Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien

Reiseinformasjon 11 dager MS Roald Amundsen
Avgang
23. september 2023
Pris fra
kr 34 729
Frokost, lunsj og middag inkludert

Reisen begynner i neonbyen Miami. Herfra seiler vi sørover for å oppleve et stykke maya-arv, før vi kobler oss av resten av verden og lever øylivet med et levende sjøliv og fengslende korallrev.

Majestetisk mayakultur

I Belize finnes flere historiske steder fra det gamle mayariket, men ingen er så populære som Altun Ha rett utenfor Belize City. Det er en av de best restaurerte mayaruinene, og her får du en sterk følelse av den gamle sivilisasjonen.

Et hav av plante- og dyreliv

Hvite sandstrender, skogdekte øyer og et rikt, variert sjøliv venter deg. Vi lander på den ubebodde øya Half-Moon Caye i Lighthouse Reef, der det undersjøiske naturmonumentet, synkehullet Blue Hole, befinner seg. UNESCOs Seaflower biosfærereservat i farvannet rundt Isla Providencia har ført til kallenavnet «Sea of Seven Colors». I den marine nasjonalparken i Bocas del Toro, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du få muligheten til å bli med på et par valgfrie utflukter for å se det eksotiske dyrelivet.

Øysamfunn

Et av frynsegodene på en ekspedisjon, er muligheten til å lære om øysamfunnene vi besøker. Gjennom foredrag fra ekspedisjonsteamet vil du lære om deres historie og kultur. Den varme velkomsten du får på Big Corn Island er noe du sent vil glemme, og du kan glede deg til å prøve den lokale maten og treffe noen av de svært vennlige innbyggerne.

Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien Tropisk farvann og fjerntliggende øysamfunn i Karibien
 • Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinske rytmer

  23. september 2023

  Solrike Miami Beach er det perfekte utgangspunktet for en etterlengtet ekspedisjon, og du vil tilbringe én natt på et sentralt hotell i Miami Beach. «Neonbyen» har fått et velfortjent rykte som en av verdens mest populære feriedestinasjoner, og det er lett å se hvorfor. Sol året rundt, hvite sandstrender og krystallklart, blågrønt vann er bare noen av grunnene til at mange finner veien til Miami.

  Ja, her finner du glitter og glam slik du har sett på film, men Miami har mye mer å tilby enn cocktailer og røde løpere. Byen er en pulserende metropol med store doser latinamerikansk, karibisk, asiatisk og europeisk innflytelse. Ute etter trendy klubber og barer? Dra til South Beach – dag eller natt. En smak av eksotisk kubansk kultur? Ta turen til Little Havana.

  Vår åpenbare anbefaling er at du starter reisen noen dager i forveien med et valgfritt førprogram. Det vil gi deg mer tid og mulighet til å utforske alt det spennende som Miami og nærområdet har å tilby.

  Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinske rytmer

 • Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspedisjonen starter

  24. september 2023
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Etter en overnatting i Miami har du muligheten til å utforske fargerike Miami Beach eller Downtown Miami om morgenen på egenhånd. Returner til hotellet for lunsj og en inkludert utflukt – en guidet spasertur gjennom Art Deco-distriktet South Beach.

  Distriktet byr på over 800 historiske bygninger i en rekke stilarter, inkludert Mediterranean Revival og MiMo (Miami Modern). Dette er den største konsentrasjonen av Art Deco-arkitektur i USA, så gled deg til hele avenyer med pastellfargede bygninger, eksotiske blomstermotiv, krom-dekor og geometriske kunstverk. Turen avsluttes om ettermiddagen ved kaia der du går om bord i MS Roald Amundsen.

  Etter innsjekking på skipet, vil du bli med på en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise. Litt senere er det klart for det første av mange deilige måltider, etterfulgt av kapteinens velkomsttale. Kapteinen vil deretter introdusere skipsoffiserene og ekspedisjonsteamet, som vil være foredragsholdere og guider på reisen, både på og utenfor skipet.

  Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  25. september 2023 - 26. september 2023

  Vi tilbringer to dager til sjøs der vi forbereder deg på de tropiske øyopplevelsene som venter deg. Men før vi kommer så langt, kan du gjøre deg kjent med det komfortable ekspedisjonsskipet.

  Nyt en deilig økt i velværesenteret vårt. Bli med på et kunstkurs. En yogatime vil gi deg ny energi. Spis med stil i en av de tre restaurantene våre, eller tilbring tid på dekk mens du holder utkikk etter sjøfugl og annet marint dyreliv.

  Du kan også bruke disse dagene til sjøs til å bli kjent med ekspedisjonsteamet. De vil holde dyptgående foredrag om en rekke temaer som er relevante for sjøreisen din. Foredragene kan blant annet handle om havforskning, mayakultur, korallrev, sjøskapninger i Karibia, øy-biogeografi, arkeologi og stjernekikking.

  Du kan også få tips fra fotografen vår om bord så du kan ta perfekte bilder underveis.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arv

  27. september 2023

  Velkommen til Belize City – den største byen i Belize, og et karakteristisk samlingssted for arkitektur fra kolonitiden, livlige handleområder og parker ved sjøen. Blant det urbane landskapet vil du finne fargerik arkitektur fra kolonitiden som fungerer som en påminnelse om byens fortid som landets gamle hovedstad. Hvis du ønsker en god introduksjon til Belize, bør du ta turen til det levende museet Old Belize. Togturen i Old Belize vil ta deg gjennom fem forskjellige utstillinger som viser Belizes historie og vakre natur. Du kan også bruke tiden i kunstbutikkene, eller besøke Museum of Belize for å lære om mayahistorie.

  Hovedmålet vårt for denne dagen ligger rundt 50 kilometer nord for byen: de godt bevarte Altun Ha-ruinene. De ble først utgravd i 1968, og her finner vi to hoved-plazaer og tretten strukturer. Hvis været tillater det, kan du klatre opp de gamle templene og se for deg hvordan området var for over 2000 år siden, da Altun var en rik handelsby. I tillegg til de gamle plazaene, ligger Altun i et område med et rikt dyreliv. Over 200 fuglearter har blitt sett her, i tillegg til flaggermus, vaskebjørn, tapir, beltedyr og hvithalet hjort.

  • Inkludert Arkeologisk besøk på Altun Ha
  Dag 5
  Belize City, Belize

  Maya-arv

 • Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vakre fugler i Half Moon Caye

  28. september 2023

  Belizes berømte barriererev er landets mest imponerende, og anses for å være et av de beste marine stedene i hele Karibien. Her venter et spennende mangfold av sjøliv, frodige korallrev, og muligheten til å delta i vannsportaktiviteter.

  Vi legger til anker for dagen ved den ubebodde øya Half Moon Caye i Lighthouse Reef, den mest fjerntliggende atollen. Øya er best kjent for å være tilfluktssted for den sjeldne fuglen rødfotsule, og dette er fuglens eneste hekkested i regionen.

  Følg lokale guider langs sandstiene til fugletårnet. Herfra får du god utsikt til hekkende suler og praktfulle fregattfugler. Store iguaner liker å sole seg på stiene, så det kan hende du får øye på et par underveis.

  Half Moon Caye er også landets første vernede marinområde, og et sted på UNESCOs verdensarvliste. Det krystallklare vannet er tilholdssted for amerikavarsler, karett og grønne skilpadder. Valgfrie snorkle-utflukter er tilgjengelig ved naturmonumentet Blue Hole – et massivt undersjøisk synkehull i korallrevet, med et kaleidoskopisk mangfold av fisk.

  • Inkludert Landing på Half Moon Caye
  Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Vakre fugler i Half Moon Caye

 • Dag 7
  Til sjøs

  Foredrag og tropiske temperaturer

  29. september 2023

  Etter to dager med utflukter, kan du glede deg til muligheten for å lade batteriene på det komfortable, førsteklasses skipet. Start dagen med en yogaøkt, eller bli med ekspedisjonsteamet på foredrag om alt fra dyreliv til geologi og urfolket vi vil møte på veien.

  Dette er også den perfekte tiden for å bli kjent med alt som foregår i vitenskapssenteret. Vår tilgang til noen av de mest fjerntliggende delene av verden gjør det mulig for oss å bidra med verdifull data til vitenskapssamfunnet.

  Mens vi seiler vil sjefforskeren i ekspedisjonsteamet for eksempel ta secchiskive-prøver av vannet. Disse prøvene inneholder plankton, som er basen for næringskjeden i havet. Deres distribusjon, tallrikhet og sesong er sårbare for klimaendringer, og å studere plankton hjelper vitenskapssamfunnet med å følge med på generelle mønstre på planeten vår. Dette er en av de mange tingene som gjør et ekspedisjonscruise annerledes enn et tradisjonelt cruise.

  Du kan tilbringe tid på dekk i frisk luft mens du holder utkikk etter dyreliv. Etter en deilig middag kan du slappe av i explorer-salongen eller ta turen ut for å titte på stjernene på den mørke himmelen.

  Dag 7
  Til sjøs

  Foredrag og tropiske temperaturer

 • Dag 8
  Isla de Providencia

  ‘The Sea of Seven Colours’

  30. september 2023

  Denne fjerntliggende colombianske øya i Karibien ble en gang brukt som base av piraten Henry Morgan i det 17. århundre, for å plyndre keiserlige gallioner fylt med gulldubloner. Myten sier at mye av skatten hans fremdeles finnes på øya. Mange vil imidlertid si at den virkelige skatten er de vakre sandstrendene, de sjarmerende lokale innbyggerne og det krystallklare vannet.

  Dessverre ble øya rammet av orkanen Iona i 2020. Gjenoppbyggingen er i gang, og besøket vårt er viktig for å hjelpe lokale virksomheter og lokalsamfunnet som helhet med å komme seg.

  Det er ingen offentlige busser her, så golfbiler er måten

  mange besøkende utforsker øyas strender og landsbyer på. Det er et begrenset antall tilgjengelig, og det er like fornøyelig å utforske øya til fots.

  En fottur til øyas høyeste punkt er ikke for pyser, men du vil bli belønnet med fantastisk utsikt over øya og havet. Fregattfugl, iguan og blå øgle er en del av det lokale dyrelivet du kan se underveis.

  Havet rundt øya er grunt og omgitt av vakre koraller. De forskjellige korallrevene er midtpunktet for UNESCOs Seaflower biosfærereservat – en oseanisk øygruppe av sjeldne systemer i Det karibiske hav. Her vil du ha muligheten til å se den berømte klovnefisken, skilpadde og djevelrokke mens du snorkler.

  • Inkludert Tradisjonell folklore-presentasjon om bord
  Dag 8
  Isla de Providencia

  ‘The Sea of Seven Colours’

 • Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Karibiens best bevarte hemmelighet

  1. oktober 2023

  Vi mener at en av de tingene vi er gode på, er å ta deg med til mindre destinasjoner utenfor allfarvei som ofte overses av de større cruiseskipene. Vi planlegger å lande på Big Corn Island, som ligger rundt 80 kilometer fra kysten av Nicaragua.

  Sjøen her er ofte grov, så øya mottar kun et beskjedent antall besøkende i året. Hvis vinden og bølgene tillater oss å være blant de få heldige, vil du få oppleve en av Karibiens best bevarte hemmeligheter.

  Her er det ingen turistfeller, bare en tilbakelent øyatmosfære med vakre strender og virkelig vennlige lokale innbyggere. Det kan til og med hende de ønsker oss velkommen med lokal dans og musikk. Du får følelsen av at dette er et sted der alle kjenner alle, og du vil være velkommen hvor enn du går. Hummeren er saftig, og hengekøyene i overflod.

  Det er enkelt å bevege seg rundt på øya – det er bokstavelig talt kun én vei som går rundt hele øya. Selv om stranda er et stort trekkplaster, kan du glede deg til sjarmerende gatekunst og søvnige restauranter hvis du tar deg bryet med å utforske. Ta en fottur opp Mount Pleasant Hill for utsikt over viker og vakre hesteskobukter.

  I tråd med temaet for ekspedisjonen, er korallrevene rundt både Big og Little Corn usedvanlig vakre. Hvis du ikke allerede har nærmet deg vannet, anbefaler vi at du gjør nettopp det: se verden gli forbi fra en kajakk eller på toppen av et padlebrett.

  • Inkludert Velkomstdans / danseforestilling Big Corn Island
  Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Karibiens best bevarte hemmelighet

 • Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nasjonalpark

  2. oktober 2023

  Bocas del Toro er en vakker øygruppe som består av ni hovedøyer og hundrevis av mindre øyer. Krystallklart vann? Ja! Øyer med tett skog? Ja! Ubebodde små øyer? Ja.

  Dette er den typen sted folk ser for seg når de drømmer om paradis. Denne marine nasjonalparken står nå på UNESCOs verdensarvliste, og er et av verdens mest biologisk mangfoldige steder. Her finnes en eksotisk miks av dyreliv spredt på de mange øyene.

  Du vil ta en lokal vanntaxi til en av de nærliggende øyene og gå ut på en guidet fottur. Ett sted vi kanskje vil besøke er Red Frog Beach der du kan prøve å få øye på de spesielle froskene.

  Eller kanskje du drar til Solarte Island som har mange turstier. Den tropiske regnskogen her er hjem til flittige bladskjærermaur, og summer av lyden fra det rike fuglelivet. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får se røde frosker og trefingret dovendyr.

  Det er også valgfrie utflukter for å besøke en bærekraftig kakaogård eller å snorkle i Zapatilla Cay, der TV-serien Survivor (den amerikanske versjonen av den tilsvarende norske reality-serien Robinsonekspedisjonen) ble innspilt.

  • Inkludert Opplev Bocas del Toro
  Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  Marin nasjonalpark

 • Dag 11
  Colón

  Inngangen til Panamakanalen

  3. oktober 2023
  Estimert ankomsttid er 07:00

  Din fantastiske tropiske sjøreise avsluttes ved den karibiske inngangen til Panamakanalen. Denne pulserende havnebyen er et populært stoppested for cruise til Karibien, og har en mangfoldig befolkning til tross for størrelsen.

  Hvis du ikke er helt klar til å avslutte eventyret, kan du legge til tre ekstranetter med etterprogrammet vårt, og overnatte på en eksotisk jungelhytte i regnskogen ved elva Chagres. Under oppholdet vil du besøke et regnskogsenter og en gård som jobber med gjenoppbygging av skog, utforske jungelen på en elvesafari om kvelden, og nyte utsikten over området fra en kabelbane.

  Vi har også et annet etterprogram til Casco Viejo, som udiskuterbart er det mest karismatiske nabolaget i Panama City. Ta en spasertur på rustikke brosteinsbelagte gater og plazaer, beundre arkitekturen av kirker, herregårder og katedralen Catedral Basílica Santa María la Antigua de Panamá fra kolonitiden, og prøv noen av de lokale spesialitetene som kaffe og kakao.

  Du kan også bestille et annet ekspedisjonscruise herfra, som tar deg gjennom de geniale menneskeskapte slusekamrene i Panamakanalen og ut til Stillehavet på motsatt side. Du kan deretter utforske mange severdigheter og kystbyer i Sør-Amerika.

  Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise, og ser frem til å se deg på neste eventyr!

  Dag 11
  Colón

  Inngangen til Panamakanalen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
23.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Miami før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Miami inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Yoga- og meditasjonsøkter med instruktør
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: