Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer

Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer

Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer

Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer

Reiseinformasjon 15 dager MS Spitsbergen
Avgang
22. september 2025
Pris fra
kr 62 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Islands rå og naturlige skjønnhet

I stilige Reykjavík får du en smak av det moderne Island, før su blir med på en halv rundseiling av is- og ildlandet. Oppdag landets vakre natur med aktive vulkaner, geysirer, isbreer, fjell og fosser, og møt det flotte dyrelivet.

Avsidesliggende skotske øyer

På Shetlandsøyene og Orknøyene får du oppleve forblåst natur, rik øykultur og dypt rotfestet historie. Besøk jernalderlandsbyer, byer preget av vikinger og øyer der fuglelivet trives. Eventyret ditt avsluttes i Hamburg, som er Tysklands store havneby.

Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer Island og videre – Reykjavík til Hamburg via Skottlands nordlige øyer
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Ekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík, som er en avslappende by full av kunst, kultur og historie. Det er vel verdt å bruke litt tid på å bli kjent med denne herlige hovedstaden.

  Ta en spasertur i Laugavegur-gata med butikker og forretninger, og la deg imponere av den flotte kirken, Hallgrimskirkja

  eller besøk fascinerende Reykjavik Kunstmuseum.

  Ekspedisjonsskipet venter på deg ved Reykjavik havn. Etter at du har blitt ønsket velkommen om bord og hentet ekspedisjonsjakken som du får av oss, kan du finne deg til rette i lugaren før den første middagen om bord blir servert.

  Hvis du har tid, anbefaler vi å bestille et førprogram med oss for å få med deg noen av naturperlene på Island før ekspedisjonscruiset starter.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Besøk byen som har overlevd et vulkanutbrudd

  Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor sørkysten av Island. Den har en fascinerende historie, og du kan fortsatt se arrene fra det kraftige vulkanutbruddet som nesten ødela øya i 1973.

  Besøk Eldheimar, et museum hvor du kan finne et utgravd hjem frosset i tiden, og lære mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Ta deg en tur opp på fjellet Eldfell. Ved toppen av vulkanen får du fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 3
  Grundarfjörður

  Sjarmerende Grundarfjörður

  Inngangsporten til spektakulære Snæfellsnes

  Majestetiske Kirkjufell er et av Islands mest berømte landemerker. Fjellet stiger opp fra bakken drøye 3 km fra den lille havnen i Grundarfjörður, som er en fin liten fiskeby i Breidafjord.

  I nærheten finner du halvøya og nasjonalparken Snæfellsnes, med den snødekte vulkanen Snæfellsjökull på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» på grunn av de mange ulike landskapene der.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs svarte sandstrand og Saxóhll-krateret, eller bli med på en guidet underjordisk tur langs et gigantisk lavarør.

  Dag 3
  Grundarfjörður

  Sjarmerende Grundarfjörður

 • Dag 4
  Isafjörður

  Flotte Ísafjörður

  Utforsk den nydelige havnebyen i Vestfirðir

  Ísafjörður er omringet av høye fjell på alle sider. Det er en nesten helt perfekt naturlig havn og en nydelig port til Vestfirðir-regionen. Spaser rundt for å se arkitekturen, se eller kjøp noe av det lokale håndverket, og se noen av de eldste husene på Island.

  En av disse historiske bygningene fra 1700-tallet huser Vestfjords Heritage Museum, der du kan lære om den maritime fortiden til denne fascinerende havnen. Hvis du foretrekker noe sprekere, kan du ta den bratte turen opp til trolltronen Naustahvilft. Du blir belønnet for innsatsen på toppen i form av den fantastiske panoramautsikten.

  Dag 4
  Isafjörður

  Flotte Ísafjörður

 • Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrikk

  Utforsk en spøkelsesaktig fabrikk og gå i magiske omgivelser

  Den avsidesliggende landsbyen Djúpavík, som ligger ved ytterkanten av Vestfjorden, har en nifs sjarm. En enorm, forlatt sildefabrikk står i kontrast med fantastiske landlige omgivelser. Ikke gå glipp av en guidet omvisning på den gamle sildefabrikken. Inne i det gamle bygget ruster enorme maskiner stille bort, og arbeiderens utstyr ligger urørte på pultene.

  Utforsk de magiske omgivelsene til fots på en kort og oppkvikkende fottur til fossefallet som ligger rett over den gamle sildefabrikken. Ser du ned på kysten, kan du se det gamle rustende skipet fra en tidligere tid, dette er uten tvil stedet for kontraster.

  Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrikk

 • Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske månelandskap og fossefall

  Se ut over snødekte topper mens vi seiler langs Islands lengste fjord, Eyjafjörður. Sammen med nabobukta Skjálfandi, er dette et av de beste stedene i hele Europa for deg som vil se hval.

  Islands såkalte «nordlige hovedstad», Akureyri, ligger i enden av fjorden. Her finner du en oase av en botanisk hage og kan besøke lokale spisesteder og museer.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss, der turkis vann tordner mot sorte steiner. Du får se når geologi blir vekket til live rundt innsjøen Mývatn, et aktivt vulkansk område samt et av de få stedene der du kan komme tett på Den midtatlantiske ryggen.

  Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 7
  Húsavík

  Húsavík og den nordlige polarsirkelen

  Kryss den nordlige polarsirkelen og dra på hvalsafari

  Húsavík er en koselig liten småby, som er kjent for hvalsafarier. Planen er å dra dit om morgenen. Fra byen har du utsikt over Skjálfandi bukt, som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og av og til, blåhval. Hvis du er heldig får du se en av havets kjemper, og du kan lære mer om dem på hvalmuseet i Húsavík.

  Húsavík anses også som inngangsporten til mange av naturperlene i nord, som Jökulsárgljúfur nasjonalpark, Dettifoss og den hesteskoformede dalen Ásbyrgi, som ifølge islandske myter ble formet av Odins åttebeinte hest. Senere seiler vi langs kysten av øya Grímsey, uten å gå i land, og passerer den nordlige polarsirkelen der, før vi fortsetter til neste destinasjon.

  Dag 7
  Húsavík

  Húsavík og den nordlige polarsirkelen

 • Dag 8
  Bakkagerði

  Lille Bakkagerði

  Utforsk dette stedet der lundefugler og alver trives

  Islandscruiset ditt fortsetter til Bakkagerði, som er en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folketroen bor det mange lokale landånder eller alver her – huldufólk, som betyr «skjult folk». Vandre rundt i byen for å utforske dette magiske stedet.

  Det er et populært område for fotturer, med frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. På klippene langs kysten kan du se havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl på den rette tiden av året.

  Dag 8
  Bakkagerði

  Lille Bakkagerði

 • Dag 9
  Vatnajökull

  Vatnajökull-seiling

  Se den nest største iskalotten i Europa

  Når vi forlater is- og ildladet og seiler mot De britiske øyer, hvis forholdene tillater det, håper vi å seile forbi og beundre Vatnajökull, som er den nest største iskalotten i Europa.

  Iskalotten ligger i Vatnajökull nasjonalpark, og er den største i Europa målt i volum og areal. Gitt sine unike naturegenskaper, ble den erklært som et sted på UNESCOs verdensarvliste i 2019.

  Mens du utforsker, kan du se frem til at ekspedisjonsteamet forteller deg mer om hvordan klimaendringer påvirker isbreer på Island og i andre områder.

  Dag 9
  Vatnajökull

  Vatnajökull-seiling

 • At sea
  10

  Til sjøs

  Slapp av og lad batteriene under en dag til sjøs

  Slapp av og nyt en dag til sjøs mens vi seiler mot Lerwick på Shetlandsøyene.

  Treff andre medreisende i Explorer Lounge & Bar, og del historier om eventyrene dine så langt. Hold øynene åpne mens du er på dekk for å se havliv og sjøfugler, og det kan du gjøre mens du slapper av i boblebadet.

  Eller hvorfor ikke få med deg noen foredrag fra ekspedisjonsteamet og finne ut mer om hva som venter deg på De britiske øyer.

  At sea
  10

  Til sjøs

 • Dag 11
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nåtid

  Utforsk den nordligste bebodde øya i Skottland

  I dag legger vi til kai langs Lerwick, som er hovedstaden på Shetlandsøyene. Den ligger ved praktfull natur, og du kan benytte dagen til å utforske denne hyggelige, viktorianskepregede fiskerbyen.

  Ta en tur rundt smale gatene for å finne små butikker som selger lokal whiskey, ullgensere og karamell. Ved den gamle kaikanten finner du Shetland Museum, hvor du kan lære om områdets rike historie. I nærheten kan du se Fort Charlotte og det ærverdige rådhuset.

  Resten av øya er hjemsted for bemerkelsesverdige landsbyer fra jernalderen, og Shetland Croft House Museum, der du kan lære om det harde livet til de lokale leilendingene.

  Dag 11
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nåtid

 • Dag 12
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

  Et naturskjønt stopp for fugleelskere

  Ekspedisjonscruiset ditt fortsetter til den avsidesliggende Fair Isle, som er kjent for fugler og strikketøy.

  Fair Isle er hjemsted til 27 fuglearter, noe som gjør øya til et attraktivt sted for fugletittere og naturfotografer. Det er et viktig stopp for migrerende sjøfugler, som tiltrekkes av de røde sandsteinsklippene, grønne områdene og myrene.

  Vi skal prøve å gå i land slik at du kan bli med på en klippetopptur med ekspedisjonsteamet til et spektakulært fyrtårn. Få fascinerende innsikt om livet og historien til øysamfunnet på 65 personer på det lokale museet. Du kan støtte lokalbefolkningen på Fair Isle ved å kjøpe ekte Fair Isle-strikkede produkter.

  Hvis det ikke er mulig å gå i land, kan du likevel glede deg over den naturskjønne og spektakulære seilingen.

  Dag 12
  Fair Isle

  Det avsidesliggende Fair Isle

 • Dag 13
  Kirkwall

  Høydepunkter på Orknøyene

  Lær om Kirkwalls norrøne arv

  I dag seiler vi til de største byen på Orknøyene. Vi utforsker Kirkwall, som er en livlig vikingpreget hovedstad på Orknøyene. Det meste ligger så nære hverandre at man fint kan utforske byen til fots.

  Besøk den kongelige St Magnus-katedralen, laget av karakteristisk lokal rød sandstein, og Earls Palace like ved for å se steinruinene av den tidligere storslåtte renessansebygningen. Den neolittiske bosetningen Scara Brae ligger bare en busstur unna.

  Whiskyelskere kan nyte Kirkwalls Highland Park og Scapa-destillerienes herlige single malt whiskyer. Hvis du har lyst på noe annet, kan du prøve deg på gin produsert av Orkney Distillery, med lokale ingredienser fra Orknøyene.

  Dag 13
  Kirkwall

  Høydepunkter på Orknøyene

 • Dag 14
  Til sjøs

  Den siste dagen til sjøs

  Reflekter over reisen og opplevelsene mens du seiler mot Tyskland

  Nyt en siste dag til sjøs mens du seiler fra Skottland til Tyskland.

  Hvis du ikke allerede har benyttet deg av alle skipets fasiliteter, er dette en glimrende dag for å få mest mulig ut av dem. Slapp av og nyt panoramabadstuen eller boblebadene på dekk. Tren på treningsrommet eller nyt en drink med den fantastiske utsikten fra observasjonsdekkene. Du kan også være sosial sammen med de andre utforskerne på skipet over drinker i Lounge & Bar, der dere blant annet kan snakke om den fantastiske reisen.

  Dag 14
  Til sjøs

  Den siste dagen til sjøs

 • Dag 15
  Hamburg

  Tysklands hanseatiske skatt

  Avslutt cruiset ditt i Tysklands nest største by

  Ekspedisjonscruiset ditt tar slutt når vi ankommer i Hamburg, som er den nest største byen i Tyskland, og som har et av de grønneste urbane områdene i Europa.

  Det er mye å se og gjøre i Hamburg. Hvis du har tid, finner du mange attraksjoner i Altstadt-distriktet, som St Nikolai-minnesmerket og den historiske gaten Deichstraße.

  Hamburg har også flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Chilehaus og verdens største historiske havnelagerkompleks – Speicherstadt. Kunstentusiaster bør legge turen til Kunsthalle, landets fremste kunstmuseum.

  Dag 15
  Hamburg

  Tysklands hanseatiske skatt

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
22.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Det kan være nødvendig med en ekstra overnatting, avhengig av flytidene (inngår ikke)

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Flere overnattinger hvis nødvendig for å passe med internasjonale flytider
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 220
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen er oppkalt etter kronjuvelen i Norges Arktis – Spitsbergen, den største øya på Svalbard. Hurtigruten har en lang historie med reiser til Spitsbergen, helt siden «Sportsruten» i 1896. 

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: