Ekspedisjon til Karibia – sørgående

Miami til Puerto Limon

Bli med på et eventyr av de sjeldne når vi legger ut på en reise til frodige jungler, mayaruiner, vakre strender og krystallklart vann. Vi besøker ni forskjellige land for å utforske tropiske paradisøyer, pulserende Miami og Belize City og nyte den utrolige solnedgangen i avslappende Key West – alt i en og samme ekspedisjon.

  • Utforsk ni forskjellige land i én ekspedisjon
  • Se mayaruiner og lær om det utrolige mayariket
  • Besøk tropiske paradisøyer hvor du kan dykke og snorkle i fantastiske korallrev
  • Opplev spennende byer som Miami, Belize City og Key West

Oversikt

Utforsk Karibia med Hurtigruten – ulikt alle andre cruisereiser i denne delen av verden. Bli med til mystiske mayaruiner, snorkletur i krystallklart vann, kajakkpadling langs uberørte kystlinjer, fotturer i jungelen og elveturer for å se fantastisk dyreliv.

Magiske Miami

Ekspedisjonen begynner i livlige Miami, før vi reiser sørover til den tropiske perlen Key West. Nyt den verdenskjente solnedgangen i avslappende omgivelser.

Mayamysterier og korallrev

Bli med på et undervannseventyr når vi besøker Lighthouse Reef, en atoll som huser mer en 20 verdenskjente dykke- og snorklesteder. Dagen etter reiser vi inn i jungelen for å besøke mayaruinene i Lamanai – en gammel ruinby omringet av tett regnskog. Utforsk Cayos Cochinos, en del av verdens nest største korallrev. Her kan du snorkle, padle kajakk eller utforske øyene til fots.

Kunafolkets hjemsted

På Isla de Provedencia, Corn Island og San Andrés kan du snorkle blant fargerike, tropiske fisker, spise hummer på stranden og bli kjent med kreolske tradisjoner. Etter en dag på havet ankommer vi Guna Yala-provinsen, hvor vi møter det gamle indianske Kunafolket.

Siste dagen utforsker vi UNESCO-området Fort San Lorenzo og utbyggingen av Panamakanalen, før vi ankommer Puerto Limon i Costa Rica hvor det karibiske eventyret avsluttes.

 

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigning med småbåter og aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og blir med i land på utflukter/aktiviteter
• Ilandstigninger og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

20. oktober 2018

Avreisehavn Miami
Dag 1
Miami_shutterstock_109905860.jpg
Bilde: Richard Cavalleri Bilde

Den magiske byen


Sted: Miami

Magiske Miami er kjent for sine legendariske strender, Little Havana og Art DecoTag arkitektur. Byens populære uteliv har mer eller mindre vært en eviglang fest siden 1960Tag tallet, nærmest en lekegrind for kjendiser. Miami er påvirket av latinTag amerikansk, karibisk, asiatisk og europeisk kultur – noe som gjenspeiles i både maten og musikken. Gå langs Ocean Drive og se typiske art decoTag bygninger, graffitikunsten i Wynwood og smak den amerikanske key limeTag paien før du går om bord på MS Fram om ettermiddagen.

Dag 2
Key-West_USA_-street_shutterstock_87971314.jpg
Bilde: Deatonphotos / shutterstock Bilde

Key West


Sted: Key West

Den unike tropiske øya Key West byr på et bredt utvalg fantastiske aktiviteter. Besøk USAs sørligste punkt, bad i Atlanterhavet og Mexicogolfen, bli med på snorkletur i korallrev og skipsvrak, besøk Ernest Hemingway sitt hus som i dag er et museum, eller spis lunsj på Sloppy Joe’s Bar – stedet der Ernest Hemingway tilbrakte mesteparten av 1930Tag årene. Men det stopper ikke der. Du kan også spise fersk sjømat, nyte en rolig spasertur ned Duval Street, høre et lokalt band og kjøpe suvenirer. Oppholdet toppes med den verdenskjente solnedgangen.

Dag 3
Panama_Canal_shutterstock_240320509.jpg
Bilde: Sorin Colac Bilde

Forelesninger og tropiske temperaturer


Sted: Til sjøs

Det varme, behagelige været vil garantert friste deg ut på dekk. Nyt solen og hold utkikk etter dyreliv, spesielt fugler. Forelesningprogrammet om bord begynner, der ekspedisjonsteamet vil snakke om dyreliv, biologi, livet i havet og økosystemene i korallrev – også kjent som havets regnskog.

Dag 4
day4_cozumel_adobestock.jpeg

Fascinerende natur, strender og turkist vann


Sted: Cozumel

Besøk San Miguel de Cozumel, og tilbring dagen eller kvelden i denne vakre byen. Her kan du slappe av på restauranter, kafeer eller strender som Palancar og Paradise Beach. Eller, du kan nyte naturen som blant annet består av mangrovetrær og cenotes (store hull fylt med blått vann), og kanskje svømme med piggrokker på Stingray Beach.

Dag 5
Belize_Red-footed-booby_shutterstock_378379867.jpg
Bilde: Ethan Daniels Bilde

Et undervannsparadis


Sted: Lighthouse Reef, Belize

Videre sørover kommer vi til Lighthouse Reef, en atoll som ligger ca. 80 km fra Belize City. Dette er en av de mest avsidesliggende atollene i Belize, fortsatt vill og uberørt. Her finnes det mer enn 20 verdenskjente dykkeTag og snorklesteder, inkludert Blue Hole, Half Moon Wall og Aquarium. Korallrevene inne i atollens lagune beskytter hele 200 fiskearter. Vi tilbyr også turer på land til Half Moon Cave Natural Monument, et fuglereservat og den eneste hekkeplassen for rødfotsulen i regionen. Eller, du kan bli med på kajakkpadling, hvor du får se det utrolige dyrelivet både i havet og på land.

Dag 6
Belize_Maya-ruins_shutterstock_321474068.jpg
Bilde: Fotos593 / Shutterstock Bilde

Slapp av på stranden eller utforsk jungelen


Sted: Belize City

Når vi ankommer Belize City, utnytter vi den vakre øya Ambergris Caye til det fulleste. Dette er den største øya i Belize, med enestående strender og asurblått hav – beskyttet av Mayafjellene. Nyt dagen i tropiske, avslappende omgivelser, hvor du kan utforske huler, fossefall, regnskog og hundrevis av kalksteingrotter perfekt for lange fotturer, sykkelturer eller snorkling. Du kan også velge å reise til Orange Walk og Lamanai med en elvebåt. Da kan du se krokodiller, flaggermus, edderkoppaper og hundrevis av forskjellige fuglearter. Byen Orange Walk er kjent som et gatematTag paradis, med en flott beliggenhet ved elven New River som renner lang østsiden av byen. Det er lett å utforske byen til fots. Markedsområdet mellom Corozal Road og Main Street våkner til live tidlig om morgenen, og her er det mange små butikker og restauranter å oppdage. Lamanai er et av de største og best utgravde mayastedene i nordlige Belize. Ruinene er kjent for sin imponerende arkitektur i flotte omgivelser, omringet av tett regnskog. Se Mask Temple, High Temple, Ball Court og Jaguartempelet. Hvis du klatrer opp High Temple via den originale trappen bygd av mayaene, blir du belønnet med en fantastisk panoramautsikt over lagunen New River og jungelen rundt.

Dag 7
day7_puerto barrios_adobestock.jpeg

Grønne Karibia


Sted: Puerto Barrios

Puerto Barrios, langs den karibiske kysten av Guatemala, ligger i en kontrastfylt region av jungel, elver og hav. Området er preget av en blanding av GarfiunaTag og mayakultur. Regionen huser også den UNESCOTag listede ruinbyen Quiriguá, en arkeologisk kulturskatt.Bli gjerne med på den valgfrie utflukten til den vakre elven Río Dulce, hvor du får se og høre den guatemalske jungelen.Du kan også utforske ruinbyen Quiriguá, og bli med på en tur gjennom vakker natur bestående av blant annet fossefall og naturlige bassenger i den tropiske regnskogen.

Dag 8
Cayos-Cochinos_-Honduras_shutterstock_70700359.jpg
Bilde: Amanda Nicholls Bilde

En del av verdens nest største korallrev


Sted: Cayos Cochinos

Øygruppen Cayos Cochinos er et marinbiologisk reservat, som huser et av de minst forstyrrede korallrevene i Hondurasbukten. National Geopgraphic skriver følgende: ”Vannet rundt disse revene er en marinbiologs drøm: Vernet, forbudt for kommersielle dykkeaktører og fiskere, og et område som huser skapninger som ennå ikke er navngitt”. Utforsk øyene og bli med i land for å gå turer og for å besøke en liten landsby. Du kan også padle kajakk, eller snorkle og dykke blant skjærene.

Dag 9
Reef_fish_shutterstock_191926190.jpg
Bilde: Vlad61 / shutterstock Bilde

Forelesninger og avslapning


Sted: Til sjøs

Korallrev er noen av de mest varierte økosystemene i verden og huser titusenvis av marine arter. Faktisk lever omtrent en tredjedel av alle fiskearter livet sitt på korallrev. I tillegg til deres utrolig viktige verdi som naturlig habitat for dyreliv, beskytter korallrevene kysten mot stormer og sørger for milliarder av dollar i form av mat og jobber for mennesker rundt om i verden. Lær mer om hva disse økosystemene betyr for livet i havet, samt andre fascinerende temaer fra ekspedisjonsteamet vårt når vi fortsetter reisen sørover.

Dag 10
Colombia_Isla-Baru_shutterstock_337771316.jpg
Bilde: Fotos593 / shutterstock Bilde

Et stykke uberørt paradis


Sted: Isla de Providencia

Providencia er en uberørt og tradisjonell tropisk øy. Siden den er nærmest utilgjengelig for turister (det er ingen direkte kommunikasjon med fastlandet), er øyas tradisjoner og skikker fortsatt intakt og du kan høre de innfødte snakke engelskTag kreolsk. Nyt storslått natur, vakre sandstrender, vennlig lokalbefolkning og utrolig klart vann som egner seg ypperlig for bading, snorkling og dykking. Langs veien finner du små hytter og hoteller, samt en håndfull hyggelige restauranter. Besøk den lokale skolen, og bli med på omvisning rundt øya med utsikt over de mange skjulte buktene. Fugleentusiaster får mulighet til å utforske innlandet, turgåere kan gå til øyas høyeste punkt, kajakkpadlere kan utforske kystlinjen, og de som liker å snorkle eller dykke kan utforske livet under havoverflaten.

Dag 11
Nicaragua_Corn_Island_shutterstock_108473033.jpg
Bilde: Pete Niesen Bilde

Hummer og jungel


Sted: Corn Islands

Utenfor kysten av Nicaragua ligger de vakre øyene Corn Islands, som har mer til felles med andre karibiske øyer enn fastlandet Nicaragua. Det kreolske folket på øyene bor i fargerike trehus, og deres hovedinntekt kommer fra hummerfangst. På stranden kan du smake delikatessen! Little Corn er, som navnet tilsier, en liten øy. Her finnes det ingen biler, men en jungel du kan utforske til fots. Velger du å dykke i dette området, får du se det fantastiske livet under vann.

Dag 12
day12_san_andres_island_adobestock.jpeg

Tropisk øy med kokospalmer


Sted: San Andrés Island

Dersom du leter etter den ideelle kombinasjonen av rolig strandliv, snorkling blant tropiske fisker og vakker historisk arkitektur, er San Andrés den perfekte destinasjonen. Den lille øya, formet som en sjøhest, ligger ca. 80 mil nordvest for Colombia. Selv om den er liten av størrelse, er den svært vakker. Offisielt er øya en del av Colombia, men den har lenge vært knyttet til England og er multikulturell og flerspråklig. De vanligste språkene er spansk, engelsk og kreolsk. Økosystemet er like variert, med korallrev, geysirer og annen vakker natur. Med andre ord, dette er det perfekte stedet for dykking, snorkling og annen utforsking utendørs.

Dag 13
Costa-Rica_Coral-reef_shutterstock_88712773.jpg
Bilde: Seaphotoart / shutterstock Bilde

Det karibiske hav


Sted: Til sjøs

Det karibiske hav er mer enn paradisøyer og korallrev, det er også et hav av fascinerende historie. Etter at Christopher Columbus snublet over Karibia i 1439, erklærte Spania eierskap over området og lette etter skatter. Da spanjolene oppdaget Stillehavet i 1513, ble Karibia et knutepunkt for ekspedisjoner og konvoier. Pirater og rivaliserende krigsskip angrep spanske skip. Til tross for at Spania kontrollerte mesteparten av Karibia, etablerte Storbritannia, Frankrike, Nederland og Danmark kolonier på en rekke øyer. På 1700Tag tallet kom amerikanske skip inn i farvannene, noe som førte til ferdigstillingen av Panamakanalen i 1914. Kanalen er et fantastisk ingeniørarbeid, som sparte skip som forsøkte å nå Stillehavet for tusenvis av mil rundt Kapp Horn.

Dag 14
Panama_Guna-Yala-shutterstock_502076056.jpg
Bilde: Abner Veltier Bilde

Kunafolkets hjemsted


Sted: Guna Yala

Provinsen Kuna Yala (formelt kalt San BlasTag øyene) er en øygruppe bestående av 278 fantastiske øyer som strekker seg langs den nordlige kysten av Panama helt til Colombia. Dette er også Kunafolkets hjemsted. Innbyggerne styrer øyene som en autonom provins med minimal innblanding fra staten, og folket representerer en av de best bevarte urkulturene i Amerika. Kunafolket er kjent for sine lyse fargerike broderier kalt Molas, som kvinnene syr på blusene sine. Her kan du padle kajakk i krystallklart vann, eller komme tett på korallrev på snorkleTag eller dykketur.

Dag 15
Panama_Fort-San-Lorenzo_shutterstock_87328052.jpg
Bilde: Paulo Afonso Bilde

UNESCOTag sted, fuglekikking, Panamakanalen… og dovendyr


Sted: Fort San Lorenzo og den nye Panamakanalen

Fort San Lorenzo er en av de eldste spanske festningene i Amerika, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fortet ble bygd på 1500Tag tallet med utsikt over munningen av Chagres, Panamas største elv, slik at man kunne oppdage pirater som nærmet seg. Utforsk elven i en liten båt eller kajakk, og kom tett på det rike fugleTag og dyrelivet. Deretter kan du besøke det imponerende observasjonssenteret for å se utvidelsen av Panamakanalen. Senteret byr på panoramautsikt over den nye utvidelsen. På besøkssenteret kan du se videoer og utstillinger, besøke en kafé og en suvenirbutikk . I regnskogen like ved kan det til og med hende du får se dovendyr og aper.

Dag 16
Costa-Rica_Manzanillo_shutterstock_294077225.jpg
Bilde: Simon Dannhauer Bilde

Et reisemål for eventyrere


Sted: Puerto Limon

Puerto Limon på Costa Rica er en populær destinasjon for eventyrere. Byen i seg selv huser fascinerende arkitektur og fargerike markedsplasser utendørs. Hovedmarkedet i sentrum er stedet å besøke hvis du ønsker å kjøpe en suvenir eller to. Cashewnøtter er viktig i denne byen, så sørg for å smake spesialiteten cashewTag vin. Byen er nokså avslappende på dagtid, men når mørket faller kvikner byens barer og restauranter til. Vi avslutter eventyret i Puerto Limon. Bli værende på Costa Rica for enda flere flotte opplevelser, eller fly hjem.

4. november 2018

Sted Puerto Limon
Skipet Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Karibia og Mellom-Amerika har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Bilder

Se nærmere på destinasjonene og dyrelivet du vil oppleve på et ekspedisjonscruise til Karibia og Mellom-Amerika.

Kontakt oss

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030