Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående)

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående)

Reiseinformasjon 21 dager MS Spitsbergen
Avgang
9. oktober 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

21-dagers ekspedisjonscruise fra Lisboa til Madeira, Kanariøyene, Kapp Verde, Bissagosøyene og Senegal

Sandstrender og vakker natur

Fra Lisboa får du se de nydelige strendene og den flotte naturen i Porto Santo, før vi seiler videre til Madeira der du kan se det frodige landskapet. Vi drar deretter til de vakre Kanariøyene, og vi stopper i La Palma, La Gomera og El Hierro.

Øylivet

Her kan du se etter hundrevis av forskjellige fuglearter, samt sjeldne saltvannsflodhester, manater, skilpadder og mye mer i UNESCO-biosfærereservat i Bissago. Oppdag Kapp Verdes kultur, fascinerende geologi og det vulkanske landskapet når vi besøker Boa Vista, Santiago, Fogo og Santo Antão.

Kulturelle smaker av Afrika

Ekspedisjonscruiset avsluttes i Senegals hovedstad Dakar. Den livligste, mest velstående og innflytelsesrike byen i Vest-Afrika. Etter at du har gått av MS Spitsbergen, tar vi deg med på en bytur for å utforske mer.

Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående) Makaronesia og Bissagosøyene – Storslått ekspedisjonscruise fra Lisboa til Dakar (sørgående)
 • Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

  Begynn det storslåtte ekspedisjonscruiset i Lisboa

  Ekspedisjonscruiset starter i Lisboa. Den portugisiske hovedstaden er rik på historie og kultur, og hvis du har tid, kan du ta en spasertur gjennom de klassiske distriktene Baixa og Bairro Alto, Chiado, samt Alfama, det gamle islamske kvarteret der det er rester etter et romersk teater og en maurisk festning.

  Du kan også dra litt ut av bykjernen for å besøke Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, som er steder på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du også herlige Pastéis de Belém. Så er det på tide å gå om bord i MS Spitsbergen og begynne eventyret ditt til havs.

  Hvis du vil ha mer tid til å utforske byen, kan det være en god idé å ankomme tidlig og forlenge oppholdet med en ekstra natt for å dra på sightseeing. Bli med på det valgfrie førprogrammet i Lisboa og få en sightseeingtur av byen og de omkringliggende områdene.

  Dag 1
  Lisboa, Portugal

  Fortryllende Lisboa

 • Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

  Ro ned og kos deg med en avslappende dag til havs

  Nyt en rolig dag på havet mens vi seiler mot Porto Santo, nord for øygruppen Madeira.

  Slapp av i boblebadet eller i badstuen, ta en runde i treningsrommet, eller nyt den beroligende havutsikten fra Explorer Lounge & Bar. Hvis du vil bli bedre til å ta bilder, kan du få tips om landskapskomposisjon fra ekspedisjonsfotografen vår.

  Ikke gå glipp av ekspedisjonsteamets fascinerende forelesninger om Madeiras historie og dyreliv. Her kan du lære om viktige bevaringsprosjekter, som om hvordan lokalbefolkningen jobber med å fjerne invaderende plantearter fra Madeira naturpark.

  Dag 2
  Til sjøs

  Kurs mot Madeira

 • Dag 3
  Porto Santo i Portugal

  Sanden i Porto Santo

  Opplev naturlig skjønnhet på en liten, gylden øy

  Ha kikkerten klar når vi nærmer oss Porto Santo, for å holde utkikk etter delfiner og sjøfugler, som gulnebblire, havsule og spisshalepetrell.

  Ta en spasertur til torget Largo do Pelourinho som ligger omgitt av palmer i Vila Baleira. Nyt et glass vinho do Porto Santo i en av barene, før du besøker Christopher Columbus House-museet.

  Bli med på en panoramisk busstur til Ponta de Calheta, Pico de Castelo og Fonte da Areia, hvor vannet sies å garantere deg evig ungdom. Hvis du foretrekker en naturvandring, kan du bli med på en fantastisk gåtur til Pico Branco, hvor du finner mye av øyas endemiske flora.

  Dag 3
  Porto Santo i Portugal

  Sanden i Porto Santo

 • Dag 4
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

  Opplev Funchals gammeldagse sjarm

  Madeira stiger majestetisk opp av Atlanterhavet, dekket av en frodig, grønn og fuktig laurbærskog. Funchal er en særegen og kosmopolitisk hovedstad, full av sjarm fra den gamle verden.

  Besøk den historiske gamlebyen og se den vakre katedralen. Tretaket fra 1485 er et klassisk eksempel på arkitekturstilen «estilo manuelino». Prøv Madeiras sterkviner og prøv den søte ananas-bananfrukten som ser ut som en gigantisk sylteagurk.

  Du bør også ta en tur med taubanen til den vakre landsbyen Monte og se den fantastiske utsikten. Hvis du er modig, kan du prøve å skli halvannen kilometer tilbake ned til Funchal i en «carro de cesto» – en kurvslede på treski. Det er en veldig morsom og minneverdig opplevelse!

  Dag 4
  Madeira, Portugal

  Grønne Madeira

 • Dag 5
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene 

  Lær om Kanariøyene mens vi seiler

  Det kan være moro å lære mer om det vulkanske landskapet og den rike historien før vi kommer til Kanariøyene. Ekspedisjonsteamet vårt er der for å lære deg alt om disse bemerkelsesverdige øyene.

  Nyt livet om bord, rediger bildene dine og slapp av på dekk, mens du ser etter hvaler, delfiner og sjøfugler. Spis smaksfulle måltider tilberedt i restauranten om bord, og se solnedgangen fra Explorer Lounge & Bar.

  Eller du kan besøke Vitenskapssenteret om bord og ta del i vitenskapsprogrammer som hjelper til å bevare havet. Vi mener at alle kan gjøre en forskjell ved å beskytte verdens mest dyrebare habitater.

  Dag 5
  Til sjøs

  Kurs mot Kanariøyene 

 • Dag 6
  La Palma på Kanariøyene

  La Palma, den vakre øya

  Oppdag livlige Santa Cruz

  La Palma er kjent som La Isla Bonita eller «Den vakre øyen», og er hjemsted til uberørte furu- og laurbærskoger, banantrær og palmelunder. I dag regnes hovedstaden på øya, Santa Cruz, å være en av de vakreste byene i øygruppen.

  Her finner du en rekke praktfulle bygninger fra renessansen med overdådige planter og blomster, som beviser at Santa Cruz er oase av kanarisk arkitektur. Ikke gå glipp av det eksentriske La Palma Island Museum som ligger inne i et gammelt kloster.

  I distriktene La Canela og San Telmo, kan du se tegn på falmet kolonistorhet. Det er fint å gå rundt i La Palma, og noen av turstiene starter i Santa Cruz. Lenger unna kan du bli med på en spasertur for å oppleve den spektakulære nasjonalparken Caldera de Taburiente.

  Dag 6
  La Palma på Kanariøyene

  La Palma, den vakre øya

 • Dag 7
  La Gomera på Kanariøyene

  Uberørte La Gomera

  Utforsk frodige nasjonalparker og laurbærskoger

  La Gomera er den nest minste av Kanariøyene, og her er naturen i stor grad urørt. Det er her du finner livet på Kanariøyene på sitt mest autentiske.

  I sentrum av San Sebastián kan du besøke den barokke kirken Iglesia de la Virgen de la Asunción, der Christopher Colombus og mannskapet hans skal ha bedt før de satte seil. Du kan også besøke det arkeologiske museet for å lære om de første «Los Guanches»-nybyggerne der.

  Eller hvorfor ikke vandre gjennom de vakre laurbærskogene og idylliske palmedekkede dalene i nasjonalparken Garajonay, som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

  Dag 7
  La Gomera på Kanariøyene

  Uberørte La Gomera

 • Dag 8
  El Hierro på Kanariøyene

  Avsidesliggende El Hierro

  Se den unike geologien i denne UNESCO-biosfæren

  Med lavaskulpturerte steiner og blomsterfylte åkre, er det avsidesliggende El Hierro en virkelig bemerkelsesverdig øy. Faktisk er denne unge oseaniske skjoldvulkanen klassifisert som et UNESCO-verdensbiosfærereservat.

  Valverde er den eneste hovedstaden på Kanariøyene som ikke grenser til havet. Byen ligger bare litt over 6,5 km fra Puerto de La Estaca, som er dagens havnestopp. Unn deg en spasertur i denne avslappede hovedstaden, og nyt den tradisjonelle atmosfæren.

  Velg en panoramisk kjøretur eller utforsk øyas flotte skoger, enger og vulkanske formasjoner på en gåtur. De varierte landskapene er alle forbundet med kryssende stier.

  Dag 8
  El Hierro på Kanariøyene

  Avsidesliggende El Hierro

 • Dag 9-11
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

  Nyt livet til sjøs mens vi seiler til Kapp Verde

  Nyt en avslappende dag på havet mens vi setter kursen mot øygruppen Kapp Verde. Øyene er kjent for sine praktfulle vulkanske landskap, dramatiske daler og ruvende vulkaner. Pico de Fogo, som betyr ildtopp, er det høyeste punktet på 2819 meter over havet.

  Mens vi seiler får du lære mer om geologien og historien til Kapp Verde gjennom forelesninger fra ekspedisjonsteamet. Det blir også muligheter til å delta i vitenskapelige prosjekter i vitenskapsprogrammet vårt, eller du kan ta det med ro og slappe av på dekk i den tropiske solen.

  Dag 9-11
  Til sjøs

  Kurs mot Kapp Verde

 • Dag 12
  Santo Antão på Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

  Øyparadis klart for utforskning

  Santo Antãos landskap av topper, kløfter og daler har hatt godt av at jordbruk ikke har vært mulig her. Dette villmarksreservatet er stort sett uberørt, og er et paradis for turgåere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, øyenes hovedhavn, som har spektakulær utsikt over São Vicente. Bli med på en kjøretur rundt øya, som tar deg med gjennom «ribeirasene» her. Det er dype, smale kløfter med nærmest vertikale fjellsider.

  Eller hvorfor ikke gå på en naturvandring og beundre de vakre stedene på nært hold. Følg stier gjennom mango- og mandellunder, og kjenn den herlige aromaen av brent kaffe i landsbyene.

  Dag 12
  Santo Antão på Kapp Verde

  Steinete Santo Antão

 • Dag 13
  Fogo på Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

  Et landskap av lava, kratere og kalderaer

  Dagens ekspedisjon tar deg med til Fogo, en øy med en aktiv, kjegleformet vulkan. Århundrer med utbrudd – det siste i 2014 – har etterlatt seg et utrolig landskap for oss som er glad i å utforske.

  Bli med på en omvisning i São Filipes brosteinsbelagte gater og sjarmerende, historiske sentrum. Eller hvorfor ikke oppleve de fantastiske lavafeltene i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturlige havner, så vi går bare i land hvis det er mulig å sjøsette de små ekspedisjonsbåtene våre. Skulle det være mye bølger, kan du se det spektakulære vulkanske landskapet mens vi seiler rundt øya.

  Dag 13
  Fogo på Kapp Verde

  Fogo’s vulkanske landskap

 • Dag 14
  Santiago på Kapp Verde

  Mangfoldige Santiago

  Opplev Santiagos spennende blanding av kulturelle påvirkninger

  Santiago er som ånden til øygruppen Kapp Verde. Her kan du oppleve mye forskjellig, fra historiske steder og travle markeder, til frodige daler og bratte fjell.

  Hovedstaden Praia er en moderne og dynamisk by som lokker til seg tilflyttere fra resten av Kapp Verde og det afrikanske kontinentet.

  Utforsk den livlige kulturen her på en bytur. Besøk museene og bygningene rundt platået som viser frem ting som er hentet fra skipsvrakene rundt øya. Stopp ved utsiktspunkter, det lokale markedet og andre steder.

  Dag 14
  Santiago på Kapp Verde

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 15
  Boa Vista på Kapp Verde

  En bit av Sahara

  Utforsk en øyperle

  Du har nå kommet til Kapp Verdes østligste øy, Boa Vista.

  Det er lett å la seg imponere av de vakre Sahara-lignende ørkenformasjonene og landskapene på denne vulkanøya. Sanddynene og oasene her står i sterk kontrast til de andre øyene vi besøker på denne ekspedisjonen.

  Spaser i gatene i Sal Rei, hovedstad på øya, hvor du kan utforske historien og tradisjonene deres, i tillegg til å besøke Santa Isabel-kirken. Naturreservatet Ponta do Sol ligger innen gangavstand fra byen, og er en fantastisk måte å nyte naturen på.

  Dag 15
  Boa Vista på Kapp Verde

  En bit av Sahara

 • Dag 16
  Til sjøs

  En dag med avslapning på sjøen

  På vei mot Afrika

  Vi forlater Kapp Verde og setter kurs mot Guinea-Bissau. Ekspedisjonsteamet kommer til å oppdatere deg om opplevelsene videre.

  Lær om det ekstraordinære biologiske mangfoldet på Bissagosøyene, den tradisjonelle kulturen til Bijagos-folket og den historiske påvirkningen av portugisisk utforskning og slavehandel.

  Du kan også delta i vitenskapsprogrammet vårt, der du kan bidra med data til pågående forskningsprosjekter. Eller hvorfor ikke friske opp fotoferdighetene dine med fotografen vår om bord, så du er klar for severdighetene som kommer.

  Dag 16
  Til sjøs

  En dag med avslapning på sjøen

 • Dag 17-20
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Bissagos-ekspedisjonen

  Ta inn naturen og dyrelivet til dette UNESCO-underverket

  I løpet av de neste fire dagene skal vi utforske en labyrint av øyer og kanaler, oppsøke mangrover, tropiske skoger, savanneskoger og kystlaguner. De små ekspedisjonsbåtene tar deg og ekspedisjonsteamet med ned til de mindre kanalene og til land, så vi kan sjøsette kajakkene våre.

  Du får møte og lære mer om det lokale Bijagos-folket, et stammesamfunn som er organisert i klaner. Ved å praktisere et liv som er i balanse med naturen, holder de verden rundt seg hellig, og de har beholdt tradisjonene til forfedrene.

  Lokale forhold avgjør når og hvor vi kan gå i land for å utforske, men uansett hva vi gjør, kan du være sikker på at du får oppleve det rike mangfoldet i øygruppen på nært hold.

  Dag 17-20
  Bissagosøyene i Guinea-Bissau

  Bissagos-ekspedisjonen

 • Dag 21
  Dakar i Senegal

  Herlige Dakar

  Avslutt eventyret i Senegals pulserende hovedstad

  Ekspedisjonscruiset avsluttes når vi kommer til Senegals kaleidoskopiske hovedstad, Dakar. Etter at du har gått av MS Spitsbergen, tar vi deg med på en bytur for å utforske den fascinerende byen.

  Lytt etter de mange språkene i Vest-Afrika, som Wolof, Pular og Serer. Det å se mangfoldet av de lokale kulturene her, er en glimrende måte å runde av ekspedisjonen på.

  Når turen er ferdig, tar vi deg med til et hotell for å spise lunsj. Du kan bruke resten av dagen til å slappe av i stil på hotellet, før du drar til flyplassen for reisen hjem igjen.

  Dag 21
  Dakar i Senegal

  Herlige Dakar

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
9.

Hva er inkludert

Etterprogram i Dakar etter cruiset

 • Byvandring i Dakar, dagrom på hotell i Dakar, inkludert lunsj

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restauranten Aune, med kostnadsfri te og kaffe
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Vitenskapsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Sørg for at du oppfyller alle vaksinasjonskravene (global helseforsikring anbefales)
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
Et stort skip i en kropp av vann
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Bilde: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 220
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7,344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i en kropp av vann

MS Spitsbergen er oppkalt etter kronjuvelen i Norges Arktis – Spitsbergen, den største øya på Svalbard. Hurtigruten har en lang historie med reiser til Spitsbergen, helt siden «Sportsruten» i 1896. 

Les mer om MS Spitsbergen

Et stort skip i vannet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: