Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay

Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay

Reiseinformasjon 19 dager MS Fram
Avgang
23. august 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

Episk 19-dagers ekspedisjonscurise fra Reykjavík, Island, langs Grønlands sydlige kyst og gjennom Nordvestpassasjen til Cambridge Bay

Følger en legendarisk rute

Fra Reykjavík seiler vi til Grønland, og får oppleve Ilulissat-isfjorden, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Vi vil deretter forsøke å navigere de isfylte kanalene i Nordvestpassasjen til Cambridge Bay, som de store polarheltene før oss. Vi skal utforske de berømte skipsleiene i Prins Christians sund, Baffinbukta og Davisstredet, hele veien til Cambridge Bay, før vi avslutter i Edmonton.

Ekstraordinært landskap og dyreliv

Et høydepunkt på cruiset er den ekstraordinære skjønnheten i landskapene vi reiser gjennom – og dyrelivet de støtter. Du vil se etter arktiske dyr og fugleliv i deres naturlige habitat, så som isbjørner, moskusokser, kariburein, ringsel og kanskje minke og knølhval i havene. Og ikke glem å holde utkikk etter fugler som polarmåker og teister.

Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay Nordvestpassasjen – Fra Reykjavík til Cambridge Bay
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Utforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Med sin beliggenhet i fantastisk natur er herlige Reykjavík vel verdt å tilbringe tid i for å utforske før du starter ekspedisjonscruiset ditt til Nordvestpassasjen.

  Hva med å dykke ned i den berømte Blå lagunes varme kilder, som ligger nært sentrum, eller få utsikt over Reykjavík ovenfra ved den vakre Hallgrímskirkja. Du vil bli fortryllet av øyene, fjellene, havet og parkene som omringer denne overraskende kosmopolittiske byen.

  MS Fram venter på deg i Reykjavik havn. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og har truffet ekspedisjonsteamet ditt, er det på tide å finne deg til rette i lugaren. Det spennende eventyret ditt har bare så vidt startet.

  Hvis du ønsker å bli bedre kjent med området, hvorfor ikke bestille ett av våre førprogram for å oppleve enda mer av den vakre islandske naturen.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2-3
  Til sjøs: Danmarkstredet

  Vi krysser Danmarkstredet

  I kjølvannet til vikingene

  Vi seiler til Vest-Grønland gjennom Danmarkstredet, ruten som Eirik Raude seilte, som skal ha vært den første europeeren som bosatte seg der. Bruk tiden til å slappe av og utforske de stilige fasilitetene om bord på skipet.

  Gjør deg klar til å utforske Grønlands vestkyst. De fleste grønlenderne bor vest i landet. Du får utforske noen av tettstedene og bosettingene som ligger spredd langs kysten her, i tillegg til storslagne fjorder, breer og fjell.

  Dag 2-3
  Til sjøs: Danmarkstredet

  Vi krysser Danmarkstredet

 • Dag 4
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

  Fantastisk panoramautsikt og rikelig med dyreliv

  Vi har som mål å utforske de fantastiske havområdene i det 60 mil lange Prins Christians sund i dag. Granittfjell med spisse topper gir en slående kontrast til de skinnende hvite breene. Hold utkikk etter kalvende isfjell og fargerike hus i landsbyen Aappilattoq.

  Naturen er overveldende her. Hold utkikk etter ringsel og storkobbe som hviler seg på isen, polarmåker og teister som svever over hodet på deg. Du kan til og med kanskje se minke og knølhval.

  Hvis havisen forhindrer oss i å dra inn i sundet, vil vi dra til forrevne Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 4
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Utforske Kvanefjord

  Opplev isfjellenes skjønnhet i fjordene på vestkysten

  Opplev ditt første syn av Grønlands fantastiske vestkystfjorder når vi når Kvanefjord i Sermersooq, som betyr «Sted med mye is».

  Ha kameraet klart for glitrende isfjell og breis som er delvis under vann – klarhvit med undertoner av krystallinsk blått. Disse isblokkskulpturene er noen av arktisnaturens fineste skaperverk.

  Få tar turen inn i denne fjerne fjorden, noe som gjør det enda mer spesielt å tilbringe dagen med å utforske her. Ekspedisjonsteamet vil velge steder du kan gå i land og nyte det vakre landskapet på en naturvandring eller dra ut i båter for å speide etter dyreliv.

  • Inkludert Utforsking av Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Utforske Kvanefjord

 • Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Opplev grønlandsk kultur, gammel og ny, i Nuuk

  Etter flere dager med utforsking av fjerne, idylliske islandskaper, vil du cruise inn i Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Den har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger, og en befolkning på 18 000.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til Grønlands parlamentsbygning.

  Besøk nasjonalmuseet for å se de seks Qilakitsoq-mumiene, og få et fascinerende innblikk i livet her for 500 år siden. Eller bli med på en lang naturvandring gjennom Paradisdalen og rundt Mt. Lille Malene.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Oppdag eldgamle tradisjoner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, Grønlands andre by. Byen har en spektakulær beliggenhet bare 40 kilometer nord for den nordlige polarsirkel. Dette området har en historie som strekker seg over mer enn 4500 år.

  Gamle tradisjoner lever fortsatt i beste velgående her og du kan lære mer om de eldgamle Saqqaq-artefaktene på det lokale museet.

  Hvis du ser etter en spesiell suvernir, plukk med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut, den indre ullen til en moskusokse, som sies å være 10 ganger varmere enn saueull. Eller hvorfor ikke utforske området til fots og strekk bena dine på en gåtur.

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 8
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

  Byen der du kan se og høre isen flyte

  Ekspedisjonscruiset vårt når Diskobukta – et fristed for hvaler og seler. Du kan se frem til en unik opplevelse. Ilulissat ligger ved den praktfulle Ilulissatfjorden, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Du får se et bakteppe av fargerike hus og forbipasserende isfjell i mange forskjellige størrelser og former.

  La deg forbløffe av enorme isfjell som flyter forbi i det dypblå havet, mens de får forskjellige nyanser av hvitt, grått og blått. Skipsfotografen kan hjelpe entusiaster med å få med nyansene i disse naturskulpturene.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 8
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 9-10
  Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

  Se etter dyrelivet og ta del i Vitenskapsprogrammet

  Etter å ha forlatt Grønland, fortsetter ekspedisjonscruiset til Canada over Labradorsjøen. Vi seiler inn i Davisstredet, som er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis, som ledet ekspedisjoner her på 1500-tallet. Ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesninger om bord om emner som dyrelivet i Nord-Labrador, inuitkultur og historien til arktisk utforskning.

  Sundet er kjent for overflod av sel, hval og torsk. Hvorfor ikke delta i vitenskapsprogrammet med å hjelpe med å fotografere og spore hvaler, eller observere skyene for å hjelpe forskere med å studere klimaet, og dermed gi ditt bidra til GLOBE-programmet.

  Dag 9-10
  Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

 • Dag 11-17
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

  Vi krysser en historisk havkorridor gjennom Canadas arktiske øygruppe

  Som de modige oppdagelsesreisende som har kommet før deg, har vi ikke en eksakt reiserute når vi legger ut på seilingen med vårt toppmoderne, isklasseskip fra Atlanterhavet til Stillehavet via denne berømte sjøveien. Mulige stoppesteder er Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven og Cambridgebukta.

  Vi planlegger å ta deg i land på steder knyttet til tidlig utforskerhistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, som isbjørner, narhvaler, seler og sjøfugler.

  Vi skal cruise mellom isflak i små ekspedisjonsbåter, og gå i land slik at du kan oppleve den uberørte villmarken på nært hold. Ekspedisjonsteamet tilpasser aktivitetene etter is- og værforholdene, slik at du skal få den beste mulige opplevelsen.

  Vi vil forsøke å nå Pond Inlet og inuitt-samfunnet i Mittimatalik på Baffinøya. På Devon Island, som er verdens største ubebodde øy, skal vi besøke Dundas Harbour og lære om Thule-arven der. Kanskje blir det også et stopp på Beecheyøya, der vi vil vise respekt ved gravene til tre av medlemmene fra Franklin-ekspedisjonen.

  Så fortsetter vi vestover til Fort Ross, en tidligere handelspost i Hudson bay, før vi seiler til Gjoa Haven. Det var her Roald Amundsen lærte tips om polaroverlevelse fra Netsilik-inuittene. Hvis vi klarer å komme i land her, tar vi en spasertur for å lære mer om dette.

  Dag 11-17
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

 • Dag 18
  Cambridge Bay

  Dyreliv i Cambridge Bay

  Dyreliv og konservering i denne bukta rik på fisk

  Ekspedisjonscruiset vårt fortsetter inn i Cambridge Bay, med sitt rike dyreliv, der du vil gå i land. Her kan du se arktisk røye, moskusokser og kariburein. Du ligger også Canadian High Arctic Research Station, et viktig senter for forskning på klimaendring.

  Cambridge Bay er hjemsted for bare 2000 innbyggere, og dette er et populært sted for fluefiskere som er ivrige etter å fange den gigantisk arktiske røyen eller kanadarøyen. Det lokale navnet «Iqaluktuuttiaq» betyr til og med ‘et godt fiskested’.

  Gå litt rundt og se deg om før vi tar flyet til Edmonton.

  Dag 18
  Cambridge Bay

  Dyreliv i Cambridge Bay

 • Dag 19
  Edmonton

  Utforsk Edmonton

  Opplev byen Edmonton før du flyr hjem eller forleng oppholdet med de valgfrie etterprogrammene våre for å lære mer om byen og området rundt.

  Dag 19
  Edmonton

  Utforsk Edmonton

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
23.

Hva er inkludert

Flyvninger

 • Fly på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Edmonton

Transporter

 • Transport fra skipet til flyplassen i Cambridge Bay etter ekspedisjonscruiset.
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Edmonton etter ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Edmonton etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: