Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)

 • Attempt

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)

 • Attempt
Reiseinformasjon 20 dager MS Fram
Avgang
2. september 2022
Pris fra
kr 234 539
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Bli med oss på et spennende ekspedisjonscruise, der vi forsøker å krysse den legendariske Nordvestpassasjen og utforsker fantastiske landskaper og dyreliv rundt sørlige Grønland.

Fra hjertet av Nordvestpassasjen

Vi starter med å utforske livlige Edmonton før vi flyr til Cambridge Bay, der sjøekspedisjonen vår starter med kurs inn i Nordvestpassasjen. Over syv dager vil vi utforske øyene langs denne utfordrende sjøruten som kun er navigerbar noen få uker i året. Akkurat hva vi ser og gjør kommer an på sjøisen og værforholdene.

Mens vi seiler, passerer vi spektakulære isfronter og is formet av elementene. Ekspedisjonslederen vil velge ut steder for småbåtcruise og landinger med ekspedisjonsteamet der dette er mulig. Det kan være i Gjøahavn, Fort Ross, Beecheyøya, Radstock Bay, Dundas Havn og Pond Inlet, der vi vil besøke thule- og inuittbosettinger og historiske handelssteder.

Grønland: verdens største øy

Hvis alt går etter planen vil vi seile ut av Nordvestpassasjen og krysse Baffinbukta mot Grønland. Vi bruker fire dager på å utforske naturen, historien og dyrelivet her, inkludert hovedstaden Nuuk og den vakre Ilulissatfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi fortsetter mot Newfoundland og Labrador, der vi besøker den tidligere baskiske hvalfangststasjonen i Red Bay, som står på UNESCOs verdensarvliste, og den sjarmerende byen Corner Brook. Den minneverdige ekspedisjonen vår avsluttes i den historiske byen Halifax, hovedstaden i Nova Scotia.

Hvis det ikke er mulig å seile gjennom hele Nordvestpassasjen på grunn av sjøis, vil du allikevel oppleve den ville, vakre naturen i Høyarktis, og få mange muligheter til å se sjeldne dyr som den mektige isbjørnen, toppredatoren på toppen av næringskjeden i Arktis.

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2) Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene (rute 2)
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

  2. september 2022

  Det er mye på gang i Edmonton, den første destinasjonen på ekspedisjonscruiset. Hovedstaden i Alberta har alltid vært et viktig forretnings- og regjeringssentrum, men Forbes magazine kalte nylig byen “en av Canadas hotteste destinasjoner’. Hvis du har kommet noen dager i forveien, har du hatt tid til å finne ut hva vi mener.

  Byen er livlig og fargerik, med alt du kan forvente av en moderne metropol: spennende mat, håndverksbryggerier og -destillerier, uavhengige forretninger og et førsteklasses kunstmiljø. Verdens femte største kjøpesenter ligger også her – West Edmonton Mall.

  Du kan også sette av et par dager med førprogrammet vårt til Elk Island nasjonalpark, og få en smakebit av den vidstrakte villmarken som omgir Edmonton. Bare 35 minutter unna er det mulig å se ville bison beite i nasjonalparken eller stå midt i veien.

  Dag 1
  Edmonton, Canada

  Canadas festivalby

 • Dag 2
  Edmonton / Cambridge Bay, Victoria Island

  En god fiskeplass

  3. september 2022

  Om morgenen vil du fly fra Edmonton til Cambridge Bay, der ekspedisjonsskipet MS Fram venter på deg.

  Cambridge Bay er en landsby med mindre enn 2000 innbyggere. Regionens historie med jakt og fiske ligger i navnet på denne landsbyen. På lokalspråket inuinnaqtun kalles Cambridge Bay ‘Iqaluktuuttiaq’, som betyr ‘en god fiskeplass’. Fluefiske etter arktisk røye i den nærliggende elva er et trekkplaster den dag i dag.

  Det rike dyrelivet er et annet trekkplaster for eventyrlystne som reiser hit. Andre kommer for å besøke den kanadiske høyarktiske forskningsstasjonen, et senter i verdensklasse der de studerer klimaendringer og andre ting unikt for Arktis.

  Det er passende at ekspedisjonen vår starter her, hvor de gamle polfarerne søkte ly under forsøkene på å seile gjennom Nordvestpassasjen. Du kan legge navnet ditt til en prestisjetung liste som inkluderer legendariske Roald Amundsen.

  Etter at du har sjekket inn og hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken din, vil du ha tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske skipet. Det er også en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon hvert 30. minutt før avreise, slik at du kan velge det tidspunktet som passer best for deg.

  Middagen om kvelden, den første av mange, avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Du vil møte ekspedisjonsteamet i et separat velkomstmøte der de vil ta for seg viktig helse- og sikkerhetsinformasjon.

  De vil også snakke om de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand fra dyr, og besøke lokalsamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Dag 2
  Edmonton / Cambridge Bay, Victoria Island

  En god fiskeplass

 • Dag 3-10
  Ekspedisjoner til Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

  4. september 2022 - 11. september 2022

  Vi har som mål å komme oss inn til hjertet av Nordvestpassasjen. Siden slutten av 1400-tallet har søket etter denne sagnomsuste sjøveien gjennom kanadisk Arktis vært den hellige gral for tøffe eventyrere.

  Den første registrerte sjøreisen hit var reisen til John Cabot i 1497. James Cook forsøkte, men feilet i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret Nordvestpassasjen med skip var den polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  Sjøisen varierer fra år til år, og hver ekspedisjon her er unik. Vi håper å kunne vise deg noen av følgende steder:

  Gjøahavn hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903 på Gjøa-ekspedisjonen. Han kalte stedet «den fineste lille havn som finnes i verden». Han lærte mye fra det lokale netslik-inuittfolket om overlevelse og reising i polarregionene. Denne lærdommen var medvirkende til at Amundsen ble den første som nådde Sydpolen nesten et tiår senere.

  Fort Ross ble etablert i 1937. Her er det to små hytter på land som vedlikeholdes av Canadas kystvakt, og som nå og da brukes som tilfluktssted for lokale inuitter. Fort Ross var et av flere handelssteder i Hudson’s Bay Company i kanadisk Arktis.

  Beecheyøya er tett knyttet til historien rundt oppdagelsesreiser i Nordvestpassasjen, spesielt sjøreisen til Sir John Franklin. To skip seilte inn i passasjen i 1845, men kom aldri ut igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret her i 1845, og tre av hans menn er begravd her.

  Radstock Bay domineres av Caswell Tower. Kystlinjen her er ideell for en kort spasertur til en forhistorisk inuitt-bosetting. Caswell Tower er også et utmerket mål for en mer utfordrende fottur til toppen, der du blir belønnet med en fantastisk utsikt.

  Dundas havn er en forlatt bosetting med en gammel leir fra Royal Canadian Mounted Police (politietat av ridende politi) og et handelssted fra Hudson Bay Company. Her finnes også flere arkeologiske funnsteder fra Thule-perioden.

  Pond Inlet, som også kalles Mittimatalik på inuktitut, er et tradisjonelt inuittlokalsamfunn på Baffinøya. Landsbyen ligger i vakre Eclipse Sound med utsikt mot Bylotøya. Pond Inlet er omgitt av fjellkjeder, isbreer, vakre fjorder, isgrotter, geologiske jordpyramider og flytende isfjell.

  Gjennom hele sjøreisen vil vi seile i fortryllende vakker natur, og holde konstant utkikk etter ville dyr som den majestetiske isbjørnen.

  Dag 3-10
  Ekspedisjoner til Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

 • Dag 11
  Baffinbukta og Davisstredet

  Vi krysser Davisstredet

  12. september 2022

  Vi legger Canada bak oss, og setter kurs for Grønland. Mens vi seiler over Baffinbukta kan du bli med på flere informative foredrag med ekspedisjonsteamet. Noen av temaene kan være dyreliv du kan se på Grønland, grønlandsk kultur, ekspedisjonsfotografi, geologi og historiske oppdagelsesreisende.

  Hvis du føler for å holde deg aktiv kan du besøke treningsrommet og få opp pulsen. Du har også adgang til en badstue og to utendørs boblebad. Eller du kan slå deg ned i en sofa og nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og -baren med panoramautsikt, mens du ser ut på de rytmiske bølgene.

  Dag 11
  Baffinbukta og Davisstredet

  Vi krysser Davisstredet

 • Dag 12
  Ilulissat, Grønland

  Fødestedet til isfjellene

  13. september 2022

  Ilulissat, som betyr ‘isfjell’, ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette smykket av en by kjennetegnes av de fargerike husene ved fjorden som byr på et stadig skiftende galleri av isfjell – det er virkelig et vakkert sted.

  Det er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på iskalotten, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker. Hvert år om våren arrangeres et av verdens største hundeløp her, med 100 sleder.

  Rett utenfor byen kan du ofte se gigantiske isfjell som flyter rundt i det dypblå vannet. De kommer fra Jakobshavnbreen, som kalver rundt 35 milliarder tonn isfjell hvert år. Isfjellene finner veien nedover den 20 km lange fjorden før de går inn i Diskobukta, og er en fotografs drøm.

  Du vil ikke bare se disse svære, meislede ismassene, du vil også høre dem. Når de støter inn i hverandre og inn på kysten, avgir de et ekko av knaking, buldring og knirking gjennom fjorden.

  Hvis bakgrunnsstøyen er som trommer, er lyden av isen som kalver isfjell ned i vannet med brak og plask cymbalene. Sett av noen minutter til å bare sitte og se og høre på isfjellene i disse vakre omgivelsene.

  Dag 12
  Ilulissat, Grønland

  Fødestedet til isfjellene

 • Dag 13
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

  14. september 2022

  Grønlands nest største by, Sisimiut, har en spektakulær beliggenhet 40 km nord for den nordlige polarsirkel i det sentrale kystområdet ved Davisstredet. Dette er en moderne bosetting med en lang historie. Det estimeres faktisk at området har vært bosatt av grønlendere i over 4500 år.

  Navnet betyr ‘menneskene i revehiene’, og er en referanse til de mange polarrevhiene nær byen. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull. Kanskje du får lyst på et skjerf, en lue eller votter av qviuvt mens du er her?

  Sisimiut har rundt 5500 innbyggere, og er et viktig regionalt knutepunkt og ofte stoppested for båter på reise mellom Nuuk og Diskobukta. Mange kommer også hit for vintersport på den grønlandske iskalotten, som skikjøring eller hundekjøring.

  Det lille museet huser gjenstander fra utgravninger i gamle Saqqaq-bosettinger nær byen, noen av dem hele 4000 år gamle. Taseralik kultursenter er stedet å dra for å lære mer om kulturarven i området.

  Vi tilbyr en 4–5-timers fottur opp fjellet Palaasip Qaqqa for de sunne og spreke, en jevnt bratt tur opp til over 500 meter over havet. Anstrengelsene vil bli belønnet med unik utsikt over Grønlands fantastiske natur.

  Dag 13
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

 • Dag 14
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

  15. september 2022

  Nuuk ble befolket i 1728, og dermed er det den eldste bosettingen i landet. Og selv om Grønlands hovedstad er klassifisert som en by, er det mindre enn 17 000 mennesker som bor her. Navnet Nuuk betyr halvøy, og den ligger ved munningen til et system av spektakulære fjorder og fjell.

  Det første du vil legge merke til med denne lave bosettingen, er hvor fargerike husene er, med røde, grønne, blå og gule bygninger som står som en sterk kontrast til det isete hvite og svarte bakteppet av fjellene.

  I dag er Nuuk et sted der gamle og nye tradisjoner møtes, fra de billedskjønne gamle bygningene som ligger langs fjordkanten, til den ultramoderne arkitekturen i det grønlandske parlamentet og det bølgeformede kulturhuset Katuaq.

  Du kan besøke Grønlands eldste bygning, Hans Egedes hus, som ble bygget i 1721 av den norske misjonæren som har fått æren for å ha grunnlagt byen. Andre steder i byen kan du se en statue og en kirke som er oppkalt etter ham.

  Den rødmalte kirken, Vår Frelsers kirke, med et klassisk evangelisk-luthersk klokketårn og spir er også verdt et besøk. Ta turen innom Grønland nasjonalmuseum og se Qilakitsoq-mumier, eller beundre lokale malerier på Nuuk kunstmuseum, det eneste museet for privat kunst og håndverk på Grønland.

  Vi vil også tilby en lang fottur gjennom Qinnquadalen (Paradisdalen) og rundt fjellet Lille Malene som en del av en valgfri utflukt. Her følger vi en sti formet av gamle reinsdyrspor, og får fantastisk utsikt over kysten av Grønland. På veien passerer vi en liten innsjø og naturlige kilder.

  Det er også en rekke spiserier i Nuuk for enhver smak, og noen av dem har lokale delikatesser som moskusokse, selsuppe og snøkrabbe på menyen. Hvis du bare har lyst på en kaffe, er det flere utmerkede kaféer som serverer varm drikke og mat som burger og danske bakervarer.

  Dag 14
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

 • Dag 15
  Kvanefjord, Grønland

  Tid for ekspedisjon

  16. september 2022

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på vestkysten av Grønland i området Sermersooq, som betyr ‘sted med mye is’. Fjorden strekker seg rundt 10 km inn i landet, før den deler seg inn i tre mindre kanaler, hver med en isbre på toppen.

  Vi bruker dagen til å utforske denne fantastiske fjorden, og kapteinen vil ta oss til steder der vi kan kaste anker og dra i land. Det blir mange muligheter for å kikke etter dyreliv, enten fra dekk eller på land, eller kanskje du bare har lyst til å strekke på beina og nyte det fantastiske landskapet.

  Kvanefjord ligger også nær Kvanefjeld, et område med en av de største konsentrasjonene av sjeldent jordmetall i verden. Nylige undersøkelser estimerer at en fjerdedel av verdens sjeldne jordmetall ligger i dette fjellet.

  Geologiske konsentrasjoner av uran og den sagnomsuste grønlandske rubinen, tugtupite – som betyr ‘reinsdyrblod’ – gjør Kvanefield spesielt bemerkelsesverdig. Cerium, lantan og andre edle metaller som er viktige for moderne teknologi som smarttelefoner, elbiler og MR-maskiner, finnes også her.

  Dag 15
  Kvanefjord, Grønland

  Tid for ekspedisjon

 • Dag 16
  Til sjøs

  Labradorsjøen

  17. september 2022

  Du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet starte foredragsprogrammet sitt om dyrelivet og økosystemene i Arktis.

  Vi støtter også flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg.

  Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra. Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 16
  Til sjøs

  Labradorsjøen

 • Dag 17
  Red Bay, Canada

  Red Bay, Labrador

  18. september 2022

  Red Bay er en tidligere baskisk bosetting for hvalfangere på kysten av sørlige Labrador i Strait of Belle Ile. Det var knølhval og vågehval som først trakk de baskiske hvalfangerne til denne havnen på 1600-tallet, og kanskje du får øye på et par hval du også? I rundt 70 år returnerte fiskerne for å fange hval og eksportere den raffinerte hvaloljen tilbake til Europa.

  Det var imidlertid ikke alle hvalbåtene som klarte å nå kysten av Red Bay. Vrakene av chalupa-båter og gallioner er noen av skipene som har blitt funnet, godt bevart i det iskalde vannet. Disse oppdagelsene gjør Red Bay til et av de viktigste arkeologiske undervannsfunnstedene i verden.

  Når du går på oppdagelse i denne fascinerende byen, bør du ta turen innom det lokale museet, som er en del av Red Bay National Historic Site, for å se en åtte meter lang chalupa (en liten hvalbåt) og se for deg livet som baskisk hvalfanger i Labradorsjøen.

  Du kan også se etter hvalbein på dette vernede nasjonalhistoriske stedet, eller sjørøverkaptein Kidds begravde skatt rundt Tracey Hill. Det er ikke sikkert du finner noen gulldubloner, men du vil i det minste få en fantastisk utsikt.

  Dag 17
  Red Bay, Canada

  Red Bay, Labrador

 • Dag 18
  Corner Brook, Canada

  Samme kurs som kaptein James Cook

  19. september 2022

  Idet vi seiler inn i Bay of Islands, omgitt av de kuperte åsene og den tette skogen i Long Range Mountains, er vi på samme kurs som kaptein James Cook for over 250 år siden.

  Vårt neste stopp er Corner Brook ved munningen til elva Humber. Dette er den nest største byen i Newfoundland and Labrador-provinsen etter St. John’s. Hvis sistnevnte er trendy og internasjonal, er Corner Brook avgjort tradisjonell og lokal.

  Du får en følelse av den regionale historien på Corner Brook Museum. Her har de mange gjenstander som viser kulturen til urfolk i området, tømmerhugstindustrien og selvfølgelig historien rundt kaptein James Cook. Utstillingen om krigsbrudene fra England og Skottland under andre verdenskrig er spesielt fascinerende.

  Vi tilbyr en valgfri utflukt opp til Crow Hill, det nasjonalhistoriske stedet viet kaptein James Cook. På stedet der den berømte britiske oppdagelsesreisende en gang stod for å få oversikt over området, får du flott utsikt over byen. Husk å ta bilde av statuen av ham.

  En annen valgfri utflukt er en guidet fottur langs en del av stien Corner Brook Stream trail. Eller hva med en adrenalinfylt tur med zipline høyt over vakre Humber Valley, med utsikt mot Marble Mountain og Steady Brook Falls?

  Når det er tid for å reise videre, kan det hende et lokalt orkester kommer om bord for å spille for oss, og sende oss av gårde med ekte Corner Brook-gjestfrihet.

  Dag 18
  Corner Brook, Canada

  Samme kurs som kaptein James Cook

 • Dag 19
  Til sjøs

  Vi nærmer oss slutten

  20. september 2022

  Det er vår siste dag til sjøs, og sjøreisen nærmer seg slutten. Kanskje du vil tilbringe denne dagen til sjøs med bare å slappe av og roe ned etter all spenningen de siste to ukene.

  Kanskje du gleder deg til å komme hjem, eller kanskje du skulle ønske du hadde litt mer tid på et av de spesielle stedene du har besøkt. Dette er en god dag for å reflektere over alle de fantastiske opplevelsene du har hatt.

  Ekspedisjonsteamet vil kanskje tenke i samme baner som deg, og du kan bli med når de oppsummerer høydepunktene fra den spennende reisen dere har vært på sammen. Du har antakelig flere hundre bilder av vakre landskaper, aktiviteter og minner du kan bla gjennom og sortere.

  Dag 19
  Til sjøs

  Vi nærmer oss slutten

 • Dag 20
  Halifax, Canada

  Hovedstaden i Nova Scotia

  21. september 2022

  Den spennende, episke reisen hele veien fra hjertet av Nordvestpassasjen til den andre siden er over når vi ankommer Halifax.

  Den kosmopolitiske hovedstaden i den kanadiske provinsen Nova Scotia ligger midt på regionens østkyst, og er en viktig havneby med utsikt over en av verdens største naturlige havner.

  Halifax har mye å tilby hvis du ønsker å utvide reisen din, med gamle, røde mursteinsbygninger, landemerket Citadel Hill National Historic Site, et historisk bryggeri fra 1820 og en flott fire kilometer lang strandpromenade.

  Ikke langt fra der vi legger til kai ligger Pier 21. Dette er «Canadas Ellis Island», der tusenvis av immigranter ankom fra hele verden, og et velvalgt sted for Canada’s Museum of Immigration. Et annet interessant museum er Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor utstilling om den tragiske Titanic-ulykken.

  Ikke langt fra Downtown Halifax ligger Halifax Common, som åpnet i 1763 og er Canadas eldste park. Hvis du liker kunst, vil den omfattende samlingen på Art Gallery of Nova Scotia gjøre inntrykk.

  Har du anledning til det, anbefaler vi at du tilbringer noen ekstra dager her med etterprogrammet vårt før du reiser hjem. Du kan besøke historiske Peggy's Cove og se det ikoniske fyrtårnet. Du vil også ha tid til å vise aktelse ved Halifax Fairview Lawn Cemetery, det høytidelige gravstedet for 121 av passasjerene som på tragisk vis mistet livet på Titanic.

  Dag 20
  Halifax, Canada

  Hovedstaden i Nova Scotia

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
September:
2.

Hva er inkludert

Inkludert

Hoteller

 • Overnatting i Edmonton før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Edmonton til Cambridge Bay

Transport

 • Transport fra hotellet i Edmonton til flyplassen før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Cambridge Bay før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, badstue med vinduer fra gulv til tak, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med ekspedisjonsteamet i små explorer-båter
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Obligatorisk medisinsk erklæring
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Her har du noen forslag: