Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående)

Reiseinformasjon 21 dager MS Spitsbergen
Avgang
16. desember 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

21-dagers ekspedisjonscruise rundt Makaronesia, fra Senegal til Bissagosøyene, Kapp Verde, Kanariøyene, Madeira og Lisboa.

Afrikas kulturelle smaker

Det storslåtte ekspedisjonscruiset ditt starter i Senegals summende hovedstad Dakar. Den er kjent for å være livlig og er den mest velstående og innflytelsesrike byen i Vest-Afrika. Vi vil deretter besøke Bijagósfolket, som har opprettholdt levesettet til forfedrene sine.

Øylivet

Se etter noen av de hundrevis av forskjellige fugleartene, samt sjeldne saltvannsflodhester, manater, skilpadder og mye mer i UNESCO-biosfærereservatet på Bissago. Oppdag Kapp Verdes kultur, fascinerende geologi og vulkanske landskap når vi besøker Boa Vista, Santiago, Fogo og Santo Antão.

Sandstrender og vakker natur

Du vil bli lamslått av den naturlige skjønnheten på Kanariøyene mens du utforsker El Hierro, La Gomera og La Palma. Vi seiler deretter til det grønne landskapet på Madeira og Porto Santos pittorekse strender og dyreliv. Ekspedisjonscruiset ditt ender i én av Sør-Europas mest fortryllende byer, Lisboa.

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående) Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Dakar til Lisboa (nordgående)
 • Dag 1
  Dakar i Senegal

  Herlige Dakar

  Begynn eventyret ditt i Senegals pulserende hovedstad

  Fargerike, fengslende Dakar er et flott sted å starte din vest-afrikanske ekspedisjon. Hovedstaden i Senegal er en spennende og mangfoldig blanding av kulturer og den er også et eksempel for stabilt afrikansk demokrati. Bruk litt tid for å tilpasse deg en ny kultur og gjør deg klar for den spennende sjøreisen som ligger foran deg.

  Hvis du vil utforske Dakar før cruiset ditt, er det en god idé å bli med på det valgfrie førprogrammet vårt. Det inkluderer en overnatting og en utflukt til det historiske UNESCO-stedet Île de Gorée. Øya hadde det største slavehandelssenteret på den afrikanske kysten, og fortene og museene her er minnesmerker over tragedien som de utallige slavene ble utsatt for.

  Dag 1
  Dakar i Senegal

  Herlige Dakar

 • Dag 2-5
  Bissagosøyene, Gineau-Bissau

  Bissagos-ekspedisjon

  Ta inn naturen og dyrelivet til dette UNESCO-underverket

  I løpet av de neste fire dagene blir du med på å utforske en labyrint av øyer og kanaler, oppsøke mangrover, tropiske skoger, savanneskoger og kystlaguner. De små ekspedisjonsbåtene tar deg og ekspedisjonsteamet med ned til de mindre kanalene og til land, og vi kan sjøsette kajakkene våre.

  Du får møte og lære mer om det lokale Bijagós-folket, et stammesamfunn som er organisert i klaner. Ved å praktisere et liv som er i balanse med naturen, holder de verden rundt seg hellig, og de har beholdt tradisjonene til forfedrene.

  Lokale forhold avgjør når og hvor vi kan gå i land for å utforske, men uansett hva vi gjør, kan du være sikker på at du får oppleve det rike mangfoldet i øygruppen på nært hold.

  Dag 2-5
  Bissagosøyene, Gineau-Bissau

  Bissagos-ekspedisjon

 • Dag 6
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

  Nyt livet til sjøs mens vi seiler til Kapp Verde

  Nyt en avslappende dag på havet mens vi setter kursen mot øygruppen Kapp Verde. Øyene er kjent for sine praktfulle vulkanske landskap, dramatiske daler og ruvende vulkaner. Det høyeste punktet på 2819 meter over havet heter Pico de Fogo, som bokstavelig talt betyr ‘ildtopp’.

  Mens vi seiler får du lære mer om geologien og historien til Kapp Verde gjennom forelesninger fra ekspedisjonsteamet vårt. Det blir også muligheter til å delta i vitenskapelige prosjekter i vitenskapsprogrammet vårt, eller du kan ta det med ro og slappe av på dekk i den tropiske solen.

  Dag 6
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

 • Dag 7
  Boa Vista, Kapp Verde

  En bit av Sahara

  Utforsk en øyperle

  Du har nå kommet til Kapp Verdes østligste øy, Boa Vista.

  Det er lett å la seg imponere av de vakre Sahara-lignende ørkenformasjonene og landskapene på denne vulkanøyen. Sanddynene og oasene her, står i sterk kontrast til de andre øyene vi besøker på denne ekspedisjonen.

  Spaser i gatene i hovedstad på øya, Sal Rei, hvor du kan utforske historien og tradisjonene deres, i tillegg til å besøke Santa Isabel-kirken. Naturreservatet Ponta do Sol ligger innen gangavstand fra byen, og er en fantastisk måte å nyte naturen på.

  Dag 7
  Boa Vista, Kapp Verde

  En bit av Sahara

 • Dag 8
  Praia, Santiago

  Mangfoldige Santiago

  Opplev Santiagos spennende blanding av kulturelle påvirkninger

  Santiago er som ånden til øygruppen Kapp Verde. Her kan du oppleve mye forskjellig, fra historiske steder og travle markeder til frodige daler og bratte fjell.

  Hovedstaden Praia er en moderne og dynamisk by som lokker til seg tilflyttere fra resten av Kapp Verde og det afrikanske kontinentet.

  Utforsk den livlige kulturen her på en bytur. Besøk museene og bygningene rundt platået som viser frem ting som er hentet fra skipsvrakene rundt øya. Stopp ved utsiktspunkter, det lokale markedet og andre steder.

  Dag 8
  Praia, Santiago

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 9
  Fogo, Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

  Et landskap med lava, kratere og kalderaer

  Dagens ekspedisjon tar deg med til Fogo, en øy med en aktiv, kjegleformet vulkan. Århundrer med utbrudd, det siste i 2014, har etterlatt seg et utrolig landskap for oss som er glad i å utforske.

  Bli med på en omvisning i São Filipes brosteinsbelagte gater og sjarmerende, historiske sentrum. Eller hvorfor ikke oppleve de fantastiske lavafeltene i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturlige havner, så vi går bare i land hvis det er mulig å sjøsette de små ekspedisjonsbåtene våre. Skulle det være mye bølger, kan du se det spektakulære vulkanske landskapet mens vi seiler rundt øya.

  Dag 9
  Fogo, Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

 • Dag 10
  Porto Novo i Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

  Øyparadis klart for utforskning

  Santo Antãos landskap av topper, kløfter og daler har tjent på at jordbruk ikke har vært mulig her. Dette villmarksreservatet er stort sett uberørt, og er et paradis for turgåere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, øyenes hovedhavn, som har spektakulær utsikt over São Vicente. Bli med på en kjøretur rundt øya, som tar deg med gjennom «ribeirasene» her. Det er dype, smale kløfter med nærmest vertikale fjellsider.

  Eller hvorfor ikke gå på en naturvandring og beundre de vakre stedene på nært hold. Følg stier gjennom mango- og mandellunder, og kjenn den herlige aromaen av brent kaffe i landsbyene.

  Dag 10
  Porto Novo i Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

 • Dag 11-13
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene

  Lær om Kanariøyene mens vi seiler

  Med vulkansk landskap og en rik historie kan det være moro å lære mer om Kanariøyene før vi ankommer. Ekspedisjonsteamet vårt er til stede for å lære deg alt om disse bemerkelsesverdige øyene.

  Nyt livet om bord, rediger bildene dine og slapp av på dekk mens du speider etter hvaler, delfiner og sjøfugler under seilasen nord over Krepsens verdenskrets. Innta lekre måltider tilberedt i restauranten om bord og se solnedgangen fra Explorer Lounge og Bar.

  Eller du kan besøke vitenskapssenteret om bord og ta del i vitenskapsprogrammer som støtter bevaring av havet. Vi mener at alle kan gjøre en forskjell ved å beskytte verdens mest dyrebare habitater.

  Dag 11-13
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene

 • Dag 14
  El Hierro, Kanariøyene

  Avsidesliggende El Hierro

  Se den unike geologien i denne UNESCO-biosfæren

  Med lavaskulpturerte steiner og blomsterfylte åkre, er det avsidesliggende El Hierro en virkelig bemerkelsesverdig øy. Faktisk er denne unge oseaniske skjoldvulkanen klassifisert som et UNESCO-verdensbiosfærereservat.

  Valverde er den eneste hovedstaden på Kanariøyene som ikke grenser til havet, bare litt over 6,5 km fra Puerto de La Estaca, som er dagens havnestopp. Unn deg en spasertur i denne avslappede hovedstaden, og nyt den tradisjonelle atmosfæren.

  Velg en panoramisk kjøretur eller utforsk øyas flotte skoger, enger og vulkanske formasjoner på en fottur. Disse varierte landskapene er alle forbundet med kryssende stier.

  Dag 14
  El Hierro, Kanariøyene

  Avsidesliggende El Hierro

 • Dag 15
  La Gomera, Kanariøyene

  Uberørte La Gomera

  Utforsk frodige nasjonalparker og laurbærskoger

  La Gomera er den nest minste av Kanariøyene, og naturen er i stor grad urørt. Her finner du øylivet på sitt mest autentiske.

  I det historiske sentrum av San Sebastián, kan du besøke den barokke kirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, der Christopher Colombus og mannskapet hans skal ha bedt før de satte seil. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å lære om det mystiske Gaunchefolket som først bosatte disse øyene.

  Eller hvorfor ikke vandre gjennom de vakre laurbærskogene og idylliske palmedekkede dalene i den fjelldekkede nasjonalparken Garajonay, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

  Dag 15
  La Gomera, Kanariøyene

  Uberørte La Gomera

 • Dag 16
  La Palma, Kanariøyene

  La Palma, den vakre øya

  Oppdag levende Santa Cruz

  La Palma er kjent som La Isla Bonita eller ‘Den vakre øya’, og er hjemsted til uberørte furu- og laurbærskoger, banantrær og palmelunder. I dag er hovedstaden på øya, Santa Cruz, ansett for å være én av de vakreste byene i øygruppen.

  Her er det en rekke praktfulle bygninger fra renessansen pyntet med overdådige planter og blomster. Santa Cruz et prakteksemplar på kanarisk arkitektur. Ikke gå glipp av det eksentriske La Palma Island Museum som ligger inne i et gammelt kloster.

  I distriktene La Canela og San Telmo, kan du se tegn på falmet kolonistorhet. Det er fint å gå rundt i La Palma, og noen av turstiene starter i Santa Cruz. Lenger unna kan du bli med på en spasertur for å oppleve den spektakulære nasjonalparken Caldera de Taburiente.

  Dag 16
  La Palma, Kanariøyene

  La Palma, den vakre øya

 • Dag 17
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

  Ro ned og lær under en avslappende dag til havs

  Nyt en avslappende dag til havs mens vi seiler mot Madeira-øyene.

  Slapp av i boblebadet, ta en runde i treningsrommet, nyt en badstu eller sug til deg havutsikten fra Explorer Lounge og Bar. Eller hvis du vil bli bedre til å ta bilder, kan du få tips om landskapskomposisjon fra ekspedisjonsfotografen vår.

  Ikke gå glipp av ekspedisjonsteamets fascinerende forelesninger om Madeiras historie og dyreliv. Her kan du lære om viktige bevaringsprosjekter, som om hvordan lokalbefolkningen jobber med å fjerne invaderende plantearter fra Madeira naturpark.

  Dag 17
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

 • Dag 18
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

  Opplev Funchals gamle verden-sjarm

  Madeira stiger majestetisk opp av Atlanterhavet, dekket av en frodig, grønn og fuktig laurbærskog. Funchal er en særegen og kosmopolitisk hovedstad, og er full av sjarm fra den gamle verden.

  Besøk den historiske gamlebyen og se den vakre katedralen. Tretaket fra 1485 er et klassisk eksempel på arkitekturstilen «estilo manuelino». Prøv Madeiras sterkviner og den søte ananas-bananfrukten som ser ut som en gigantisk sylteagurk.

  Du bør også ta en tur med taubanen til den vakre landsbyen Monte og se den fantastiske utsikten. Hvis du er modig, kan du prøve å skli halvannen kilometer tilbake ned til Funchal i en «carro de cesto», en kurvslede på treski. Det er en virkelig morsom og minneverdig opplevelse!

  Dag 18
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

 • Dag 19
  Porto Santo i Portugal

  Porto Santos sand.

  Se naturlig skjønnhet på en liten, gylden øy

  Ha kikkerten klar når vi nærmer oss Porto Santo, for å holde utkikk etter delfiner og sjøfugler, inkludert gulnebblire, havsule og spisshalepetrell.

  Ta en spasertur til torget Largo do Pelourinho som ligger omgitt av palmer i Vila Baleira og nyt et glass vinho do Porto Santo i én av barene, før du besøker Christopher Columbus House-museet.

  Bli med oss på en panoramisk busstur til Ponta de Calheta, Pico de Castelo og Fonte da Areia, hvor vannet sies å garantere deg evig ungdom. Hvis du foretrekker en naturvandring, bli med på en fantastisk gåtur til Pico Branco, hvor du kan finne mye av øyas endemiske flora.

  Dag 19
  Porto Santo i Portugal

  Porto Santos sand.

 • Dag 20
  Til sjøs

  Slapp av og reflekter

  Nyt én siste avslappende dag til sjøs

  Siden reisen snart er over, kan du bruke dagen på å reflektere. Ekspedisjonsteamet vårt deler gjerne de beste øyeblikkene fra turen med deg, og presenterer de siste forelesningene sine.

  Rediger bildene dine, oppdater reisedagboken din eller les en bok – det er nok av rolige hjørner på skipet der du bare kan slappe av.

  Etter en nydelig siste middag om bord, hvorfor ikke lene deg tilbake og nyte panoramautsikten i Explorer Lounge, med en drink i hånden, og diskutere høydepunktene fra ekspedisjonen med de nye vennene dine mens vi seiler til Lisboa.

  Dag 20
  Til sjøs

  Slapp av og reflekter

 • Dag 21
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

  Avslutt det storslåtte ekspedisjonscruiset ditt i Lisboa

  Ekspedisjonscruiset ditt avsluttes i Lisboa. Den portugisiske hovestaden er rik på historie og kultur. Hvis du er i stand til å tilbringe litt tid her vil du ikke bli skuffet.

  Ta en spasertur gjennom de klassiske distriktene Baixa og Bairro Alto, Chiado og Alfama – det gamle islamske kvarteret – der det er rester etter et romersk teater og en maurisk festning. Du kan også besøke de vakre stedene på UNESCOs verdensarvliste Belém Tower og Jerónimos Monastery litt lenger utenfor sentrum.

  Hvorfor ikke bli med på vårt valgfrie etterprogram for en sightseeingtur i Lisboas fascinerende historiske distrikter. Du vil også utforske UNESCO-byen Sintra, Monserrate-palasset og strendene i Cascais før du nyter en overnatting i denne nydelige byen.

  Dag 21
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Desember:
16.

Hva er inkludert

Transport før ekspedisjonscruiset  

 • Transport fra flyplassen i Dakar til skipet på avreisedagen. 

Ekspedisjonscruise

 • Ett opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Sørg for at du oppfyller alle vaksinasjonskravene (global helseforsikring anbefales)
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 220
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen er oppkalt etter kronjuvelen i Norges Arktis – Spitsbergen, den største øya på Svalbard. Hurtigruten har en lang historie med reiser til Spitsbergen, helt siden «Sportsruten» i 1896. 

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: