Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene

Reiseinformasjon 26 dager MS Roald Amundsen
Avgang
18. august 2023
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på dette ekspedisjonscruiset der vi forsøker å seile gjennom den sagnomsuste Nordvestpassasjen, hele veien fra Alaska til Grønland og Nova Scotia.

Begynnelsen på eventyret

Utgangspunktet for reisen er den multikulturelle byen Vancouver, før du flyr til Nome i Alaska, den kjente gullfeberbyen. Etter ombordstigning på MS Roald Amundsen, vil vi ta for oss første del av Nordvestpassasjen, fra Stillehavet i øst gjennom Beringstredet, Tsjuktsjerhavet, Beauforthavet og Amundsenbukta.

Ekspedisjonsteamet består av eksperter innen biologi og dyreliv, en profesjonell fotograf, en arkeolog og én eller flere eksperter på inuittkultur.

En reise av episke proporsjoner

Over ti dager med oppdagelse, vil vi forsøke å navigere isflakene og øyene i den vakre Nordvestpassasjen. Du vil lære om historien i regionen, fra steder som Cambridge Bay, Gjøahavn, Fort Ross, Beecheyøya og Dundas havn.

Sjøisen og værforholdene legger føringen når ekspedisjonsteamet skal bestemme hvor det er best å dra på landinger og småbåtcruise. Vi holder også alltid utkikk etter hval, sel og isbjørn.

Vi krysser deretter Baffinbukta og Davisstredet før vi kommer til den fantastisk vakre Ilulissatfjorden på Grønland, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker den billedskjønne byen Sisimiut, før vi seiler videre til byen Corner Brook i østlige Canada, og deretter til Halifax i Nova Scotia. Hvis det ikke er mulig å seile gjennom hele Nordvestpassasjen på grunn av sjøis, vil du allikevel oppleve den vakre naturen i Høyarktis og kunne holde utkikk etter ville dyr som isbjørn.

Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene Nordvestpassasjen – i kjølvannet av de store polarheltene
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter, kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, vakker setting

  18. august 2023

  Ekspedisjonscruiset starter i Vancouver. Vancouver er omgitt av et vakkert fjellandskap og farvannet i English Bay, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du kommer et par dager i forkant av sjøreisen, vil du raskt se hvorfor den største byen i British Colombia er så populær.

  De forskjellige nabolagene syder av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og Little Italy finner du i Commercial Drive.

  De gamle nabolagene i Vancouver er også spennende. De viktorianske bygningene i Gastown huser noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene i Stanley Park.

  Vi tilbyr en halvdags sightseeingtur i Vancouver som et førprogram for enkelt å se byens høydepunkter. Her får du til og med en tur til den flotte broen Capilano Suspension Bridge som henger 70 meter over elva. Vi tilbyr også et førprogram om bord toget Rocky Mountaineer, hvis du også vil utforske utenfor byen. Landskapet her er intet mindre enn spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, vakker setting

 • Dag 2
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

  19. august 2023
  Estimert tid for avreise er 22:00

  Du flyr fra Vancouver til Nome, der MS Roald Amundsen venter på å starte ekspedisjonscruiset.

  Nome ligger på Seward-halvøya, og fikk virkelig sin plass i Alaskas historie den dagen da «De tre heldige svenskene» oppdaget gull i Anvil Creek i 1898. Gullgravere flokket snart hit fra Yukon og San Francisco i dampfartøy. Selv den kjente sheriffen Wyatt Earp lot seg friste, og åpnet en saloon her. Du ser spor etter gullfeberen overalt, blant annet i forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra århundreskiftet og gamle jernbaneskinner. Rop om ‘Gull! Gull!’ høres fortsatt her fra de som jakter på gull langs elvebredden av Snake River og andre steder i området.

  Byen markerer også sluttpunktet for tre av Roald Amundsens store ekspedisjoner: Nordvestpassasjen i 1906, Nordøstpassasjen i 1921 og et flyforsøk til Nordpolen i 1926.

  Derfor er det helt perfekt at du vil gå om bord i et ekspedisjonsskip som bærer hans navn her i Nome, for en moderne oppdagelsesreise på tvers av Arktis.

  Dag 2
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

 • Dag 3-7
  Til sjøs

  Vakker utsikt underveis

  20. august 2023 - 24. august 2023

  Disse første dagene til sjøs gir deg tiden du trenger for å komme inn i riktig modus for reisen og bli klar for eventyret som ligger foran deg. Du kan utforske skipet og begynne å bruke fasilitetene om bord, som det endeløse bassenget, boblebadene, badstuen, treningsrommet innendørs, løpebanen utendørs og spaet.

  Ekspedisjonsteamet vil også holde informative foredrag i vitenskapssenteret. Foredragene vil handle om alt fra dyreliv, tektonisk aktivitet og glasiologi til lokal historie og kultur, og er satt sammen for å gi deg en bedre forståelse av områdene vi seiler gjennom og informere deg om kommende landinger.

  Ekspedisjonsteamet vil også snakke om de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand fra dyr og besøke lokalsamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Vi seiler gjennom Beringstredet, og holder et øye på himmelen for å se en rekke sjøfugler. Det er over 30 arter å få øye på, blant annet svartfotkrykkje og forskjellige arter fra alkefamilien. På sensommeren kan du se opp mot 10 millioner fugler i denne regionen, så du har mer enn nok å peke kikkerten mot.

  Gjennom Beringstredet har du Russland mot vest og USA mot øst. Dette er den internasjonale datolinjen, der du har ‘i morgen’ til venstre og ‘i dag’ til høyre.

  Vi krysser Tsjuktsjerhavet og ankommer Point Barrow, det nordligste punktet i USA, før vi seiler inn i Beauforthavet. Hold et øye med vannet her for å se grønlandshval and gråhval, og det kan hende vi begynner å se sjøis.

  Vi fortsetter inn i Amundsenbukta, der vi håper å se de bemerkelsesverdige, fargerike Smoking Hills – et fantastisk syn, der røyk stiger opp fra klippene på østkysten av Cape Bathurst. Lignitt – en kombinasjon av erodert skifer og pyritt – selvantenner når det blir utsatt for luft og skaper dette fotogene fenomenet.

  Dag 3-7
  Til sjøs

  Vakker utsikt underveis

 • Dag 8-17
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

  25. august 2023 - 3. september 2023

  Tiden er inne for å gjøre et forsøk på å seile gjennom hele Nordvestpassasjen. Kun 60 ekspedisjoner før oss har forsøkt å navigere denne sjøveien. De første forsøkene går helt tilbake til 1497.

  James Cook forsøkte i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret Nordvestpassasjen med skip var den norske polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  I moderne tid, om bord på et førsteklasses ekspedisjonsskip oppkalt etter Amundsen selv, vil vi seile inn i Nordvestpassasjen på vårt eget eventyr, der målet er å seile gjennom hele passasjen til Grønland og østlige Canada.

  Underveis vil vi lande på steder som er knyttet til tidlig polarhistorie, besøke inuitt-lokalsamfunn og forhåpentligvis se arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og forskjellige sjøfugler.

  Det vil også være muligheter for småbåtcruise mellom isflakene, og i ekte ekspedisjonsånd vil vi gå i land og oppleve den uberørte villmarken på nært hold.

  Skipets kaptein og ekspedisjonsleder vil kontinuerlig vurdere gjeldende vær- og sjøforhold, tilpasse aktivitetene deretter, og legge reiseruten dit sjøisen lar oss seile. Som alle gode oppdagelsesreisende, respekterer og samarbeider vi med naturen, ikke mot den.

  Her er noen av stedene i regionen som vi håper å utforske sammen med deg under landinger og korte spaserturer, hvis vind, bølger og sjøis tillater det:

  Ulukhaktok

  Mange av de 500 innbyggerne i dette lokalsamfunnet er involvert i kooperativet til de lokale kunsthåndverkerne, og produserer trykk, gobeliner og annet håndverk. Det er også her verdens nordligste golfbane ligger, og hver sommer arrangeres en turnering her.

  Cambridge Bay

  Cambridge Bay ligger på Victoria Island, og er det største stoppestedet for skip som krysser Nordvestpassasjen. Det kalles også Iqaluktuuttiaq, eller «en god fiskeplass», på grunn av elva Ekalluk som tiltrekker seg arktisk røye, moskusokse og karibu.

  Gjøahavn

  Den norske polfareren Roald Amundsen overvintret i denne landsbyen i 1903 under ekspedisjonen som Gjøahavn er oppkalt etter. Mens han var her, lærte han viktige overlevelsesferdigheter fra de lokale nesilikinuittene. Denne kunnskapen ville senere gi ham en fordel i det kjente kappløpet om Sydpolen i 1911. En informativ spasertur og museene Heritage Centre og Hamlet Centre er dedikert til historien og kulturen i området.

  Fort Ross

  Fort Ross er et forlatt handelssted i Hudson’s Bay som ligger i den sørlige delen av Somerset Island. Lagerbygningen her brukes fortsatt som tilfluktssted for sporadiske reisende, med køyesenger og hyller med boksmat.

  Beechey Island

  Dette er siste hvilested for tre medlemmer av den tapte Franklin-ekspedisjonen som seilte inn i Nordvestpassasjen i 1845, men aldri kom tilbake. Det er skikk for oppdagelsesreisende i regionen å stoppe og vise sin respekt ved gravstedene, slik Roald Amundsen gjorde i 1903.

  Devonøya

  Velkommen til den største ubebodde øya i verden. De eneste tegnene til menneskelig liv her er den for lengst forlatte bosettingen i Dundas havn og noen arkeologiske utgravinger fra Thule-perioden.

  Pond Inlet

  Pond Inlet kalles også «Mittimatalik» på inuktitut, som betyr stedet der landingsstedet er. Dette er et tradisjonelt inuitt-lokalsamfunn på Baffinøya, som byr på utsikt mot Eclipse Sound og fjellene på Bylotøya. Det er også kjent som et godt sted for å se narhval – havets enhjørning.

  Dag 8-17
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

 • Dag 18
  Labradorsjøen

  Vi krysser Baffinbukta og Davisstredet

  4. september 2023

  Vi legger Canada bak oss, og setter kurs for Grønland. Mens vi seiler over Baffinbukta og Davisstredet kan du bli med på informative foredrag i vitenskapssenteret. Noen av temaene du kan glede deg til er dyr du kanskje får se, grønlandsk kultur, ekspedisjonshistorie, geologi, fotografi og historiske oppdagelsesreisende.

  Hvis du føler for å holde deg aktiv kan du besøke treningsrommet og få opp pulsen. Du har også adgang til badstuen, et endeløst basseng og to utendørs boblebad. Eller du kan slå deg ned i en sofa og nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og -baren med panoramautsikt, mens du ser ut på de rytmiske bølgene.

  Om kvelden kan du dele historier om opplevelsene dine med ekspedisjonsteamet, og bli bedre kjent med disse moderne oppdagelsesreisende. Hver og en av dem er en levende gullgruve av fascinerende historier og informasjon.

  Dag 18
  Labradorsjøen

  Vi krysser Baffinbukta og Davisstredet

 • Dag 19
  Ilulissat

  Der isfjellene oppstår

  5. september 2023

  Ilulissat, som betyr ‘isfjell’, ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette smykket av en by kjennetegnes av de fargerike husene ved fjorden som byr på et stadig skiftende galleri av isfjell – det er virkelig et vakkert sted.

  Det er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på iskalotten, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker. Hvert år om våren arrangeres et av verdens største hundeløp her, med 100 sleder.

  Rett utenfor byen kan du ofte se gigantiske isfjell som flyter rundt i det dypblå vannet. De kommer fra Jakobshavnbreen, som kalver rundt 35 milliarder tonn isfjell hvert år. Isfjellene finner veien nedover den 20 km lange fjorden før de går inn i Diskobukta, og er en fotografs drøm.

  Du vil ikke bare se disse svære, meislede ismassene, du vil også høre dem. Når de støter inn i hverandre og inn på kysten, høres et ekko av knaking, buldring og knirking gjennom fjorden.

  Hvis bakgrunnsstøyen er som trommer, er lyden av isen som kalver av isfjellene ned i vannet med brak og plask cymbalene. Sett av noen minutter til å bare sitte og se og høre på isfjellene i disse vakre omgivelsene.

  Dag 19
  Ilulissat

  Der isfjellene oppstår

 • Dag 20
  Sisimiut

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

  6. september 2023

  Grønlands nest største by, Sisimiut, har en spektakulær beliggenhet 40 km nord for den nordlige polarsirkel i de sentrale kystområdene ved Davisstredet. Dette er en moderne bosetting med en lang historie. Det estimeres faktisk at området har vært bosatt av grønlendere i over 4500 år.

  Navnet betyr ‘menneskene i revehiene’, og er en referanse til de mange polarrevhiene nær byen. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull. Kanskje du får lyst på et qviuvt-skjerf, -lue eller -votter mens du er?

  Sisimiut har rundt 5500 innbyggere, og er et viktig regionalt knutepunkt og ofte stoppested for båter på reise mellom Nuuk og Diskobukta. Mange kommer også hit for vintersport på den grønlandske iskalotten, som skikjøring eller hundekjøring.

  Det lille museet huser gjenstander fra utgravninger i gamle Saqqaq-bosettinger nær byen, noen av dem hele 4000 år gamle. Taseralik kultursenter er stedet å dra for å lære mer om kulturarven i området.

  Dag 20
  Sisimiut

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

 • Dag 21-22
  Over Labradorsjøen

  Over Labradorsjøen

  7. september 2023 - 8. september 2023

  Du vil ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet holde foredrag om dyrelivet og økosystemene i Arktis.

  Vi bidrar også til flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg.

  Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra.

  Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 21-22
  Over Labradorsjøen

  Over Labradorsjøen

 • Dag 23
  Red Bay

  Canadas skjulte historie

  9. september 2023

  Red Bay er en tidligere baskisk bosetting for hvalfangere på kysten av sørlige Labrador i Strait of Belle Ile. Det var knølhval og vågehval som først trakk de baskiske hvalfangerne til denne havnen på 1600-tallet, og kanskje du får øye på et par hval du også? I rundt 70 år returnerte fiskerne for å fange hval og eksportere den raffinerte hvaloljen tilbake til Europa.

  Det var imidlertid ikke alle hvalbåtene som klarte å nå kysten av Red Bay. Vrakene av chalupa-båter og gallioner er noen av skipene som har blitt funnet, godt bevart i det iskalde vannet. Disse oppdagelsene gjør Red Bay til et av de viktigste arkeologiske undervannsfunnstedene i verden.

  Når du går på oppdagelse i denne fascinerende byen, bør du ta turen innom det lokale museet, som er en del av Red Bay National Historic Site, for å se en åtte meter lang chalupa (en liten hvalbåt) og se for deg livet som baskisk hvalfanger i Labradorsjøen.

  Du kan også se etter hvalbein på dette vernede nasjonalhistoriske stedet, eller sjørøverkaptein Kidds begravde skatt rundt Tracey Hill. Det er ikke sikkert du finner noen gulldubloner, men du vil i det minste få en fantastisk utsikt.

  Dag 23
  Red Bay

  Canadas skjulte historie

 • Dag 24
  Corner Brook

  En klassisk kanadisk by

  10. september 2023

  Idet vi seiler inn i Bay of Islands, omgitt av de kuperte åsene og den tette skogen i Long Range Mountains, er vi på samme kurs som kaptein James Cook for over 250 år siden.

  Akkurat som den høyt aktede kapteinen er vi på vei mot Corner Brook ved munningen til elva Humber. Dette er den nest største byen i Newfoundland and Labrador-provinsen etter St. John’s. Hvis sistnevnte er trendy og internasjonal, er Corner Brook avgjort tradisjonell og lokal.

  Du får en følelse av den regionale historien på Corner Brook Museum. Her har de mange gjenstander som viser kulturen til urfolk i området, tømmerhugstindustrien og selvfølgelig historien rundt kaptein James Cook. Utstillingen om krigsbrudene fra England og Skottland under andre verdenskrig er spesielt fascinerende.

  Vi tilbyr en valgfri utflukt opp til Crow Hill, det nasjonalhistoriske stedet viet kaptein James Cook. På stedet der den berømte britiske oppdagelsesreisende en gang stod for å få oversikt over området, får du flott utsikt over byen. Husk å ta bilde av statuen av ham.

  En annen valgfri utflukt er en guidet fottur langs en del av stien Corner Brook Stream trail. Eller hva med en adrenalinfylt tur med zipline høyt over vakre Humber Valley, med utsikt mot Marble Mountain og Steady Brook Falls?

  Når det er tid for å reise videre, kan det hende et lokalt orkester kommer om bord for å spille for oss, og sende oss av gårde med ekte Corner Brook-gjestfrihet.

  • Inkludert Musikk og historiefortelling i Newfoundland
  Dag 24
  Corner Brook

  En klassisk kanadisk by

 • Dag 25
  Til sjøs

  Vi nærmer oss slutten

  11. september 2023

  Det er vår siste dag til sjøs, og sjøreisen nærmer seg slutten. Kanskje du vil tilbringe denne dagen til sjøs med bare å slappe av og roe ned etter all spenningen de siste to ukene.

  Kanskje du gleder deg til å komme hjem, eller kanskje du skulle ønske du hadde litt mer tid på et av de spesielle stedene du har besøkt. Dette er en god dag for å reflektere over alle de fantastiske opplevelsene du har hatt.

  Ekspedisjonsteamet vil kanskje tenke i samme baner som deg, og du kan bli med når de oppsummerer høydepunktene fra den spennende reisen dere har vært på sammen. Du har antakelig flere hundre bilder av vakre landskaper, aktiviteter og minner du kan bla gjennom og sortere.

  Dag 25
  Til sjøs

  Vi nærmer oss slutten

 • Dag 26
  Halifax

  Hovedstaden i Nova Scotia

  12. september 2023

  Den spennende, episke reisen fra én side av Nordvestpassasjen til den andre er over når vi ankommer Halifax.

  Den kosmopolitiske hovedstaden i den kanadiske provinsen Nova Scotia ligger midt på regionens østkyst, og er en viktig havneby med utsikt over en av verdens største naturlige havner.

  Halifax har mye å tilby hvis du ønsker å utvide reisen din, med gamle, røde mursteinsbygninger, landemerket Citadel Hill National Historic Site, et historisk bryggeri fra 1820 og en flott fire kilometer lang strandpromenade.

  Ikke langt fra der vi legger til kai ligger Pier 21. Dette er «Canadas Ellis Island», der tusenvis av immigranter ankom fra hele verden, og et velvalgt sted for Canada’s Museum of Immigration. Et annet interessant museum er Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor utstilling om den tragiske Titanic-ulykken.

  Ikke langt fra Downtown Halifax ligger Halifax Common, som åpnet i 1763 og er Canadas eldste park. Hvis du liker kunst, vil den omfattende samlingen på Art Gallery of Nova Scotia gjøre inntrykk.

  Har du anledning til det, anbefaler vi at du tilbringer noen ekstra dager her med etterprogrammet vårt før du reiser hjem. Du kan besøke historiske Peggy's Cove og se det ikoniske fyrtårnet. Du vil også ha tid til å vise aktelse ved Halifax Fairview Lawn Cemetery, det høytidelige gravstedet for 121 av passasjerene som på tragisk vis mistet livet på Titanic.

  Dag 26
  Halifax

  Hovedstaden i Nova Scotia

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
18.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hoteller

 • Overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Vancouver til Nome

Transport

 • Transport fra hotellet i Vancouver til flyplassen før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Nome før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Obligatorisk medisinsk erklæring
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: