Ekspedisjon langs den amerikanske østkysten - Sørgående

Halifax - Miami

Ekspedisjonen langs Nord-Amerikas østkyst byr på stor variasjon i kultur, historie og dramatisk natur. Vi starter i Halifax, Canada før vi seiler til den vakre kysten i Maine og New York for å utforske byen som aldri sover. Videre drar vi til Charleston, før reisen avsluttes i Miami.

 • Besøk Boston, New York, Charleston og Miami
 • Opplev sjarmerende Maine
 • Seil nesten 1400 nautiske mil langs østkysten av Amerika
 • Nyt kultur, historie og vakker natur

Oversikt

Amerika har blitt ”oppdaget” flere ganger opp gjennom tidene, første gang av nordboerne som kom til Newfoundland rundt år 986 e. Kr. Nesten 500 år senere ankom mest sannsynlig Jao Vaz Core-Real også Newfoundland. Selvfølgelig nådde Colombus ”den nye verdenen” lenger sør i 1492, og koloniseringen av Amerika begynte. Nå er det din tur til å oppdage Amerikas østkyst, fra Haifax i Canda i nord til Miami i sør.

Maine

Maine er New England på sitt mest ikoniske. Her dominerer havet – med røffe klipper, fredelige havner og steinete strender. Men delstaten byr på mer enn hummer, fyrtårn og pittoreske havner. For å se hva denne delen av kysten virkelig har å by på, besøker vi Rockland, Bucksport og Bar Harbor, hvor du får kjenne på ekte småbysjarm, men også besøke en storslått nasjonalpark med fjell, innsjøer, skog og vakkert kystlandskap.

Storbyliv

Vi drar videre til Boston. Denne byen bugner av historie og kultur, og du har tid til å utforske flere spennende steder. Skyskrapere står side om side med historiske hus – en blanding av gammelt og nytt på en kunstnerisk og imøtekommende måte. Deretter fortsetter reisen til Newport. Her kan du nyte rolige omgivelser på turer langs klippene og blant nydelig arkitektur. Etter en dag på havet seiler vi forbi Frihetsgudinnen på vei inn mot New York. Du tilbringer to dager i byen som aldri sover med utallige severdigheter, attraksjoner, kultur, mat og en smittende energi. Så setter vi kursen enda lenger sørover, mot den sjarmerende sørstatsbyen Charleston. Når vi ankommer Miami, hvor reisen avsluttes, har vi lagt bak oss 1400 nautiske mil langs Amerikas østkyst.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

08. Oktober 2018

Avreisehavn Halifax
Dag 1
Day 1_Halifax.jpg

Et urbant område med en storslått kyst og rik historie


Sted: Halifax

Mens området rundt Halifax har vært bebodd av Mi'kmaq-folket i årtusener, ble moderne Halifax grunnlagt i 1749, som en britisk militær utpost. I dag er området et rikt senter for underholdning og kultur, en sammensmeltning av den gamle og nye verden. Moderne kontorbygninger av glass og stål står side om side med historiske bygninger. Halifax ligger ved verdens nest største naturlige havn. Her dreier livet seg om havet og områdene rundt, som byr på en rekke morsomme aktiviteter på land, til vanns og i luften. Bruk litt tid på å utforske dette livlige, urbane området før du seiler sørover langs den amerikanske kysten med MS Fram.

Dag 2
Day 2_Bar harbor.jpg

Det som skjer i Maine…


Sted: Bar Harbor

Eventyr, romantikk, røff kyst og svevende klipper; Bar Harbor har en mystikk over seg. I dette sjarmerende samfunnet befinner du deg på kanten av havet, omgitt av nasjonalparken Acadia. Bar Harbor er det kunstneriske, kulinariske og sosiale senteret av Mount Desert Island. På grunn av den kjølige brisen var øya tidligere kjent for å være et populært sommersted for svært rike mennesker. I dag ligger Bar Harbors butikker langs gatene i Maine, Mount Desert og Cottage. Spaser ned West Street – et nasjonalhistorisk område hvor du får se gamle, fine hus. Bar Harbor ligger i nærheten av den store nasjonalparken Acadia med fjell, innsjøer, tur- og sykkelstier, utrolig utsikt og en dramatisk kystlinje. Vi prøver å rekke soloppgangen fra toppen av Cadillac Mountain, det høyeste punktet på USAs østkyst. Her venter en fantastisk utsikt over kysten og skjærgården.

Dag 3-5
Day 3-5_Rockland.jpg

To typiske småbyer i Maine


Sted: Rockland/Bucksport

Vi fortsetter sørover og besøker Bucksport ved Penobscot-elven – en by med rundt 5000 innbyggere. Krysser du bukta, kommer du til Fort Knox, en av de største festningene langs kysten av New England. Å rusle langs promenaden nede ved vannet er populært blant besøkende. Vi anbefaler også et besøk til den gamle jernbanestasjonen som nå huser det lokale museet Historical Society. Her kan du lære om byens begivenhetsrike fortid gjennom bilder og utstillinger, inkludert historien om heksen som la en forbannelse over byens grunnlegger, Jonathan Buck. Selv den dag i dag kan du se bevis på denne forbannelsen ved å besøke monumentet Buck Monument, som ligger på Route 1. Spaser rundt i denne typiske amerikanske småbyen og nyt den sjarmerende atmosfæren. Deretter seiler vi videre nedover kysten til Rockland, en vakker kystby langs Penobscot Bay i Maine. Rockland er kjent for sin dype havn med hundrevis av bukter og viker, samt hummerfangst og fiskeindustri. I sentrum finner du flott arkitektur blant historiske bygninger og butikker. Her kan du også velge blant en rekke gode kafeer og restauranter, som selvfølgelig serverer lokal sjømat. I Rockland ligger også museet The Farnsworth Art Museum og Wyeth Center, med imponerende kunstsamlinger fra Maine. Med flotte fjell, vakre vassdrag, sjarmerende vingårder og uberørte strender, byr Maine på en rekke muligheter for friluftsaktiviteter.

Dag 6
Day 6_Boston.jpg

Historiske Boston


Sted: Boston

Boston kan på mange måter beskrives som et stort utendørsmuseum. Byens flotte havn og 34 øyer gjør den til et spennende og litt annerledes urbant reisemål. Spaser ned Freedom Trail, en 4 km lang tur gjennom gamlebyen som raskt gir deg en følelse av byens revolusjonære ånd og historie. Fra parken Boston Common til det høye monumentet Bunker Hill Monument, passerer du 16 historiske steder. Vi anbefaler også et besøk til noen av Bostons flotte museer og gamle nabolag. Byens vakreste arkitektur finner du i Back Bay-området, arkitekturen som ga Boston kallenavnet ”Amerikas Athen”. Harvard Sqaure er et område som rommer mye historie. Her finner du herskapshus og ikke minst, USAs eldste universitet. Harvard University ble grunnlagt i 1636. Området yrer også av gatemusikanter på fortauene og i parkene, samt livekonserter på mange av utestedene. Langs fortauene finner du bokhandlere og musikkbutikker, teatre og museer. Men husk, å utforske en by på tom mage er aldri en god idé. Besøk sjømatområdet Lucky Boston, kjent for sine blåskjellsupper og hummer – med en rik blanding av etniske smaker fra alle verdens hjørner.

Dag 7
Day 7_Newport.jpg

Havnebyen


Sted: Newport

Newport, Rhode Island, ble grunnlagt i 1639 og omtales som en perle langs kysten av New England. Her finner du spektakulært kystlandskap, overveldende arkitektur og en innbydende gjestfrihet. Se de kjente herskapshusene som sosietetsfamilier med navn som Astor og Vanderbilt brukte som sommerhus på slutten av 1800-tallet, eller bli med på vinsmaking hos Newports tre vakre vingårder. Hopp på en tur gjennom sentrum og langs ikoniske Ocean Drive, se kolonial arkitektur eller utforsk tunnelene på Fort Adams – Amerikas største festning ved kysten. Opplev den verdenskjente Cliff Walk, en sti langs kanten av Atlanterhavet med fantastisk utsikt over Newports herskapshus, eller spaser gjennom gamlebyen. Bli med på fascinerende guidede turer eller opplev fantastisk natur som Hanging Rock, stedet der den amerikanske forfatteren og filosofen David Thoreau hentet sin inspirasjon. Fuglereservatet Norman Bird har et areal på 325 dekar og 11 km med turstier gjennom det mangfoldige habitatet. Newport har også opparbeidet seg et misunnelsesverdig kulinarisk rykte. Kokkene samarbeider med lokale bønder og fiskere, og lager fantastiske retter med sesongens råvarer. Her kan du spise til du sprekker!

Dag 8-9
Day 8-9_New York.jpg

Byen som aldri sover


Sted: New York

For de mange europeiske immigrantene som kom til New York, var Frihetsgudinnen det første de så av Amerika. Statuen var en gave fra de franske myndighetene i anledning 100-års jubileet for Amerikas uavhengighet. Vi seiler forbi frihetssymbolet på vei til New York. Mange velger å gå over Brooklyn Bridge. Broen ble bygget mellom 1869 og 1883, knytter sammen Brooklyn og Manhattan og er et av det mest kjente og storslåtte landemerket i New York. I denne byen vil du virkelig føle at du befinner deg i en smeltedigel av ulike kulturer. I de ulike nabolagene bor mennesker med mange forskjellige etniske bakgrunner. Et av de mest populære områdene for besøkende er Little Italy, med mange spennende steder og smaker. Rett ved siden av Little Italy ligger en av Nord-Amerikas største Chinatowns. De kinesiske immigrantene som bestemte seg for å bo i denne byen, grunnla dette nabolaget på 1870-tallet. Lenger nord på Manhattan ligger Times Square, selve limet i byen, kjent for Broadway-teatrene, kinoer og store elektroniske billboards. Dette er et av stedene som har bidratt til at New York ofte blir kalt ”byen som aldri sover”. Empire State Building er selve symbolet på menneskers ambisjoner om å bygge bygninger som strekker seg mot himmelen. Skyskraperen er mest sannsynlig byens mest kjente bygning. På begynnelsen av 1900-tallet startet kappløpet om å bygge verdens høyeste bygning i New York. Chrysler Building var den første til å lede an, og slo Eiffeltårnet i Paris. Et annet kjent byggverk er Flatiron Building. Den historiske 21-etasjers bygningen, mest kjent for sin trekantede form, var et av de første spektakulære høyhusene som i senere tid har vært med på å definere Manhattan. New York’s Museum of Modern Art (MoMA) blir ofte kalt det verdens viktigste museet i sitt slag. Museets samling inkluderer verker fra en rekke anerkjente moderne kunstnere som Andy Warhol, Vincent van Gogh og Pablo Picasso. Central Park er en attraksjon i seg selv. Det store, grønne området (3400 kvadratmeter) ligger i hjertet av byen og har vært en inspirasjon for andre byparker verden over. Fifth Avenue er byens mest kjente handlegate hvor nesten alle verdens mest eksklusive merker er representert, men gaten byr ikke bare på shopping. Langs Central Park er Fifth Avenue en boliggate med flere interessante museer. Vi anbefaler også et besøk til hovedbygningen til New York Public Library. Biblioteket fra 1900-tallet er et av byens mest praktfulle arkitektoniske landemerker. Selv om du ikke rekker å se alt denne byen har å by på, så er det virkelig moro å prøve!

Dag 10
Day 10_At sea.jpg

Forelesninger, fotokurs og avslapping


Sted: Til sjøs

På reisen videre sørover starter forelesningsprogrammet vårt. Forelesningene tar for seg temaer som er relevante for områdene vi seiler i, men verdens klimaforandringer er et gjennomgående tema. Hvis du er interessert i fotografi, vil ekspedisjonsfotografen om bord lære deg grunnleggende ferdigheter. Du får selvfølgelig også tid til å slappe av og nyte livet om bord.

Dag 11
Day 11_charleston.jpg

Kjenn på sørstatsfølelsen


Sted: Charleston

Charleston er full av spennende historie. I denne nydelige byen kan du stå på stedet der det første skuddet i borgerkrigen ble avfyrt. Bli med på en guidet tur med hest og vogn som gir deg en følelse av å reise tilbake i tid, og se historiske områder som har formet byen. Charleston er romantisk og avslappende, men den også en sofistikert by med gammel sørstatssjarme. Spaser ned Rainbow Row, som med sine fargerike hus er et av de mest fotograferte områdene i byen. Vi anbefaler også et besøk til Aiken-Rhett House – den eneste gjenværende urbane plantasjen i Charleston. Her får du et fascinerende glimt av førkrigstiden. Du får også et innblikk i slavehistorien, blant annet ved å gå bak hovedhuset og se hvor slavene en gang bodde. Ryan’s Mart var et utendørs marked som auksjonerte bort afrikanske menn, kvinner og barn på midten av 1800-tallet. I dag er det et museum som viser Sør-Carolinas grusomme fortid. For å lære mer om slavehistorien kan du høre på de muntlige fortellingene om blant andre slaven Elijah Green. Ved siden av museet ligger Old Exchange & Provost Dungeon, et tidligere fengsel for pirater og amerikanske patrioter som ble holdt fanget av britene under den amerikanske uavhengighetskrigen. Fengselet ble ferdigstilt i 1771. Charleston museum ble ferdigstilt i 1773 og utstillingene tar for seg byens lange historie, med blant annet et hvalskjelett og gamle slavemerker – og en isbjørn! Et annen anbefaling er å sjekke ut ”The Gateway Walk”, en ganske ukjent hagesti mellom Archdale St og Philadelphia Alley som knytter sammen fire av byens vakreste og mest historiske kirker: den hvitsøylede St John’s Lutheran Church, den gotiske Revival Unitarian Church, den romanske Circular Congregational Church (originalt fra 1681) og St Philip’s Church. Sistnevnte har et vakkert kirketårn og en kirkegård fra 1600-tallet med områder som en gang var reservert ”fremmede og gjennomgående hvite mennesker”. Charleston byr også på mange blomstrende hager, fantastiske fotomuligheter og en rekke andre spennende steder å utforske.

Dag 12
Day 12_At sea.jpg

En rolig dag på havet


Sted: Til sjøs

I løpet av dagen kan du delta i forelesninger med ekspedisjonsteamet og tilbringe tid på dekk eller i panoramasalongen. Du kan også nyte en forfriskende treningsøkt i det velutstyrte treningsrommet vårt med panoramautsikt over havet, eller slappe av i et av utendørsbassengene.

Dag 13
Day 13_Miami.jpg

Strandliv, glamour, Art Deco og kulinariske opplevelser


Sted: Miami

Glamorøse Miami er særlig kjent for sine Art Deco-bygninger og fantastiske strender. Med både latin-amerikanske, karibiske, asiatiske og europeiske vibber, er denne byen en smeltedigel av ulike kulturer – noe som skaper en herlig atmosfære. For ikke å snakke om maten! Et restaurantbesøk i Miami gir deg smaker fra hele verden og er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Med alt fra store krabber, pollo con platano, biff, BBQ, gourmetburgere, amerikansk pai eller kubansk kaffe i Little Havana, får du virkelig en ekte smak av Miami. Du kan også reise ut av byen til Everglades nasjonalpark, kjent for sitt unike økosystem og dyreliv, før du flyr hjem.

20. Oktober 2018

Sted Miami
Om bord Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 81003030