Nordøstlige USA og kysten av Canada - høstekspedisjon (MS Fram)

Denne reisen tar deg langs Nord-Amerikas østkyst, og tilbyr et spennende utvalg av rike kulturer, historiske steder og dramatisk natur. Fra Halifax i Canada seiler vi langs de flotte kyststripene i Maine og Rhode Island, og avslutter cruiset med å seile inn i New York, forbi Frihetsgudinnen, for å oppleve Big Apple.

 • Se den flotte kysten langs Canada og New England
 • Opplev småbysjarmen til Nova Scotia og Maine
 • Mange muligheter for fine gåturer
 • Seil inn i havna i New York, forbi Frihetsgudinnen
LANSERINGSTILBUD

Spar 3 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 3 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 18. september 2020

Avreisehavn Halifax, Canada
Oversikt

Høstens fargeprakt

Dette sørgående ekspedisjonscruiset seiler fra Halifax og stopper ved flere sjarmerende steder langs Nord-Amerikas østkyst. Underveis kan du nyte de flotte høstfargene og lære mer om historiske steder langs USA og Canada. Gå turer langs kysten, utforsk bukter og innløp, smak på fantastisk sjømat og nyt kulturelle attraksjoner underveis.

Ikoniske New England

Vi krysser Gulf of Maine og opplever New England i all sin prakt. Nyt mil etter mil med taggete klipper, fredelige havner og steinete strender.

Vårt første stopp i Maine vil være sjarmerende Eastport. Deretter besøker vi Bar Harbor, hvor den vakre Acadia nasjonalpark stråler i høstens farger. Rockland er en klassisk Maine kystby, og tilbyr flott arkitektur og interessante museer og gallerier, og er vårt siste stopp i Maine.

Provincetown, Newport og New York

Vi seiler videre sørover til Provincetown på Cape Cod, hvor du kan gå tur langs stranden og oppleve småbysjarmen. Vårt siste stopp blir Newport på Rhode Island, hvor du kan gå langs de vakre klippene og nyte synet av de flotte herskapshusene.

Vi avslutter cruiset med å seile forbi Frihetsgudinnen og videre inn i New York.

Dag 1: Halifax, Canada

Den pulserende hovedstaden i Nova Scotia

Ombordstigning

Halifax var hjemstedet til det innfødte Mi'kmaq-folket lenge før byen ble grunnlagt som en britisk militær utpost i 1749. I dag byr området på en rik kultur og vakker natur. Et godt eksempel er tettstedet Peggy's Cove, som du kan bruke litt tid på å utforske før du går om bord i MS Fram.

Dag 2: Yarmouth, Nova Scotia
Fyr i Yarmouth
Fyr i Yarmouth Bilde

Historisk sjarm og fyrtårn

Heldag

Yarmouth er en historisk by bygget opp rundt skipsbygging og handel, og har fine viktorianske hjem, museer, kirker, brygger og andre skjulte perler. Spaser gjennom byen og møt den vennlige lokalbefolkningen, eller prøv noe av den ferskeste sjømaten i verden. Området rundt Cape Forchu har turstier langs vannet med fantastisk utsikt.

Dag 3: Eastport, Maine
Sjøpølse, Eastport, Maine
Sjøpølse, Eastport, Maine Bilde: Chelsea Claus Bilde

Den østligste byen i USA

Heldag

Vi seiler inn i hyggelige Eastport på Moose Island. Den innfødte Passamaquoddy-stammen har kalt dette området sitt hjem i minst 10.000 år. I 1833 vokste Eastport til å bli den nest største handelshavnen etter New York. Nyt den historiske havnen til fots, bli med teamet vårt på en tur eller tilbring en dag på sjøen.

Dag 4: Bar Harbor, Maine

Stemningsfulle Bar Harbour

Heldag

Eventyr, romantikk, det røffe kystlandskapet og høye granittklipper... det er en spesiell mystikk rundt Bar Harbor. Det lille samfunnet er omgitt av de flotte høstfargene i Acadia National Park og ligger plassert ytterst på kanten ved havet.

Dag 5: Rockland, Maine

Småbysjarm

Heldag

Deretter kommer vi til Rockland, en vakker kystby som ligger langs Penobscot Bay. Rockland er kjent for sin hummerfiskeindustri og sin dype havn, omgitt av hundrevis av innløp og bukter. Inne i byen finner vi historiske hjem, sjarmerende butikker og flott arkitektur. Farnsworth Art Museum og Wyeth Center er vel verdt et besøk.

Dag 6: Provincetown, Massachusetts

Strendene på Cape Cod

Heldag

Fargerike Provincetown ligger ytterst på spissen av halvøya Cape Cod og er omgitt av en rekke strender. I 1620 ankret pilegrimene om bord på Mayflower ved det som i dag er havna i Provincetown. Byens maritime preg og kunstscene tiltrekker seg besøkende hele året rundt.

Dag 7: Newport, Rhode Island, USA

Kyststaten

Heldag

Newport er perlen i New England, og har et spektakulært kystlandskap, imponerende arkitektur, et livlig sentrum langs sjøen og en hyggelig gjestfrihet. Utforsk Newport sentrum og spaser langs ikoniske Ocean Drive, oppdag arkitektur i kolonistil eller utforske tunnelene ved Fort Adams - Amerikas største kystbefestning.

Dag 8: New York

Hudson River, Frihetsgudinnen and Manhattan

Tidlig om morgenen seiler vi inn mot Manhattan, forbi den monumentale Frihetsgudinnen. Nyt utsikten over denne ikoniske metropolen før det er på tide å si farvel. Vi anbefaler å bo noen dager i byen som aldri sover for å få enda mer ut ferien.

Sted New York
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA) - for detaljer, se Innreisekrav her.
Praktisk Informasjon