MS Fridtjof Nansen
20 dager

Grønland og Baffinøya – Den ultimate arktiske ekspedisjonen

Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Fridtjof Nansen
20 dager

Grønland og Baffinøya – Den ultimate arktiske ekspedisjonen

Frokost, lunsj og middag inkludert
Grønland og Baffinøya – Den ultimate arktiske ekspedisjonen
Avgang
20. august 2021
 • Bli med oss når vi gjør et forsøk på å seile rundt Baffinøya i det arktiske Canada
 • Besøk lokale inuittsamfunn og lær mer om inuittenes gamle og nye tradisjoner
 • Få med deg arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og store sjøfuglkolonier
 • Se de enorme isfjellene i Isfjorden Ilulissats (UNESCOs verdensarvsted)
Hold utkikk etter dyreliv fra dekk – både i luften og i havet.

Bestill TRYGT

Gyldig til 30.04.2021

Gratis ombooking for reiser i 2021

Full fleksibilitet til å ombooke reisen din for 2021 og 2022. Null ombookingsgebyr, null stress.

Enkel refusjon på reiser i 2021 og 2022

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet - inkludert depositum - uansett årsak. Minus et kanselleringsgebyr

Les våre vilkår

Reiseplan

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Fordi vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100 % bestemt. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon.

DAG 1 : Kangerlussuaq, Grønland

På vei til verdens største øy

Utforsk uberørt villmark
Utforsk uberørt villmark.
Bilde: Thomas Haltner

Du flyr fra København og lander på Kangerlussuaqs internasjonale flyplass sent om kvelden. Derfra tar vi deg til skipet MS Fridtjof Nansen. Skipets seiler nesten hele fjordens 190 km, før vi kommer ut på åpent hav.

Utforsk uberørt villmark
Utforsk uberørt villmark.
Bilde: Thomas Haltner
Alle veier fører til Kangerlussuaq
Alle veier fører til Kangerlussuaq.
Bilde: Per-Henry Borch
Nyt panoramautsikten
Nyt panoramautsikten.
Bilde: Martin Johansen / Theme-Media
Sisimuits nydelige omgivelser
Sisimuits nydelige omgivelser.
Bilde: Thomas Haltner

DAG 2 : Sisimuit, Greenland

Folket som bor i revehi

Nyt panoramautsikten
Nyt panoramautsikten.
Bilde: Martin Johansen / Theme-Media

Sisimiut betyr “folket som lever i revehi. Dette er Grønlands nest største by, 40 km nord for Polarsirkelen. Sisimiut er en moderne bosetting med 4500 år gammel historie. Det er et stort antall valgfrie utflukter å velge mellom for å utforske området.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Sisimiut – Kajakkdemonstrasjon og museumsbesøk
  Sisimiut er Grønlands nest største by med rundt 5500 innbyggere. Det er nesten fire ganger mindre enn i hovedstaden, Nuuk.
 • Bytur med buss
  Hvis du ønsker å se hele Sisimut på relativt kort tid, og på en komfortabel måte, er denne bussturen den perfekte utflukten for deg!
 • Guidet omvisning i Sisimiut
  Sisimiut er Grønlands neststørste by med rundt 5500 innbyggere. Det er nesten fire ganger mindre enn hovedstaden Nuuk.
 • Topptur på Palasip Qaqqaa
  Bli med på en utfordrende topptur, hvor du blir belønnet med en fantastisk panoramautsikt!
Vandring i naturen, Ilulissat, Grønland

DAG 3 : Ilulissat, Grønland

Der isfjellene oppstår

Vandring i naturen, Ilulissat, Grønland
Vi tar sikte på å besøke flere steder med spor av tidligere ekspedisjoner, og noen av verdens nordligste lokalsamfunn. Undervies utforsker vi legendariske innløp og kanaler. Ekspedisjonsteamet vårt vil benytte enhver mulighet til å ta deg i land eller ut i småbåter.

Det fantastiske landskapet har gitt stedet en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Ved fjordmunningen kan du ofte se store isfjell som har støtt på land. Disse kommer fra Jakobshavnbreen, en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule. Bli med på en av de mange valgfrie utfluktene her!

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Ilulissat - På tur til isfjordene
  Hører du hvordan isen knaker i det fjerne?
 • Båttur til Isfjorden
  Ilulissat er kjent for den fantastisk vakre Isfjorden – som oppleves best fra en mindre båt. Kom enda tettere på naturen, og opplev all isen som gjør folk stumme av beundring.
 • Tur til Holms Bakke
  Bli med på tur gjennom vakker natur på vei til Holms Bakke, en populær turrute blant lokalbefolkningen. Underveis får du lære mer om Inuittenes kultur, den lokale flora og faunaen og se fantastiske isfjell.
Ilulissat klamrer seg til enden av Isfjorden.
Ilulissat klamrer seg til enden av Isfjorden.
Bilde: Mads Pihl / Visit Greenland
Se isens mange former og farger.
Se isens mange former og farger
Bilde: Thomas Haltner
En horisont av is og sjø.
En horisont av is og sjø.
Bilde: shutterstock
Hold utkikk etter dyrelivet fra dekk.
Hold utkikk etter dyrelivet fra dekk.
Bilde: Karsten Bidstrup

DAG 4 : Labradorsjøen

Vi krysser Davisstredet til Baffin Bay

En horisont av is og sjø.
En horisont av is og sjø.
Bilde: shutterstock

Stredet er oppkalt etter John Davis – en engelsk oppdagelsesreisende som lette etter en vei gjennom Nordvestpassasjen mellom 1585–1587. Nyt dagen på dekk eller med en av Ekspedisjonsteamets forelesninger, der vi seiler nordover mot Baffinøya.

Bli med Ekspedisjonsteamet på spennende eventyr

DAG 5-16 : Øst i Canadiske Arktis

Vi seiler rundt Baffin Island (Baffinøya)

Bli med Ekspedisjonsteamet på spennende eventyr
Bli med Ekspedisjonsteamet på spennende eventyr.
Bilde: Andrea Klaussner

Etter å ha krysset Davisstredet og seilt inn gjennom Baffin Bay, kommer vi til den nordlige delen av øya og inngangen til Nordvestpassasjen. Dette er utgangspunktet for ekspedisjonen i det arktiske Canada, og vårt forsøk på å seile rundt Baffinøya, såfremt ikke elementene jobber mot oss. De uforutsigbare isforholdene i dette området gjør dette til en ekte ekspedisjon, da vi ikke vet om det vil være mulig å seile rundt Baffinøya. Det vi vet, er at dette kommer til å bli et eventyr.

Vi har planer om å gå i land på viktige polarhistoriske steder/byer for å besøke Inuitt-samfunn, samt å utforske dyrelivet som inkluderer hval, isbjørn, rev, sel, og store kolonier av sjøfugl. Det blir også muligheter for å dra ut med små ekspedisjonsbåter for å kjøre mellom isfjellene. Og som ekte oppdagere, skal vi gjøre ilandstigninger for å oppleve villmarken på nært hold.

Vær-, sjø- og isforhold vil alltid legge premissene for hvilke utflukter som kan gjennomføres, så både reiserute og aktiviteter kan endres underveis. Å tilpasse oss elementene er en del av ekspedisjonen. Kapteinen og Ekspedisjonslederen vil avgjøre dette på bakgrunn av erfaring og kunnskap.

Dette er noen av stedene vi håper å kunne utforske:

Pond Inlet: Pittoreske Pond Inlet, kalt «Mittimatalik» på Inuktitut, er et tradisjonelt inuitt-samfunn på Baffinøya. Herfra har man god sikt til Eklipse Sundet og Bylot Island, og det er gode sjanser for å få se store grupper narhval.

Devon Island: Velkommen til verdens største ubebodde øy. De eneste spor etter mennesker er den for lengst forlatte bosetning på Dundas Harbour, og flere arkeologiske ruiner fra Thule-perioden.

Prince Leopold Island: Klippene på denne ovale øya tiltrekker seg det største antallet sjøfugl i hele det arktis-Canadiske-området. De vanligste er polarlomvi, havhester og teister.

Beechey Island: Dette var siste stopp for tre av Franklin-ekspedisjonens medlemmer som reiste inn i Nordvestpassasjen og aldri kom tilbake. Det er vanlig for oppdagelsesreisende å stoppe her for å vise sin respekt, slik også Roald Amundsen gjorde i 1903.

Fort Ross: Dette er et forlatt handelssted i Hudson’s Bay som ble etablert i 1937. Omreisende bruker fremdeles tidvis det gamle varehuset som ly for vær og vind, da det  er køyesenger og hyller med hermetikk her.

Igloolik: På en liten øy, finner du denne lille landsbyen som er ansett å være et kulturelt sentrum for Inuitter. Her holder Artcirq til – verdens eneste Inuitt sirkustropp som arrangerer en årlig sommerfestival her.

Cape Dorset: Denne nydelige bosettingen ligger idyllisk til på en høyde inntil en bukt. Stedet har fått internasjonal anerkjennelse for sine mange Inuittartister som er inspirert av det unike landskapet, dyrelivet og de kulturelle tradisjonene.

Kimmirut: Dette er Baffinøyas sørligste inuittsamfunn hvor de 400 innbyggerne fortsatt lever etter sine forfedres 4000 år gamle tradisjoner. Stedet kalles også «hælen» på grunn av steinformasjonen nær Glasgow.

Akpatok Island: Blant majestetiske kalksteinsklipper og dramatiske fossefall, er dette et tilholdssted for mange trekkfugler. Drivis og isflak tiltrekker seg også hvalross, sel, rev, isbjørn og hval.

Isbjørn i havet.
Hold utkikk etter Kongen av Arktis.
Bilde: Andrea Klaussner
Benytt deg av skipets mange fasiliteter.
Benytt deg av skipets mange fasiliteter.
Bilde: Karsten Bidstrup
Solnedgang over havet.
Solnedganger på havet er unike.
Bilde: Karsten Bidstrup

DAG 17-18 : Labradorsjøen

Vi krysser Labradorsjøen

Benytt deg av skipets mange fasiliteter.
Benytt deg av skipets mange fasiliteter.
Bilde: Karsten Bidstrup

Vi krysser Labradorsjøen på vei tilbake til Kangerlussuaq. Benytt dagene på sjøen til å slappe av, ta en tur på dekk, i treningssenteret, i svømmebassenget, eller få med deg en av Ekspedisjonsteamets forelesninger.

DAG 19 : Kangerlussuaq, Grønland

En tur til innlandsisen

Utforsk den imponerende innlandsisen.
Utforsk den imponerende innlandsisen.
Bilde: Karsten Bidstrup

Tilbake i Kangerlussuaq tar vi en siste utflukt til Reindeer isbreen ved innlandsisen som strekker seg mer enn 2400 km nordover. Med en høyde på opptil 3200 meter over havet, er den et imponerende syn. Etter utflukten griller vi, og serverer avskjedsmiddag om bord på MS Fridtjof Nansen, før vi kjører deg til flyplassen. Derfra tar du kveldsflyet tilbake til København.

Utforsk den imponerende innlandsisen.
Utforsk den imponerende innlandsisen.
Bilde: Karsten Bidstrup
Føl på den lokale gjestfriheten.
Føl på den lokale gjestfriheten.
Bilde: Natalia Morell
Opplev flotte København.
Opplev flotte København.
Bilde: Heather Poon
Gate i København.
Gatelangs i en av verdens mest sjarmerende storbyer.
Bilde: Heather Poon

DAG 20 : København

Hovedstaden i Danmark

Opplev flotte København.
Opplev flotte København.
Bilde: Heather Poon

Du lander i København tidlig om morgenen. Her kan du velge å reise hjem, eller utvide oppholdet ditt noen ekstra dager. Livlige og sjarmerende København har mye å by på av kongelig historie, kafeer og god stemning. Danmark er et foregangsland innen bærekraft og har restauranter i verdensklasse.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Fly

 • Fly på økonomiklasse mellom København og Kangerlussuaq

Transport

 • All transport i Kangerlussuaq, inkludert en utflukt til innlandsisen og en grillmiddag etter ekspedisjonscruisets slutt

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets utvalg av øl, vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune og Fredheim
 • Lindstrøm á la carte-restaurant (kun inkludert for gjester i suite)
 • Gratis kaffe/te hele dagen
 • Wi-fi om bord (dekning varierer med område) Streaming støttes ikke
 • Gratis drikkeflaske til påfyll av vann om bord
 • Engelsktalende Ekspedisjonsteam med ekspertise på områdene vi seiler i, organiserer og deltar i aktiviteter om bord og på land
 • Utvalgte utflukter og aktiviteter som er spesifisert for reisen

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet foreleser om ulike emner fra områdene vi besøker
 • Bruk av skipets Vitenskapssenter med blant annet bibliotek og avanserte mikroskop
 • Forskningsprogrammet “Citizen Science” der du kan lære og delta i vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf gir tips og råd til hvordan du tar gode landskaps- og naturfoto
 • Utendørs/innendørs treningssenter og utendørs løpebane, boblebad, badstue med panoramautsikt og «infinity»-basseng
 • Arrangement og samlinger med mannskapet, Ekspedisjonsteamet og andre gjester, samt forberedelser til neste dag

Aktiviteter på land

 • Ilandstigninger med Ekspedisjonsteamet fra mindre ekspedisjonsbåter
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til ulike aktiviteter
 • Gratis vind- og vannsikker ekspedisjonsjakke
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper til med kamerainnstillinger før ilandstigning

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med Ekspedisjonsteamet
 • Valgfrie behandlinger på skipets velværeområde

Merk

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20.889
Lengde 140m
Skipsbredde 23,6m
Fart 15 knop
A large boat in a body of water with a mountain in the background

MS Fridtjof Nansen er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære destinasjoner.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Suite MD on MS Roald Amundsen
Bilde: Agurtxane Concellon

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

Inkludert
A man kayaking in the sea. A man kayaking in the sea.

Sisimiut – Kajakkdemonstrasjon og museumsbesøk

Grønland

Lengde

2t

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-SIS1

Se utflukt
Utsikt over Sisimiut Utsikt over Sisimiut

Sightseeing med buss i Sisimiut

Grønland

Lengde

1,5 time

Pris per person

Fra kr 495

Utfluktskode

G-SIS6

Se utflukt
View over Sisimiut. View over Sisimiut.

Guidet omvisning i Sisimiut

Grønland

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra

Utfluktskode

G-SIS8

Se utflukt
 En utfordrende vandring i Grønlands villmark En utfordrende vandring i Grønlands villmark

Topptur på Palasip Qaqqaa

Grønland

Lengde

Ca. 3-4 timer

Pris per person

Fra kr 595

Utfluktskode

G-SIS4

Se utflukt
Inkludert
A body of water with a mountain in the background A body of water with a mountain in the background

Ilulissat - På tur til isfjordene

Grønland

Lengde

2 t

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-ILU1

Se utflukt
Båttur til Isfjorden Båttur til Isfjorden

Båttur til Isfjorden

Grønland

Lengde

Ca. 2 timer

Pris per person

Fra kr 895

Utfluktskode

G-ILU1

Se utflukt
Vakkert landskap nær Ilulissat Vakkert landskap nær Ilulissat

Vandring til Holms Bakke

Grønland

Lengde

Ca. 4-5 timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

G-ILU3

Se utflukt
Sjekk priser og tilgjengelighet