Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv

Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv

Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv

Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv

Reiseinformasjon 17 dager MS Spitsbergen
Avgang
3. januar 2024
Pris fra
kr 51 584
Frokost, lunsj og middag inkludert

Oppdag det fascinerende mangfoldet i Kapp Verde og Bissagosøyene – to svært ulike øygrupper ved Vest-Afrika.

Afrika til Kapp Verde

Du vil oppleve mange ulike kulturer, folkeslag, tradisjoner, landskap og økosystemer, fra de steinete vulkanoddene i Atlanterhavet, oppvarmet av den tørre saharavinden i nord, til de frodige og fuktige troperegnskogene lenger sør. Dakar, den livlige hovedstaden i Senegal, ligger på en odde som stikker ut i havet. Dette er den mest velstående og innflytelsesrike byen i Vest-Afrika, og et fremtredende knutepunkt for et av de mest vellykkede demokratiene på kontinentet. Den nærliggende øya Gorée spilte en viktig rolle i slavehandelen, og lokker til seg mange besøkende.

Tilbakelente Kapp Verde ligger rundt 560 km fra det afrikanske fastlandet. Beliggenheten har skapt noen sjeldne havhabitater, som korallrev med mange sjødyr og farvann der hvaler og skilpadder trives godt. Det er også et paradis for fugletittere, og mange fascinerende arter kommer hit som midlertidig besøkende. Det finnes også flere ekstremt sjeldne arter som hører til i området.

Bissagosøyene, Afrika og Kanariøyene

Bissagos-øygruppen ligger ved kysten av Guinea-Bissau, og er et uberørt tropeparadis. Øyene er kjent for sitt fantastiske biologiske mangfold. Her bor også Bijago-folket, som har bevart sine tradisjonelle animistiske trossystemer og lever i et matriarkalsk samfunn der kvinner styrer det økonomiske, politiske og religiøse livet i samfunnet.

Den lille byen Banjul er hovedstaden i Gambia, som er det minste landet i Fastlands-Afrika. I flere århundrer var Gambia-elven et knutepunkt for den ondskapsfulle slavehandelen. Steder som James Island, som nå er på UNESCOs verdensarvliste, vitner om denne tragiske perioden i historien. Vi avslutter cruiset i Las Palmas, Gran Canarias hovedstad. Denne spanske øya har alt fra vakre strender, sanddyner og palmekledde oaser til alpinlandskap og vulkanske fjelltopper.

Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv Fra vestafrikanske øyer til Kanariøyene – ekspedisjonscruise til vulkaner og dyreliv
 • Dag 1
  Dakar i Senegal

  Senegals livlige hovedstad

  3. januar 2024

  Ekspedisjonscruiset starter i Dakar, den fargerike og livlige hovedstaden i Senegal. Byen ligger helt ved tuppen av halvøya Kapp Verde, og er den vestligste byen i ikke bare Afrika, men i hele den gamle verden. Dakar er en urban by med lave bygninger, og i disse dager er den kjent for sin livlige kunst- og musikkscene. Byen har en tilbakelent atmosfære, og du vil se dresskledde menn som slår av en vennlig prat med de barføtte handelsmennene på markedet i dette kaleidoskopet av moderne Afrika.

  Dakar ligger på en halvøy som stikker ut i havet mot vest, og ble dannet da vulkanske øyer i havet ble festet til kontinentet av en landbro. Fuktig vind fra sjøen sørger for at vegetasjonen er litt grønnere enn i det ellers ørkenlignende landskapet i nordlige Senegal, derav navnet Kapp Verde («grønn kapp»).

  Dakars bankende hjerte er bydelen Medina, hvor du finner en labyrint av gater, det livlige Marché Tilène-markedet og den imponerende moskeen. Uavhengighetstorget er også verdt et besøk, og ligger omgitt av hager, fontener og flere staselige bygninger fra kolonitiden som vitner om nasjonens fortid.

  Ekspedisjonsskipet vårt, MS Spitsbergen, venter på deg ved fergehavnen. Når du går om bord, blir du møtt av besetningen, som gir deg en vind- og vanntett ekspedisjonsjakke. Når du har fått slappet litt av i den komfortable lugaren, er det en obligatorisk sikkerhetsbriefing for å sørge for at alle er trygge til sjøs. Deretter er det på tide å sette seil og starte eventyret.

  Forleng oppholdet med et førprogram

  Hvis du vil forlenge oppholdet i Dakar i starten av eventyret, anbefaler vi å bestille det valgfrie førprogrammet vårt.

  Da ankommer du Dakar én dag før ombordstigning, og det valgfrie førprogrammet inkluderer én natt på et hotell i nærheten av sentrum og havnen. Den første dagen kan du slappe av etter den lange reisen og benytte deg av fasilitetene på hotellet, eller bli med på en valgfri utflukt som du bestiller på forhånd, som Bandia Animal Reserve. Etter frokost neste dag får du transport til en privat charterferge som tar deg til den historiske øya Gorée.

  Gorée er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er det mest interessante – om enn tragiske – stedet i Dakar. Her vil du se fargerike koloniherregårder side om side med beryktede Maison des Esclaves, der slaver ble holdt før de ble transportert over Atlanteren. På tross av den tragiske historien, er det mange vakre severdigheter på øya, deriblant eldgamle baobabtrær. Du kan også se håndverkere som produserer og selger varene sine.

  I løpet av dagsturen får du vite mye om historien bak dette stedet på UNESCOs verdensarvliste. Guiden vil ta deg til Maison des Esclaves og museet, og lunsj serveres i en lokal restaurant. Etter den innholdsrike dagen tar fergen deg tilbake til Dakar havn, der MS Spitsbergen venter på deg.

  Dag 1
  Dakar i Senegal

  Senegals livlige hovedstad

 • Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

  4. januar 2024

  Cruiset har startet, og vi seiler nesten rett vest mot Kapp Verde-øyene. Det er en reise på rundt 360 nautiske mil, som vil si at du får nok av tid til å bli kjent med MS Spitsbergen, det komfortable ekspedisjonsskipet vårt, og gjøre deg klar til de kommende reisemålene.

  Du vil bli kjent med noen av medpassasjerene dine og ekspedisjonsteamet – en vennlig og kunnskapsrik gjeng som er håndplukket basert på deres ekspertise i reisemålene våre. Du kan også ta en titt på vitenskapssenteret, hvor du ofte finner teamet. Her er det et bredt utvalg av teknologisk utstyr, og du kan spørre om vitenskapsprogrammene våre som bidrar til viktig forskning og hjelper oss med å beskytte stedene vi elsker å besøke.

  Gjør deg kjent med Explorer Lounge & Bar, et uformelt sted hvor du kan møte andre, slå av en prat og nyte deilige matretter i restauranten om bord, Aune – oppkalt etter en norsk handelsfamilie som utstyrte mange skip i den historiske utforskerperioden. Hvis du vil slappe av, kan du bruke boblebadene på dekk eller badstuen med panoramautsikt – du kommer til å elske det.

  Når vi seiler av gårde, vil ekspedisjonsteamet holde foredrag som kan handle om en rekke temaer relatert til reisemålene. På den måten kan du få kunnskapen du trenger for å få mest mulig ut av den spennende reisen.

  Neste stopp er de fantastiske Kapp Verde-øyene.

  Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

 • Dag 3
  Praia, Kapp Verde

  Kapp Verde – Afrikas sjel

  5. januar 2024

  Santiago er den største øya i øygruppen, og her bor nesten halvparten av alle som bor på Kapp Verde. Byen er den perfekte introduksjonen til Kapp Verde, siden den har litt av alt, deriblant en livlig hovedstad, Praia, UNESCO-vernede Cidade Velha, sandstrender, grønne daler og steile fjell. Den anses også for å være den mest afrikanske øya kulturelt sett, og musikk er en viktig del av livet her.

  Santiago ble oppdaget av portugisiske seilere i 1460, og var den første bebodde øya i Kapp Verde. Ribeira Grande – som nå kalles Cidade Velha – var den første europeiske byen i tropene. Øya har nok luftfuktighet til å drive lønnsomt jordbruk, og ble et knutepunkt for nybyggere. Nå bor det rundt 150 000 mennesker her. Hovedstaden Praia er en moderne og dynamisk by som lokker til seg immigranter fra resten av Kapp Verde og det afrikanske kontinentet.

  Praia ligger i Santa Maria-bukten, helt øst på tuppen av Santiago, og er bygget på en rekke høyder. Det historiske sentrum ligger på en naturlig plattform kjent som Plateau, og nesten alt av historisk interesse finnes her. Stortorget, kjent som Praça Alexandre Arburquerque, er det åpenlyse midtpunktet, men her finner du også det gamle rådhuspalasset, presidentpalasset og Nossa Senhora da Graça-kirken fra 1800-tallet.

  Rett nord for stortorget ligger det sentrale markedet, et av de travleste stedene i byen og den beste plassen for å nyte Praias afrikanske sjel. De fleste av museene ligger også rundt Plateau, deriblant et etnografisk museum og et arkeologisk museum hvor du kan se gjenstander som har blitt reddet fra skipsvrak rundt øyene.

  Fyrtårnet i Maria Pia, ved den sørlige inngangen til bukten, har fantastisk utsikt over byen. Hvis du tar en spasertur her, kan du oppdage strendene Gamboa og Prainha og den populære Praia de Qebra-Canela-stranden underveis.

  • Inkludert Praia – Kultur i Praia
  Dag 3
  Praia, Kapp Verde

  Kapp Verde – Afrikas sjel

 • Dag 4
  São Filipe på Kapp Verde 

  Spennende landing på en aktiv vulkan

  6. januar 2024

  Gjør deg klar for en dag med utforsking. Fogo domineres av en enorm, aktiv vulkan som ligger 2828 meter over havet. Dette er det høyeste stedet i hele Kapp Verde-øygruppen. Det er også en av de mest utfordrende øyene å lande på. Her finnes det ingen naturlige havner eller isolerte bukter, bare en eksponert kyst som stiger rett opp fra havet, til toppen av vulkanen.

  Hele den kjegleformede øya er faktisk én gigantisk, aktiv vulkan. Det mest nylige utbruddet var i 2014, og ødela to landsbyer i Chã das Caldeiras-krateret, men heldigvis ble ingen drept. Århundrer med utbrudd har skapt et landskap med mørke lavastrømmer, kratre, fjellrygger, askefelt og kollapsede kalderaer. Fogo betyr «ild» – en passende beskrivelse av øya for de som bor her!

  São Filipe er en trivelig by med brosteinsgater, og ligger bare en kort busstur fra havnen. Her kan du rusle rundt i det sjarmerende og historiske sentrum, kjent som Meia Laranja, og se etter den pastellfargede Nossa Senhora do Socorro-kirken, livlige Mercado Municipal og ruinene av Carlota-festningen.

  Den største grunnen til at vi prøver å lande på Fogo, er uten tvil for å utforske det forbløffende vulkanlandskapet. Den valgfrie utflukten vår tar deg til spektakulære og vakre Chã das Caldeiras, hvor vi får se lavafeltene og den flotte utsikten over kalderaen som Pico Novo dannet under et utbrudd i 1680. Vi gjør oppmerksom på at du må være i god form for å være med på utflukten der vi går i området rundt Fogo-fjellet.

  Merk at Fogo kun har en liten, kunstig brygge nord for São Filipe, som er for liten til og med for MS Spitsbergen. Siden dette er et ekspedisjonscruise, skal vi gjøre vårt beste for å komme oss trygt i land på denne spektakulære øya, men vi ser etter et alternativt reisemål hvis dette ikke lar seg gjøre. Mye avhenger av været, og hvis kapteinen mener at forholdene er for dårlige, seiler vi i stedet rundt øya og observerer den fra dekket.

  • Inkludert São Filipe – Fogo
  Dag 4
  São Filipe på Kapp Verde 

  Spennende landing på en aktiv vulkan

 • Dag 5
  Porto Novo i Kapp Verde

  Fjellparadis i Kapp Verde

  7. januar 2024

  Velkommen til det mange sier er den mest spektakulære av Kapp Verde-øyene. Når du først har sett dem, er det vanskelig å glemme de forbløffende fjellene i Santo Antão, og noen sier til og med at fjellryggene, dalene og juvene kan måle seg med de mest dramatiske landskapene i verden. I dag kan du selv avgjøre om det stemmer.

  Det høyeste punktet på øya er Tope da Coroa, 1978 meter over havet. Dette er det nest høyeste fjellet i øygruppen. Santo Antão er stort og steilt, og innbyggerne er fordelt på kun et par spredte bosetninger. Den bratte topografien egner seg ikke for jordbruk, så det meste av øya er naturlig bevart som et villmarksreservat. For deg som er glad i fotturer og natur, er Santo Antão Kapp Verde på sitt beste.

  Den største byen, Porto Novo, er et trivelig sted med mange nye og elegante bygninger, små strender, velstelte hager og promenader med vakker utsikt over kanalen mellom Santo Antão og øya São Vicente. De fleste som kommer hit, kommer siden byen er en hovedportal til den vakre, indre delen av øya.

  Noen av de mest fantastiske naturinnslagene er øyas ribeiras – dype og trange daler med nesten vertikale fjellvegger. Bli med på en valgfri kultur- og naturomvisning og nyt den imponerende utsikten når vi kjører over fjellryggen og langs bunnen av ribeiras. Hvis du vil være litt mer aktiv, kan du bli med på en valgfri fottur i naturen for å få mest mulig ut av den beste øya for fotturer i Kapp Verde.

  Langs stiene på øya vil du gå forbi lunder med mango og mandel, gjennom små landsbyer som klynger seg fast til åssidene. Lokalbefolkningen skryter av sin egen kaffeblanding, og kanskje kan du lukte den når du går gjennom landsbyene.

  Dag 5
  Porto Novo i Kapp Verde

  Fjellparadis i Kapp Verde

 • Dag 6
  Sal Rei på Kapp Verde

  En bit av Sahara

  8. januar 2024

  Boa Vista er den østligste øya på Kapp Verde og en av de med færrest innbyggere. Denne flate, ufruktbare og ørkenlignende øya er full av sanddyner og omgitt av rev, og ligger nærmere det afrikanske fastlandet enn naboøyene. Den ulendte kystlinjen med uberørte strender er perfekt for å sole seg. I flere århundrer var den derimot en dødelig felle for skip på jakt etter en trygg havn, og det ligger mange skipsvrak langs kysten.

  Likevel har de vakre, Sahara-lignende oasene, de lange, tomme strendene, våtområdene i øst og det produktive kystvannet skapt et paradis for biologisk mangfold, med flere hjemmehørende arter. Boa Vista og det omliggende farvannet er et viktig stoppested for mange trekkfugler, og mellom juni og oktober kan du se tusenvis av glattkaretter som ruger på eggene sine. Knølhval kommer ofte hit om vinteren for å oppfostre ungene sine utenfor kysten.

  De tørre omgivelsene i Boa Vista gjorde livet vanskelig for de første som slo seg ned her. De fleste av dem var afrikanske slaver, og selv om det ikke fantes noen lette måter å unnslippe den ulendte kysten på, hadde de mer frihet her enn andre steder i øygruppen. Storfeoppdrett kom først, etterfulgt av saltproduksjon på 1600-tallet. Fiske og leirgods var viktigst for øyas økonomi frem til turismen startet for noen år siden.

  Sal Rei, hovedstaden på øya, består av lave bygninger og palmekledde torg. Byen er bygd rundt en naturlig havn mellom Boa Vista og den mindre øya Ilhéu de Sal Rei. Se etter Santa Isabel-kirken med Nāve-malerier og gravstedene til den jødiske Ben’Oliel-familien, som flyktet fra undertrykkelse i Marokko på 1800-tallet. Naturreservatet Ponta do Sol ligger litt lenger unna, men i gangavstand.

  • Inkludert Sal Rei – Byvandring og tradisjoner
  Dag 6
  Sal Rei på Kapp Verde

  En bit av Sahara

 • Dag 7
  Til sjøs

  Kurs mot Bissagosøyene

  9. januar 2024

  I dag seiler vi til Guinea-Bissau og Bissagos-øygruppen – en reise på rundt 500 nautiske mil. Vi kan se frem til å oppleve denne mangfoldige øygruppen, som er full av tropisk dyreliv, og den unike tradisjonelle kulturen til folket som bor på øyene.

  Gjør deg klar for besøket ved å lytte til foredrag fra ekspedisjonsteamet i Explorer Lounge. Noen av temaene kan være det biologiske mangfoldet på øyene, historien og kulturen til Bijago-folket og det matriarkalske samfunnet deres, eller den bredere historiske konteksten av portugisisk utnyttelse i Vest-Afrika og hvordan slavehandelen har påvirket regionen.

  Du har nok av tid til å slappe av og nyte havbrisen på dekk mens ekspedisjonsskipet seiler sørover mot kysten av Vest-Afrika. Dette er det perfekte tidspunktet for å se gjennom bildene du har tatt, oppdatere reisebloggen du hadde planlagt å skrive, eller lese bøker i biblioteket om bord.

  Ikke glem at det er en profesjonell fotograf om bord som kan hjelpe deg med fototeknikken. Siden du snart vil se mange høydepunkter for dyreliv og vakre landskap, er dette tiden for å forbedre ferdighetene dine.

  Dag 7
  Til sjøs

  Kurs mot Bissagosøyene

 • Dag 8-11
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Matriarkalske samfunn og biologisk mangfold

  10. januar 2024 - 13. januar 2024

  Å utforske de isolerte Bissagosøyene er en av de største oppdagelsesreisene du kan dra på i Afrika. Bissagos-øygruppen, hjemlandet til Bijago-folkets forfedre, er et sted med mye biologisk mangfold som ligger ved Guinea-Bissau-kysten. Den harmoniske kombinasjonen av uberørt natur og tradisjonelle lokalsamfunn på disse avsidesliggende øyene, finner du ingen andre steder i Vest-Afrika.

  Bissagos-øygruppen består av 20 bebodde hovedøyer og nesten 70 mindre øyer. Disse tropeøyene ble erklært som et biosfærereservat av UNESCO i 1996, og er kjent for sitt biologiske mangfold med økosystemer som mangrovesumper, palmelunder, regnskog, skogdekte savanner, sandstrender og kystlaguner.

  Bissagosøyene har også et rikt dyreliv, med rundt 500 ulike fuglearter, flere havskilpaddearter, krokodiller, slanger som svart og grønn mamba, manater og unike saltvannsflodhester, som du har størst sjanse til å se i november og begynnelsen av desember.

  Bijago-folket har lenge vært bosatt i dette vakre naturområdet, og er et matriarkalsk samfunn inndelt i klaner. Bijago-samfunnet består av rundt 33 000 mennesker, styres av kvinner og har kvinnelige prester som åndelige veiledere. Dessuten eier kvinnene hjemmene de bor i, og de styrer det religiøse, politiske og økonomiske livet i samfunnene.

  Bijago-folket har en selvbergingstilværelse der de kun tar det de trenger fra naturen hver dag. Det animistiske trossystemet er svært viktig for dem, og de anser den naturlige verden som en helligdom. Denne tilnærmingen, som øyfolket holder hellig og lever etter, har beskyttet øygruppen mot overutvikling og utnytting.

  Bijago-folkets enkle livsstil står i skarp kontrast til de kompliserte trossystemene deres. De beveger seg i et hellig univers, med mystisk og hemmelig kunnskap som utgjør grunnlaget for deres forståelse av kosmos. Da er det nok ingen overraskelse at to av de mest ikoniske dyrene på Bissagosøyene, saltvannsflodhesten og den vestafrikanske manaten, også er den del av folkets innholdsrike åndeverden.

  Målet vårt de neste fire dagene er å utforske labyrinten av øyer og smale kanaler som utgjør Bissagos-øygruppen. Ekspedisjonsbåtene våre gjør at vi kan komme oss inn i mange av de mindre kanalene, og det kan hende vi klarer å utføre landinger på øde strender med ekspedisjonsteamet. I isolerte farvann kan vi utforske med havkajakker.

  Lokale forhold bestemmer nøyaktig når og hvor vi kan lande og utforske, men uansett hva vi gjør, vil du kunne nyte den komplekse økologien på øyene, observere det fantastiske dyrelivet og møte det lokale Bijago-folket i de tradisjonelle lokalsamfunnene deres.

  Dag 8-11
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Matriarkalske samfunn og biologisk mangfold

 • Dag 12
  Banjul i Gambia

  Afrikas minste hovedstad

  14. januar 2024

  Banjul er øyhovedstaden i Gambia. Byen ligger i munningen til Gambia-elven, nesten helt omgitt av mangrover, og har ikke mye rom for utvidelser. Denne begrensningen har vært en bonus for lille Banjul, og har holdt byen mye mer avslappet og tilbakelent enn mange av de større hovedstedene i Afrika. Selv om det kan være litt hektisk i visse områder, har mesteparten av byen en veldig avslappet atmosfære.

  I 1807 gjorde British Abolition Act slavehandel forbudt i det britiske imperiet, og den kongelige marinen og hæren prøvde å håndheve forbudet i sine kolonier i Afrika. Gambia hadde lenge vært et av de viktigste knutepunktene for slavehandelen i Vest-Afrika, så en garnison ble opprettet i Banjul.

  Rutenettet av gater som ble bygget i 1807, er der fremdeles i dag. Selv om den opprinnelige bosettingen har blitt større, er det lett å utforske øya til fots. Start med rutenettet av gater i gamlebyen og se den anglikanske katedralen før du besøker det lille nasjonalmuseet, hvor du finner de beste arkeologiske og etnografiske samlingene i Gambia.

  Albert-markedet, antakeligvis det livligste stedet i Banjul, er også verdt et besøk. Her kan du kjøpe alt fra mat til tekstiler, interessant håndverk og suvenirer. Kom forberedt, og bruk pruteferdighetene dine!

  For de som er interessert i slavehandelens historie, ble Kunta Kinte, helten i boken Roots av Alex Haley, født noen kilometer opp elven fra Banjul.

  • Inkludert Banjul - Kulturforestilling om bord
  Dag 12
  Banjul i Gambia

  Afrikas minste hovedstad

 • Dag 13
  Dakar i Senegal

  Storbyopplevelse i Senegal

  15. januar 2024

  På besøk nummer to til Dakar, har du sjansen til å bli kjent med byen igjen. Dakar er en vidstrakt og litt kaotisk storby, men de fleste av severdighetene ligger i gangavstand fra havneområdet. Hvis du vil utforske på egen hånd, er det bare å finne uavhengighetstorget midt i forretningsstrøket og ta det derfra.

  Det er kanskje ikke åpenlyst ved første øyekast, men Dakar er en smeltedigel av ulike folkeslag fra Vest-Afrika. Hvis du er oppmerksom, kan du legge merke til forskjellen mellom wolof, pulaar og serer, de tre mest fremtredende språkene i Senegal.

  Hvis du ikke fikk besøkt Gorée-øya i førprogrammet, har du sjansen til å oppdage dette stedet på UNESCOs verdensarvliste på en valgfri omvisning. På Gorée kan du få verdifull innsikt i slavehandelen og tidlig europeisk historie i Vest-Afrika.

  Hvis du allerede er kjent med Gorée-øya og vil oppleve noe nytt, kan du bli med på en valgfri panoramatur for å oppdage det beste av Dakar og omegn.

  Dag 13
  Dakar i Senegal

  Storbyopplevelse i Senegal

 • Dag 14-16
  Til sjøs

  Kurs mot Gran Canaria

  16. januar 2024 - 18. januar 2024

  Fra Dakar seiler vi nordover langs vestkysten av Afrika. Selv om vi ikke kan se land ennå, vil du merke det når vi nærmer oss den vidstrakte Saharaørkenen. Du kan føle at temperaturen stiger og luftfuktigheten synker. Det spartanske ørkenlandskapet i Vest-Sahara og Mauritania står i skarp kontrast til farvannet vi seiler gjennom.

  Den høye produktiviteten er et resultat av kaldt vann fra Kanaristrømmen som blander seg med varmere vann fra Vest-Afrika, og gjør at næringsstoffer kommer nært havoverflaten. Både fiskere og ville dyr drar nytte av livet i sjøen, og for oss betyr det gode muligheter til å se hval og sjøfugler.

  Noen av de fantastiske dyrene du kan se er kortfinnegrindhval, tumler, flekkdelfin, skruedelfin, stripedelfin, knølhval, seihval og til og med blåhval!

  Bruk litt tid ute på dekk og hjelp ekspedisjonsteamet med å se etter dyr, lær mer om det fascinerende farvannet vi krysser med foredragsprogrammet vårt og bare slapp av mens vi nærmer oss havnen i Las Palmas på Gran Canaria.

  Dag 14-16
  Til sjøs

  Kurs mot Gran Canaria

 • Dag 17
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Farvel til ekspedisjonen

  19. januar 2024

  Vi avslutter ekspedisjonscruiset på Gran Canaria. Mangfoldet på øya har gitt den kallenavnet «miniatyrkontinentet». Når det gjelder mangfold, har Gran Canaria alt – sanddyner, subtropiske daler, dype raviner, oaser omringet av palmer, furuskoger, spektakulære klipper og ulendte fjellrygger. For ikke å glemme solskinn, strender og sjø. Øya har nesten 100 km med strender – og du trenger ikke å dra langt, siden strandområdet starter i selve Las Palmas.

  De fleste av naturinnslagene på øya er nå oppført som et biosfærereservat av UNESCO, og er tilpasset turgåere. Gran Canaria har nesten 1000 km med oppmerkede stier. Mange av dem er svært gamle, og ble lagt for å knytte isolerte landsbyer sammen under de første tiårene av den spanske erobringen. Hvis du drar litt bort fra kysten og ut i nettverket av stier, vil du antakeligvis ha landskapet for deg selv.

  Gran Canaria er også en av de beste øyene på Kanariøyene for å lære om Guanches, de opprinnelige innbyggerne på øygruppen. Museo Canario i Las Palmas bør være det første du besøker, men du finner fascinerende arkeologiske steder spredt rundt hele øya.

  Forleng oppholdet med et etterprogram

  Få spenningen fra cruiset til å vare lenger ved å bestille et forlenget hotellopphold eller det valgfrie etterprogrammet vårt. Dette inkluderer en halvdagsutflukt til det enorme Bandama-krateret samt Las Palmas sentrum. Programmet inkluderer en overnatting på et sentralt hotell i Las Palmas.

  Dag 17
  Las Palmas de Gran Canaria i Spania

  Farvel til ekspedisjonen

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
3.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport før ekspedisjonscruiset  

 • Transport fra flyplassen i Dakar til skipet på avreisedagen. 

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, soldekk, lenestoler, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og sjøforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Sørg for at du oppfyller alle vaksinasjonskrav (global helseforsikring anbefales)
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: