt av fjellandskap rundt den enorme innlandsisen, og vennlige mennesker. I sør besøker vi frodige landsbyer, som gir deg spennende kulturopplevelser og innblikk i lokalbefolkningens hverdagsliv. 

Utforsk hjertet av Grønland

Deretter går turen videre til høydepunktene i Disko Bay. Den arktiske villmarken på Grønland byr på noen av verdens mest spektakulære og uberørte landskap. Dette er verdens største øy, og naturens utrolige formasjoner langs den frosne kysten vil ta pusten fra deg. Se det unike samspillet mellom mennesker og natur når vi seiler gjennom landskap rike på kultur, historie og et utrolig dyreliv, før vi reiser nordover mot midnattssolens rike. Grønlands utrolige kontraster gir deg både storslåtte natur- og kulturopplevelser. Besøk historiske vikingsteder og se den fantastiske Ilulissatfjorden.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Transport til flyplassen i Narsarsuaq, inkludert en utflukt og middag
 • Fly mellom Narsarsuaq og København.
 • Vind- og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Utflukten Eirik Raude - Bosetningsvandring på dag 18
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Forelesninger og aktiviteter om bord
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

 

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

23 Juni 2017

Avreisehavn Reykjavik, Island
Dag 1
1200x600_Reykavik_ ©SvedOliver_Shutterstock_Dy 13.png

Verdens nordligste hovedstad


Sted: Reykjavik, Island

Hovedstaden på Island er en levende by, rik på historie og kultur. I nærheten ligger storslått natur med isbreer, fjell, fossefall og geysirer. Ta deg tid til å utforske Reykjavik på egenhånd, før du går om bord på MS Spitsbergen på ettermiddagen.

Dag 2-3
1200x600_Sea_©Ørjan_Bertelsen_day8.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

Danmarkstredet


Sted: Danmarkstredet

Vi drar fra Island og seiler gjennom Danmarkstredet mot Grønland. Danmarkstredet knytter sammen Grønlandshavet og Irmingerhavet. Ruten ble brukt av vikingene som emigrerte fra Island til Sør-Grønland for tusen år siden. Vikingene kalkulerte avstanden til land ved å følge retningen sjøfuglene fløy. Under andre verdenskrig foregikk det kamphandlinger i Danmarkstredet. Storbritannias marine kjempet mot den tyske marinen 24. mai 1941. Det britiske krigsskipet HMS Prince of Whales kjempet mot det største tyske krigsskipet, Bismarck, som forsøke å nå Nord-Atlanteren og angripe de alliertes handelsflåte.

Dag 4
1200x600_Kangerlussuaq_©Hurtigruten_day15.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Vanvittig vakkert!


Sted: Tasiusaq, Grønland

Tasiusaq er en vakker liten landsby i Tasermiutfjorden (Sør-Grønland), og har ingen veiforbindelser. Vi utforsker også Tasermuitfjorden, som ifølge National Geographic er et av verdens vakreste steder. Med sine imponerende klipper, krystallklare elver, blå isbreer og majestetiske isfjell, er dette et fantastisk turområde hvor du også kan bli med på padletur. Innerst i fjorden ligger Sør-Grønlands største hengende isbre.

Dag 5
1200x600_Qaqortoq_©Kate_Jordahl_day7.png
Bilde: Kate Jordahl Bilde

Varme kilder og “kaffemik”


Sted: Uunartoq and Qaqortoq

Bli med i land på den ubebodde øya Uunartoq. Denne lille øya har varme kilder med god badetemperatur. De naturlige ”bassengene” ligger spredt rundt på øya, og får vann fra de varme, boblende kildene under jorden. Vanntemperaturen ligger på 34-38 grader, selv på vinteren. Kildene ligger i vakre omgivelser – på en grønn gresslette, omringet av fjelltopper og isfjell. Nyt det varme vannet og utsikten til naturen. Mange mener at Qaqortoq er Grønlands vakreste by på grunn av de særegne fargerike husene. Bli med på et spennende besøk til det eneste garveriet på Grønland, en guidet bytur, eller en såkalt kaffemik der du blir kjent med lokalbefolkningen på et tradisjonelt kaffebesøk. 

Dag 6
1200x600_Ivittut_©Hilde_Foss_day3.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Moskusfe og vikingbosetting


Sted: Ivittuut

Ivittuut er en forlatt gruveby, men har fortsatt en bestand av moskusfe. Byen ble bygget over en vikingbosetting. For over tusen år siden bosatte vikinger seg her, med omkring tjue gårder. Dette er den minst kjente vikingbosettingen på Grønland, og en var også minst i størrelse. Det har aldri blitt funnet noen skriftlige kilder om menneskene som bodde her. Derfor tror Arkeologene at dette var den siste bosettingen som ble etablert, og den første som ble forlatt. Kanskje treffer vi på noen jegere på vei tilbake til de gamle husene ved havet.

Dag 7
1200x600_nunap_isua_©Thomas_Mauch_day8.png
Bilde: Thomas Mauch Bilde

Inn i fjorden


Sted: Kapisillit

Utforsk Nuup Kangerlua-fjorden, en 160 km lang fjord som tidligere het Godthaab-fjorden, Gilbert Sound og Baal’s River. Dette er den lengste elven på Labradorhavskysten av Grønland, og en av de lengste elvene i den ubebodde delen av landet. Her finner du snødekte fjell, fossefall og glitrende isbreer. Vi seiler inn i den østlige delen av fjorden, og besøker den lille bosettingen Kapisillit. Stedsnavnet betyr ”laks” på grøndlandsk, og refererer til antagelsen om at det eneste gyteområdet for laksen på Grønland er i den lille elven like ved. Landsbyen har mindre enn 100 fastboende, og de fleste av lever av jakt og fiske.

Dag 8
1200x600_Maniitsoq_Thomas-Haltner.jpg
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Grønlands Venezia


Sted: Maniitsoq

Fordi Maniitsoq ligger i en øygruppe som krysses av små elvekanaler, blir byen kalt Grønlands Venezia av lokalbefolkningen. Kanalene er dog den eneste likheten mellom de to byene. Maniitsoq ligger nemlig mellom Evighetsfjorden og enorme isbreer.  Maniitsoq betyr ”Det ujevne stedet”, et navn stedet har fått på grunn av de mange knausene og småfjellene som former landskapet. Små veier og tretrapper knytter sammen de fargerike husene i byen. Utstillingene på Maniitsoq-museet gir deg et innblikk i byens lokale kultur og historie. Byen har også et supermarked som heter Brugseni, samt små mindre butikker, men landskapet rundt byen er det mest imponerende. Området er perfekt for kajakkpadling. I havet like ved kan du se hvaler som leker og viser seg fram i bølgene. Bruk dagen til å utforske den lille byen og den majestetiske naturen.

Dag 9
1200x600_Sisimiut_©Thomas Haltner_day2.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

“Der det finnes revehi”


Sted: Sisimut

Sisimiut ligger 40 km nord for polarsirkelen og er Grønlands nest største by. Navnet betyr ”folket som bor der det finnes revehi”. Dette er en moderne by som likevel holder på gamle tradisjoner. Her kan du blant annet bli med på turer, båtturer og sightseeing. Besøk de lokale kunstnere som lager smykker og annet håndverk av ben, lær og metall, eller nyt et bedre måltid på en av de lokale restaurantene. 

Dag 10
1200x600_Camp-frieda_Greenland_Mads-Pihl.jpg
Bilde: Mads Pihl Bilde

Camp Frieda


Sted: Camp Frieda

Vi besøker også et område i nærheten av Saqqaq, cirka 70°N, 51°W, som ikke fikk et offisielt navn før i 2013. Saqqaq betyr mye for Hurtigrutens ekspedisjonsteam-medlem Friedrike Bronny. Som ung geologistudent bodde hun et helt år i telt i denne dalen, og har senere vært tilbake flere ganger – da som ekspedisjonsleder. Da MS Fram for noen år siden planla å legge til i dette området, var kapteinen på skipet nødt til å informere myndighetene om at de kom. Fordi stedet ikke hadde noe navn på dette tidspunktet, fortalte kapteinen myndighetene at de kalte stedet for ”Camp Frieda”. Ikke lenge etter kunngjorde myndighetene at området fra da av skulle hete nettopp ”Camp Frieda”.

Dag 11
1200x600_Ilulissat_©Chelsea_Claus-day13.png
Bilde: Chelsea Claus Bilde

Isbreer, fjorder og UNESCO


Sted: Ilulissat

Ilulissat ligger i det fantastiske landskapet i Ilulissat-fjorden. I 2004 ble området en del av UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor byen, ved munningen av fjorden, kan du se enorme strandede isfjell. De stammer fra Jakobshavn-breen, en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule. Hvert isfjell er helt unikt, det ene mer mektig enn det andre. Se hvordan fargen på isen forandrer seg fra hvitt og blått til nyanser av oransje og rødt når midnattssolen treffer isens overflate. Isfjellene gir også fra seg helt spesielle lyder. Når isen sprekker og flytter på seg, sprer ekkoet seg over fjorden. I Ilulissat kan du bli med på turer, historiske byvandringer og båtturer på fjorden.

Dag 12
1200x600_Qeqertarsuaq_©Mark_McDermott_day3.png
Bilde: Mark McDermott Bilde

Diskobukta


Sted: Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq er den eneste byen som ligger på den gamle vulkanske øya Disko. I følge et gammel sagn var det to seljegere som irriterte seg over at øya alltid stod i veien for dem. Ved hjelp av ett enkelt hårstrå fra en baby, tauet de øya bak kajakkene sine og slepte den nordover. En heks i Ilulissat syntes ikke noe om den frodige, grønne øya som nærmet seg, og kastet derfor en forbannelse over den – noe som fikk Qeqertarsuaq til å gå på grunne.  Den frodige øya midt i isen byr på utrolige arktiske opplevelser. Her har du muligheten til å bli med på en guidet bytur, kajakktur eller båttur. Er du interessert i arkeologi og historie bør du definitivt besøke det lokale museet, eller du kan rusle rundt i landsbyen på egenhånd. 

Dag 13
1200x600_Itilleq_©Thomas_Haltner_day14.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Et typisk grønlandsk jakt- og fiskesamfunn


Sted: Itilleq

Itilleq er en liten bygd på vestkysten av Grønland, omringet av høye fjell og isbreer. Her bor det rundt 130 mennesker, de fleste av dem er jegere og fiskere. Fordi det ikke finnes noe ferskvann på øya, er det satt opp et anlegg som gjør saltvann om til ferskvann. Kirken som ligger her har en interessant historie: Den ble bygd i Thule (Nord-Grønland) i 1930 og flyttet til Itilleq i 1963. Itilleq kan med god grunn kalle seg polarsirkel-byen, da polarsirkelen ligger knappe 200 meter sør for byen.

Dag 14
1200x600_Nuuk_©Thomas_Haltner_day5.png
Bilde: Thomas Haltner Bilde

Grønlands hovedstad


Sted: Nuuk

Nuuk er Grønlands eldste by og ligger ved munningen av en av verdens største og mest spektakulære fjorder. Her møtes gamle og nye tradisjoner – fra pittoreske historiske bygninger i ”Kolonihaven” til Grønlands Hjemmestyre. I hovedstaden ligger også et universitet, en lærerhøyskole, kirker og Grønlands Nasjonalmuseum – der du kan se de berømte mumiene fra Qilakitsoq. Vi tilbyr også guidede byturer, fotturer og kanskje en flytur i naturskjønne omgivelser.

Dag 15
1200x600_Mosk-ox_Paamiut_Kate-Jordahl.jpg
Bilde: Kate Jordahl Bilde

En skjult perle


Sted: Paamiut

Vi reiser videre sørover gjennom det grønlandske landskapet mot Paamiut, et område som har vært befolket siden år 1500 f.Kr. Paamiut betyr ”folket som bor ved munningen”, et passende navn på området som ligger ved munningen av Kuannersooqfjorden. Kos deg med å rusle rundt i Paamiut, og hils på de vennlige menneskene som bor her. Husk å besøke den gamle trekirken fra 1909 – en av de flotteste kirkene på Grønland. Den fargerike broen i sentrum er også verdt å se, og i gamlebyen ligger det flere vakre bygninger. Paamiut er kjent for såpeproduksjon og de særegne nasjonaldraktene, som er laget av selskinn og tusenvis av små perler. I byen kan du se eksempler på disse når du tusler rundt. I Paamiut er det også rikelig med havørn – en fugl innbyggerne har en sterk tilknytning til. Det sies at det betyr lykke dersom du får øye på en. Bli med ekspedisjonsteamet på fjelltur. På vei tilbake til skipet kan du plukke kvann som vokser langs åssiden.

Dag 16
1200x600_Hvalsey-church_jane-eubank.jpg
Bilde: Jane Eubank Bilde

Det religiøse hjerte av det norrøne Grønland


Sted: Igaliku and Hvalsey

Igaliku er en av Grønlands vakreste landsbyer, og er kjent for sin lange tradisjon innen sauedrift.

Her blir du møtt av høye fjell med snødekte tinder, frodige, blomstrende daler og selvfølgelig, sauer. Sandsteinhusene skiller seg ut fra trebebyggelsen på resten av Grønland, og den utrolige utsikten over Igalikufjorden er et vakkert syn. Nyt den fredelige stemningen i denne historiske landsbyen. Kristendommen ble innført på Grønland i begynnelsen av forrige årtusen, og den første biskopen ble utnevnt allerede i 1124. Kort tid etter utnevnelsen ble den imponerende bispeboligen Garðar bygget i Igaliku. En katedral ble også bygget, som ble middelalderens største menighet på Grønland. I mange år var bispegården et samlingspunkt for besøkende fra Island og Norge. Ruinene av både katedralen og bispegården har i løpet av årene blitt renovert, og er i dag en flott attraksjon fra vikingtiden. Igalikus 27 innbyggere er svært stolte av lokalsamfunnet sitt, og guider deg med glede gjennom landsbyen. I Hvalsey ligger noen av de best bevarte vikingruinene: Hvalsey kirke ble antageligvis bygget i det 14. århundre. Erik Raudes slektninger etablerte en gård her mot slutten av det 10. århundre. Et bryllup i kirken i 1408 er den siste dokumenterte hendelsen fra vikingtiden på Grønland. Vi bruker småbåter for å komme oss i land, så du kan utforske området på egenhånd.

Dag 17
1200x600_Qassiarsuk_©Mads_Pihl_day5.png
Bilde: Mads Pihl Bilde

Vikinghistorie og frodig landskap


Sted: Qassiarsuk

Qassiarsuk byr på grønne sletter hvitprikket av sauer, frodig natur og travelt gårdsliv. Med et hav dekket av is, får du virkelig kjenne på kontrastene i det grønlandske landskapet. Qassiarsuk er også der Erik den Røde bygde gården Brattahlíð i år 928 e.Kr. Han hadde blitt forvist fra Island og rømte derfor til landet han døpte Grønland. Han bosatte seg her fordi han mente dette var det mest fruktbare området på øya. Bli med på en guidet tur gjennom landsbyen for å lære mer om historien i dette området. Du kan også besøke rekonstruksjonen av Eriks langhus og kirken kona Tjodhildur fikk ham til å bygge. Turen inkluderer et besøk til byens nåværende kirke. Dette er også et perfekt område for kajakkpadling, turer eller bare utforske byen til fots. 

Dag 18
1200x600_Igaliku_polarcirkel-boats__Greenland_Marie-Therese-Lehner-Hautle---Guest-image.jpg
Bilde: Marie Therese Lehner Hautle Bilde

En historisk vikingbosetting


Sted: Narsarsuaq

Ekspedisjonen avsluttes i Narsarsuaq, en bygd i i Sør-Grønland. Dette stedet har stor betydning for Grønlands historie, da det var her øya fikk navnet Grønland. Da vikingene som bosatte seg her for flere århundrer siden skulle fortelle sine nordiske brødre om den frodige naturen i dette fjordlandskapet, kalte de landet Grønland.

Når du kommer i land får du en guidet tur (utflukten "Eirik Raude - Bosetningsvandring" er inkludert i reisen) og et grønlandsk måltid. Deretter venter transport til flyplassen, etterfulgt av nattfly til København.

Dag 19
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Bilde: Heather Poon Bilde

Danmarks moderne hovedstad


Sted: København

Du ankommer den danske hovedstaden tidlig om morgenen, og får til og med kanskje tid til å utforske byen før du drar hjem.

Ankomst 10. juli 2017

Sted København, Danmark
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Legg ut på ekspedisjon med MS Spitsbergen vårt nyeste ekspedisjonsskip - utstyrt og tilpasset seilas i polare farvann i arktiske områder.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord MS Spitsbergen

Opplevelser

Utflukter

Kom enda tettere på Grønlands utrolige natur og historiske steder på våre spennende utflukter. Disse kan legges til i bestillingsprosessen.

Video

Få et innblikk i de eventyrene du kan ta del i på en reise til Grønland

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.