Ekspedisjon fra Newfoundland og Labrador til Island

Halifax - Reykjavik

Canadas røffe atlanterhavskyst kjennetegnes av eviggrønne skoger og bølgende jordbruksland, storslåtte fjell og avsidesliggende bosetninger. Vi seiler fra Halifax i Canada til Reykjavik på Island via Labrador og Newfoundland. Ekspedisjonen setter deg i nærkontakt med barsk villmark, historiske bosetninger, små, pittoreske fiskevær og vakker, uberørt natur.

 • Utforsk det spektakulære landskapet på Newfoundland, Labrador og Island
 • Besøk fjerntliggende og historiske bosetninger
 • Opplev dyreliv, både på land og til sjøs
 • Opplev UNESCO-stedene Gros Morne nasjonalpark, Red Bay og L’Anse aux Meadows

Oversikt

Å utforske kysten av Newfoundland og Labrador i Canada er en fantastisk opplevelse med nasjonalparker, ulike bosetninger og flere spennende byer som høydepunkter. Selv om området er vilt og fjerntliggende, vil du bli overrasket over den rike historien, den spektakulære naturen og det eksotiske dyrelivet på vår reise mellom Canada og Island. Lær mer om den fascinerende historien, om stammene som bodde i området i tusenvis av år og om de som bor her i dag.

Vi starter i Halifax og seiler langs den østlige kysten av Nova Scotia. Her besøker vi den historiske byen Louisbourg, som er kjent for sin franske festning. Menneskene som bor i den idylliske utposten Îles de la Madeleine har utviklet en unik evne til leve i et område som preget av kraftige stormer – både på land og til havs.

Vilt og vakkert

Bonne Bay og Gros Morne nasjonalpark er to høydepunkter på vår Newfoundland-reise. Landskapet – med sine dype daler, bratte klipper, sandstrender og spektakulære fjordsystemer – er nå på UNESCOs verdensarvliste. Elg, villrein, rev, svartbjørn, rype og ørn er et vanlig syn her. Og det uberørte landskapet er uforglemmelig.

La deg fascinere av hvalfangsthistorie og flott natur fra Red Bay, før du utforsker St. Anthony og rester av det 1000 år gamle vikingoppgjøret i L'Anse aux Meadows. Sjarmerende Battle Harbour er et eventyrlig reisemål med masser av historie, isfjell og dyreliv.

Island; ikke bare et mål, men også et eventyr

Vi krysser Nord-Atlanteren for å utforske en øy som er formet av naturkreftene. Det vakre og golde landskapet demonstrerer hvor kreative de fire elementene jord, luft, ild og vann kan være, om enn på en svært dramatisk måte. Her har du muligheten til å utforske de naturlige underverkene i Ísafjörður og Stykkisholmur, før ekspedisjonen ender i Islands hovedstad, Reykjavik.

Spar opptil 20 %

Opptil 20 % på seilinger til spennende reisemål

Vi har utvalgte seilinger til AntarktisEuropaGrønland, Island og Svalbard, og Nord-, Sør- og Mellom-Amerika med avreise i 2018 t.o.m 31. des 2019. Bestill din reise innen 19. februar og spar opptil 20%! 

Fakta om kampanjen:

 • Bestillingsperiode: 22. januar til og med 19. februar 2018
 • Tilbud: Spar opptil 20% på utvalgte seilinger med avreise i 2018 og 2019
 • Avreiseperiode: Avreise f.o.m 22. jan. 2018 t.o.m 31. des. 2019

Les mer om tilbudet og kampanjebetingelser her

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder foredrag og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Not included: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerheten er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

10. Mai 2018

Avreisehavn Halifax
Dag 1
Halifax_shutterstock_396157720.jpg

Moderne ytre, men historisk hjerte


Sted: Halifax

Det var Halifax’ naturlige havn som først trakk britene hit i 1749. I dag ligger de fleste av stedene som er verdt et besøk langs sjøen eller i nærheten av Citadel; et stjerneformet fort på toppen av en liten høyde med utsikt over havnen. Den 260 år gamle provinshovedstaden på Nova Scotia har overraskende moderne bydeler som grenser til byens historiske sentrum. Både når det gjelder fortid og nåtid er Halifax vel verdt en ekstra dag eller to før du tar fatt på ekspedisjon med MS Fram.

Dag 2
Louisbourg_shutterstock_381954073.jpg

Hvor fortid er nåtid


Sted: Louisbourg

Vi seiler langs den østlige kysten av Nova Scotia før vi setter vi kursen for den store øya Cape Breton. Her legger vi til havn i Louisbourg, som er hjem til den historiske juvelen, den nasjonalhistoriske festningen, Louisbourg. Her får du innblikk i hvordan livet var i den travle fransk-befestede byen i 1744. Du kan også tilbringe dagen på en avsidesliggende strand, eller dykke blant skipsvrak. Kysten tilbyr rikelig med utendørsaktiviteter, blant annet mange flotte tur-og sykkelstier. Som en av de travleste krabbe- og hummerfiskeværene i området er Bourg Wharf det perfekte stedet å se på dagens fangst - og ikke minst smake på den.

Dag 3
shutterstock_389337124.jpg

Formet av vinden og bølgene


Sted: Îles de la Madeleine

Den 100 km lange øygruppen Îles de la Madeleine utgjøres av 12 øyer. De seks største er forbundet med kilometerlange sanddyner. Øyene er formet av vind og bølger, og de jernrike røde og grå sandsteinklippene har fantastiske former. Langs kysten ligger strender, havner, bukter og hus i mange farger. Vi legger til kai i Cap-aux-Melules. Her bor mer enn halvparten av øygruppens befolkning. Lenge før europeerne slo seg ned, drev de innfødte med fiske og jakt på sel og sjøkuer. Den baskiske fiskeren Jaques Cartier kom hit i 1534. I dagboken skrev han den første registrerte henvisningen til disse øyene. I 1765 ble de bebodd av 22 fransktalende acadierne og deres familier. Dagens lokalbefolkning kalles madelinots. De ser på seg selv både som acadians og québécois. Andre er etterkommere av overlevende fra de mange skribbruddene som har funnet sted i stormene rundt øygruppen. Ta en matbit på Café la Côte, Pas Perdu, Café d'Chez Nous, eller noe å drikke på Bar Le Central – og kjenn på øyas bohemske puls. Bli med på kajakkpadling eller nyt en fottur i det flate terrenget.

Dag 4
Tablelands_mountains_Gros_Morne_National-Park_shutterstock_205193746.jpg

Naturligvis på UNESCOs verdensarvliste


Sted: Bonne Bay

Naturskjønne Bonne Bay er blant Newfoundland vakreste bukter; en dyp fjord omgitt av høye fjell på Newfoundlands vakre vestkyst. Denne fjorden deler også Gros Morne National Park i to. Gros Morne er en blanding av verneområder og små kystsamfunn med rik kultur og lang tradisjon for fiske og hogst. Fra dekk kan du se Tablelands Mountains, et fjell hvor toppen er helt flat. Områdets geologiske egenart er den viktigste årsaken til at parken er blitt en del av UNESCOs verdensarvliste. Det tok millioner av år å forme fjellene, og synet av dem er vakkert og nesten fryktinngytende. Woody Point, som ligger i den sørlige delen av parken, er et hyggelig samfunn med gamle hus og importerte Lombardia popler. Elg, villrein, rev, svartbjørn, rype og ørn er alle et vanlig syn her. Et besøk i dette helt spesielle landskapet vil bli et minne for livet.

Dag 5
Aerial-View-of-Red-Bay-Looking-Inland.jpg

Baskisk hvalfangst på 1500-tallet


Sted: Red Bay

Red Bay utgjør kjernen i det moderne Labrador, og ligger midt i et lappeteppe av kultur og historie. Fra 1530 var Red Bay et senter for baskisk hvalfangst og i over 70 år levde hvalfangere et farlig liv her oppe. Etter en måned på reise over Atlanteren, dro de ut for å jakte hval. Fra den produserte de oljen som tente Europas lamper. På det meste kom 2500 hvalfangere fra 50 skip hit. De kom fra Frankrike og Spania for å delta i jakten på grønlandshval. Oppdagelsen av store seilskip (gallioner) og mindre båter (chalupas) som ble brukt til hvalfangst, har gjort Red Bay til et av de mest spennende undervannsarkeologiske stedene i Amerika. Red Bay Basque Whaling Station er nå på UNESCOs verdensarvliste. I dag kan du vandre rundt i denne tidligere hvalfangstbyen og fordype deg i historien. Tracey Hill Trail er en strandpromenade som består av 689 trinn, informasjonsplansjer, rasteplasser og teleskoper med fantastisk utsikt over Red Bay. Gå langs Bone Shore Trail, som fører deg til stedet hvor hvalfangerne kvittet seg med hvalbein. Ta en tur langs stranden og se en åtte meter lang fangstbåt – en chalupa - som hvalfangere brukte når de skulle sette harpunen i byttet. Ta en kajakktur til Saddle Island Trail, hvor du kan se restene av ovnene der hvalspekk ble omgjort til olje. Du kan også besøke gravene til om lag 130 menn som døde her. Og hvis du føler for å gå på skattejakt, sier et lokalt sagn at den beryktede piraten Kaptein Kidd gjemte en skatt i dette området …

Dag 6
St_Anthony_Newfoundland_shutterstock_381384766.jpg

I vikingenes kjølvann


Sted: St. Anthony

Vi seiler enda lenger nord og kommer til St. Anthony, en avsidesliggende by som ligger en naturlig havn. Havene her inneholder store mengder isfjell og er næringsområder for hval, sel, delfiner og niser. Like utenfor byen ligger en enorm villmark med uberørte daler, fjell og innsjøer. Her finner du kanskje den høyeste tettheten av elg og villrein i verden. Annet dyreliv består bl.a. av den enorme svartbjørnen, coyote, ulv, snøskohare og arktisk hare. Vi går i land for å besøke byen og for å beundre den dramatiske utsikten fra Fishing Point. Det anerkjente Grenfell-senteret skildrer livet til den unge legen Sir Wilfred Grenfell, en medisinsk misjonær som viet sitt liv til Nord-Newfoundland og Labrador. Hvis du vil nyte den beste utsikten - ta turen opp til Tea House Hill og følg stien til utkikksplattformen, eller prøv Whale Watching-stien til utkikkspunktet for hval. Vil du høre vikinghistorier, kan du bli med på utflukten til L'Anse aux Meadows. På tuppen av Newfoundlands store nord-halvøy, finner du det første kjente beviset på europeisk tilstedeværelse i Amerika. Det va hit en norrøn ekspedisjon, etter å ha seilt fra Grønland, ankom for over tusen år siden. Her fant de et vakkert land med klipper og myrland. Og her bygde de en liten leir. I 1960 startet to norske arkeologer utgravinger på dette stedet, og de oppdaget restene av vikingleiren. I 1979 ble L'Anse aux Meadows skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. I leiren kan du se originale gjenstander fra dette internasjonalt anerkjente arkeologiske funnet.

Dag 7
Battle_Harbour_Newfoundland_shutterstock_468207056.jpg

Historie og ekstrem natur


Sted: Battle Harbour

Battle Harbour ligger ved Labradorhavet og er et paradis for deg som elsker naturen. Vannet her er fult av liv, gammel is og isfjell formet av naturen. På land finner du vakre historiske bygninger midt i vill natur. Battle Harbour var en gang Labradors travle saltfiskhovedstad. I dag er hus, butikker, fiskeribygninger og kirker restaurert og fylt med historiske gjenstander. Nyt atmosfæren, opplev lyden av havet og bli kjent med historien. Battle Harbour er et eventyrlig reisemål midt i villmarken. Her kan du støte på hval, delfin, sjøfugl, fjellrev og isfjell – og du kan oppleve et fantastisk øylandskap på en av våre fot- eller båtturer.

Dag 8-11
Isfjell_Avalon-DSC_0047.eps.jpg

Kryssing av Nord-Atlanteren


Sted: Til sjøs

Vi forlater kysten av Grønland og skrysser Nord-Antlanderen med kurs for Canada. Foran oss ligger omtrent 1300 nautiske mil med åpent hav. Tusenvis har krysset disse farvannene før oss. Men i tidlige tider var skipene både små og dårlig utstyrt, og destinasjonen var ukjent. I dag kan du lene deg tilbake, slappe av og la moderne navigasjonssystemer lede oss trygt fram og informere om mulige hindringer underveis. Det blir ikke mindre spennende, bare mye tryggere. Dagene på sjøen blir fylt med foredrag, og du har tid til å prate med andre reisende, kanskje for å dele det du har sett og gjort så langt. Ta deg tid til å være ute på våre åpne dekk. Trekk inn den friske sjøluften, kjenn vinden og se etter fugler, pattedyr og isfjell.

Dag 12
shutterstock_80177023_Isafjordur_Iceland.jpg

Vestfjordene på Island


Sted: Ísafjörður

Vi seiler sørover og kommer til Islands vestkyst, der den vulkanske grunnen har skapt et bemerkelsesverdig landskap som ruver over de dype fjordene. Ísafjörður er naturen på sitt beste, og når vi seiler forbi vil du skjønne hvorfor området blir kalt Sagalandet. Ta en spasertur rundt i den koselige byen og nyt den mangfoldige arkitekturen. Her finner du Islands eldste bolig og fine eksempler på tømmerhus bygget av rike utenlandske handelsmenn i det 18. århundre. Ísafjörður har også Islands beste bakeri, Gamla Bakaríið – et sted du absolutt bør besøke. Våre valgfrie utflukter tilbyr en rekke opplevelser; alt fra fotturer til smaking av lokal mat.

Dag 13
shutterstock_216367618_Stykkisholmur.jpg

De tusen øyers by


Sted: Stykkíshólmur

Stykkishólmur ligger ved Breiðafjörður på nordsiden av Snæfellsnes-halvøya og er omgitt av så mange øyer at de nesten ikke kan telles. Det er mange grunner til at folk strømmer til denne idylliske byen, men bevaring av kulturarv og historie, samt byens miljøbevissthet, spiller en stor rolle. Noen av de største attraksjonene er de gamle i sentrum. De gir deg følelsen av å bli satt tilbake i tid. Byen og innbyggerne har systematisk rehabilitert husene, som har fått nye og spennende bruksområder. Det som en gang var et bibliotek, er nå en kunstinstallasjon. Der de tidligere drev med fiskeforedling, er det nå en restaurant. Et tidligere aktivitetssenter er nå vulkanmuseum. Her finnes også et svømmebasseng med Fresenius-sertifisert vann, som lokalbefolkningen hevder har spesielle, livgivende egenskaper. I tillegg finner du flere turstier. I nærheten ligger også Snæfellsjökull nasjonalpark med sin mystiske Snæfellsjökull, som var forfatter Jules Vernes inngang til sentrum av jorden. Ta deg tid til å utforske Stykkishólmsbærs mangfold med lava og fjellformasjoner, isbreer, vulkansk aktivitet og varme og kalde kilder. Bli også med på spennende utflukter som kajakkpadling, fotturer og ridning.

Dag 14
askja-loftmynd-vor-010.jpg

Tími til að kveðja (på tide å ta farvel)


Sted: Reykjavik

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad, og det er her din ekspedisjon slutter. Norske nybyggere kalte stedet Reykjavik (som betyr ’røykevik’) på grunn av dampen som steg fra de varme kildene i området. Omgivelsene byr på fantastisk natur med geysirer, fjell, isbreer og geotermiske bad. Hvis du har tid, bør du utforske enda mer av mytiske Island før du flyr hjem.

10. Mai 2018

Sted Reykjavik
Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Opplev alt Nord-Amerika har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030