Islands alver, sagaer og vulkaner

Reykjavik - Reykjavik (Omseiling av Island)

Island er den perfekte destinasjonen for eventyrere som vil oppleve noe nytt. Islands historie går helt tilbake til de gamle sagaene, og folkeeventyrene herfra er fulle av mystikk, alver og troll. Bli med på turer gjennom lavaområder, svøm i varme kilder, utforsk rå villmark, møt på sjeldent dyreliv og besøk fascinerende historiske bosetninger.

 • Utforsk mystiske Island – et land av is og lava
 • Fascinerende natur med fossefall, vulkaner og isbreer side om side
 • Et paradis for fugle- og hvaltitting
 • Se hele Islands kystlinje på omseilingen

Oversikt

Bad i naturlige varme kilder og gå gjennom lavaområder – en reise for livet!

Mytiske Island er et land med is og lava, gamle sagaer, lange arktiske vintre og somre opplyst av midnattssolen. Landskap med storslått, uforstyrret natur omgir små, moderne byer og tettsteder. 

Uforstyrret og geologisk aktiv

Islands natur tilbyr fantastiske landskap med noen av Europas mektigste fosser. Island er plassert på den midtatlantiske ryggen, en posisjon som betyr at landskapet geologisk sett er hyperaktivt, med vulkanutbrudd og geysirer. Sammen med vårt kunnskapsrike ekspedisjonsteam får du oppleve øyer, byer, bosetninger, spektakulær utsikt og andre interessante områder.

Oppdag villmarken, dyrelivet, historien og bosetningene

I løpet av en 12 dagers ekspedisjon rundt Island kan du gå turer gjennom lavalandskap, puste inn den rene luften, svømme i de naturlige varme kildene, besøke en av de mange museene eller utforske Island på egenhånd og prate med den vennlige lokalbefolkningen. Vi tilbyr også en rekke utflukter som gir deg enda flere spennende opplevelser.

Sagaøya Island

Islands historie går tilbake til de eldgamle sagaene, og folkeeventyrene er fulle av mystikk, alver og troll – inspirert av landets varierte natur. Midt i denne store villmarken ligger fargerike fiskelandsbyer, havnebyer og livlige, urbane områder. Islendere holder fortsatt på arven sin, så dersom lokalbefolkningen vil bygge en ny vei, et hus eller en demning, må én innflytelsesrik gruppe konsulteres først: Alvene.

Prisen inkluderer: 

 • Hurtigruten-ekspedisjon i en kabin av ditt valg med full pensjon.
 • En vann- og vindtett jakke
 • Besøk på land med småbåter, og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsk-talende ekspedisjonsteam som gir forelesninger og deltar på utflukter og turer
 • Gratis te og kaffe

Ikke inkludert: 

 • Reiseforsikring
 • Flyreiser
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter og påskjønnelser

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, og derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

23. Mai og 3. Juni 2018

Avreisehavn Reykjavik
Dag 1
shutterstock_307918919_CHENG-YUAN.jpg
Bilde: Cheng Yuan Bilde

Vi ankommer Island


Sted: Reykjavik

Mange blir overrasket når de lander på Island, fordi flyplassen ligger i et område som minner om en arktisk ørken, med lava, mose og fjell. 45 minutter senere er du i sentrum av Islands hovedstad, en sjarmerende by med massevis av restauranter, museer, butikker og smale gater.

Dag 2
shutterstock_216367618_Stykkisholmur.jpg
Bilde: Alexey Stiop Bilde

Velkommen til "Sagalandet"


Sted: Stykkishólmur og Flatey

Vestsiden av øya blir ofte kalt Sagalandet. Nyt Stykkishólmurs varierte landskap med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkaner og varme og kalde kilder. Delta på en av våre spennende utflukter, som kajakkpadling, fotturer eller rideturer på islandshester. På den sjarmerende øya Flatey virker det som om tiden har stått stille. Få følelsen av å reise tilbake i tid på en oppdagelsestur rundt i de sjarmerende gatene.

Dag 3
Puffin_Menno_Schaefer_shutterstock_146803676.jpg
Bilde: Menno Schaefer Bilde

Europas vestligste punkt


Sted: Bjargtangar

Vestfjordene er en av Islands best bevarte hemmeligheter. Når vi seiler rundt tuppen av Látrabjarg-halvøya kan du se Bjargtangar fyr, Europas vestligste punkt. Fra dekk kan du nyte spektakulær utsikt til de kjente Látrabjarg-klippene, hjem for millioner av fugler - inkludert lundefugl, havsuler, lomvi og alkefugl.

NB! I en tidligere versjon av denne teksten sto det feilaktig at vi skulle gå i land på Látrabjarg-klippene. Det skyldes menneskelig feil, medfører ikke riktighet og har aldri vært planen. Hurtigruten opererer etter svært strenge regler og retningslinjer når vi opererer i sårbare områder. Å ta med gjester i land i områder der det ikke er tillatt av hensyn til natur og dyreliv er selvsagt ikke en del av reisen.

Dag 4
shutterstock_80177023_Isafjordur_Iceland.jpg
Bilde: Anders Peter Photography Bilde

De vakre fjordene i vest


Sted: Ísafjörður

safjörður er det største tettstedet i dette området og har en lang historie som et viktig handelssted for fisk. Den naturlige havnen er omringet av høye fjell på alle kanter. Spaser rundt og se arkitekturen, lokalt håndverk og noen av Islands eldste hus, som inkluderer bygningen som huser det maritime museet i bygda. Du kan også bli med på valgfrie utflukter vi tilbyr, som en ridetur gjennom den vakre naturen.

Dag 5
05-26-Hornbjerg-cliff-Reykjafjordur-17.jpg
Bilde: Hilde Foss Bilde

Fugletitterens paradis


Sted: Hornbjarg-klippen og Reykjafjörður

Fra dekk kan du nyte utsikten Hornbjarg-klippen, et av de største fuglefjellene på Island. Vi prøver også å besøke Reykjafjörður, et vakkert område som kun kan nås til fots eller med båt.

NB! En tidligere versjon av denne teksten kunne feilaktig tolkes som om vi skulle gå i land på Hornbjarg-klippen. Hurtigruten opererer etter svært strenge regler og retningslinjer når vi opererer i sårbare områder. Å ta med gjester i land i områder der det ikke er tillatt av hensyn til natur og dyreliv er selvsagt ikke en del av reisen.

Dag 6
shutterstock_229951621_Akureyri.jpg
Bilde: Jose Arcos Aguilar Bilde

Fjorder, fugler og byliv


Sted: Hrísey og Akureyri

Hrísey er en vakker øy midt i Eyjafjörður, og et paradis for fugletittere. Her er det flest ryper, men rundt 40 forskjellige fuglearter har reir her. De 200 islenderne som bor i nærheten, bor i en fiskelandsby med steinlagte gater, ryddige hager og en slående utsikt til fjellene rundt. Neste stopp er Akureyri, en livlig og energisk liten by, og den fjerde mest befolkede byen utenfor Reykjavík, og den fungerer som Nord-Islands kjerne for handel, kultur og tjenester. I nærheten ligger mange av Islands mest kjente naturhistoriske skatter, men byen er i seg selv et populært reisemål. Bli med på en valgfri fottur, eller delta på utflukt til den imponerende Goðafossen.

Dag 7
Grimsey_shutterstock_344636006.jpg
Bilde: Oleg Senkov Bilde

Kryss Polarsirkelen


Sted: Grímsey

Vi bruker småbåtene våre for å nå den grønne øya Grimsey. Øya er antageligvis mest kjent for sin beliggenhet ved Polarsirkelen, da den faktisk krysser tvers over øya. Her kan du altså fysisk tråkke over grensen mellom nord og sør.

Dag 8
husavik-maerudagar-juli-436.jpg

Hvalhovedstaden på Island


Sted: Húsavík

Húsavík er kjent som en av verdens beste steder å se hval, ettersom Island har et livlig økosystem i havnen her. Smeltet snø og elver tar med seg næring ned fra de mineralrike fjellsidene som, kombinert med ubegrenset sommersol, fører til mye plankton i havet. Plankton er bardehvalens foretrukne mat, så her er det store sjanser for å se de store pattedyrene i aksjon. Húsavik er også Islands eldste bosetning. Byens mest kjente landemerke er Húsavíkurkirkja, en trekirke bygget i 1907. De siste årene har Húsavik blitt et gradvis mer populært reisemål, med interessante Húsavík Hvalmuseum. Når vi seiler videre passerer vi Langanes-halvøya.

Dag 9
Seydisfjordur_shutterstock_228942841_Jordan-Lye.jpg
Bilde: Jordan Lye Bilde

Alveriket


Sted: Bakkargerdi og Seyðisfjörður

Bakkagerdi er den største byen i Borgarfjörður. Dette stedet er kjent for sin vakre natur, og er alvenes land. I Bakkegerdi er det få turister, så her finner man fred og ro – og nydelig utsikt. I fjorden er det store kolonier lundefugl, så dette er et populært sted for fuglekikking. Ønsker du litt mer action, kan du bli med på en guidet tur til Hallormsstaður. Seyðisfjörður er lett gjenkjennelig på grunn av den norske kulturarven. De fargerike trehusene fra begynnelsen av 1900-tallet gjør tettstedet unikt på Island. Utforsk byen, eller bli med på en fottur eller utflukt til Skálanes.

Dag 10
shutterstock_372819766_Vatnajokul.jpg
Bilde: Zhukova Valentyna Bilde

Kunst og isbreer


Sted: Djúpivogur

Rundt den lille byen Djupivogur ligger vakker og variert natur. Búlandsnes er det perfekte stedet for fugleelskere, da de fleste islandske fuglene har rede her. Vatnajökullbreen er Europas største isbre, og et spektakulært syn. Bli med på en valgfri utflukt til Vatnajökull-lagunen, eller bli med på en fottur i de vakre omgivelsene rundt landsbyen. Langabúð er det eldste huset i Djúpivogur, originalt bygget i 1790. I dag er det renovert og fungerer som et kultursenter. Senteret huser noen av verkene til skulptøren Ríkarður Jónsson, et museum, en utstilling av lokalt håndverk og en kafé med deilige hjemmelagde kaker. Ikke gå glipp av skulpturen "Eggin i Gleðivík" som står utendørs – laget av den verdenskjente islandske kunstneren Sigurður Guðmundsson.

Dag 11
shutterstock_438167446_Heimaey.jpg
Bilde: LouieLea / Shutterstock Bilde

Islands Pompeii


Sted: Heimaey

Heimaey er den største av Vestmannaøyene, og ligger utenfor Islands sørkyst – med spektakulære klipper. Her finnes det mange forskjellige sjøfugler, inkludert lundefugl og krykkje. I dette området er det også store sjanser for å se hval. I 1973 var det et massivt vulkanutbrudd her, som overrasket innbyggerne på Heimaey. Det tvang hele befolkningen til å evakuere og seile mot fastlandet. En rekke bygninger ble begravet under lava og aske. Mange hus ble fullstendig ødelagte, men noen har senere blitt gravd ut og er gjenoppbygd. Eldheimar museum har blitt bygd rundt de gjenværende bygningene.

Dag 12
shutterstock_198907091_Reykjavik.jpg
Bilde: Alexey Stiop Bilde

Slutten på eventyret


Sted: Reykjavik

Den opplevelsesrike reisen vår slutter i Reykjavik. Hvis du har tid til overs kan du bli med på det spennende etterprogrammet vårt, der vi utforsker den blå lagune og den gylne sirkel.

3. Juni og 15. Juni 2018

Sted Reykjavik
Om bord Opplevelser

Utflukter

Opplev alt Island har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Island.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030