En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island

En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island

En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island

En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island

Reiseinformasjon 11 dager MS Maud
Avganger
10. juli 2023
8. august 2023
8. juli 2024
6. august 2024
Pris fra
kr 45 024
Frokost, lunsj og middag inkludert

11-dagers ekspedisjonscruise rundt Island fra og til Reykjavík

Island i nåtid og fortid

I Reykjavik vil du få en smak av det moderne Island, med byens elegante restauranter, boutiques og gallerier, museer som dykker inn i islandsk historie og kultur gjennom tidene. På bittesmå øyer og i fiskelandsbyer langs kysten vil du få høre fortellinger om alver og episke vikingsagaer.

Vulkanlandskap, hvaler og sjøfugler

Oppdag Islands skarpt avtegnede og vakre vulkanlandskap –med aktive vulkaner, geysirer, isbreer, fjell og fosser. Island tilbyr noe av de beste hvalsafariene i Europa på denne tiden av året, fra knølhvaler til belugaer. Blant fuglelivet bør du være på utkikk etter lundefugler og mange andre.

En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island En ring av is og flammer – Sommerseiling rundt Island
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Slapp av i Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Islandsekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík, en by full av kunst, kultur og historie. Besøk Laugavegur, hovedhandlegaten, og dra til den fantastiske kirken Hallgrímskirkja. Eller hvorfor ikke utforske galleriene og museene som finnes over hele byen.

  Når du er om bord i MS Maud – et mindre skip bygget for mer personlig utforskning – er det på tide å finne deg til rette, møte ekspedisjonsteamet ditt og nyte en avslappet velkomstmiddag.

  Førprogram

  Med så mye å utforske vil du kanskje ønske å ankomme tildlig for å delta i et av forprogrammene våre og utforske Den gylne sirkel eller det islandske høylandet.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Slapp av i Reykjavik

 • Dag 2
  Snæfellsnes-halvøya

  Snæfellsnes-halvøya

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  I nærheten vil du finne Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med sin snøkalott på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» for sitt utvalg av vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre en snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 2
  Snæfellsnes-halvøya

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 3
  Patreksfjörður

  Vakre Patreksfjörður

  En fantastisk strand, fosser og enestående fugletitting

  Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby. Du kan nyte et dykk i byens utendørsbasseng, med fantastisk fjordutsikt.

  Utforsk det omkringliggende området på en fottur gjennom fjordene eller besøk stranden Rauðasandur og se seler. Du kan også bli med på en tur til fossene i Dynjandi – seks fosser kombinert sammen skaper det største og mest spektakulære fossefallet i Vestfjordene.

  Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

  Dag 3
  Patreksfjörður

  Vakre Patreksfjörður

 • Dag 4
  Nordvestregionen

  Nordvestregionen

  Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsånd

  Én av de beste tingene med ekspedisjonscruising er følelsen av frihet. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands Nordvest-region, men da forholdene kan variere vet vi ikke nøyaktig hva som står på planen før dagen er der. Men ikke vær bekymret, kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr.

  Vi vil kanskje ta deg i land i vår lille ekspedisjonsbåt for en fottur, svømmetur eller opprydning på stranden. Eller vil kan sette ut kajakkene våre for å utforske en vakker bukt. Vær klar for alt!

  Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra en profesjonell fotograf eller kose deg i et boblebad.

  Dag 4
  Nordvestregionen

  Nordvestregionen

 • Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrikk

  Utforsk en spøkelsesaktig fabrikk og gå i magiske omgivelser

  Den fjerne landsbyen Djúpavík, i ytterkanten av Vestfjorden, har en nifs sjarm. En enorm og forlatt sildefabrikk står i kontrast til fantastiske landlige omgivelser, og en guidet omvisning i den gamle bygningen avslører alt. Inne i det gamle bygget ruster enorme maskiner stille bort, og arbeiderens utstyr ligger urørte på pultene.

  Utforsk de magiske omgivelsene til fots på en kort og oppkvikkende fottur til fossefallet som ligger rett over den gamle sildefabrikken. Ser du ned på kysten, kan du se det gamle rustende skipet fra en tidligere tid, dette er uten tvil stedet for kontraster.

  • Inkludert Besøk på sildefabrikk og rolig fottur
  Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrikk

 • Dag 6
  Eyjafjörður

  Eyjafjörður til Akureyri

  Utforsk Akureyri og se vulkanske månelandskap

  I dag cruiser vi langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord, til Akureyri, Islands nordlige hovedstad. Det er et førsteklasses område for å se knølhval, kvitnos og havneniser.

  Vandre rundt Akureyris interessante gater, med sjarmerende og fargerike hus. Du kan også lære om byens historie på Akureyri-museet, og besøke Into the Arctic – Norðurslóð – et museum viet til Islands bosetting, kultur og liv i nord.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss – ‘Guds foss’ – der turkis vann stormer mot sorte steiner. Let etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 6
  Eyjafjörður

  Eyjafjörður til Akureyri

 • Dag 7
  Grímsey

  Grimseys lundefugler

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

  Grímsey er gjennomsyret av folklore, inkludert historier om øyas første bosetter, Grímur. Denne fjerne og vindblåste øyen, hjemsted til bare 60 personer, er kjent for sine kolonier av atlanterhavslundefugler.

  Men Grímsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øyen – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil ha muligheten til å gå over denne linjen, hoppe over til Arktis og tilbake!

  Ta en fottur til skulpturen Orbis et Globus, en enorm sfære i betong som blir flyttet hvert år for å passe med den nordlige polarsirkelens bevegelse nordover. Innen 2050 vil faktisk Grímsey ligge utenfor Arktis!

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 7
  Grímsey

  Grimseys lundefugler

 • Dag 8
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  Islands beste sted for hvalsafari

  I dag får du utforske Húsavík, en fascinerende liten by som er et av de beste stedene i verden å se hvaler fra.

  Fra Húsavík har du utsikt ut mot Skjálfandi-bukten, som ofte blir besøkt av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og selv den sagnomsuste blåhvalen. Lær mer om dem på Húsavíks hvalmuseum.

  Du kan også nyte de geotermiske kildene i Geosea, som ser utover Skjálfandi-bukten, og friske deg opp med en øl på det lokale mikrobryggeriet.

  Dag 8
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 9
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

  Lokal folklore og enestående skjønnhet

  Islandscruiset fortsetter til Bakkagerði, som er en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folkloren er Bakkagerði bebodd av en stor befolkning av lokale landånder eller alver, kjent som huldufólk, som betyr «skjult folk».

  Et populært område for fotturer, her kan du vandre gjennom frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. Kystklippene er hjem til havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Vi vil kanskje også besøke kolonien av atlanterhavslundefugl på Hafnarhólmi –en ekte juvel for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerði

  Fottur i Bakkagerði

 • Dag 10
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Oppdag byen som trosset en vulkan

  Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor Islands sydlige kyst. Den har en fascinerende historie og bærer fortsatt arrene fra det kraftige vulkanutbruddet i 1973, som nesten ødela øya.

  Besøk Eldheimar, et museum som inneholder et utgravd hjem frosset i tiden, og lær mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med å ta en fottur for å lete etter lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner har reir hver sommer. Ikke gå glipp av å klatre opp fjellet Eldfell –ved vulkanens topp vil du ha fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  Dag 10
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 11
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

  Utforsk Reykjavík i ditt eget tempo

  Islandsekspedisjonenscruiset ditt avsluttes tilbake i fascinerende Reykjavík. Nå har du en flott sjanse til å se stedene du gikk glipp av da du først ankom.

  Å slappe av med venner i heittur pottir, geotermiske kilder, er en del av den islandske kulturen. Før du drar, hvorfor ikke besøke Islands mest berømte sted for å gjøre nettopp det – Den blå lagune – et av verdens naturlige underverker. Her vil du oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i de geotermiske kildene.

  Etterprogram

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt og utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 11
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Juli:
10.
August:
8.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
8.
August:
6.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar av ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: