Ikoniske Island – Ringveien til sjøs

Ikoniske Island – Ringveien til sjøs

Ikoniske Island – Ringveien til sjøs

Ikoniske Island – Ringveien til sjøs

Reiseinformasjon 10 dager MS Maud
Avganger
19. juli 2025
28. juli 2025
6. august 2025
Pris fra
kr 47 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Rå naturlig skjønnhet

På Island finner du naturens største underverker samlet på ett og samme sted. Den midtatlantiske ryggen former det kuperte, vulkanske landskapet, mens det subarktiske klimaet og høydemeterne råder over miljøet. I landet av is og ild spiller hvaler, seler og lundefugler en viktig rolle i en av verdens største naturforestillinger i Nord-Atlanteren.

Ekspedisjon med fokus på natur

En komplett serie med ekspedisjons- og naturrelaterte aktiviteter venter deg på dette eventyret. Gå på gåturer med ekspedisjonsteamet, dra på kajakktur i fjordene og bli med på utflukter i småbåter. Speid etter hvaler og hekkende fuglekolonier mens du lærer om Islands unike og spennende geologi.

Ikoniske Island – Ringveien til sjøs Ikoniske Island – Ringveien til sjøs
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset starter i koselige Reykjavík, en avslappet by full av kunst, kultur og historie. Det er verdt å gjøre seg bedre kjent her.

  Ta en spasertur i Laugavegur-gata med butikker og forretninger, og la deg imponere av den flotte kirken, Hallgrimskirkja

  eller besøk fascinerende Reykjavik Kunstmuseum.

  Ekspedisjonsskipet venter på deg ved Reykjavik havn. Etter at du har blitt ønsket velkommen om bord og hentet ekspedisjonsjakken som du får av oss, kan du finne deg til rette i lugaren før den første middagen om bord blir servert.

  Hvis du har tid, anbefaler vi å bestille et førprogram med oss for å få med deg noen av naturperlene på Island før ekspedisjonscruiset starter.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Besøk byen som har overlevd et vulkanutbrudd

  Heimaey ligger utenfor sørkysten av Island, og er den eneste ubebodde øya blant Westman-øyene. Byen har en fascinerende historie, og du kan fortsatt se tydelige spor etter et kraftig vulkanutbrudd som nesten ødela øya.

  Besøk Eldheimar, et museum hvor du kan finne et utgravd hjem frosset i tiden, og lære mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med en fottur for å se etter lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner hekker hver sommer. Ta deg en klatretur i fjellet Eldfell. Ved toppen av vulkanen får du fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 3
  Djúpivogur

  Langs fjorden Djúpivogur

  Se snødekte vulkaner og la deg imponere av fjordene

  Hvis været tillater det, starter vi dagen med å seile langs kysten og lar oss imponere av Öræfajökull, Islands mest aktive vulkan og høyeste punkt. Den er helt dekket av is og er en del av innlandsisen til Vatnajökull, som for øvrig er en av de største innlandsisene i verden, utenfor polarområdene.

  På ettermiddagen besøker vi landsbyen Djúpivogur på halvøya Búlandsnes, som ligger ved inngangen til den storslåtte fjorden Hamarsfjörður. Djúpivogur har vært et viktig handelssentrum på Island i over fire århundrer. Lær mer om byens handelshistorie på Heritage Museum, som holder til i en lagerbygning fra 1700-tallet.

  Dag 3
  Djúpivogur

  Langs fjorden Djúpivogur

 • Dag 4
  Fjordene i øst

  Fjordene i øst

  Ekspedisjonsdag langt øst på Island

  Med sjarmerende landsbyer, dramatiske kystlinjer, brusende fossefall, ruvende fjell og smale fjorder som skjærer seg inn i landets urgamle steiner, er Øst-Island rett og slett fantastisk.

  Du kan utforske og oppleve dette fantastiske området på flere måter, som med gåturer, småbåtcruise og kajakkpadling. Gjør deg klar til eventyr når kapteinen og ekspedisjonsteamet gir klarsignal for at vi kan gå i land og dra ut på aktiviteter, avhengig av forholdene fra dag til dag.   

  Vi går muligens i land i et naturreservat, besøker en avsidesliggende landsby eller leter etter en koloni med hekkende lundefugler. Samme hva vi finner på, kommer du til å få en spennende opplevelse.

  Dag 4
  Fjordene i øst

  Fjordene i øst

 • Dag 5
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  Oppdag geologi og mytologi side om side

  I dag får du oppleve Húsavík, et koselig tettsted som er kjent for hvalsafarier. Fra byen har du utsikt over bukta Skájlfandi, som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og en sjelden gang, blåhval.

  Geologi og mytologi forenes i den nærliggende Ásbyrgi-kløften. Det er en hesteskoformet kløft som, ifølge norrøn mytologi, ble skapt da Odins hest Sleipner ved et uhell satte ett av sine åtte ben i bakken. Like i nærheten ligger Dettifoss, som trolig er Europas største foss.

  Dag 5
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske månelandskap og fossefall

  Se ut over snødekte topper mens vi seiler langs Islands lengste fjord, Eyjafjörður. Sammen med nabobukta Skjálfandi, er dette et av de beste stedene i hele Europa for deg som vil se hval.

  Islands såkalte «nordlige hovedstad», Akureyri, ligger i enden av fjorden. Her finner du en oase av en botanisk hage og kan besøke lokale spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann tordner mot sorte steiner. Du får se når geologi blir vekket til live rundt innsjøen Mývatn, et aktivt vulkansk område samt et av de få stedene der du kan komme tett på Den midtatlantiske ryggen.

  Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 7
  Nord-Island

  Nordvestregionen

  Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsstil

  En av de beste tingene med ekspedisjonscruising er frihetsfølelsen. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men siden forholdene kan variere, har vi ingen konkret plan.

  Vi går muligens i land med de små ekspedisjonsbåtene for å dra på gåtur eller strandrydding. Eller kanskje setter vi ut kajakkene våre. Hvis vi ser en gruppe hval mens vi seiler, kan det hende vi stopper for å se på dem. Vær klar for alt!

  Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra en profesjonell fotograf eller kose deg i et boblebad.

  Dag 7
  Nord-Island

  Nordvestregionen

 • Dag 8
  Patreksfjörður

  Patreksfjörður

  Fugletitting, fossefall og gåturer

  Vestfjordene er en vill region med dype fjorder og golde platåer skapt av smeltet stein og formet av is. Kontinentalplatenes krefter virker tilsynelatende rolige her, til tross for at du finner aktive vulkaner over nesten hele landet. Gjør deg klar til å se urgamle steinformasjoner, storslått landskap og et rikt fugleliv mens du utforsker Islands mest avsidesliggende steder.

  Vi besøker Patreksfjörður, som er en liten fiskehavn i flotte omgivelser. Her får du lære alt du vil om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby. Du kan også utforske det nærliggende området på en gåtur i fjellet. Fuglekikkere bør ikke gå glipp av Látrabjargsklippene, som i den rette tiden på året har over tusen hekkende fugler. 

  Dag 8
  Patreksfjörður

  Patreksfjörður

 • Dag 9
  Breiðafjörður

  Storslåtte Breiðafjörður

  Utforsk en bukt full av øyer og fugleliv

  Breiðafjörður er en av de to største buktene vest på Island. Bukta grenser til Vestfjordene i nord og halvøya Snæfellsnes i sør. I denne spektakulære bukta får du se tusener av øyer, klipper fulle av hekkende fugler, flott natur i de indre fjordene og kjente landemerker, som Kirkjufell-fjellet og den snødekte vulkanen Snæfellsjökull.

  Kapteinen og ekspedisjonslederen bestemmer hvor vi skal gå i land avhengig av forholdene fra dag til dag. Vi drar muligens til Hvammsfjörður, en nydelig indre fjord sørøst i Breiðafjörður, eller en av de mange avsidesliggende øyene i bukta. Vi besøker også muligens den flotte halvøya Snæfellsnes.

  Dag 9
  Breiðafjörður

  Storslåtte Breiðafjörður

 • Dag 10
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

  Opplev Reykjavík i ditt eget tempo

  Ekspedisjonscruiset på Island kommer til veis ende i Reykjavík. Dette er en flott mulighet til å se stedene du gikk glipp av da du først ankom.

  Å slappe av med venner i en «heittur pottir», et geotermisk basseng, er en del av kulturen på Island. Hvorfor ikke besøke Islands mest berømte sted for nettopp dette før du drar? Den blå lagune er et av verdens naturlige underverker. Her får du oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i det geotermiske vannet.

  Hvis du vil oppdage mer, kan du bli med på det valgfrie etterprogrammet før du drar hjem.

  Dag 10
  Reykjavík

  Reykjavik og videre

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Juli:
19.
28.
August:
6.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Det kan være nødvendig med en ekstra overnatting, avhengig av flytidene (inngår ikke)

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Flere overnattinger hvis nødvendig for å passe med internasjonale flytider
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Maud

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 570 (500 i Antarktis)
Senger 500
Bruttotonnasje 16 151 T
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop

MS Maud, tidligere MS Midnatsol, er velegnet for ekspedisjonscruise.

Les mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Bilde: Oscar Farrera

Utforsk andre destinasjoner: