Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående)

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående)

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående)

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående)

Reiseinformasjon 9 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
22. september 2023
Pris fra
kr 26 041
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk Nord-Amerikas vestkyst på en sjøreise fra Vancouver til San Diego. Du vil se hval rundt San Juan-øyene, gå i subalpine Hurricane Ridge i Olympic nasjonalpark, og se noen av verdens eldste trær i Redwood nasjonalpark. Se marint liv langs kysten av California, og nyt den varme sjarmen til Santa Barbara.

Olympic nasjonalpark og Vancouver

Gå om bord i hybriddrevne MS Fridtjof Nansen i Vancouver. Snart vil du utforske Hurricane Ridge, den subalpine regionen i Olympic nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. Gå på en guidet fottur gjennom parken, og opplev det rike plante- og fuglelivet.

Redwood nasjonalpark, Eureka og San Juan-øyene

Du får også muligheten til å ta en spasertur i havnebyen Eureka, som byr på vakker viktoriansk arkitektur, og du kan dra på hvalsafari rundt de spektakulære San Juan-øyene nær Olympic nasjonalpark. Vær forberedt på å bli bergtatt når du kommer inn i den gamle skogen i Redwood nasjonalpark. Dette er noen av verdens høyeste trær, over 100 meter i noen tilfeller, og rundt 1500 år gamle.

Santa Barbara

Deretter setter vi kursen mot Santa Barbara, som med arkitektur av terrakotta-fliser og innbydende strender byr på en Middelhavsatmosfære. Hold utkikk etter hval og sjøfugl mens vi seiler forbi Channel Islands og ellers hele veien nedover Stillehavskysten.

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående) Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten (sørgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatting i Vancouver

  22. september 2023

  Utforskingen starter i Vancouver Vancouver er omgitt av English Bay og et vakkert fjellandskap, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du kommer et par dager i forkant av sjøreisen, vil du raskt se hvorfor den største byen i British Colombia er så populær.

  De forskjellige nabolagene er fulle av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og i Commercial Drive finner du Little Italy.

  Gamlebyen i Vancouver er også spennende. I de viktorianske bygningene i Gastown finner du noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de høye røde sedertrærne i Stanley Park.

  Du tilbringer første natt i Vancouver på et fint, sentralt hotell. Du kan slappe av etter den lange reisen, og benytte hotellets fasiliteter.

  Hvorfor ikke utvide oppholdet i disse flotte omgivelsene med det unike førprogrammet vårt som tar deg med på det luksuriøse toget Rocky Mountaineer gjennom Canadian Rockies? Landskapet her er intet mindre enn spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatting i Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

  23. september 2023

  Etter en deilig frokost på hotellet, tar vi deg med på en tur rundt i byen for å vise deg de viktigste høydepunktene i Vancouver.

  Utflukten avsluttes på kaia, der MS Fridtjof Nansen venter på å ta deg med på et uforglemmelig ekspedisjonscruise.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

 • Dag 3
  Dag til sjøs

  Utsikt mot Pacific North West

  24. september 2023

  I dag vil vi seile rundt det økologiske paradiset San Juan-øyene. Disse kuperte øyene former en øygruppe mellom staten Washington i USA og Vancouver Island i Canada, og er en destinasjon i verdensklasse for å se marint dyreliv. Hva er vel bedre enn å sitte på dekk og stirre ut mot furukledde øyer med snødekte fjelltopper i bakgrunnen?

  Hvis vi er heldige, får vi se knølhval, vågehval og til og med spekkhugger. Øyene har også en stor konsentrasjon av hvithodehavørn, herodiashegre, amerikasvarttjeld og flere kystfugler.

  Ekspedisjonsteamet vil bli med ut på dekk, og hjelpe deg med å få øye på forskjellig dyreliv samt peke ut interessepunkter underveis.

  Dag 3
  Dag til sjøs

  Utsikt mot Pacific North West

 • Dag 4
  Olympic nasjonalpark, USA

  Subalpin prakt

  25. september 2023

  Vi ligger til anker i dag i den lille havnebyen Port Angeles for en dag med utforsking av fjellene. Selve byen byr på mye sjarm, spesielt i sentrumsområdet nær fergehavnen, men vi planlegger å bruke mesteparten av dagen på å utforske Olympic nasjonalpark.

  Olympic nasjonalpark ble erklært nasjonalmonument i 1909, før det senere ble erklært et internasjonalt biosfærereservat og en del av verdensarven av UNESCO. Parken har tre forskjellige økosystemer: den kuperte Stillehavskysten, et område med temperert skog og en subalpin skog med blomsterenger.

  I dag vil vi utforske den subalpine regionen, og ta deg med til fjellområdet Hurricane Ridge, der det kan hende at det er noe snø igjen fra vinteren. Herfra har du muligheten til å bli med på en guidet fottur gjennom parken, der du får oppleve det rike plante- og dyrelivet. Det vil være mange muligheter for fugletitting underveis, og du kan være så heldig å få se Roosevelt-elg, som er hjemmehørende i området. Det samme er svartbjørn.

  • Inkludert Olympic nasjonalpark
  Dag 4
  Olympic nasjonalpark, USA

  Subalpin prakt

 • Dag 5
  Til sjøs

  Hold utkikk etter marint liv

  26. september 2023

  En del av det å være på en ekspedisjon er kunsten å nyte øyeblikket – ta deg tid til å komme i kontakt med naturen og verden rundt deg. Så finn deg en plass i explorer-salongen med panoramautsikt eller ute på dekk, og nyt utsikten og lydene som omgir deg. Kanskje bølgene blir brutt av tegn på knølhval, som ofte ses i området. Eller lytt til lyden av sjøbrisen som avbrytes av skrikene til de forskjellige sjøfuglene som ofte ses langs vestkysten.

  Vi bidrar også til flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg. Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra. Dette hjelper forskere på romorganisasjoner som NASA med å få et mer komplett bilde av skyene i atmosfæren. Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 5
  Til sjøs

  Hold utkikk etter marint liv

 • Dag 6
  Redwood nasjonalpark

  Ta en spasertur blant gamle kjemper

  27. september 2023

  I dag kaster vi ankeret i Eureka, og herfra drar vi ut på en inkludert utflukt til fantastiske Redwood nasjonalpark. Det er en overveldende opplevelse å vandre rundt i dette internasjonale biosfærereservatet. Noen av de gamle kjempe-redwoodtrærne er over 100 meter høye, og du vil se hvorfor verdens høyeste trær noen ganger kalles «naturens skyskrapere». Noen trær her er over 1500 år gamle, og et levende vitnesbyrd på de positive resultatene fra et solid bevaringsprosjekt som reddet disse gamle kjempene fra tømmerhuggerens motorsag.

  Etter besøket i Redwood nasjonalpark får du muligheten til å utforske Eureka. Velkommen til en vakker havneby som er kjent for viktoriansk sjarm og et miljøbevisst fokus. Byens rikdom ble bygget på trelasthandel, og de mange vakre viktorianske herregårdene her er bevis på det. Sjekk ut billedskjønne Old Town, der du finner eksklusive forretninger langs den vakre sjøsiden. Her kan du nyte noe godt å drikke mens du ser fiskebåtene returnere over Humboldt Bay.

  • Inkludert Redwood nasjonalpark
  Dag 6
  Redwood nasjonalpark

  Ta en spasertur blant gamle kjemper

 • Dag 7
  Dag til sjøs

  Vi tilbringer dagen til sjøs

  28. september 2023

  Inspirert av alle landskapene og opplevelsene så langt, kan det hende du har lyst til å bruke denne dagen til å kanalisere din indre kunstner på et kunstkurs om bord? Eller kanskje du har lyst til å lære det grunnleggende innen ekspedisjonsfotografi fra fotografen vår om bord, som sørger for at de digitale minnene dine vil bli like levende som de du har i hodet.

  Du kan også bruke tid ute på dekk, og holde utkikk etter tegn på dyreliv mens kysten av California ruller forbi i bakgrunnen. Kanskje du får øye på en knølhval eller to! Eller kanskje du har lyst til å slappe av i et av boblebadene eller ta en dukkert i det endeløse bassenget? Vel uthvilt kan du ta en tur opp i baren, og nyte en cocktail eller to sammen med noen av de andre gjestene. Vi har også noen flasker lokal vin om bord, og en vinsmaking av Chardonnay eller Cabernet fra California slår ikke feil!

  Dag 7
  Dag til sjøs

  Vi tilbringer dagen til sjøs

 • Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

  29. september 2023

  Med beliggenhet mellom de fruktbare vinmarkene i Santa Ynez-fjellene og de flotte strendene på Stillehavskysten, er Santa Barbara et bilde på gammel, spansk sjarm i en Golden State-setting. I over et tiår huset byen verdens største filmstudio for stumfilm, frem til virksomheten ble for stor og den ble tatt tilbake til Hollywood.

  Santa Barbara misjonskirke er et bra utgangspunkt for å starte utforskingen. Du kan beundre de vakre bygningene i spansk stil, titte i butikkene i gaten State Street med terrakottafliser, og ta en spasertur i den forlokkende rosehagen Mission Rose Garden. På Stearns Wharf, Californias eldste pir, kan du nyte utsikten over Stillehavet og smake deilig, hjemmelaget is. Hvis du har tid, kan du slå deg ned på en av de mange restaurantene og barene. Dette kan for eksempel kombineres med vinsmaking fra en lokal vingård – byen er tross alt kjent for sin vin.

  På vei til eller fra Santa Barbara bør du gripe muligheten til å holde utkikk etter hval fra dekk når vi seiler gjennom de nærliggende Channel Islands.

  • Inkludert Tur med Santa Barbara Trolley
  Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

 • Dag 9
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

  30. september 2023

  Vi tar farvel med MS Fridtjof Nansen når vi legger til kai i fabelaktige San Diego, der vi avslutter ekspedisjonen.

  Velkommen til ‘Amerikas fineste by’ og Californias ‘strandby’! En berusende blanding av mangfoldig, urbant sofisteri, en laidback surferatmosfære, sol året rundt – San Diego har alt.

  Du kan bruke den siste dagen til å slappe av i solen eller prøve vannsport på en av de mange strendene. Eller du kan ta bybanen og utforske sentrum, fra det historiske Gaslamp Quarter til sjøsiden av San Diego-bukta.

  Kulturentusiasten anbefales en tur til Balboa Park, «Smithsonian of the West», med 17 museer, kunstgallerier og andre arenaer for utøvende kunst. Matentusiasten vil ha mye å velge mellom i denne smeltedigelen av forskjellige kjøkken, lokal vin og håndverksøl.

  Det er så mye å se og gjøre i San Diego at vi anbefaler at du bestiller etterprogrammet vårt for å utforske mer av det byen og nærområdet har å tilby før du reiser hjem igjen. Bli med på en halvdagsutflukt, og utforsk Cabrillo nasjonalmonument.

  Dag 9
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
22.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Vancouver, inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Utforsk andre destinasjoner: