Alver, sagaer, isbreer og vulkaner

Reykjavik - Reykjavik

Bli med når vi seiler rundt Island, hvor vi utforsker villmarken, dyrelivet, historien og bosettinger. Bli kjent med den mystiske øya, svøm i naturlige varme kilder og gå fotturer gjennom lavafelter på dette perfekte ekspedisjons-cuiset.

 • Utforsk mytiske Island – landet av is og lava
 • Fascinerende natur med fossefall, vulkaner og isbreer side om side
 • Se hele Islandskysten
 • Et paradis for deg som vil se fugler og hval

Oversikt

Bli med på et eventyr av de sjeldne hvor du får se de naturlige varme kildene og gå gjennom storslåtte lavaområder.

Sagaøya Island består av is og lava, lange mørke vintre og somre der midnattssolen skinner hele døgnet. Vidstrakt og uberørt natur omringer de moderne og urbane områdene.

Uberørt og geologisk aktiv

Island byr på utrolige landskap med noen av Europas mest imponerende fossefall. Landet ligger på Atlanterhavsryggen og har derfor et landskap som er svært geologisk aktivt, med mange vulkanutbrudd og geysirer. Sammen med det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt besøker vi en rekke øyer, byer og bosettinger med fantastisk utsikt og interessante historie.

Villmarken, dyrelivet, historien og bosettingene

På denne tolvdagers ekspedisjonen seiler vi rundt hele Island. Du får sjansen til å gå tur over lavasletter, puste inn den rene, islandske luften, svømme i naturlige varme kilder, besøke museer eller rusle rundt på egenhånd og slå av en prat med lokalbefolkningen. Du kan også bli med på de mange utfluktene vi tilbyr underveis.

Sagaenes hjemland

Island er virkelig sagaenes hjemland, med helt spesielle folkeeventyr. Spredt utover landskapet ligger fargerike fiskevær, små kystsamfunn og livlige, urbane områder. Islendingene holder fortsatt på gamle tradisjoner. Enten de skal bygge nye veier eller hus, er de nødt til å rådføre seg med en viktig gruppe – nemlig alvene.

Prisen inkluderer

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.
 • Bagasjeservice.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

21. mai 2017, 1. juni 2017 eller 12. juni 2017

Avreisehavn Reykjavik, Island
Dag 1
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day1-12.png

Ankommer Island


Sted: Reykjavik

Mange blir overrasket når de lander på Island, fordi flyplassen ligger i et område som minner om en arktisk ørken, med lava, mose og fjell. 45 minutter senere er du midt i sentrum av Islands hovedstad som er en sjarmerende by med mange restauranter, museer, butikker og smale gater.

Dag 2
1200x600_Stykkisholmur_©Hilde_Foss_day2.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Velkommen til sagaenes hjemland


Sted: Stykkishólmur, Island

Vestsiden av øya blir ofte kalt for Sagalandet. Nyt det varierte landskapet med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkaner og varme og kalde kilder. Du kan bli med på flere spennende utflukter som kajakkpadling, fotturer og rideturer.

Dag 3
1200x600_Flatey_Hile-Foss_NEW-day-3.jpg

Den flate øya


Sted: Flatey

Flatley og øyene rundt ble dannet av en stor isbre under den siste istiden. Flatley er to kilometer lang og cirka én kilometer bred. Øya er nesten helt flat, derav navnet. Rundt halvparten av Islands 37 fuglearter finnes på øyene i Breiðafjörður. På denne sjarmerende øya har tiden stått stille. De fleste husene er fra 1800-tallet, så du får følelsen av å ha reist tilbake i tid når du rusler omkring her. Látrabjarg er en odde og det vestligste punktet på Island. På klippene hekker millioner av fugler, inkludert lundefugler, havsuler, teister og alker. 

Dag 4
1200x600_Isafjordur_©Hilde_Foss_day4.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Vakre fjorder i vest


Sted: Ísafjörður

Ísafjörður er omringet av høye fjell på alle sider, som danner en nærmest naturlig havn. Spaser rundt og ta en titt på arkitekturen, lokalt kunsthåndverk, de eldste husene på Island og det maritime museet. Vi tilbyr også utflukter som fotturer og rideturer. 

Dag 5
1200x600_Hornbjerg_cliff_©Hilde_Foss_day5.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Et paradis for fugletittere


Sted: Hornbjarg cliff and Reykjafjörður

Hornbjarg-klippen er et av de største fuglefjellene i området. Vi skal prøve å gå i land her. Den eneste måten å komme seg til Reykjafjörður er via sjøveien eller til fots, og vi prøver å utforske dette stedet også.

Dag 6
1200x600_Siglurfjordur_©Hilde_Foss_day6.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Nyt stillheten og kryss Polarsirkelen


Sted: Siglufjörður and Grímsey

Siglufjörður er perfekt uansett om du vil dra på sightseeing, gå turer eller bare slappe av. Et par timer i dette vakre landskapet får deg til å sette pris på roen og stillheten. Grímsey er der Polarsirkelen krysser Island, og vi bruker gummibåtene våre for å gå i land på denne grønne øya. Forhåpentligvis får du muligheten til å krysse Polarsirkelen med dine egne føtter.

Dag 7
1200x600_Akureyri_©Shutterstock_day7.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Bylivet på Island


Sted: Akureyri

Neste stopp er den livlige og energiske byen Akureyri, den fjerde mest befolkede byen etter Reykjavik. Byen ligger i nærheten Islands mange naturskatter, men selve byen er også en populær destinasjon. Bli med på tur eller en utflukt til fossefallene Goðafoss.

Dag 8
1200x600_Husavik_©Shutterstock_day8.png

Hvalens rike


Sted: Húsavik

Húsavík har i årenes løp blitt en av verdens mest populære hvalsafari-områder. Med smeltende snø og elver renner næringsstoffer fra fjellsiden ned i havet. Kombinert med sommersolen skapes det yrende masser av plankton, som er bardehvalens viktigste matkilde. Húsavík er også den eldste bosetningen på Island. Byens mest berømte landemerke er trekirken Húsavíkurkirkja, som ble bygget i 1907. De siste årene har Húsavík blitt et populært reisemål, og hvalmuseet er verdt å besøke. Vi seiler forbi Langanes-halvøya på kvelden.

Dag 9
1200x600_Seydisfjordur_©Hilde_Foss_day9.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Alvenes land


Sted: Bakkargerdi and Seyðisfjörður

Bakkagerdi er den største byen i Borgarfjörður. Stedet er kjent for sin vakre natur, og er alvenes land. I fjorden er det store kolonier av lundefugl, så dette er et populært sted for fuglekikking. I Bakkagerdi er det få turister, så her finner man fred og ro – og nydelig utsikt. Foretrekker du mer action, kan du bli til Hallormsstaður. Seyðisfjörður er lett gjenkjennelig på grunn av den norske kulturarven. De fargerike trehusene fra begynnelsen av 1900-tallet gjør dette tettstedet helt unikt for Island. Utforsk byen, bli med på en tur eller en valgfri utflukt til Skálanes.

Dag 10
1200x600_Hofn_©Shutterstock_day10.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Fargerike fiskevær og Europas største isbre


Sted: Höfn

Store fjell, ville elver og isbreen Vatnajökull dominerer området rundt Höfn, et sjarmerende fiskevær. Fra havnen har du flott utsikt over isbreen, som er Europas største. På østkysten ser vi store granskoger, frodig dyrket mark, fargerike fiskevær og pulserende byer ved sjøen. 

Dag 11
1200x600_Hemaey_©Shutterstock_day11.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Islands Pompeii


Sted: Heimaey

Heimaey er den største av Vestmannaeyjar-øyene, og kjent for alle fugleklippene sine. De fleste øyene her har bratte klipper og er habitat for store mengder sjøfugl, blant annet lundefuglen. I dette området kan du også se hval. I 1973 tvang et vulkanutbrudd i Heimaey innbyggerne til å evakuere og reise inn til fastlandet. Et stort antall bygninger ble begravd under lava. Mange av de ble fullstendig ødelagt, men noen ble senere gravd frem og restaurert. Et egen museum, Eldheimar, har blitt bygd rundt ruinene.

Dag 12
1200x600_Reykavik_ ©SvedOliver_Shutterstock_Dy 13.png

Eventyret avsluttes


Sted: Reykjavik

Oppdagelsesreisen rundt Island er over, og eventyret slutter i Reykjavik. Hvis du har tid og mulighet bør du bli med på det spennende etter-programmet vårt, der vi utforsker den blå lagune og den gylne sirkel.

01.06.2017, 12.06.2017 eller 23.06.2017

Sted Reykjavik, Island
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Legg ut på ekspedisjon med MS Spitsbergen, vårt nyeste ekspedisjonsskip - utstyrt og tilpasset for seilas i polare farvann og arktiske strøk.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan oppleve om bord, og reis med selvtillit på MS Spitsbergen

Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Island har å by på med vårt brede tilbud av valgfrie utflukter.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Island.

Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030