Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene

Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene

Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene

Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene

Reiseinformasjon 13 dager MS Spitsbergen
Avgang
16. desember 2024
Pris fra
kr 59 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers jule-ekspedisjonscruise fra Dakar og Banjul til Kapp Verde og Bissagos-øyene

Festlige eventyr

Det spesielle juleeventyret ditt begynner i de fargerike gatene i Dakar. Du reiser til to øygrupper fylt med historiske steder, kulturer med store kontraster og fantastiske landskap. Det siste stoppet før vi drar tilbake til Dakar er Banjul, Afrikas minste hovedstad.

Øylivet

Utforsk det fantastiske vulkanske landskapet på Kapp Verde, mens vi seiler til Santiago, Fogo, Santo Antão og Boa Vista. Her finnes det hundrevis av forskjellige fuglearter, samt sjeldne saltvannsflodhester, manater, og mye mer i UNESCO-biosfærereservat i Bissago. Vi skal også møte Bijags-folket, som har beholdt sin naturbaserte åndelige tro og tradisjonelle kultur.

Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene Jule-ekspedisjonscruise til Kapp Verde og Bijagós-øyene
 • Dag 1
  Dakar i Senegal

  Velkommen til Afrika!

  16. desember 2024

  Start denne alternative høytidsopplevelsen i Senegals pulserende hovedstad

  Ekspedisjonen din i Vest-Afrika begynner med en overnatting i fargerike Dakar. Slapp av og bruk fasilitetene i dette sentraltliggende hotellet, eller bare nyt alt du kan se og høre her i Senegals pulserende hovedstad.

  Hvis du vil utforske mer av området før ekspedisjonscruiset, kan du bestille et valgfritt førprogram for å besøke naturreservatet Bandia. Kjør i en åpen safaribil gjennom den afrikanske savannen for å se det spennende dyrelivet. Hold utkikk etter sjiraffer, bøfler, aper, gaseller, strutser, neshorn og mer.

  Dag 1
  Dakar i Senegal

  Velkommen til Afrika!

 • Dag 2
  Dakar i Senegal

  Besøk til Gorée

  17. desember 2024
  Estimert tid for avreise er 00:00

  En tragisk historie kombinert med naturlig skjønnhet

  Etter frokosten går turen til historiske og UNESCO-listede Gorée. Denne øya hadde det største slavehandelssenteret på den afrikanske kysten, og fortene og museene her er minnesmerker for de utallige slavene som har lidd her.

  Finn ut mer ved å besøke Maison des Esclaves-museet – Slavehuset. Vi skal også besøke de baobab-skyggefulle gatene i byen, der lokale håndverkere selger håndverket sitt.

  MS Spitsbergen venter på deg når du kommer på fastlandet.

  Dag 2
  Dakar i Senegal

  Besøk til Gorée

 • Dag 3
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

  18. desember 2024

  Gjør deg klar for øyeventyr

  I dag drar vi vestover til Kapp Verde-øyene. Du har god tid til å bli kjent med passasjerene dine og ekspedisjonsteamet.

  Nyt komforten om bord – fra smaksfulle måltider og drinker i Explorer Lounge & Bar, til å slappe av i panoramabadstuen eller boblebadet ute på dekk.

  For å lære mer om hva som venter, kan du bli med ekspedisjonsteamet på fascinerende forelesninger i Vitenskapssenteret,. Den profesjonelle fotografen vår gir deg råd og vink mens du ser etter livet i havet og sjøfuglene.

  Dag 3
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

 • Dag 4
  Praia, Kapp Verde

  Mangfoldige Santiago

  19. desember 2024

  Opplev Santiagos spennende blanding av kulturelle påvirkninger

  Santiago er som ånden til øygruppen Kapp Verde. Her kan du oppleve mye forskjellig, fra historiske steder og travle markeder til frodige daler og bratte fjell.

  Hovedstaden Praia er en moderne og dynamisk by som lokker til seg tilflyttere fra resten av Kapp Verde og det afrikanske kontinentet.

  Utforsk den livlige kulturen her på en bytur. Besøk museene og bygningene rundt platået som viser frem ting som er hentet fra skipsvrakene rundt øya. Stopp ved utsiktspunkter, det lokale markedet og andre steder.

  Dag 4
  Praia, Kapp Verde

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 5
  Sal Rei på Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

  20. desember 2024

  Et landskap med lava, kratere og kalderaer

  Dagens ekspedisjon tar deg med til Fogo, en øy med en aktiv, kjegleformet vulkan. Århundrer med utbrudd, det siste i 2014, har etterlatt seg et utrolig landskap for oss som er glad i å utforske.

  Bli med på en omvisning i São Filipes brosteinsbelagte gater og sjarmerende, historiske sentrum. Eller hvorfor ikke oppleve de fantastiske lavafeltene i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturlige havner, så vi går bare i land hvis det er mulig å sjøsette de små ekspedisjonsbåtene våre. Skulle det være mye bølger, kan du se det spektakulære vulkanske landskapet mens vi seiler rundt øya.

  Dag 5
  Sal Rei på Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

 • Dag 6
  Porto Novo i Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

  21. desember 2024

  Øyparadis klart for utforskning

  Santo Antãos landskap av topper, kløfter og daler har tjent på at jordbruk ikke har vært mulig her. Dette villmarksreservatet er stort sett uberørt, og er et paradis for turgåere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, øyenes hovedhavn, som har spektakulær utsikt over São Vicente. Bli med på en kjøretur rundt øya, som tar deg med gjennom «ribeirasene» her. Det er dype, smale kløfter med nærmest vertikale fjellsider.

  Eller hvorfor ikke gå på en naturvandring og beundre de vakre stedene på nært hold. Følg stier gjennom mango- og mandellunder, og kjenn den herlige aromaen av brent kaffe i landsbyene.

  Dag 6
  Porto Novo i Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

 • Dag 7
  São Filipe på Kapp Verde 

  En bit av Sahara

  22. desember 2024

  Utforsk en øyperle

  Du har nå kommet til Kapp Verdes østligste øy, Boa Vista.

  Det er lett å la seg imponere av de vakre Sahara-lignende ørkenformasjonene og landskapene på denne vulkanøyen. Sanddynene og oasene her, står i sterk kontrast til de andre øyene vi besøker på denne ekspedisjonen.

  Spaser i gatene i hovedstad på øya, Sal Rei, hvor du kan utforske historien og tradisjonene deres, i tillegg til å besøke Santa Isabel-kirken. Naturreservatet Ponta do Sol ligger innen gangavstand fra byen, og er en fantastisk måte å nyte naturen på.

  Dag 7
  São Filipe på Kapp Verde 

  En bit av Sahara

 • Dag 8
  Til sjøs

  Kurs mot Bissagosøyene

  23. desember 2024

  Gjør deg klar for å oppleve Bissagos-øyene

  Vi tar farvel med Kapp Verde mens ekspedisjonscruiset fortsetter til Guinea-Bissau. Mens vi seiler, kommer ekspedisjonsteamet til å oppdatere deg om opplevelsene videre.

  Lær om det ekstraordinære biologiske mangfoldet i denne tropiske regionen, den tradisjonelle kulturen til Bijags-folket og den historiske påvirkningen av portugisisk utforskning og slavehandel.

  Du kan også delta i vitenskapsprogrammet vårt, der du kan bidra med data til viktige pågående forskningsprosjekter. Eller hvorfor ikke friske opp fotoferdighetene dine med fotografen vår om bord, så du er klar for severdighetene som kommer.

  Dag 8
  Til sjøs

  Kurs mot Bissagosøyene

 • Dag 9-12
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Jul i Bissagos

  24. desember 2024 - 27. desember 2024

  En annerledes jul

  I løpet av de neste fire dagene får du bli kjent med Bissagos labyrint av øyer og kanaler. Den er kjent for ulike økosystemer, og vi skal utforske mangrover, tropiske skoger, savanneskoger og kystlaguner.

  Du får møte det lokale Bijags-folket. Det er et tradisjonelt samfunn som holder den naturlige verden hellig, og denne troen har bidratt til å beskytte området fra å bli utnyttet.

  Lokale forhold avgjør når og hvor vi kan gå i land for å utforske, men uansett hva vi gjør, kan du være sikker på at du får oppleve det rike mangfoldet i øygruppen på nært hold.

  Vi skal også ha en spesiell feiring om bord på skipet for å feire høytiden med stil!

  Dag 9-12
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Jul i Bissagos

 • Dag 13
  Banjul i Gambia

  Gambias lille hovedstad

  28. desember 2024

  Fordyp deg i fortiden og nåtiden i historiske Banjul

  I dag kommer vi til Gambia og den lille hovedstaden Banjul. Det er en liten by, men beliggenheten ved munningen av Gambiaelven gjør den til et viktig handelsknutepunkt.

  Banjul spilte en rolle i å få slutt på slavehandelen, da den britiske marinen brukte garrisonen her for å opprettholde avskaffelseslovene. Like ved ligger fødestedet til Kunta Kinte, hovedpersonen i Alex Haleys berømte bok Roots.

  Det er lett å utforske byen til fots. Besøk det livlige Royal Albert-markedet og nasjonalmuseet hvor du finner historiske dokumenter og utstillinger om landets historie. Når vi kommer tilbake om bord, kan du få med deg en kulturell forestilling som introduserer deg for Gambias musikk og tradisjoner.

  Dag 13
  Banjul i Gambia

  Gambias lille hovedstad

 • Dag 14
  Dakar i Senegal

  Tilbake til Dakar

  29. desember 2024
  Estimert ankomsttid er 09:00

  Avslutt ekspedisjonen i Senegals fargerike hovedstad

  Ekspedisjonscruiset avsluttes når vi kommer tilbake til Senegals kaleidoskopiske hovedstad, Dakar. Etter at du har gått av MS Spitsbergen, tar vi deg med på en bytur for å utforske den fascinerende byen.

  Lytt etter de mange språkene i Vest-Afrika, som Wolof, Pular og Serer. Det å se mangfoldet av de lokale kulturene her, er en glimrende måte å runde av ekspedisjonen på.

  Når turen er ferdig, tar vi deg med til et hotell for å spise lunsj. Du kan bruke resten av dagen til å slappe av i stil på hotellet, før du drar til flyplassen for reisen hjem igjen.

  Dag 14
  Dakar i Senegal

  Tilbake til Dakar

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Desember:
16.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport før ekspedisjonscruiset  

 • Transport fra flyplassen i Dakar til skipet på avreisedagen

Etterprogram i Dakar etter ekspedisjonscruiset

 • Byvandring i Dakar, dagrom på hotell i Dakar, inkludert lunsj

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restauranten Aune, med kostnadsfri te og kaffe
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Sørg for at du oppfyller alle vaksinasjonskravene (global helseforsikring anbefales)
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og sjøforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Sørg for at du oppfyller alle vaksinasjonskrav (global helseforsikring anbefales)
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen tar deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: