Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2)

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2)

Reiseinformasjon 11 dager MS Fram
Avganger
5 avganger mellom mai 2023 og aug 2024
Pris fra
kr 45 403
Frokost, lunsj og middag inkludert

11 dagers sirkulært ekspedisjonscruise rundt Island fra Reykjavik

Island i nåtid og fortid

I Reykjavik vil du få en smak av det moderne Island, med byens elegante restauranter, boutiques og gallerier, museer som dykker inn i islandsk historie og kultur gjennom tidene. På bittesmå øyer og i fiskelandsbyer langs kysten vil du få høre fortellinger om alver og episke vikingsagaer.

Vulkanlandskap, hvaler og lundefugler

Oppdag Islands skarpt avtegnede og vakre vulkanlandskap – med aktive vulkaner, geysirer, isbreer, fjell og fosser. Island tilbyr noen av de beste hvalsafariene i Europa på denne tiden av året, fra knølhvaler til belugaer. Og blant det arktiske fuglelivet du kan skanne himmelen for her er atlanterhavslundefuglene.

Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2) Seilas rundt Island – Alver, sagaer og vulkaner (reiserute 2)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Islandsekspedisjonscruiset ditt starter i Reykjavík, en by full av kunst, kultur og historie. Besøk Laugavegur, hovedhandlegaten, og dra til den fantastiske kirken Hallgrímskirkja. Eller hvorfor ikke utforske galleriene og museene som finnes over hele byen.

  Med så mye å utforske vil du kanskje ønske å ankomme tildlig for å delta i et av forprogrammene våre og utforske Den gylne sirkel eller det islandske høylandet.

  Når du er om bord i MS Fram – et mindre skip bygget for mer personlig utforskning – er det på tide å finne deg til rette, møte ekspedisjonsteamet ditt og nyte en avslappet velkomstmiddag.

  Dag 1
  Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Porten til det spektakulære Snæfellsnes

  Det er som om tiden har stått stille ved Stykkishólmur, den lille fiskebyen i Breiðafjörður-bukta, der fargerike hus skiller seg ut i kontrast til fjerne fjell.

  I nærheten vil du finne Snæfellsnes-halvøya nasjonalpark, med den fantastiske Snæfellsjökull-vulkanen med sin snøkalott på halvøyas vestre spiss. Den har fått kallenavnet «Lille Island» for sitt utvalg av vulkanlandskaper.

  I nasjonalparken kan du besøke Djúpalónssandurs sorte sandstrender og basaltklippene Lóndrangar. Eller hvorfor ikke kjøre en snøskuter til toppen av isbreen Snæfellsjökull, eller ta en guidet kystvandring med en tur i en isbregrotte.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Porten til det spektakulære Snæfellsnes

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  En fantastisk strand, fosser og enestående fugletitting

  Patreksfjörður er uforglemmelig vakker. Her vil du lære om fisketradisjonene i Europas vestligste landsby. Du kan til og med nyte et dykk i byens utendørsbasseng, med fantastisk utsikt over fjorden.

  Utforsk det omkringliggende området på en fottur gjennom fjordene eller besøk stranden Rauðasandur og se seler. Du kan også bli med på en tur til fossende Dynjandi – seks fosser kombinert som sammen skaper den største og mest spektakulære i Vestfjordene.

  Fugletittere bør ikke gå glipp av et besøk til Látrabjarg, der lundefugler, havsuler, lomvier og alker klynger seg til Europas største fuglefjell.

  • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  En fantastisk strand, fosser og enestående fugletitting

 • Dag 4
  Nordvest-Island

  Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsånd.

  Én av de beste tingene med ekspedisjonscruising er følelsen av frihet. Vi planlegger å tilbringe dagen i Islands Nordvest-region, men da forholdene kan variere vet vi ikke nøyaktig hva som står på planen før dagen er der. Men ikke vær bekymret, kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr.

  Vi vil kanskje ta deg i land i vår lille ekspedisjonsbåt for en fottur, svømmetur eller opprydning på stranden. Eller vil kan sette ut kajakkene våre for å utforske en vakker bukt. Vær klar for lt!

  Ikke glem at du også kan delta på forelesninger om bord, besøke vitenskapssenteret, få tips fra en profesjonelle fotograf eller kose deg i et boblebad!

  Dag 4
  Nordvest-Island

  Utforsk Nordvest-Island i ekspedisjonsånd.

 • Dag 5
  Djupavik

  Historien til sildeentreprenørene

  Den fjerne landsbyen Djúpavík, i ytterkanten av Vestfjorden, har en nifs sjarm. En enorm, forlatt sildefabrikk står i kontrast med fantastiske landlige omgivelser. Du bør ikke gå glipp av en guidet omvisning på den gamle sildefabrikken.

  Utforsk de magiske omgivelsene til fots på en kort og oppkvikkende fottur til fossefallet som ligger rett over den gamle sildefabrikken.

  • Inkludert Besøk på sildefabrikk og rolig fottur
  Dag 5
  Djupavik

  Historien til sildeentreprenørene

 • Dag 6
  Akureyri

  Utforsk Akureyri og se vulkanske månelandskap

  I dag cruiser vi langs Eyjafjörður, Islands lengste fjord, til Akureyri, Islands nordlige hovedstad. Det er et førsteklasses område for å se knølhval, kvitnos og havneniser.

  Vandre gjennom Akureyris interessante gater, med sjarmerende, fargerike hus. Du kan også lære om byens historie på Akureyri-museet, og besøke Inn i Arktis – Norðurslóð – et museum dedikert til Islands bosetting, kultur og liv i nord.

  Litt lenger unna kan du besøke den pittoreske Goðafoss – ‘Guds foss’ – der turkis vann stormer mot sorte steiner. Du kan også lete etter ærfugl og harlekinender på innsjøen Mývatn, i et av Islands mer aktive vulkanske områder.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 6
  Akureyri

  Utforsk Akureyri og se vulkanske månelandskap

 • Dag 7
  Grimsey og Husavik

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

  Grímsey er gjennomsyret av folklore, inkludert historier om øyas første bosetter, Grímur. Denne fjerne og vindblåste øya, hjemsted til bare 60 personer, er berømt for sine kolonier av atlanterhavslundefugler.

  Grímsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil ha muligheten til å gå over denne linjene, hoppe over til Arktis og tilbake!

  Ta en fottur til landemerket Orbis et Globus, en enorm sfæreskulptur i betong som blir flyttet hvert år for å passe med den nordovergående bevegelsen til den nordlige polarsirkel. Innen 2050 vil faktisk Grímsey ligge utenfor Arktis!

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 7
  Grimsey og Husavik

  Kryss den nordlige polarsirkel og se atlanterhavslundefugler

 • Dag 8
  Husavik og halvøya Langanes

  Islands beste sted for hvalsafari

  I dag vil du oppdage Húsavík, en fascinerende liten by som er et av de beste stedene i verden å se hvaler fra.

  Fra Húsavík har du utsikt ut mot Skjálfandi-bukten som ofte får besøk av hvalarter som knølhval, vågehval, kvitnos, havnenise og slev den sagnomsuste blåhvalen. Hvis du er heldig, kan det hende du får øye på en eller flere av disse havets kjemper. Lær mer om dem på Húsavíks hvalmuseum.

  Du kan også nyte de geotermiske kildene i Geosea, som ser utover Skjálfandi-bukten, og friske deg opp med en øl på det lokale mikrobryggeriet.

  • Inkludert Besøk hvalhovedstaden på Island
  Dag 8
  Husavik og halvøya Langanes

  Islands beste sted for hvalsafari

 • Dag 9
  Bakkagerdi

  Lokal folklore og enestående naturlig skjønnhet

  Islandscruiset ditt fortsetter til Bakkagerði, en bitteliten bosetting utenfor allfarvei. I følge folkloren er Bakkagerði bebodd av en stor befolkning av lokale landånder eller alver, kjent som huldufólk, som betyr «skjult folk».

  Et populært område for fotturer, her kan du vandre gjennom frodige, grønne daler og vakkert landskap blant fargerike ryolittsteiner. Kystklippene er hjem til havhest, krykkje, ærfugl og lundefugl. Vi vil kanskje også besøke kolonien av atlanterhavslundefugl på Hafnarhólmi – en ekte juvel for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkludert En smakebit av hverdagen i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerdi

  Lokal folklore og enestående naturlig skjønnhet

 • Dag 10
  Heimaey

  Oppdag en by som trosset en vulkan.

  Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyjar, som ligger utenfor Islands sydlige kyst. Den har en fascinerende historie og bærer fortsatt arrene fra det kraftige vulkanutbruddet i 1973, som nesten ødela øya.

  Besøk Eldheimar, et museum som inneholder et utgravd hjem frosset i tiden, og lær mer om utbruddet og ettervirkningene av det. Eller hva med å ta en fottur for å lete etter lundefugler på Stórhöfði, der rundt åtte millioner har reir hver sommer. Ikke gå glipp av sjansen til å klatre opp fjellet Eldfell – ved vulkanens topp vil du ha fantastisk utsikt over byen nedenfor.

  • Inkludert Heimaey spasertur – Lava og historie
  Dag 10
  Heimaey

  Oppdag en by som trosset en vulkan.

 • Dag 11
  Reykjavik

  Utforsk Reykjavík i ditt eget tempo.

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Islandsekspedisjonenscruiset ditt avsluttes tilbake i fascinerende Reykjavík. Nå har du en flott sjanse til å se stedene du gikk glipp av da du først ankom.

  Å slappe av med venner i heittur pottir, geotermiske kilder, er en del av den islandske kulturen. Før du drar, hvorfor ikke besøke Islands mest berømte sted for å gjøre nettopp det – Den blå lagune – et av verdens naturlige underverker. Her vil du oppleve blandingen av silika, alger og mineraler i de geotermiske kildene.

  Du kan også delta på etterprogrammet vårt og utforske Islands vakre sydlige kyst, med fosser, sorte sandstrender, geotermiske kilder og majestetiske fjell.

  Dag 11
  Reykjavik

  Utforsk Reykjavík i ditt eget tempo.

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
8.
18.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
9.
19.
August:
1.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Et opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av eksperter på ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Fotograferingstips og -teknikker for å fange opp landskap og dyreliv fra vår profesjonelle fotograf om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom.
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer for hånden for å hjelpe deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: