Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)

Reiseinformasjon 14 dager MS Fram
Avgang
12. juli 2023
Pris fra
kr 61 553
Frokost, lunsj og middag inkludert

Opplev billedskjønne fjorder, majestetiske isbreer, fjelltopper og et rikt dyreliv på en fantastisk ekspedisjon til øyer i Høyarktis.

Verdens nordligste by

Ekspedisjonen starter i Longyearbyen, byen på toppen av verden. Få en følelse av hvordan det er å leve så langt nord når du møter de tilpasningsdyktige innbyggerne i denne unike bosetningen. Herfra seiler vi til vakre Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark. Utforsk billedskjønne fjorder, bratte fjell og vakre øyer mens du holder utkikk etter dyreliv i landskapet.

En ensom vulkan

Jan Mayen er Norges mest isolerte øy, og her dominerer verdens nordligste, aktive vulkan Beerenberg landskapet med sine 2277 meter. Det er ikke ofte mennesker besøker Jan Mayen på grunn av røff sjø og dårlig vær, men vi er noen av de få som forsøker å lande her. Herfra setter vi seil mot Akureyri, den livlige «nordlige hovedstaden» på Island.

Landet av is og ild

Opplev Grímsey, der store kolonier av lundefugl holder til. Finn hvilepulsen i fjerntliggende fiskerlandsbyer som Patreksfjördur og Stykkishólmur før du utforsker de vakre omgivelsene. Reisen avsluttes i pulserende Reykjavik, der du er bare timer unna Islands berømte laguner, geysirer, varme kilder og fossefall.

Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest) Spitsbergen, Jan Mayen, Island – Oppdagelsesreise til arktiske øyer (kurs mot vest)
 • Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Fra 59º N til 78º N

  Reisen starter med en flygning fra Oslo. Det høye antallet elbiler i Oslo skyldes bærekraftsengasjementet som ga hovedstaden vår tittelen Europas miljøhovedstad i 2019. Sett gjerne av litt tid til å utforske den grønne hovedstaden vår, og få med deg kunst, arkitektur og kulinariske nytelser.

  Takket være det effektive nettverket av buss, tog og trikk kan du lett komme deg rundt hele byen uten bil. Du kan til og med bruke Oslo Bysykkel, og se den flotte arkitekturen fra sykkelsetet.

  Oslo har nok av kulturopplevelser, og du kan tilbringe hele dagen på noen av de mange ypperlige museene og kunstgalleriene i byen. Dykk inn i historien om de norske polferdene på Frammuseet, hvor du kan se mange utstillinger og til og med gå om bord i et ekte polarskip. Se for deg hvordan det må ha vært å leve og jobbe her når du utforsker skipets dekk og lugarer.

  Når du trenger å hvile deg litt, finnes det mange steder hvor du kan nyte tradisjonelle og moderne, norske og nordiske retter. Velg blant koselige kafeer, kule kaffesteder, moderne restauranter, pølseboder og kanskje til og med et mikrobryggeri.

  Som en metropol omgitt av naturen, tilbyr Oslo en rekke aktiviteter. Hvis du har tid, kan du ta deg en tur ut i bymarka. Eller du kan slappe av i en av de mange parkene før flygningen til Longyearbyen på Svalbard.

  Dag 1
  Oslo / Longyearbyen

  Fra 59º N til 78º N

 • Dag 2
  Longyearbyen

  Livlig liten arktisk by

  Etter en overnatting på hotellet har du muligheten til å utforske den fargerike utposten Longyearbyen før du går om bord på skipet om ettermiddagen. En utflukt er inkludert i sjøreisen, og du kan ellers velge fra et utvalg valgfrie aktiviteter før sjøreisen starter.

  Longyearbyen er en liten by på øya Spitsbergen, der det er flere snøscootere enn de 2000 innbyggerne. En kort spasertur tar deg opp til kirken. Kanskje du møter noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme. Ta turen gjennom hovedgaten, og se de fargerike husene. Stikk innom butikkene og finn den perfekte suveniren eller gaven fra verdens nordligste by.

  Før du går inn i de fleste offentlige bygninger, må du ta av skoene! Dette er en gammel skikk som skulle forhindre at kullstøvet fra gruvene ble dratt med innendørs, og er en av måtene byens gruvedriftshistorie fortsatt påvirker kulturen på.

  Isbjørnen lever utenfor Longyearbyen, og selv om den er et sjeldent syn i selve byen, kan du se kunst inspirert av disse ikoniske, arktiske bjørnene. Se om du kan finne isbjørnstatuen eller det store isbjørn-murmaleriet i sentrum.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren og bli med på den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjonen. Gjør deg kjent med hvor restaurantene, vitenskapssenteret, observasjonsdekk og Explorer-salongen og baren er – du kommer til å tilbringe mye tid her. Vi tar deretter farvel med Longyearbyen og starter vår egen oppdagelsesreise.

  Dag 2
  Longyearbyen

  Livlig liten arktisk by

 • Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  På utkikk etter isbjørn på Svalbard

  Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke verken internett eller telefonstolper som gir mobildekning. Uten e-post og tekstmeldinger er dette derfor en sjelden mulighet til å koble deg av den moderne verden. Det er tid for å fokusere på det som virkelig betyr noe.

  Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark byr på den vakre arktiske naturen i all dens kuperte, uberørte prakt. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre mindre øyer. Det er også et av de sjeldne stedene i verden som kombinerer vakker natur og fascinerende historie. Her finner du nemlig den største konsentrasjonen av graver, spekkovner og andre kulturskatter fra Svalbards første oppdagelsesreisende.

  Vær- og sjøforholdene vil bestemme hvilke områder vi forsøker å besøke. Kongsfjorden er et av de vakreste fjordområdene på Svalbard, med en frodig tundra og panoramautsikt over kysten. Fjorden er innrammet av dramatiske fjellformasjoner, og kanskje du får se isbreer som kalver isfjell ned i vannet.

  Det kan hende vi også anløper Ny-Ålesund, en kulturrik tidligere gruveby som nå er et internasjonalt forskningssenter. Denne bosettingen byr på en vakker blanding av gamle og nye bygninger, og her er det forskningsstasjoner fra forskjellige land dedikert til å studere glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

  Nordvesthjørnet på Spitsbergen er en magnet for fugletittere i sommermånedene. Du vil også holde utkikk etter dyreliv som hval, storkobbe, hvalross, svalbardrein og kongen av Arktis selv – den majestetiske isbjørnen. Med litt flaks vil du se en eller flere av disse toppredatorene når de beveger seg rundt isen langs kysten på jakt etter sel.

  Det vakre terrenget i denne regionen gjør det perfekt for villmarksaktiviteter. Vi forsøker å dra nytte av alle mulighetene som kommer vår vei. Det kan være vi bruker ekspedisjonsbåtene våre til å gå i land for en fottur, eller kanskje vi deltar i en strandrydding eller setter kajakkene på vannet.

  Dag 3-6
  Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

  På utkikk etter isbjørn på Svalbard

 • Dag 7
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Nyt en avslappende dag til sjøs med foredrag om bord mens vi setter kursen mot Jan Mayen. Dagene til sjøs kan være akkurat så fylt av aktiviteter eller så avslappende som du ønsker!

  Stikk innom vitenskapssenteret og finn ut mer om stedene du skal reise til. Her har vi førsteklasses vitenskapelig utstyr og et omfattende bibliotek for å gi deg en dypere kunnskap om Svalbards topografi, historie og dyreliv.

  Dessuten bør du ikke gå glipp av de fascinerende foredragene til ekspedisjonsteamet. De vil oppsummere ekspedisjon så langt, dele av sin kunnskap om regionen, og forberede deg på det som ligger foran deg. Temaene på foredragene vil variere fra lokal historie og historiefortelling til biologi og geologi.

  Mens reisen skrider frem kan du bli bedre kjent med besetningen og dine medoppdagelsesreisende. Slå av en prat i baren og finn ut hva dere har til felles!

  Dag 7
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 8
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

  Midt i Norskehavet ligger Jan Mayen svøpt i tåke. Det er en delvis snødekt, berglendt øy, dekorert med frodig mose og lav som nærmest gløder mot den svarte steinen. Denne vulkanske øya er omtrent så isolert som den kan få blitt. Her får du uberørt villmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente innbyggere, noe som gjør den til en uforglemmelig del av det arktiske eventyret ditt.

  Jan Mayen har to hovedområder. Nord-Jan er dominert av Beerenberg, den nordligste aktive vulkanen i verden. Vulkanen er mer eller mindre dekket av is, og hadde sitt siste utbrudd i 1985. Og Sør-Jan, som er flatere og har mindre is. Her ligger det en værstasjon som huser rundt 30 personer om sommeren, som alle jobber for Meteorologisk institutt eller Forsvaret.

  Selv om det ikke er noen stedegne pattedyr på Jan Mayen, er øya langt fra tom. Store mengder sjøfugl flokker til de bratte klippene og åsene på Jan Mayen for å hekke, og øya er utnevnt som Important Bird Area (viktig fugleområde). Øya er tilholdssted for fuglebestander som havhest, polarlomvi og alkekonge.

  Det er imidlertid ikke bare en toppdestinasjon for fugletittere, farvannet rundt Jan Mayen er også fylt av liv. Hvis været er rolig kan det hende vi får se én av flere hvalarter i nærheten, eller kanskje sel som fråtser i fisk.

  Det er ekstremt få som besøker Jan Mayen, og Hurtigruten er et av de få rederiene som forsøker å lande på denne arktiske øya. Hvis vi lykkes, vil du sette fot på en av verdens mest isolerte øyer, og se landskaper som få andre har sett. I følge med slik majestetisk, uberørt natur kommer også den spesielle følelsen av total ro.

  Dag 8
  Jan Mayen

  Den isolerte arktiske øya med en aktiv vulkan

 • Dag 9
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

  Dagene til sjøs er en mulighet til å roe ned. Len deg tilbake i panoramasalongen med noe godt å drikke, og nyt utsikten. For en enda dypere avslapning, kan du synke ned i boblebadet og slå av en prat om reisen så langt med dine medoppdagelsesreisende.

  Eller kanskje du heller ønsker å trene? Det kan du gjøre i treningsrommet på dekk 7. Her er det store vinduer, så du kan trene vel vitende om at du ikke går glipp av noe av den fantastiske naturen.

  Bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for å lære om hva du vil oppleve på Nord-Island under den neste etappen av ekspedisjonen vår. Du kan lære om Islands fantastiske landskap, kultur og overbevisning om det skjulte huldufólket, også kjent som de islandske alvene.

  Dag 9
  Til sjøs

  En avslappende dag til sjøs

 • Dag 10
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

  Akureyri ligger nær basen av Eyjafjörður, den lengste fjorden på Island. Når vi seiler i denne fjorden, vil du ha en fantastisk utsikt over snødekte fjell og en frodig kystlinje. Farvannet her er fullt av liv, og derfor er det også et av de beste stedene i landet for å se hval og delfin. Regelmessige gjester er knølhval, kvitnos og havnenise, men du kan også være så heldig å få se spekkhugger, blåhval og finnhval.

  Akureyri kalles ‘Islands nordlige hovedstad’, og er en livlig universitetsby. Med et folketall på nesten 20 000 er dette den største byen utenfor den bebodde sørvestlige regionen, og byen har mye å by på, som fantastiske spiserier og museer. Besøk Akureyri Museum, som gir deg et innblikk i hvordan islenderne pleide å leve i denne regionen. Nordurslod Museum, et museum for naturhistorie, kombinerer utstillinger om det lokale miljøet og historien til bosetterne.

  I den botaniske hagen vil du bli overrasket over å se mengden og utvalget av blomster og bladverk. Hagen er som en fredfylt oase av frodig grønt i en usannsynlig setting. Mens du utforsker byen bør du se den flotte arkitekturen på Akureyri kirke, som ble designet av den kjente arkitekten Gudjon Samuelsson.

  På en valgfri utflukt utenfor byen, kan du oppleve naturskatter som ofte anses for å være et must når du er på Island. Ved fossefallet Goðafoss, også kalt ‘gudenes fossefall’, vil du se det krystallklare, turkise vannet kaste seg nedover det svarte fjellet.

  Innsjøen Mývatn ligger i et svært aktivt vulkansk område, og har en unik og vakker geologi, med blant annet glitrende vann og utenomjordiske farger. Det er også et godt sted for fuglene, spesielt ærfugl og harlekinand. De som har sett TV-serien Game of Thrones kjenner det kanskje igjen.

  • Inkludert Byvandring Akureyri
  Dag 10
  Akureyri

  Den nordlige «hovedstaden» på Island

 • Dag 11
  Grímsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

  Når folk ser for seg en forblåst, fjerntliggende islandsk øy, er det gjerne nettopp Grimsey de ser for seg. Vi vil bruke ekspedisjonsbåtene våre til å nå denne lille, grønne og gressdekte øya. Det er kun rundt 60 innbyggere her, fordelt på bosettingene i den sørlige og vestlige delen av øya, hovedsakelig rundt den lille havnen.

  Grimsey er fredfull, vakker og fylt av folklore og myter. Hardførheten til de lokale fiskerne tillegges Grimseys første beboer, Grímur. Myten sier at han drepte kjempene og trollene som bodde på øya, og tok en av døtrene deres til brud.

  Grimseys bratte klipper er tilholdssted for store kolonier av sjøfugler – de overgår menneskene med 17 000 til 1 – og om sommeren firer fryktløse øyboere seg nedover bergveggen for å plukke egg, som anses for å være en lokal delikatesse. Muligheten for å se den ikoniske lundefuglen på Grimsey er en stor attraksjon for fugleelskere.

  Grimsey er antakelig best kjent for at den nordlige polarsirkel går tvers over øya – den eneste delen av Island som kan skryte av dette. Du vil få muligheten til å krysse polarsirkelen.

  Du kan utforske øya til fots, og gå opp til ‘Orbis et Globus’, en ni tonns betongkule som markerer kanten av den nordlige polarsirkel. Spaserturen opp til monumentet gir deg flott utsikt over det forblåste landskapet og en mulighet til å observere fugler. Den tre meter store globusen flyttes litt hvert år av de lokale innbyggerne, siden den nordlige polarsirkelen beveger seg sakte nordover rundt 14 meter i året.

  Innen 2050 vil Grimsey ligge utenfor polarsirkelen – så det er enda en grunn til å besøke øya nå.

  • Inkludert Vi krysser den nordlige polarsirkel og feirer med en seremoni
  Dag 11
  Grímsey

  Gå over den nordlige polarsirkel

 • Dag 12
  Patreksfjördur

  Vest i Vestfjordene

  Da Orlygur Harppsson så dagens destinasjon første gang på 800-tallet, kalte han den Patreksfjördur, «fjorden til St. Patrick», etter sin åndelige veileder. Grunnen til at stedet i dag er populært er akkurat like ukomplisert – denne bosettingen på vestkysten av Island er simpelthen fantastisk vakker.

  Opplev freden og stillheten i en rolig fiskerlandsby. Byen har blitt formet av en rik maritim historie – den har vært en fiskerhavn siden 1500-tallet. Patreksfjördur fungerte som base for engelske, franske og tyske fiskere, handelsmenn og sjømenn i gamledager.

  Når du utforsker den livlige havnen vil du lære om byens lokale fisketradisjon og de forskjellige fiskene som finnes i farvannet her. Du kan også ta en dukkert i utendørsbassenget, et nytt tilskudd til byen med vakker utsikt over fjorden. Denne regionen byr på svært vakker natur, og når været tillater det er det et fantastisk sted for en fottur.

  Som en valgfri utflukt kan du besøke Latrabjarg, Europas største fuglefjell og vestligste punkt. Her holder millioner av fugler til, blant annet lundefugl, havsule, lomvi og alke. Fugletitting i dette området er en spektakulær opplevelse. På de bratte klippene er fuglene trygge for polarrev, og du får utmerkede fotomuligheter.

  Drømmestranda Raudsandur ligger også i nærheten. I motsetning til andre strender på Island som er svarte og av vulkansk sand, er sanden på Raudsandur rosafarget med gylne toner.

  Dynjandi-fossefallene er også et stort trekkplaster i dette området, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Seks forskjellige fossefall kombinert utgjør det største fossefallet i Vestfirðir-regionen, med en kumulativ høyde på rundt 90 meter. I et land som er kjent for fossefall er dette et av de mest imponerende.

  • Inkludert Patreksfjörður – Oppdagelse av landsbyen som ligger lengst vest i Europa
  Dag 12
  Patreksfjördur

  Vest i Vestfjordene

 • Dag 13
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

  Stykkisholmur er en liten fiskerlandsby som gir utsikt til utallige holmer i den billedskjønne bukta Breiðafjörður. Med et folketall på rundt tusen mennesker, null trafikk og en tilbakelent, rolig atmosfære, får du følelsen av å være et sted der tiden har stått stille.

  Stykkisholmurs mest definerende kjennetegn er antakelig de godt bevarte husene i det gamle sentrumsområdet. De fargerike husene står i vakker kontrast til fjellkjedene i bakgrunnen. Husene har fått nye bruksområder, og det tidligere biblioteket er nå en kunstinstallasjon, det gamle rekreasjonssenteret et vulkanmuseum, og den gamle fiskefabrikken en restaurant som serverer en deilig fiskesuppe.

  Et annet høydepunkt er Norwegian House, oppkalt etter det norskimporterte treverket som ble brukt til å bygge huset i 1832. Det regionale museet til Snæfellsnes har base her, med skiftende utstillinger og håndverk til salgs. For flott utsikt over byen, kan du ta en fottur opp til toppen av klippene med det lille oransje fyrtårnet.

  De fleste kommer imidlertid hit for å oppleve den fantastiske nasjonalparken Snæfellsnes. Den har fått tilnavnet ‘Lille Island’ siden alt landet har å by på også finnes her, som fjorder, fjell, fossefall, vulkaner, lavafelter og mer.

  En valgfri utflukt til Snæfellsnes tar deg til noen av de mest ikoniske severdighetene, som den svarte sandstranden Djúpalónssandur, der du kan prøve deg på «vektløfting» av steinene som vikingene plasserte her. Den tyngste steinen veier 154 kilo!

  Vi stopper også ved basaltklippene ved Lóndrangar, der store steinformasjoner danner et perfekt fotomotiv. En interessant faktaopplysning: den massive Snæfellsjökull-vulkanen som ruver over landskapet, er settingen til den klassiske science fiction-romanen Reisen til Jordens indre av Jules Verne.

  • Inkludert Oppdagelsesvandring Stykkishólmur
  Dag 13
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 14
  Reykjavik

  Avslutningen på opplevelsen

  Oppdagelsesreisen vår avsluttes i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både en sjarmerende og kosmopolitisk by. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten med forskjellige typer butikker, eller gå til den flotte Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen. Her er det museer for enhver smak, fra det omfattende nasjonalmuseet til det interessante Icelandic Punk Museum.

  Overfloden av geotermiske energikilder på Island har ført til en sterk tradisjon med offentlig bading i svømmebassenger og badestamper, kjent som «heittur pottur» på islandsk. De er det pubene er for britene – en perfekt måte å møte venner på, og slappe av etter en lang dag. Reykjavik har 18 offentlige svømmebasseng, mange med badstuer og heitur pottur.

  Listen over muligheter slutter imidlertid ikke her. Navnet Reykjavik betyr «røykvik». Byen fikk navnet «Røykvik» av vikingene som så dampen som steg opp fra geotermisk aktivitet i området. Her er du bare timer unna Islands berømte laguner, geysir, varme kilder og fossefall. Hvis du har tid, anbefaler vi at du bestiller et etterprogram med oss for å utforske området.

  Den gylne sirkel er en rute til tre av Islands viktigste attraksjoner. Þingvellir nasjonalparks unike geologi og natur gir den en nesten overjordisk skjønnhet. På Islands mest skattede fossefall, Gullfoss, kan du se naturens krefter, og det geotermiske området rundt Geysir med de mange varme kildene fullfører sirkelen.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 14
  Reykjavik

  Avslutningen på opplevelsen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Juli:
12.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flygninger

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen

Hotell

 • Overnatting i Longyearbyen før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes. Mens vi er på Svalbard er det kun WiFi og mobildekning i Longyearbyen og Barentsburg.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, badstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle visum- og innreisekrav
 • Tips er ikke forventet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: