Seilas rundt Island – alver, sagaer og vulkaner (11 dager)

Island er full av overraskelser, og er en unik destinasjon med sin vakre natur og spennende kultur. På denne rundturen vil du oppleve det rike dyrelivet, den særpregede kulturen og det gjestmilde folket. Bare her kan du oppleve store lavaområder, boblende varme kilder, arv fra vikingtiden og et dyreliv uten sidestykke.

 • Utforsk mytiske Island – landet av ild og is
 • Fascinerende natur med fossefall, vulkaner og isbreer side om side
 • Gode muligheter for å se fugl og hval
 • Vi reiser rundt hele øya
LANSERINGSTILBUD

Spar 5 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 5 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 25. juli og 4. august 2020

Avreisehavn Reykjavík, Island
Oversikt

Villmark og vinkinghistorie

Opplev det beste Island har å by på i løpet av denne tolvdagers ekspedisjonen rundt øya. Den omfattende reisen til Island introduserer deg for en fantastisk variasjon av natur, dyreliv og tettsteder.

Sagaøya 

Vestsiden av Island byr på et utrolig landskap, og er der vi finner de spennende sagaene om vikingene, en viktig del av øyas mytologi. Et høydepunkt på denne delen av øya er Vestfjorden, et spektakulært naturreservat med yrende fugleklipper.

Lava og hval

På vei nordover bør du holde utkikk etter hval fra dekk, mens landskapet endrer seg til å bestå av store områder med lava, vulkanske fjell og sletter. Grimsey markerer stedet hvor Polarsirkelen møter øya, og vi sørger for å krysse denne legendariske grensen før vi seiler sydover mot østsiden av Island.

Den magiske østkysten

På østkysten endrer naturen seg nok en gang. Her kommer vi til tette skoger, frodige områder med dyrket mark og fargerike fiskelandsbyer. Man kan ofte se hval og annet dyreliv på vei sydover mot de vulkanske øyene i området, mens ekspedisjonsteamet vårt underholder deg med spennende historier og sagaer om Vestmannaeyjar.

Bli med oss på denne spennende oppdagelsesreisen, og bli gjerne noen ekstra dager for enda flere opplevelser i Reykjavik!

Dag 1: Reykjavik
Harpa Konsert Hall, Reykjavík, Island
Harpa Konsert Hall, Reykjavík, Island Bilde: Ragnar Th. Sigurdsson Bilde

Velkommen til Island

Ombordstigning

Mange reisende synes at det å lande på Keflavik Flyplass er en opplevelse i seg selv. Området ser ut til å være gravd ut at den omkringliggende, arktiske ørkenen, med lavasteiner dekket av mose og ruvende fjell omkring. Men bare 45 minutter unna ligger den livlige og urbane byen Reykjavík, med sine anerkjente restauranter, spennende museer og sjarmerende gater.

Dag 2: Stykkisholmur

Besøk sagaland

Heldag

Den hyggelige byen Stykkishólmur har godt bevarte gamle hus i sentrum, og er omgitt av vakker natur. Besøk byens interessante museer, eller delta på valgfrie utflukter for å se de ikoniske områdene på Snæfellsnes-halvøya, som Lóndrangars basaltklipper eller de svarte sandstrendene i Djúpalónssandur.

Dag 3: Patreksfjördur

Patreksfjördur

Heldag

Patreksfjördur er et sjarmerende tettsted på Islands vestkyst med rundt 660 innbyggere. Den pittoreske fjorden tilbyr naturskjønne stier som man kan utforske hvis forholdene tillater det. Patreksfjördur ligger også nære den spektakulære fossen Dynjandis og fugleklippen Látrabjarg.

Dag 4: Nordvest på Island

Nordvest på Island

Den erfarne kapteinen vår vil legge opp til en dag hvor vi utforsker de flotte fjordene på nordvest-Island.

Værforholdene vil bestemme det endelige programmet og aktivitetene for dagen. Kanskje besøker vi et lite tettsted, tar en fottur eller padler i kajakk.

Dag 5: Djupavik

Ruiner og vakker natur

Heldag

I 1917 slo Elías Stefánsson seg ned i Djupavik og bygde en sildesaltingfabrikk. I dag kan du fortsatt se restene av fabrikken her, og beskjedne syv hus og et hotell. Vi utforsker området og nyter den vakre naturen.

Dag 6: Akureyri

Sentrum i nord

Heldag

Akureyri er en livlig by som er kjent for sin botaniske hage og sine vakre trafikklys. Dette er det mest folkerike samfunnet utenfor Reykjavík, og fungerer som sentrum for handel, kultur og tjenester på Nord-Island. Akureyri ligger i nærheten av mange av Islands mest berømte naturskatter, som innsjøen Mývatn og den flotte Goðafoss.

Dag 7: Grimsey og Husavik

Vi krysser Polarsirkelen

Heldag

Vi vil bruke livbåtene for å nå denne grønne og gresskledde øya. Stedet er nok mest kjent for sin nærhet til Polarsirkelen, som går tvers over hele øya. Her får du muligheten til å gå over denne berømte linjen fra nord for sør. På ettermiddagen seiler vi mot Husavik, hvor vi ankommer på kvelden og tilbringer natten. 

Dag 8: Husavik og Langanes-halvøya

Hval og fugl

Húsavík er kjent som et område med mye hval og har flere interessante museer, ikke overraskende inkludert et hvalmuseum. På kvelden seiler vi forbi den vakre Lagannes-halvøya.

Dag 9: Bakkagerdhi

I alvenes rike

Heldag

Bakkagerdi er det største tettstedet i Borgarfjörður. Dette området er kjent for sin vakre natur, og kalles gjerne «alvenes land». Kolonier av lundefugler florerer i fjorden, noe som gjør dette til et populært sted for fuglekikking. Bakkagerdi er utenfor det typiske turistsporet, og tilbyr fred, ro og nydelig utsikt.

Dag 10: Heimaey

Islands Pompeii

Heldag

Heimaey, eller «hjemøya», har et smalt innløp forårsaket av et vulkanutbrudd i 1973. Da lavastrømmen truet, pumpet lokalbefolkningen opp tusenvis av liter med sjøvann for å kjøle ned og bremse fremdriften til den flytende lavaen. Klippene i nærheten er et habitat for utallige fugler, inkludert den sjarmerende lundefuglen.

Dag 11: Reykjavik
Interessant arkitektur, Reykjavik, Island
Interessant arkitektur, Reykjavik, Island Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Slutten av eventyret

Vår oppdagelsesreise ender i Reykjavik. Hvis du har tid, anbefaler vi at du blir noen ekstra dager for å utforske denne spennende byen.

Ankomst 4. august og 14. august 2020

Sted Reykjavik
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
Praktisk informasjon