Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land

Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land

Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land

Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land

Reiseinformasjon 13 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
1. mai 2023
4. mai 2024
Pris fra
kr 53 014
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Tyskland til Island – Halv rundseiling

Nord-Europas fjerne natur

Dette ekspedisjonscruiset setter ut fra Hamburg for å utforske Islands naturlige underverker på en spennende halv rundseiling av ‘Isen og ildens land’ og lar deg få med deg høydepunkter i Norge, på Shetlandsøyene og Færøyene på veien.

Så langt vikingenes innflytelse strakk

Du vil se én av Norges mest imponerende fjorder og besøke én av Europas eldste hovedsteder på Færøyene. Opplev en smak av livet på de skotske øyene. Utforsk Islands vulkanlandskap og fjerne fiskelandsbyer, og speid etter hvaler, lundefugler og andre sjøfugler.

Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land Fra Hamburg til Island – Halv rundseiling av Isen og ildens land
 • Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Eventyret ditt til Island begynner

  Ekspedisjonscruiset ditt setter segler fra Hamburg – en by full av historie, kunst og kultur. Det er nok av ting å se og gjøre her, så ta deg litt tid til å utforske før du går om bord i ekspedisjonsskipet ditt.

  Du vil oppdage mange av byens attraksjoner i gamlebyen, Altstadt, inkludert St Nikolai Memorial og den historiske gaten Deichstraße. Hvorfor ikke oppdage den interessante historien til to steder på UNESCOs verdensarvliste – Chilehaus og verdens største lagerbygningskompleks.

  Når du kommer om bord henter du den gratis ekspedisjonsjakken din, møter ekspedisjonsteamet, utforsker bekvemmelighetene om bord i skipet ditt og gjør deg hjemme i lugaren din når vi seiler ut.

  Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Eventyret ditt til Island begynner

 • Dag 2
  Dag til sjøs

  Nyt en avslappet dag på sjøen om bord MS Fridtjof Nansen

  Når ekspedisjonscruiset ditt reiser fra Hamburg mot Lysefjorden i Norge, har du muligheten til å lære mer om stedene du vil besøke sammen med ditt ekspedisjonsteam av eksperter. Bli med dem på forelesninger i vitenskapssenteret, og lær alt om reisen som ligger foran deg.

  En dag på sjøen gir deg nok av tid til å slappe av, og vårt moderne ekspedisjonsskip lar deg gjøre det med stil. Hvorfor ikke ta en tur i velværeområdet, badstuen eller uendelighetsbassenget. Du vil garantert nyte våre lekre nordiske og internasjonale retter fra lokale kilder, servert i de tre restaurantene.

  Dag 2
  Dag til sjøs

  Nyt en avslappet dag på sjøen om bord MS Fridtjof Nansen

 • Dag 3
  Lysefjorden, Norge

  Lysefjordens bemerkelsesverdige landskap

  I dag skal vi seile ned den 40 km lange Lysefjorden. Nyt en dag med bemerkelsesverdig landskap fra observasjonsdekkene, sug til deg den fantastiske utsikten over den lange og smale fjorden blant slående vertikale klipper.

  Fra fjorden kan vi ta en titt nedenfra på den verdensberømte Preikestolen og holde utkikk etter den like berømte Kjæragbolten, en enorm kampestein som tilsynelatende er usikkert klemt inn i en fjellsprekk.

  Har du lyst på eventyr, bli med ekspedisjonsteamet vårt på en valgfri guidet fottur på fem timer til utsiktspunktet på Preikestolen, svimlende 603 meter over Lysefjorden.

  Dag 3
  Lysefjorden, Norge

  Lysefjordens bemerkelsesverdige landskap

 • Dag 4
  Lerwick

  Oppdag de dype vikingerøttene på de skotske Shetlandsøyene.

  Vi seiler nordvest til Shetlandsøyene. Lerwick, hovedstaden, er en vennlig, viktoriansk-influert fiskeby beliggende i et vakkert landskap.

  Naviger de smale gatene til fots for å oppdage små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland-museet, som viser frem piktiske utskjæringer og blondesjal fra Shetland. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdig utseende rådhuset.

  Hold kikkerten din i nærheten for å speide etter grå- og vanlig sel langs Lerwicks strender, så vel som lokalt fugleliv som smålom, rødstilker og storspover.

  Dag 4
  Lerwick

  Oppdag de dype vikingerøttene på de skotske Shetlandsøyene.

 • Dag 5
  Tórshavn, Færøyene

  Et besøk til Streymoy på Færøyene.

  Tórshavn ligger på Streymoy, den største av Færøyene. Tórshavn – Thors havn – grunnlagt av vikingene på 900-tallet, er én av Nord-Europas eldste hovedsteder.

  Vandre rundt i de brosteinsbelagte smågatene og gled deg over de fargerike husene med torvtak som finnes her. På de lokale museene kan u lære om byens opprinnelse, og floraen, faunaen og geologien på Færøyene.

  Omtrent 800 m utenfor byen, fosser Svartafossen over mosedekkede steiner. Og mens du vandrer langs sjøpromenaden, hold utkikk etter ærfugl og den distinkte færøyske svalen med beige vingespisser.

  • Inkludert Utforsk Tórshavn (byvandring)
  Dag 5
  Tórshavn, Færøyene

  Et besøk til Streymoy på Færøyene.

 • Dag 6
  Seyðisfjörður

  Fosser og dyreliv i spesielle Seyðisfjörður

  Innerst i en dyp fjord med maleriske fjell og fosser ligger den snurrige landsbyen Seyðisfjörður. Gatene har fargerike trehus, mens den passende navngitte Regnbuegaten tilbyr en levende bildemulighet.

  Gå til en uvanlig lydskulptur, Tvisongur, eller ta en lenger fottur i åsene over byen. Du kan også besøke Skálanes, et privat naturreservat som er hjem til reinsdyr, polarrev og mink. Her kan du speide på himmelen etter svarthalespover, heilo og jaktfalker, Europas største falk.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Seyðisfjörðu
  Dag 6
  Seyðisfjörður

  Fosser og dyreliv i spesielle Seyðisfjörður

 • Dag 7
  Grimsey

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

  Hvis du alltid har ønsket å besøke atlanterhavslundefuglkoloniene på Grímsey har du sjansen nå. Den fjerne, vindsvepte og slående vakre øya er hjem til et velde av dyreliv og gjennomsyret av myter og legender.

  Grímsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil ha muligheten til å gå over denne linjene, hoppe over til Arktis og tilbake!

  Innen 2050 vil Grímsey ligge utenfor Arktis, da den nordlige polarsirkelen kryper nordover omtrent 14 meter i året.

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 7
  Grimsey

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

 • Dag 8
  Akureyri

  Se dramatiske månelandskap og fosser

  Se ut over snødekkede topper mens vi cruiser langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord. Det er ett av de beste stedene i Europa for å se knølhval, kvitnos og havneniser. Hold også utkikk etter spekkhoggere, blå- og finnhvaler.

  Islands «nordlige hovedstad», Akureyri, sitter ved fjordens base. Nyt de botaniske hagenes fredfylte oase, og gled deg over et utvalg av førsteklasses spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann stormer mot sorte steiner. Du kan også lete etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Se dramatiske månelandskap og fosser

 • Dag 9
  Nordvest-Island

  Utforske Nordvest-Island i ekspedisjonsånd.

  Én av de beste tingene med ekspedisjonscruising er følelsen av frihet. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forhold kan variere, er det ingen spesifikk forhåndsplan. Men ikke vær bekymret, kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr på dagen.

  Vi vil kanskje ta en seiling i våre små ekspedisjonsbåter eller ta deg i land for en fottur, svømmetur eller opprydning på stranden. Eller vi kan sette ut kajakkene våre. Hvis vi ser en gruppe hval mens vi seiler, kan vi stoppe opp for å nyte synet. Vær klar for lt!

  Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra vår profesjonelle fotograf eller ta et badstubad.

  Dag 9
  Nordvest-Island

  Utforske Nordvest-Island i ekspedisjonsånd.

 • Dag 10
  Patreksfjördur

  En fantastisk strand, fosser og enestående fugletitting

  Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære alt om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby.

  Utforsk det omkringliggende området på en fottur gjennom fjordene eller besøk stranden Rauðasandur og se seler. Du kan også bli med på en tur til fossende Dynjandi – seks fosser kombinert som sammen skaper den største og mest spektakulære i Vestfjordene. Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

  • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 10
  Patreksfjördur

  En fantastisk strand, fosser og enestående fugletitting

 • Dag 11
  Stykkisholmur

  Snæfellsnes-halvøya

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  I nærheten vil du finne Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med sin snøkalott på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» for sitt utvalg av vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre en snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 11
  Stykkisholmur

  Snæfellsnes-halvøya

 • Dag 12
  Heimaey

  Oppdag en by som trosset en vulkan.

  Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor Islands sydlige kyst. Den har en fascinerende historie og bærer fortsatt arrene fra et kraftige vulkanutbrudd, som nesten ødela øya.

  Besøk Eldheimar, et museum som inneholder et utgravd hjem frosset i tiden, og lær mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med å ta en fottur for å se lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner har reir hver sommer. Ikke gå glipp av sjansen til å klatre opp fjellet Eldfell – ved vulkanens topp vil du ha fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  • Inkludert Heimaey spasertur – Lava og historie
  Dag 12
  Heimaey

  Oppdag en by som trosset en vulkan.

 • Dag 13
  Reykjavik

  Nyt Reykjavík i ditt eget tempo

  Når Islandsekspedisjonscruiset ditt nærmer seg slutten vil du fortsatt ha ett fantastisk reisemål å utforske – Islands hovedstad fullpakket av kunst, kultur og historie – Reykjavík.

  Spaser langs Laugavegur med butikkene og galleriene, beundre den utrolige Hallgrímskirkja og vandre rundt i Reykjavík kunstmuseum. Tenk på å besøke Den blå lagune – ett av verdens virkelige naturlige underverker – og opplev blandingen av silika, alger og mineraler i det geotermiske vannet.

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt og utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 13
  Reykjavik

  Nyt Reykjavík i ditt eget tempo

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
1.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
4.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Et opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad*
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

*Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange inn landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: