Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston

Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston

Reiseinformasjon 21 dager MS Fram
Avgang
8. september 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

21-dagers ekspedisjonscruise som forsøker seg på den legendariske reisen inn i hjertet av Nordvestpassasjen, fra Edmonton i Canada til Boston, New England

Arktisk ekspedisjonseventyr

Følg i fotsporene til berømte oppdagere når vi drar inn i hjertet av den legendariske Nordvestpassasjen. Ekspedisjonsteamet ditt vil guide deg på besøk til lokale samfunn og hjelpe deg med å lære mer om de naturlige underverkene overalt rundt deg.

Høydepunkter i Canada og på Grønland

Utforsk Grønlands utrolige dyreliv, historie og kultur, inkludert den vakre Ilulissat-isfjorden som står på UNESCOs liste, og hovedstaden, Nuuk. Vi seiler deretter videre til Newfoundland og Labrador der vi besøker den UNESCO-oppførte tidligere hvalfangststasjonen i Red Bay og sjarmerende Corner Brook.

Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston 

 Nordvestpassasjen – Fra Cambridge Bay til Boston
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

  8. september 2024

  Opplev den levende og fargerike byen Edmonton på et overnattingsopphold. Legg til et valgfritt førprogram for å lære mer om denne byen og området rundt.

  Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

 • Dag 2
  Cambridge Bay

  Dyreliv i Cambridge Bay

  9. september 2024

  Dyreliv og konservering i denne bukta rik på fisk

  Med morgenflyet fra Edmonton kommer du til det rike dyrelivet i Cambridge Bay. Hjem til mindre enn 2000 innbyggere, Canadian High Arctic Research Station – et viktig senter for forskning på klimaendring – og arktisk røye, moskusokse og kariburein.

  Det er ikke annet enn riktig at ekspedisjonen din starter her, hvor arktiske oppdagere som Roald Amundsen én gang søkte ly før de forsøkte seg på den legendariske Nordvestpassasjen.

  MS Fram vil vente på deg. Hent den inkluderte ekspedisjonsjakken din og møt ekspedisjonsteamet ditt, som vil ta deg gjennom veiledninger om å beskytte dyrelivshabitater og å besøke arktiske lokalsamfunn på en ansvarlig og respektfull måte.

  Dag 2
  Cambridge Bay

  Dyreliv i Cambridge Bay

 • Dag 3-10
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

  10. september 2024 - 17. september 2024

  Vi krysser en historisk havkorridor gjennom Canadas arktiske øygruppe

  I likhet med banebrytende oppdagelsesreisende som har kommet før deg, vil vi ikke ha en nøyaktig reiserute når vi prøver å seile vårt isklassede skip gjennom Nordvestpassasjen.

  Mens vi utforsker vil vi gå i land på steder knyttet til tidlig oppdagelseshistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, så som isbjørner, hvaler narhvaler, seler og sjøfugler.

  Du vil dra på ekspedisjonscruise mellom isflak og gå i land for å oppleve den uberørte villmarken på nært hold. Ekspedisjonsteamet ditt vil tilpasse aktiviteter til is- og værforhold, og gi deg den best mulige opplevelsen.

  I Gjoa Haven lærte Roald Amundsen polaroverlevelsestips fra Netsilik Inuit-folket. Hvis vi klarer å komme i land her, tar vi en spasertur for å oppdage mer. Vi fortsetter østover til Fort Ross, et tidligere handelssted i Hudson Bay.

  Det blir et mulig stopp på Beechey Island der vi vil vise respekt ved gravene til tre medlemmer av Franklin-ekspedisjonsteamet. På Devon Island, den største ubebodde øyen i verden, håper vi på å besøke Dundas Harbour og lære om Thule-arven.

  På den siste strekningen, vil vi prøve å nå Pond Inlet og inuittsamfunnet Mittimatalik på Baffinøya, der vi runder av åtte utrolige dager med spennende utforskning.

  Dag 3-10
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

 • Dag 11
  Baffin Bay

  Seile over Baffinbukta

  18. september 2024

  Slapp av og lær mens vi seiler mot Grønland

  Når vi legger Canada bak oss, vil vi krysse Davisstredet og Baffinbukta til Grønland. Bli med ekspedisjonsteamet for flere opplysende forelesninger om eventyrene som ligger foran deg. Emner kan omfatte lokalt dyreliv, geologi, kultur og historiske oppdagere. Du kan også plukke opp noen fotografitips om hvordan du best fanger opp det fantastiske landskapet rundt deg.

  Få pulsen i gang i treningssenteret eller slapp av i badstuen eller i ett av boblebadene utendørs. Eller bare len deg tilbake og nyt havet gli forbi fra panoramavinduene i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 11
  Baffin Bay

  Seile over Baffinbukta

 • Dag 12
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

  19. september 2024

  Byen der du kan se og høre isen flyte

  Ekspedisjonscruiset vårt når Diskobukta – et fristed for hvaler og seler. Du kan se frem til en unik opplevelse. Ilulissat ligger ved den praktfulle Ilulissatfjorden, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Du får se et bakteppe av fargerike hus og forbipasserende isfjell i mange forskjellige størrelser og former.

  La deg forbløffe av enorme isfjell som flyter forbi i det dypblå havet, mens de får forskjellige nyanser av hvitt, grått og blått. Skipsfotografen kan hjelpe selv amatørfotografer med å få med nyansene i disse naturskulpturene.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 12
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  20. september 2024

  Oppdag eldgamle tradisjoner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, Grønlands andre by. Byen har en spektakulær beliggenhet bare 40 kilometer nord for den nordlige polarsirkel. Dette området har en historie som strekker seg over mer enn 4500 år.

  Gamle tradisjoner lever fortsatt i beste velgående her og du kan lære mer om de eldgamle Saqqaq-artefaktene på det lokale museet.

  Hvis du ser etter en spesiell suvernir, plukk med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut, den indre ullen til en moskusokse, som sies å være 10 ganger varmere enn saueull. Eller hvorfor ikke utforske området til fots og strekk bena dine på en gåtur.

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 13
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 14
  Nuuk

  Fargerike Nuuk

  21. september 2024

  Opplev grønlandsk kultur, gammel og ny, i Nuuk

  Ekspedisjonscruiset ditt i Nordvestpassasjen fortsetter videre til Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Den har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger, og en befolkning på 18 000.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til Grønlands parlamentsbygning.

  Besøk nasjonalmuseet for å se de seks Qilakitsoq-mumiene, og få et fascinerende innblikk i livet her for 500 år siden. Eller bli med på en lang naturvandring gjennom Paradisdalen og rundt Mt. Lille Malene.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 14
  Nuuk

  Fargerike Nuuk

 • Dag 15
  Tid for ekspedisjon

  Tid for ekspedisjon

  22. september 2024

  Opplev isfjellenes skjønnhet i fjordene på vestkysten

  Vi planlegger å tilbringe dagen med å oppleve fjordregionen på Grønlands vestkyst og dens storslagne landskap. Disse fjorlandskapene har blitt skåret ut av is over tusener av år. Siden forhold kan variere vet vi ikke nøyaktig hva vi kan vente før dagen er der.

  Kapteinen din og ekspedisjonsteamet vil finne de beste mulighetene for eventyr. Vi kan ta deg i land i våre små ekspedisjonsbåter for en gåtur eller sette ut kajakkene våre for å utforske en vakker bukt. Vær klar for alt!

  • Inkludert Utforsking av Kvanefjord
  Dag 15
  Tid for ekspedisjon

  Tid for ekspedisjon

 • Dag 16
  Til sjøs: Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

  23. september 2024

  Se etter dyrelivet og ta del i Vitenskapsprogrammet

  Etter å ha forlatt Grønland, fortsetter ekspedisjonscruiset til Canada over Labradorsjøen. Vi seiler inn i Davisstredet, som er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis, som ledet ekspedisjoner her på 1500-tallet. Ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesninger om bord om emner som dyrelivet i Nord-Labrador, inuitkultur og historien til arktisk utforskning.

  Sundet er kjent for overflod av sel, hval og torsk. Hvorfor ikke delta i vitenskapsprogrammet med å hjelpe med å fotografere og spore hvaler, eller observere skyene for å hjelpe forskere med å studere klimaet, og dermed gi ditt bidra til GLOBE-programmet.

  Dag 16
  Til sjøs: Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

 • Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historie

  24. september 2024

  Utforsk denne utrolige tidligere hvalfangstbosetningen

  Se opp for knølhval eller vågehval når vi nærmer oss Red Bay, som var hvalene som førte til at hvalfangere kom til denne havnen på 1600-tallet.

  Det iskalde vannet rundt Red Bay skjuler en rekke havarerte chalup-båter eller små hvalfangstbåter og galjoner, noe som gjør det til et av verdens viktigste arkeologiske undervannssteder.

  Besøk det lokale museet for å se en 26 fots chalupa-båt og se etter hvalbein i det vernede Red Bay National Historic Site. Hvorfor ikke lete etter sjørøverkapteinen Kidds begravde skatt rundt Tracey Hill. Du finner neppe gulldubloner, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt.

  Dag 17
  Red Bay

  Red Bays historie

 • Dag 18
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

  25. september 2024

  Gå tilbake i tid i denne sjarmerende Newfoundland-byen

  Vi følger i kaptein James Cooks fotspor mens vi seiler inn i Bay of Islands mot den tradisjonelle byen Corner Brook. Oppdag områdets fascinerende historie og samling av gjenstander på Corner Brook Museum.

  Nyt flott utsikt fra Crow Hill eller ta en guidet fottur langs Corner Brook Stream-stien. Du kan også besøke Gros Morne nasjonalpark og det bildevakre fyrtårnet Lobster Cove Head, som også gir en naturskjønn kjøretur.

  Før vi drar får du se en forestilling av lokale folkemusikere og historiefortellere.

  • Inkludert Musikk og historiefortelling i Newfoundland
  Dag 18
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

 • Dag 19-20
  Til sjøs

  Dager til sjøs

  26. september 2024 - 27. september 2024

  Reflekter på din episke ekspedisjon

  Når ditt ekspedisjonscruise til Nordvestpassasjen nærmer seg slutten, kan du ta deg tid til å slappe av om bord i det komfortable skipet og tenkte over utfordringene de store oppdagelsesreisende før oss måtte gjennom.

  Kos deg i boblebadet, tren i treningsrommet, tilegn deg ny kunnskap i vitenskapssenteret, eller bare slapp av i Explorer Lounge &Bar.

  Bli med ekspedisjonsteamet for å oppsummere høydepunktene i dette utrolige én-gang-i-livet-eventyret. Besøk vitenskapssenteret for å avslutte observasjonene dine fra Vitenskapsprogrammet eller velg ut favorittbildene dine sammen med fotografen om bord.

  Dag 19-20
  Til sjøs

  Dager til sjøs

 • Dag 21
  Boston

  Ankomst i Boston

  28. september 2024

  Gå i land i den kosmopolitiske hovedstaden i New England

  Ekspedisjonen cruiser gjennom Nordvestpassasjen og avsluttes i Boston. Boston er én av de største byene på østkysten, og denne blomstrende byen med sitt europeiske utseende er et godt sted å avslutte Nordvestpassasjen-opplevelsen.

  Bostons rike historie brer seg ut i de mange distriktene, der man finner storslåtte bygninger fra kolonitiden blandet med et svært moderne bysentrum. Oppdag kolonitids- og revolusjonær historie i overflod eller besøk campus på noen av verdens mest respekterte og innflytelsesrike universiteter. Eller slapp helt enkelt av i en bar eller restaurant og gå gjennom eventyret du har opplevd med noen av de nye vennene du har funnet!

  Dag 21
  Boston

  Ankomst i Boston

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
8.

Hva er inkludert

Flyvninger

 • Fly på økonomiklasse fra Edmonton til Cambridge Bay

Transport

 • Transport fra hotellet i Edmonton til flyplassen før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Cambridge Bay før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Edmonton før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • *Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann
 • †Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket, og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: