Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avgang
13. april 2024
Pris fra kr 44 900
kr 26 940
Frokost, lunsj og middag inkludert

13-dagers ekspedisjonscruise fra Colón til Bridgetown, med utforsking av den karibiske kysten av Panama og Colombia og De små Antiller

Panama og Colombias kystjuveler

Med utgangspunkt i Colón ved porten til Panamakanalen, får du utforske San Blas-øygruppen og det avsidesliggende Capuerganá. Utforsk koloniarven i Cartagena de Indias og Santa Marta, én av Sør-Amerikas eldste byer. Opplev å se naturen endre seg fullstendig med ørkenlandskapet på Colombias Guajira-halvøy.

Oppdag paradisøyer

Fra den nederlandske øya Bonaire fortsetter cruiset ditt over det karibiske hav til De små Antillene. Her vil du utforske det fantastiske biomangfoldet og de unike kulturene på Dominica, St. Lucia og Mayreau, før cruiset ditt avsluttes på Barbados.

Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia Fra Panama til Barbados – Ekspedisjonscruise til det sørlige Karibia
 • Dag 1
  Colón 

  Seile ut fra Colón  

  13. april 2024

  Byens skinnende lys mot frodig regnskog

  Det tropiske ekspedisjonscruiset ditt til Barbados starter i livlige Colón, den karibiske porten til Panamakanalen. Det er en travel kosmopolitisk by med varme kilder, dyktige håndverkere og fantastisk kokkekunst.

  Vil du se mer av Panama før vi seiler? Bli med på det valgfrie førprogrammet vårt til en vakker jungelhytte ved Chagres-elven – eller dra til Panama City og besøk Casco Viejo, som står på UNESCO’s verdensarvliste.

  Uansett hvordan du velger å tilbringe tiden din, vil ekspedisjonsskipet ditt, MS Fram, vente på deg i havnen. Finn deg til rette i lugaren din og møt ekspertene i ekspedisjonsteamet før eventyret ditt på havet starter.

  Dag 1
  Colón 

  Seile ut fra Colón  

 • Dag 2
  Guna Yala 

  Menneskene i Guna Yala  

  14. april 2024

  Oppdag forfedrenes tradisjoner på San Blas-øyene

  Knappe 100 kilometer fra Colón trer vi inn i en annerledes verden. Guna-folket på San Blas-øyene lever på nesten samme vis som forfedrene deres gjorde. Vi er beæret over å være gjestene deres, da store turgrupper ikke får komme på besøk her.

  Du får lære hvordan disse matriarkalske lokalsamfunnene lever sammen med naturen, og ivaretar de skjøre økosystemene av korall- og mangroveskoger på disse avsidesliggende øyene. Vi får også få se lokale håndverkere i arbeid, mens de lager de berømte Guna-skjerfene.

  Livet her beveger seg i sitt eget tempo. Ta deg tid til å svømme i det rolige, krystallklare vannet, og nyt fuglesangen i de skyggefulle palmelundene.

  • Inkludert Besøk kunaene
  Dag 2
  Guna Yala 

  Menneskene i Guna Yala  

 • Dag 3
  Capurganá

  Avsidesliggende Capurganá  

  15. april 2024

  Utforsk en øde strekning langs Colombias ville kyst

  Capurganá og nabobosettingen Sapzurro er to idylliske landsbyer, så adskilt og øde som det kan bli i Karibia. Uten veier og med bare en kort rullebane for småfly, er det eneste praktiske alternativet for de lokale og besøkende å reise med båt.

  Capurganá ligger omringet av krystallklart karibisk hav og tett regnskog, og tilbyr ideelle forhold for gåturer, snorkling, kajakkpadling, og å se eksotisk dyreliv.

  Capurganá har ingen kai for større skip, så vi kaster anker og bruker de små ekspedisjonsbåtene for å komme i land.

  Dag 3
  Capurganá

  Avsidesliggende Capurganá  

 • Dag 4
  San Antero  

  Mangroveskogen i San Anteros

  16. april 2024

  Oppdag uberørte mangrover og skjulte landsbyer

  San Antero er et lite lokalsamfunn med spredt bebyggelse som sjelden besøkes av cruiseskip. Våtmarkene ved San Anteros ligger ved munningen av Sinú-elven – et marinebeskyttet område hvor det finnes fem forskjellige arter av mangrovetrær.

  Vi kaster anker i Cispatá Bay og bruker ekspedisjonsbåtene våre inn i mangroveskogene for å observere fugleliv og gå i land.

  I tillegg til å se mangroveskogene, kan du se frem til vannaktiviteter i Cispatá Bay, å møte Zenú-lokalsamfunnene i Córdoba-regionen, og å lære om påvirkningen fra Midtøsten i noen av de større landsbyene.

  Dag 4
  San Antero  

  Mangroveskogen i San Anteros

 • Dag 5
  Cartagena de Indias 

  Karibias historiske juvel  

  17. april 2024

  Se én av Colombias best bevarte kolonibyer

  Reis tilbake til 1500-tallet i Cartagena de Indias; en havneby i en lun vik på Colombias karibiske kyst. Det imponerende festningsverket viser byens tidligere status som hovedhavn for den spanske kronen, og koblingen til Vestindia.

  Den befestede gamlebyen i Cartagena de Indias gir de med sans for arkitektur muligheten til å beundre gamle kolonibygninger.

  Slapp av og besøk de fargerike torgene, de vakre herregårdene, og de perfekt bevarte kirkene og klostrene på dette stedet som er på UNESCOs verdensarvliste. Du vil også la deg friste av det brede utvalget av kulinariske godbiter og håndverk mens du spaserer rundt.

  Dag 5
  Cartagena de Indias 

  Karibias historiske juvel  

 • Dag 6
  Santa Marta 

  Historiske Santa Marta 

  18. april 2024

  Utforsk spansk kolonihistorie og tropiske jungler

  Ekspedisjonen din i sørlige Karibia ankommer én av Sør-Amerikas eldste byer, Santa Marta, grunnlagt i 1525. Den er også én av de peneste, omringet av idylliske strender og fjell.

  Du vil se historiske bevis fra den tidligere spanske havnen overalt, fra koloniarkitektur til den imponerende statuen av libertador Simón Bolívar. Du kan dra til det fantastiske Tairona Gold Museum for å lære mer.

  Enten du ønsker et sted for rolig ettertanke eller noe mer aktivt, vil du finne begge deler i den nærliggende Sierra Nevada-fjellkjeden og den fantastiske Tayrona National Natural Park.

  • Inkludert Byvandring i historiske Santa Marta
  Dag 6
  Santa Marta 

  Historiske Santa Marta 

 • Dag 7
  Guajirahalvøya 

  Guajirahalvøya 

  19. april 2024

  Besøk Cabo de la Vela og seil rundt Colombias Kapp Horn

  På Guajirahalvøya finner vi tørre Puntas Galinas som er den nordligste spissen av Sør-Amerika. Det var her forfedrene til det stolte Wayúu-folket hold til, som nektet å underlegge seg de spanske conquistadorene.

  Det er ikke mange skip som seiler i disse forblåste og grunne havområdene, så du har et skikkelig eventyr foran deg. Alle aktivitetene våre her avhenger selvfølgelig av værforholdene.

  Vi vil først forsøke å gå i land på det fantastiske Cabo de la Vela. Her får du utrolig hav- og ørkenutsikt fra den berømte Pilón de Azúcar. Senere skal vi forsøke å runde Punta Gallinas, og gi deg muligheten til å se det berømte fyrtårnet.

  Dag 7
  Guajirahalvøya 

  Guajirahalvøya 

 • Dag 8
  Kralendijk 

  Fargerike Kralendijk 

  20. april 2024

  Et pulserende møtested for den gamle og den nye verden

  Det første du vil legge merke til ved Kralendijk, er hvor fargerikt alt er. Den sjarmerende hovedstaden på Bonaire, denne nederlandske øya med spansk og portugisisk arv, byr på en spennende blanding av kulturer.

  Alle de historiske severdighetene er innen gangavstand. Utforsk Fort Oranje, Bonaires eldste bygning, det knallgule Bestuurskantor, og de arkeologiske skattene i Terramar-museet.

  Hvis du vil se mer av denne vakre øya, kan du bli med på en naturvandring eller dra på utkikk etter flamingoer på ett av de mange Ramsar-områdene.

  • Inkludert Høydepunkter nord og sør på Bonaire
  Dag 8
  Kralendijk 

  Fargerike Kralendijk 

 • Dag 9
  Til sjøs 

  Vitenskap til sjøs 

  21. april 2024

  Bli engasjert i Vitenskapssenteret på denne dagen til sjøs

  Etter en uke med eventyr, kan det være deilig å bare lade batteriene på det komfortable ekspedisjonsskipet ditt.

  Dagene til sjøs er også perfekte for å få med alt som foregår i Vitenskapssenteret. Siden vi seiler i noen av verdens mest avsidesliggende områder, kan bidra med viktige data til forskningsmiljøet. Vi inviterer deg til å bli med på disse vitenskapsprogrammene.

  Du kan tilbringe tid i frisk luft ute på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv. Etter en deilig middag kan du slappe av i Explorer Lounge & Bar eller kanskje kikke litt på stjernene.

  Dag 9
  Til sjøs 

  Vitenskap til sjøs 

 • Dag 10
  Portsmouth 

  Utforsk «Naturøya» 

  22. april 2024

  Vær vitne til naturens rå kraft i Dominica

  Dominica kalles også «Naturøya», og er et fjellparadis ved havet. Det er flere fjell, vulkaner og jungler her enn noe annet sted i De små Antiller.

  Portsmouth er den perfekte basen for å utforske Dominicas naturlige underverker fra. I nærheten ligger neset La Pointe og de historiske restene etter Fort Shirley fra 1700-tallet, som begge er en del av Cabrits nasjonalpark. Den tropiske skogen, våtmarkene og sandstrendene i Cabrits nasjonalpark er utmerkede steder for fugletitting og naturvandringer.

  Eller hva med å se mer av Dominica, og lære om tradisjonene og skikkene til de innfødte kariberne.

  • Inkludert Historiske Cabrits og Fort Shirley
  Dag 10
  Portsmouth 

  Utforsk «Naturøya» 

 • Dag 11
  Vulkanske St. Lucia 

  Vulkanske St. Lucia 

  23. april 2024

  Nyt fantastisk utsikt i «Iguanenes land»

  Det er to ting du ikke kan gå glipp av på St. Lucia – det vakre vulkanske landskapet og de utrolig mange iguanaene. Du vil se begge deler når du utforsker Pigeonøya på nordspissen av øya.

  Nyt den idylliske panoramautsikten over havet og lær om kolonitiden i St. Lucia. Ta så steget tilbake til den moderne tiden i den travle yacht-marinaen Rodney Bay – og kos deg med restaurantene og galleriene der.

  Se flere høydepunkter på naturvandringer på denne vakre øya, på fugletitting i fjellene dekket av regnskog, eller andre steder.

  • Inkludert Panoramatur St. Lucia
  Dag 11
  Vulkanske St. Lucia 

  Vulkanske St. Lucia 

 • Dag 12
  Mayreau 

  Bittelille Mayreau! 

  24. april 2024

  Velkommen til Karibias minste paradis

  Mayreau er såvidt 2,5 kvadratkilometer, og er kanskje det aller minste paradiset i Karibia. Øya er kun tilgjengelig med båt, den har bare én vei, og de fleste innbyggerne her bor på en bakketopp kalt Station Hill.

  Men det Mayreau mangler i størrelse, tar den igjen i skjønnhet. Denne juvelen av en øy har noen av de vakreste strendene i Vestindia.

  Tobago Cays er bare litt over 1,6 km øst for Mayreau. Det er en klynge av 5 små øyer og omfattende korallrev som nå er beskyttet som en marinepark. Øyparadiset tilbyr noen av de beste strendene for svømming og snorkling, så du har mange aktiviteter å velge mellom.

  Dag 12
  Mayreau 

  Bittelille Mayreau! 

 • Dag 13
  Barbados 

  Billedskjønne Barbados 

  25. april 2024

  Oppdag UNESCO-listede skatter i Bridgetown

  Ekspedisjonscruiset ditt i sørlige Karibia avsluttes på vakre og historiske Barbados. Men det trenger ikke å være slutten på eventyret ditt.

  Du går i land på øyas hovedstad, Bridgetown, hvor du finner de UNESCO-listede Parlamentsbygningene og det historiske Garrison-distriktet, med 70 originale bygninger og fort fra 1700-tallet.

  Dag 13
  Barbados 

  Billedskjønne Barbados 

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
13.

Hva er inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: