Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten

Reiseinformasjon 9 dager MS Roald Amundsen
Avgang
7. mai 2023
Pris fra
kr 24 191
Frokost, lunsj og middag inkludert

Utforsk Nord-Amerikas vestkyst på en sjøreise fra San Diego til Vancouver. Du vil nyte den varme sjarmen til Santa Barbara og se marint liv langs kysten av California. Beundre noen av verdens eldste trær i Redwood nasjonalpark, gå i subalpine Hurricane Ridge i Olympic nasjonalpark, og se hval rundt San Juan-øyene.

Santa Barbara

Etter ombordstigning i hybriddrevne MS Roald Amundsen i San Diego setter vi kurs mot Santa Barbara, som med arkitektur av terrakotta-fliser og innbydende strender byr på en Middelhavsatmosfære. Hold utkikk etter hval og sjøfugl mens vi seiler forbi Channel Islands og oppover Stillehavskysten.

Redwood nasjonalpark, Eureka og San Juan-øyene

Vær forberedt på å bli bergtatt når du kommer inn i den gamle skogen i Redwood nasjonalpark. Dette er noen av verdens høyeste trær, over 100 meter i noen tilfeller, og rundt 1500 år gamle. Du får også muligheten til å ta en spasertur i havnebyen Eureka, som byr på vakker viktoriansk arkitektur, og du kan dra på hvalsafari rundt de spektakulære San Juan-øyene nær Olympic nasjonalpark.

Olympic nasjonalpark og Vancouver

Vi utforsker Hurricane Ridge, den subalpine regionen i Olympic nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. Gå på en guidet fottur gjennom parken, og opplev det rike plante- og fuglelivet. Ekspedisjonscruiset rundes av i Vancouver, Canada – en by i verdensklasse.

Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten Vestkysten av USA – høydepunkter og nasjonalparker langs Stillehavskysten
 • Dag 1
  San Diego, USA

  California dreaming

  7. mai 2023

  San Diego har fått tilnavnet ‘Fødestedet til California’, og som en feiring av nye begynnelser er det en perfekt match for den første dagen og natten av ekspedisjonen vår.

  Byen er kjent for sin tilbakelente atmosfære, mer enn 60 vakre strender og muligens det beste været i hele Amerika. Det er en spennende matkultur her med den populære Baja California-maten, og det brygges flere håndverksøl-smaker her enn noe annet sted i USA.

  Reisen din starter med en overnatting på et sentralt hotell i San Diego.

  Dag 1
  San Diego, USA

  California dreaming

 • Dag 2
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

  8. mai 2023
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Etter en overnatting har du muligheten til å utforske ‘Amerikas fineste by’ om morgenen på egenhånd, og kanskje sjekke ut noen av de mange shoppingmulighetene.

  Returner til hotellet for lunsj og en inkludert utflukt – Bytur i San Diego. På vei til skipet besøker du Gaslamp District, San Diego Downtown og også Old Town – det historiske hjertet av San Diego og stedet for mat, folklore og moro. Vi kjører over den prisvinnende broen San Diego-Coronado Bridge, og du kan ta bilder av silhuetten til San Diego før du går om bord i MS Roald Amundsen om ettermiddagen.

  Etter at du har gått om bord og sjekket inn, kan du hente den inkluderte ekspedisjonsjakken din. Deretter har du tid til å pakke ut på lugaren. En obligatorisk sikkerhetsbriefing vil bli avholdt, og ellers kan du gjøre deg kjent med skipet og finne deg til rette. Etter at vi setter seil vil kapteinen holde en velkomsttale, og du kan nyte det første av mange deilige måltider mens du blir kjent med ekspedisjonsteamet.

  Dag 2
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

 • Dag 3
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

  9. mai 2023

  Med beliggenhet mellom de fruktbare vinmarkene i Santa Ynez-fjellene og de flotte strendene på Stillehavskysten, er Santa Barbara et bilde på gammel, spansk sjarm i en Golden State-setting. I over et tiår huset byen verdens største filmstudio for stumfilm, frem til virksomheten ble for stor og den ble tatt tilbake til Hollywood.

  Santa Barbara misjonskirke er et bra utgangspunkt for å starte utforskingen. Du kan beundre de vakre bygningene i spansk stil, titte i butikkene i gaten State Street med terrakottafliser, og ta en spasertur i den forlokkende rosehagen Mission Rose Garden. På Stearns Wharf, Californias eldste pir, kan du nyte utsikten over Stillehavet og smake deilig, hjemmelaget is. Hvis du har tid, kan du slå deg ned på en av de mange restaurantene og barene. Dette kan for eksempel kombineres med vinsmaking fra en lokal vingård – byen er tross alt kjent for sin vin.

  På vei til eller fra Santa Barbara bør du gripe muligheten til å holde utkikk etter hval fra dekk når vi seiler gjennom de nærliggende Channel Islands.

  • Inkludert Tur med Santa Barbara Trolley
  Dag 3
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

 • Dag 4
  Til sjøs

  Hold utkikk etter marint liv

  10. mai 2023

  En del av det å være på en ekspedisjon er kunsten å nyte øyeblikket – ta deg tid til å komme i kontakt med naturen og verden rundt deg. Så finn deg en plass i explorer-salongen med panoramautsikt eller ute på dekk, og nyt utsikten og lydene som omgir deg. Kanskje bølgene blir brutt av tegn på knølhval, som ofte ses i området. Eller lytt til lyden av sjøbrisen som avbrytes av skrikene til de forskjellige sjøfuglene som ofte ses langs vestkysten.

  Vi bidrar også til flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg. Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra. Dette hjelper forskere på romorganisasjoner som NASA med å få et mer komplett bilde av skyene i atmosfæren. Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 4
  Til sjøs

  Hold utkikk etter marint liv

 • Dag 5
  Redwood nasjonalpark

  Ta en spasertur blant gamle kjemper

  11. mai 2023

  I dag kaster vi ankeret i Eureka, og herfra drar vi ut på en inkludert utflukt til fantastiske Redwood nasjonalpark. Det er en overveldende opplevelse å vandre rundt i dette internasjonale biosfærereservatet. Noen av de gamle kjempe-redwoodtrærne er over 100 meter høye, og du vil se hvorfor verdens høyeste trær noen ganger kalles «naturens skyskrapere». Noen trær her er over 1500 år gamle, og et levende vitnesbyrd på de positive resultatene fra et solid bevaringsprosjekt som reddet disse gamle kjempene fra tømmerhuggerens motorsag.

  Etter besøket i Redwood nasjonalpark får du muligheten til å utforske Eureka. Velkommen til en vakker havneby som er kjent for viktoriansk sjarm og et miljøbevisst fokus. Byens rikdom ble bygget på trelasthandel, og de mange vakre viktorianske herregårdene her er bevis på det. Sjekk ut billedskjønne Old Town, der du finner eksklusive forretninger langs den vakre sjøsiden. Her kan du nyte noe godt å drikke mens du ser fiskebåtene returnere over Humboldt Bay.

  • Inkludert Redwood nasjonalpark
  Dag 5
  Redwood nasjonalpark

  Ta en spasertur blant gamle kjemper

 • Dag 6
  Dag til sjøs

  Vi tilbringer dagen til sjøs

  12. mai 2023

  Inspirert av alle landskapene og opplevelsene så langt, kan det hende du har lyst til å bruke denne dagen til å kanalisere din indre kunstner på et kunstkurs om bord? Eller kanskje du har lyst til å lære det grunnleggende innen ekspedisjonsfotografi fra fotografen vår om bord, som sørger for at de digitale minnene dine vil bli like levende som de du har i hodet.

  Du kan også bruke tid ute på dekk, og holde utkikk etter tegn på dyreliv mens kysten av California ruller forbi i bakgrunnen. Kanskje du får øye på en knølhval eller to! Eller kanskje du har lyst til å slappe av i et av boblebadene eller ta en dukkert i det endeløse bassenget? Vel uthvilt kan du ta en tur opp i baren, og nyte en cocktail eller to sammen med noen av de andre gjestene. Vi har også noen flasker lokal vin om bord, og en vinsmaking av Chardonnay eller Cabernet fra California slår ikke feil!

  Dag 6
  Dag til sjøs

  Vi tilbringer dagen til sjøs

 • Dag 7
  Dag til sjøs

  Utsikt mot Pacific North West

  13. mai 2023

  I dag vil vi seile rundt det økologiske paradiset San Juan-øyene. Disse kuperte øyene former en øygruppe mellom staten Washington i USA og Vancouver Island i Canada, og er en destinasjon i verdensklasse for å se marint dyreliv. Hva er vel bedre enn å sitte på dekk og stirre ut mot furukledde øyer med snødekte fjelltopper i bakgrunnen?

  Hvis vi er heldige, får vi se knølhval, vågehval og til og med spekkhugger. Øyene har også en stor konsentrasjon av hvithodehavørn, herodiashegre, amerikasvarttjeld og flere kystfugler.

  Ekspedisjonsteamet vil bli med ut på dekk, og hjelpe deg med å få øye på forskjellig dyreliv samt peke ut interessepunkter underveis.

  Dag 7
  Dag til sjøs

  Utsikt mot Pacific North West

 • Dag 8
  Olympic nasjonalpark, USA

  Subalpin prakt

  14. mai 2023

  Vi ligger til anker i dag i den lille havnebyen Port Angeles for en dag med utforsking av fjellene. Selve byen byr på mye sjarm, spesielt i sentrumsområdet nær fergehavnen, men vi planlegger å bruke mesteparten av dagen på å utforske Olympic nasjonalpark.

  Olympic nasjonalpark ble erklært nasjonalmonument i 1909, før det senere ble erklært et internasjonalt biosfærereservat og en del av verdensarven av UNESCO. Parken har tre forskjellige økosystemer: den kuperte Stillehavskysten, et område med temperert skog og en subalpin skog med blomsterenger.

  I dag vil vi utforske den subalpine regionen, og ta deg med til fjellområdet Hurricane Ridge, der det kan hende at det er noe snø igjen fra vinteren. Herfra har du muligheten til å bli med på en guidet fottur gjennom parken, der du får oppleve det rike plante- og dyrelivet. Det vil være mange muligheter for fugletitting underveis, og du kan være så heldig å få se Roosevelt-elg, som er hjemmehørende i området. Det samme er svartbjørn.

  • Inkludert Olympic nasjonalpark
  Dag 8
  Olympic nasjonalpark, USA

  Subalpin prakt

 • Dag 9
  Vancouver, Canada

  Velkommen til Canada!

  15. mai 2023
  Estimert ankomsttid er 08:00

  Ekspedisjonscruiset langs Stillehavskysten av Amerika ankommer siste anløpshavn når vi seiler inn til Vancouver. Vancouver ligger i et fantastisk fjellandskap, og er både en livlig havneby og en kosmopolitisk storby.

  Det skjer alltid noe kulturelt i Vancouver, og du vil snart se hvorfor British Colombias største by er så populær. Etter en spennende ekspedisjonsreise kan det hende du ønsker å ta det med ro i Vancouver. Her kan du for eksempel smake mat i verdensklasse eller besøke noen kunstgallerier eller museer.

  Hvis du vil, kan du utvide oppholdet i Vancouver med et etterprogram til den nærliggende fjellresorten Whistler. Eller kanskje du har lyst til å tilbringe noen dager ekstra i byen mens du fordøyer alle opplevelsene fra de siste ni dagene – valget er ditt!

  Dag 9
  Vancouver, Canada

  Velkommen til Canada!

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
7.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i San Diego før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i San Diego inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset starter

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: