Utforsk karibuens arktiske land - sørgående

København, Danmark - St. John's, Newfoundland

Bli med og utforsk verdens største øy, Grønland, før vi seiler over til den storslåtte kysten av Newfoundland og Labrador i Canada. Vi kan love deg praktfullt arktiskt landskap og eksotisk dyreliv, spennende byer og to storslåtte nasjonalparker. Lær mer om den fascinerende historien til menneskene som har bodd her i tusenvis av år, og menneskene som bor her i dag. Underveis tar vi deg med til steder der du kan se unike arkeologiske funn og få innsikt i den interessante vikinghistorien.

 • Besøk de øde og nesten utilgjengelige nasjonalparkene Gros Morne og Torngat i Canada
 • Opplev verdens største øy, Grønland
 • Se arkeologiske funn og besøk L'Anse aux Meadows, et UNESCO-verdensarvsted og eneste norrøne bosetning i Nord-Amerika
 • Hold deg i aktivitet med vårt store utvalg av spennende utflukter, og ta del i spennende presentasjoner fra ekspedisjonsteamet om bord

Oversikt

På denne ekspedisjonen får du sjansen til å besøke to nasjonalparker, flere forskjellige bosetninger og noen spennende byer. Selv om endeløsheten i denne enorme regionen kan være overveldende for turister, slår man seg raskt til ro med den takket være den blide og vennlige væremåten til de fastboende, inuittene. Lær mer om den fascinerende historien til menneskene som har bodd her i tusenvis av år, og menneskene som bor her i dag.

Vakkert landskap i en unik region 

Forestill deg endeløs, vill tundra, barskog, vakre fjell, majestetiske elver og utallige innsjøer! I denne uberørte regionen finner vi stor variasjon i planter, fisk og annet dyreliv, og alle artene har tilpasset seg et liv i nord. Vi kan love deg vakkert landskap og eksotisk dyreliv. På veien tar vi deg med til steder der du kan se unike arkeologiske funn, og du får innsikt i den interessante vikinghistorien. 

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Flyreise fra København til Narsarsuaq
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

10. juli 2017

Avreisehavn København, Danmark / Narsarsuaq, Grønland
Dag 1
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day16.png
Bilde: Heather Poon Bilde

Grønland venter


Sted: København, Danmark / Narsarsuaq, Grønland

Denne ekspedisjonen starter med en flytur fra København til Narsarsuaq, en bosetning i Kujalleq kommune helt sør på Grønland. Stedets nærhet til Tunulliarkfik-fjorden har spilt en viktig rolle i Grønlands historie; området hvor Narsarsuaq ligger i dag var opphavet til Grønlands navn. Vikingene slo seg ned i nærheten for mange århundrer siden, og ga Narsarsuaq et navn som minner om at en arktisk skog dekket de store områdene. Når du ankommer Narsarsuaq, frakter vi deg til MS Spitsbergen.

Dag 2
1200x600_Ivittut_©Hilde_Foss_day3.png
Bilde: Hilde Foss Bilde

Det gressrike stedet


Sted: Ivittuut, Grønland

Ivittuut, som betyr "gressrikt sted", er en forlatt gruvelandsby ved Cape Desolation i sørvest Grønland. Den ligger i den moderne Sermersooq-kommunen i ruinene av de gamle norrøne bosetningene, i et av de vakreste stedene på Grønland - ved Arsukfjorden. Gå en tur i den gamle gruvebyen og nyt de fantastiske utsiktene og naturen i området rundt. Dette er også stedet hvor du har muligheten til å se moskusoksen, det største pattedyret på Grønland.

Dag 3
1200x600_Sea_©Ørjan_Bertelsen_day3.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

Mot Canada


Sted: Nord-Atlanteren

Når vi seiler mot Canada kan du ta del i presentasjoner med ekspedisjonsteamet om bord, nyte utsikten fra observasjonsloungen eller bare slappe av med en god bok.

Dag 4
1200x600_Torngat_Mountains_©Shutterstock_day11-14.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Åndenes sted


Sted: Torngat Mountains Nasjonalpark

Den spektakulære villmarken i Torngat Mountains nasjonalpark dekker 9700 km2 av fjellregionen nord i Labrador. På mange av fjelltoppene ligger det rester av isbreer. Landskapet ble formet under forrige istid og har dype fjordsystemer med fjell som kneiser opptil 900 meter rett opp fra sjøen. Det er et vilt og voldsomt landskap. Inuittene bruker fremdeles dette området til jakt, fiske og reise året rundt. Torngait, som betyr «åndenes sted», og Torngat-fjellene har vært tilholdssted for inuittene og deres forgjengere i 7000 år ifølge arkeologiske funn.

Dag 5
1200x600_Torngat_ ©RuthChoi_Shutterstock_Day 5.png

Rått og vilt


Sted: Torngat Mountains Nasjonalpark

Isbjørn jakter på sel langs kysten, og karibuflokkene fra henholdsvis Torngat-fjellene og George River krysser hverandres spor på veien til og fra kalveområdene sine. Det finnes også elg, rev, ulv og svartbjørn i parken.

Dag 6
1200x600_Labrador_Coast_©Shutterstock_day8-10.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Utforsk naturen


Sted: Langs kysten av Labrador

Vi seiler langs kysten av Labrador i tre dager og utforsker dette området. Her kommer friluftsentusiaster til å like turstiene og den endeløse ødemarken, mens andre vil sette pris på å lære mer om historien, kulturene og tradisjonene på de mange ­historiske stedene vi skal besøke.

Dag 7
1200x600_Labrabor_©George Burba - Shutterstock_Day 9.png

Verdens sørligste inuittsamfunn


Sted: Langs kysten av Labrador

Et annet sted vi kan dra innom, er Rigolet, en koselig by med 300 innbyggere som er verdens sørligste inuittsamfunn. Det er ingen veier inn til byen, men man kan komme hit med båt hele året, og om vinteren også med snøscooter.

Dag 8
1200x600_Coast of Labrador_©Ethan Daniels_Shutterstock_Day 8.png

Hvalenes sted


Sted: Langs kysten av Labrador

Vi tilbyr flere utflukter her: Utforsk det vakre farvannet i speedbåt, prøv deg på fiske, hesteridning eller dra på hvalsafari. Du kan besøke Hopedale. Stedet var opprinnelig en inuittbosetning med navnet Agvituk, som betyr «hvalenes sted». Vi reiser også til Hebron, en tidligere moravisk misjonsstasjon som var den nordligste bosetningen i Labrador.

Dag 9
1200x600_Battle_Harbour_©Shutterstock_day7.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Eventyr i villmarken


Sted: Battle Harbour

Battle Harbour ligger ved Labradorsjøen og er et paradis for naturelskere. I to hundre år var dette det økonomiske og sosiale senteret for sørøstkysten av Labrador. I dag er det en populær villmarksdestinasjon der du kan se hval, delfin, sjøfugl, polarrev, isfjell og spektakulære øylandskap på våre fot- og båtturer.

Dag 10
1200x600_Anse_aux_Meadows_©Shutterstock_day6.png
Bilde: Shutterstock Bilde

I norrøne fotspor


Sted: L’Anse aux Meadows, Newfoundland

I L'Anse aux Meadows finner du det første kjente beviset på europeere i Amerika. Her slo en norrøn ekspedisjon leir for tusen år siden. I 1960 begynte to norske arkeologer utgravingen og oppdaget de fascinerende levningene av denne vikingleiren. I 1979 ble L'Anse aux Meadows et UNESCO-verdensarvsted. I den rekonstruerte leiren finner du originale gjenstander fra dette verdenskjente arkeologiske funnet.

Dag 11
1200x600_Red Bay_©CookiesForDevo - Shutterstock_Day 11.png

På skattejakt


Sted: Red Bay

Mellom 1550 og tidlig på 1600-tallet var Red Bay sentrum for baskernes hvalfangst. På det meste kom det 2500 hvalfangere på 50 skip fra Frankrike og Spania i hvalfangstsesongen. Red Bay ble et av Amerikas beste arkeologiske undervannsfunn da det ble funnet gallioner og sjalupper som hadde blitt brukt til hvalfangst. Nå er det et UNESCO-verdensarvsted. Føler du for å dra på skattejakt mens vi er her, sier den lokale legenden at den beryktede piraten Kaptein Kidd gjemte en skatt i tjernet på åsen.

Dag 12
1200x600_Torngat Mountains National Park_ ©CookiesForDevo - Shutterstock_Day 11-12.png

Eldgamle landskap


Sted: Gros Morne Nasjonalpark

Nasjonalparken Gros Morne er et av høydepunktene når man besøker Newfoundland. De dype dalene, bratte klippene, flotte sandstrendene og det spektakulære fjordsystemet er nå et UNESCO-verdensarvsted. Elg, karibu, rev, svartbjørn, fjellrype og ørn er svært vanlig her. Det blir en uforglemmelig tur gjennom dette eldgamle landskapet i de høyereliggende områdene.

Dag 13
1200x600_MS Spitsbergen_©_Ørjan Bertelsen_day 9.png

Eksotisk dyreliv


Sted: Atlanterhavet

Nyt en dag til sjøs. Det blir foredrag om forskjellige temaer, og du kan se etter dyr og fugler fra dekk.

Dag 14
1200x600_Saint_Pierre_and_Miquelon_©Shutterstock_day2.png
Bilde: Shutterstock Bilde

En smak av Frankrike


Sted: Saint-Pierre og Miquelon

Selv om Paris ligger 4000 km borte, er innbyggerne i Saint-Pierre og Miquelon veldig stolte av å være franske. Dette er Frankrikes eldste oversjøiske territorium og en del av den franske republikken. Så i dag kan du besøke et sted med en typisk fransk livsstil med koselige bistroer, kafeer, vin, ost, baguetter, sjokolade og bakverk. Kanskje du til og med ser noen med alpelue.

Dag 15
1200x600_St_John's_©Shutterstock_day1.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Nord-Amerikas eldste by


Sted: St. John's, Newfoundland

St. John's er Nord-Amerikas eldste og østligste by, og det sies at det er her kulturarven lever. Med de smale gatene og skjulte smugene er det en by full av egenart og erfaring. Vi anbefaler at du utforsker dette historiske stedet med de to flotte klokketårnene på den anglikanske Johannes Døperen-katedralen.

Ankomst 25. juli 2017

Sted St. John's, Newfoundland
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Bli med på ekspedisjon med MS Spitsbergen, vårt nyeste ekspedisjonsskip - utstyrt og tilpasset for seilinger i polare farvann i arktiske regioner.

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan oppleve om bord - og reis med selvtillit på MS Spitsbergen

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Nord-Amerika har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til og fra København og St. John's. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.