Grønland, Newfoundland og Labrador - Uberørt villmark og nasjonalparker

Utforsk den spektakulære naturen på Grønland og de vakre områdene på Newfoundland. På denne ekspedisjonen besøker vi historiske bosetninger, fargerike fiskevær, minneverdige UNESCO-severdigheter, fantastiske nasjonalparker og går turer gjennom utrolige landskap.

 • Utforsk spektakulære landskap på Grønland og Newfoundland
 • Besøk øde bosetninger som bugner av historie
 • Se dyreliv, både på land og til sjøs
 • Opplev UNESCO-severdighetene Gros Morne nasjonalpark, Red Bay og L’Anse aux Meadows
Tilbud

8 000 kr i rabatt pr. person

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 8 000 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 4. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.

Se alle utvalgte reiser med avreise i 2019 her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 12. september 2019

Avreisehavn København/Kangerlussuaq
Oversikt

Bli med på en uforglemmelig reise til vakker villmark, fascinerende bosetninger og historiske UNESCO-severdigheter.

Verdens største øy

Ekspedisjonen begynner på Grønland. Verdens største øy byr på storslått natur og en enorm innlandsis. Selv om det meste av øya er dekket av is, er befolkningen svært varm og imøtekommende. Vi besøker frodige bosetninger i sør, slik at du kommer tett på kulturen og hverdagslivet i denne delen av verdenen. Deretter krysser vi Nord-Atlanteren for å utforske kysten av Newfoundland i Canada med nasjonalparker og flere historiske bosetninger.

Vakkert og vilt

Vi besøker St. Anthony og tusen år gamle vikingruiner i fiskeværet L’Anse aux Meadows. I Red Bay dykker vi ned i hvalhistorie og vakker natur. To av høydepunktene i Newfoundland er Bonne Bay og Gros Morgne nasjonalpark. Landskapet består av dype daler, bratte klipper, sandstrender og et spektakulært fjordsystem – det er ikke så rart området står på UNESCOs verdensarvliste! Det er ikke uvanlig å se elg, karibu, rev, bjørn, fjellrype og ørn i dette området. Vi seiler rett og slett i uforglemmelig vakre omgivelser. 

En smak av Frankrike

Velkommen til et lite stykke Frankrike! Øya St. Pierre og Miquelon ligger bare 25 km utenfor kysten av Newfoundland, men er en del av den franske republikken. Her kan du nyte typisk franske ting, som hyggelige kafeer, vin, ost, baguetter, sjokolade og bakervarer. 

Dag 1
Kangerlussuaq-Gronland-HGR-116922_©Karsten-Bidstrup_1200x600px.jpg

Porten til Grønland

København/Kangerlussuaq

Ekspedisjonen begynner med en flyreise fra København. Mindre enn fem timer senere ankommer du bosetningen Kangerlussuaq på Grønland. Her blir du kjørt til skipet, MS Fram.  

Dag 2
Maniitsoq_Bbb033.jpg-HGR-34484_©Simon-Bottomley_1200x600px.jpg

Utforsk flott natur

Maniitsoq-området

Vi utforsker området rundt byen Maniitsoq. Dette området ligger mellom fjelltoppene i Evighetsfjorden og store isbreer. Med andre ord, et fantastisk område å utforske. Både kapteinen, ekspedisjonslederne og lokale eksperter gjør alt de kan for at dagen blir så innholdsrik og interessant som mulig. Her kan det være vi går fotturer, kjører småbåter, padler kajakk eller speider etter dyreliv – alle fantastiske opplevelser. 

Dag 3
En-liten-bygd-Kapisillit-Gronland-HGR-116150_©Andreas-Kalvig-Anderson_1200x600px.jpg

Vi reiser til Kapisillit

Kapisillit

Kapisillit, som betyr laks på grønlandsk, er en liten bosetning ved Nuukfjorden med bare litt under 100 fastboende. I dag er hovedattraksjonen selve reisen på fjorden inn og ut av Kapisillit. På rolige dager reflekteres fjellene i det blikkstille vannet – et fantastisk syn!

Dag 4
Sentrum-Nuuk-Gronland-HGR-116237_©Andreas-Kalvig-Anderson_1200x600px.jpg

Hovedstaden på Grønland

Nuuk

Nuuk er den eldste byen på Grønland, og ligger ved munningen av en av verdens største og mest spektakulære fjorder. Her møtes gamle og nye tradisjoner – fra historiske bygg i Kolonihaven til Grønlands Kulturhus. Fordi Nuuk er hovedstaden på Grønland, huser byen et universitet, en lærerhøyskole, kirker og Grønlands nasjonalmuseum. På museet finner du de kjente Qilakitsoq-mumiene. I Nuuk kan du blant annet velge å bli med på utflukter som guidet bytur, fotturer og muligens en vakker flytur. 

Dag 5
Ivittuut_0711-Canon-EOS-6D-MG-7360.jpg-HGR-42519_©Hilde-Foss_1200x600px.jpg

Moskus og vikinghistorie

Ivittuut

Før i tiden var Ivittuut en gruveby, i dag bor det bare moskus her. Reiser vi mer enn tusen år tilbake i tid, var det vikinger som bodde her – fordelt på rundt 20 gårder. Av størrelse er dette den minste vikingbosetningen som har eksistert på Grønland, og også den minst kjente. Det er ikke funnet noen skriftlige kilder om stedet eller vikingene som bodde her. Arkeologene tror at denne bygda var den siste som ble befolket og den første som ble forlatt. I Ivittuut kan det godt være vi støter på noen jegere som søker ly i de gamle husene nede ved havet. 

Dag 6
Fottur-Uunartoq-Gronland-HGR-116140_©Andreas-Kalvig-Anderson_1200x600px.jpg
Hvalsey-Qaqortoq-Greenland-HGR-42540-Hilde-Foss.jpg
Bilde: Theme Media / Hilde Foss Bilde

Varme kilder og vikingruiner

Uunartoq og Hvalsey

Bli med i land på den ubebodde øya Uunartoq. Denne lille øya har en rekke varme kilder med perfekte badetemperaturer. De naturlige ”bassengene” ligger spredt rundt på øya, og får vann fra de varme, boblende kildene under bakken. Vanntemperaturen ligger på behagelige 34-38 grader, også om vinteren. Kildene ligger i helt naturlige omgivelser, midt på en grønn gresslette omgitt av fjelltopper og isfjell som driver i havet. Ta deg et bad i de vakre omgivelsene.

Hvalsey

Slektningene til Eirik Raude bosatte seg i Hvalsey på 900-tallet, og Hvalsey kirke ble antageligvis bygd på 1300-tallet. Den siste dokumenterte hendelsen fra vikingtiden på Grønland er et bryllup som ble holdt i denne kirken i 1408. Vi bruker småbåtene våre for å komme oss i land, slik at du kan utforske det historiske området på egen hånd. 

Dag 7
Tjodhilde's-churchago_©Mads-Pihl-Visit-Greenland_1200x600px.jpg

Fargerike hus og isfjell

Qassiarsuk

I Qassiarsuk blir du møtt av grønne enger med hvite sauer som gresser fredelig, frodig vegetasjon og livlig gårdsliv – en stor kontrast til isfjellene i havet. Det var i denne bygda Eirik Raude bygde gården Brattahlíð i år 982. Da han ble forvist fra Island, seilte han vestover og oppdaget stedet han kalte Grønland. Han bosatte seg i Qassiarsuk fordi dette området virket som det mest fruktbare stedet. Blir du med på en guidet tur gjennom bygda, får du får lære mer om historien. Du kan besøke rekonstruksjonen av Eirik Raudes langhus, og kirken som kona hans Tjohildur fikk ham til å bygge. I løpet av turen besøker vi også kirken som brukes i dag. Dette er også et flott område å padle kajakk i, bli med på fottur, eller utforske stedet på egen hånd. 

Dag 8-9
Whale_Newfoundland_shutterstock_398371819_1200x600px.jpg

Vi krysser Nord-Atlanteren

Til sjøs

Vi legger Grønland bak oss og seiler ut på havet mot Canada. Foran oss har vi rundt 1300 nautiske mil på åpent hav, da vi skal krysse Nord-Atlanteren slik tusenvis av mennesker har gjort før oss opp gjennom tidene. Dagene på havet kan du fylle med forelesninger og bli kjent med andre gjester. Sørg også for å tilbringe litt tid ute på dekk, hvor du kan trekke inn den friske sjøluften og speide etter dyreliv og isfjell. 

Dag 10
Viking-Mall-Saint-Anthony-Canada-HGR-116267_©Karsten-BIdstrup_1200x600px.jpg
Sod-hut-at-L'Anse-aux-Meadows_2500x1250.jpg
Bilde: Newfoundland and Labrador Tourism Bilde

Villmark og vikinger

St. Anthony

Vi ankommer St. Anthony – en øde by som ligger i en naturlig havn. Havene her inneholder store mengder isfjell og dyreliv som hval, sel, delfin og nise. Like utenfor byen ligger en enorm villmark med uberørte daler, fjell, innsjøer og kanskje verdens største bestand av elg og karibu. Andre dyr som lever her er bjørn, coyote, prærieulv, ulv, snøskohare og polarhare. Vi går i land for å besøke byen og Fishing Point Municipal Park. Det anerkjente Grenfell-museet skildrer historien om Sir Wilfred Grenfell, en lege som viet livet sitt til å spre medisinsk kunnskap på Nord-Newfoundland og Labrador. For å få byens beste utsikt, kan du ta turen opp til Tea House Hill og følge stien til utkikkspunktet. Hvis du følger Whale Wathcing-stien, kommer du til utkikkspunktet hvor du kan speide etter hval. Er du interessert i vikinghistorie, kan du bli med på utflukten til L’Anse aux Meadows, som ligger på den nordlige delen av Newfoundland. Her finner vi det første kjente beviset på europeisk tilstedeværelse i Amerika. En vikingekspedisjon seilte nemlig fra Grønland til St. Anthony for over tusen år siden. Her bygde de en liten leir, og i 1960 fant to norske arkeologer de fascinerende restene etter vikingleiren. I 1979 ble L´Anse aux Meadows skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. I den rekonstruerte leiren kan du se originale gjenstander fra det utrolige arkeologiske funnet. 

Dag 11
Red-Bay-Canada-HGR-65064_©Tracey-Kirkland_1200x600px.jpg
RedBay_Canada©Tracey Kirkland_1200x600.JPG
Bilde: Tracey Kirkland Bilde
RedBay_sky©Tracey Kirkland_1200x600.JPG
Bilde: Tracey Kirkland Bilde

Livet langs kysten av Labrador

Red Bay

Red Bay er selve kjernen av det moderne Labrador, og ligger midt i et lappeteppe av historie og kultur. Fra 1530 var Red Bay senter for baskisk hvalfangst. I over 70 år la hvalfangere ut på den farlige månedslange ferden over Atlanterhavet for å jakte hval og produsere oljen som ble brukt i lamper i Europa. På det meste kom det 2500 hvalfangere fra 50 franske og spanske skip hit for å jakte hval. Funnet av store seilskip (gallioner) og mindre båter (chalupas), som ble brukt i hvalfangsten på denne tiden, har gjort Red Bay til et av Amerikas mest spennende arkeologiske områder, dog under vann. Hvalfangststasjonen Red Bay Basque står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Når vi ankommer Red Bay, kan du vandre rundt i byen og lære mer om hvalfangsthistorien.

 

Tracey Hill Trail er en strandpromenade som består av 689 trinn, informasjonsplansjer, rasteplasser og teleskoper med fantastisk utsikt over Red Bay. Gå langs Bone Shore Trail, som fører deg til stedet hvor hvalfangerne kvittet seg med hvalbein. Går du en tur langs stranden, kommer du til senteret som huser en åtte meter lang fangstbåt, chalupa, som hvalfangere brukte når de skulle sette harpunen i byttet. For å fatte hvor store hvalene var i forhold til hvalfangerne, kan du sammenligne størrelsen på fangstbåten med samlingen av hvalbein som også er utstilt. Det gir deg en forestilling om størrelsesforholdene og de farlige eventyrene hvalfangerne la ut på. Blir du med til Saddle Island Trail, kan du se restene av ovnene hvor hvalspekk ble omgjort til olje. Du kan også besøke gravene til omlag 130 menn som døde her. Og hvis du føler for å gå på skattejakt, sier et lokalt sagn at den beryktede piraten Kaptein Kidd gjemte en skatt i området…

Dag 12-13
Bonne_Bay_shutterstock_153841316_1200x600px.jpg
Jad014.jpg-HGR-38844.jpg

Gros Morne nasjonalpark

Bonne Bay

Bonne Bay er en av Newfoundlands vakreste bukter – en dyp fjord omgitt av høye fjell på den vakre vestkysten av øya. Denne fjorden deler også Gros Marne nasjonalpark i to. Gros Morne er en blanding av vernede naturområder og små kystsamfunn med rik kultur og lang tradisjon for fiske og hogst. Fra dekk kan du se Tablelands Mountains, et fjell hvor toppen er helt flat. Områdets geologiske egenart er den viktigste årsaken til at parken har blitt skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. Det tok millioner av år å forme fjellene, og synet av de er fantastisk vakkert. Woody Point, som ligger i den sørlige delen av parken, er et hyggelig samfunn med gamle hus og importerte Lombardia-popler. Her finnes det både elg, villrein, rev, svartbjørn, rype og ørn. Gled deg til å besøke Bonne Bay – det er en opplevelse du sent vil glemme.

Dag 14
Flickr_St Pierre et Miquelon_©Olivier_CC BY-SA 2_1200x600px.jpg
2500x1250_St-pierre.jpg

Et lite stykke Frankrike i Nord-Amerika

Det sies at gammel vane er vond å vende, noe St. Pierre og Miquelon må være et levende bevis på. Selv om Paris er rundt 4000 km unna, er befolkningen svært stolte av å være franske. Dette er Nord-Amerikas glemte franske enklave, og faktisk også Frankrikes eldste oversjøiske samfunn. I gatene ser du Peugot- og Renault-biler, og akkurat som i Frankrike, går innbyggerne fra bakeriet med ferske baguetter under armen. På bakeriet Guillard Gourmandise kan du nyte deilige franske bakervarer, som du betaler med i euro, akkurat som i Frankrike. Besøk L'Arche-museet med utstillinger som tar for seg øyenes historie. Her er hovedattraksjonen giljotinen, den eneste i Nord-Amerika. Øyboerne har bare brukt den én gang, i 1889, og da på en morder. Museet tilbyr også tospråklige arkitektoniske omvisninger. Fuglekikkere kan glede seg til å besøke den lille øya Grand Colombier, som med sine bratte klipper, knauser og kuperte landskap er et viktig habitat for mer enn 100.000 hekkende stormsvalepar.

Det sies at gammel vane er vond å vende, noe St. Pierre og Miquelon må være et levende bevis på. Selv om Paris er rundt 4000 km unna, er befolkningen svært stolte av å være franske. Dette er Nord-Amerikas glemte franske enklave, og faktisk også Frankrikes eldste oversjøiske samfunn. I gatene ser du Peugot- og Renault-biler, og akkurat som i Frankrike, går innbyggerne fra bakeriet med ferske baguetter under armen. På bakeriet Guillard Gourmandise kan du nyte deilige franske bakervarer, som du betaler med i euro, akkurat som i Frankrike. Besøk L'Arche-museet med utstillinger som tar for seg øyenes historie. Her er hovedattraksjonen giljotinen, den eneste i Nord-Amerika. Øyboerne har bare brukt den én gang, i 1889, og da på en morder. Museet tilbyr også tospråklige arkitektoniske omvisninger. Fuglekikkere kan glede seg til å besøke den lille øya Grand Colombier, som med sine bratte klipper, knauser og kuperte landskap er et viktig habitat for mer enn 100.000 hekkende stormsvalepar.

Dag 15
11-newfoundland-st-johns-harbour_HGR-39135_©Jørn-Henriksen_1200x600px.jpg

Vi ankommer St. John’s

St. John’s, Canada

St. John’s er den eldste og østligste byen i Nord-Amerika. Byen består av smale gater og små skjulte smug – med andre ord, dette er en by full av sjarm. Vi anbefaler at du utforsker den historiske byen med den flotte Basilica-katedralen. Du kan også bli med på en valgfri utflukt for å utforske mer av regionen før du reiser hjem. 

Ankomst 26. september 2019

Sted St. John’s, Canada
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
Om bord Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer till og fra flyplassen.