Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst)

 • Attempt

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst)

 • Attempt
Reiseinformasjon 26 dager MS Roald Amundsen
Avganger
18. august 2023
20. august 2024
Pris fra
kr 203 807
Frokost, lunsj og middag inkludert

26-dagers ekspedisjonscruise gjennom Nordvestpassasjen, der vi gjør et sjeldent forsøk på en fantastisk reise fra Stillehavet til Atlanterhavet

Kryssing av Nordvestpassasjen

Vi følger i fotsporene til oppdagelsesreisende før oss, og vi skal forsøke å navigere oss gjennom og rundt isflakene og øyene i den sagnomsuste Nordvestpassasjen. Ekspedisjonsteamet ditt finner frem til de beste stedene for å se fantastisk natur, samt hvaler, seler og til og med isbjørner.

Arktiske kulturer

Besøk den berømte gullfeberbyen Nome i Alaska, som er en moderne bosetning i Sisimiut og Ilulissat som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du fargerike hus mot et bakteppe av stadig skiftende isfjell, og du får se den sjarmerende kanadiske byen Corner Brook.

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst) Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (kurs mot øst)
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter, kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

  Utforsk Columbias største by

  Ekspedisjonscruiset gjennom Nordvestpassasjen starter i den vakre byen Vancouver ved foten av Rocky Mountains. Besøk Gastown, byens eldste nabolag og ta deg opp til Vancouver Lookout for å få utsikt over Granville Street, West End-strendene og de ruvende sedertrærne i Stanley Park.

  Vancouver har en helt egen stil, og det samme kan man si om den globale maten her. Spis ute i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy mens du koser deg med byens livlige atmosfære.

  Før du flyr til Nome dagen etter, kan du nyte en avslappende natt på et sentralt beliggende hotell i Vancouver med frokost inkludert.

  Mens du er i Vancouver, kan du også være med på det valgfrie førprogrammet. Bli med på en naturskjønn reise over flere dager inn i den kanadiske villmarken om bord på Rocky Mountaineer Train.

  Dag 1
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

 • Dag 2
  Nome

  Besøk unike Nome

  Fascinerende historie om gullgravere og oppdagere

  Du starter dagen med å fly fra Vancouver til Nome i Alaska. Gullgraverne kom først til Nome i 1898, og det pågår fremdeles gullgraving her. Du ser spor etter gullfeberen overalt, som blant annet forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra forrige århundreskifte og gamle jernbaneskinner, som gir byen en unik og interessant atmosfære.

  Du får godt selskap når du utforsker byen. Wyatt Earp, den kjente sheriffen, åpnet en salong her. Nome var også sluttpunktet for tre av Roald Amundsens store polarekspedisjoner, inkludert et flyforsøk på å nå Nordpolen i 1926. Et passende sted å gå om bord på ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen, som tar deg med på det episke eventyret ditt.

  Dag 2
  Nome

  Besøk unike Nome

 • Dag 3-7
  Til sjøs: Beringhavet

  Oppdagelser til sjøs

  Vitenskap og titt på dyrelivet til sjøs

  Mens ekspedisjonscruise seiler fra Nome, kan du gjøre deg klar for eventyrene som venter med foredrag fra vårt ekspedisjonsteam om emner som tektonisk aktivitet, glasiologi, dyrevern og møter med lokalsamfunn.

  Mens vi seiler gjennom Beringstredet, kan du se etter over 30 arter av sjøfugler, inkludert svartbente krykkjer, alker og nordstariker. Vi krysser den internasjonale datolinjen og Chukchihavet før vi kommer til Beauforthavet og Point Barrow, det nordligste punktet i USA. Hold øye med grønlandshval og gråhval her.

  Dag 3-7
  Til sjøs: Beringhavet

  Oppdagelser til sjøs

 • Dag 8-17
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

  Vi krysser en historisk havkorridor gjennom Canadas arktiske øygruppe

  Som de modige oppdagelsesreisende som har kommet før deg, har vi ikke en eksakt reiserute når vi legger ut på seilingen med vårt toppmoderne, isklasseskip fra Atlanterhavet til Stillehavet via den berømte sjøveien: Nordvestpassasjen. Stopp kan omfatte Smoking Hills, Cambridge Bay, Gjoa Haven, Fort Ross, Dundas Harbor og Pond Inlet.

  Vi planlegger å ta deg med til land på steder knyttet til tidlig oppdagelseshistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, blant annet isbjørner, narhvaler, seler og sjøfugler.

  Du blir tatt med i en liten ekspedisjonsbåt som seiler mellom isflak, og vi går i land for å oppleve den uberørte villmarken på egenhånd. Ekspedisjonsteamet tilpasser aktivitetene til is- og værforholdene for at du skal få en så opplevelse som mulig.

  På Smoking Hills oppstår det et fenomen som kalles lignitt. Dette er når kombinasjon av erodert skifer og pyritt selvantennes når det utsettes for luft, resultatet er at det dannes røyk, og det gir et spennende bildemotiv.

  Herfra seiler vi gjennom Amundsenbukta til Ulukhaktok, og du kan kjøpe trykte bilder, vevde bilder og annet håndverk laget av lokale kunstnere. Vi fortsetter deretter til Cambridge Bay, og her er det mye dyreliv hvor du blant annet kan få øye på moskus og caribou.

  Vi reiser videre til Gjoa Haven, hvor Roald Amundsen lærte polaroverlevelsestips fra Netsilik Inuit-folket. Hvis vi klarer å komme i land her, tar vi en spasertur for å lære mer om dette. Vi fortsetter østover til Fort Ross, et tidligere handelssted i Hudson Bay.

  Det blir et mulig stopp på Beechey Island der vi vil vise respekt ved gravene til tre medlemmer av Franklin-ekspedisjonsteamet. På Devon Island, den største ubebodde øyen i verden, håper vi på å besøke Dundas Harbour og lære om Thule-arven.

  På den siste strekningen, prøv å nå Pond Inlet og inuittsamfunnet Mittimatalik på Baffin Island, der vi runder ti utrolige dager med spennende utforskning.

  Dag 8-17
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

 • Dag 18
  Til sjøs: Baffin Bay

  Kryssing av Baffin Bay

  Slapp av på havet mens vi seiler mot Grønland

  Etter at vi har dratt fra Canada, skal ekspedisjonscruiset til Nordvestpassasjen krysse Baffin Bay og Davisstredet på vei til Grønland.

  Bli med ekspedisjonsteamet ditt for innsiktsfulle foredrag om den kjente ruten vi seiler. Emner kan omfatte historiske oppdagere og ekspedisjoner, grønlandsk kultur, lokalt dyreliv og geologi.

  Ta deg tid til å benytte alle fasilitetene om bord. Kos deg i det endeløse bassenget, boblebadet eller badstuen, eller tren godt i det innendørs treningsrommet eller på løpebanen. Om kvelden kan du ta turen til Explorer Lounge &Bar, der du kan snakke med andre reisende om turen.

  Dag 18
  Til sjøs: Baffin Bay

  Kryssing av Baffin Bay

 • Dag 19
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

  Byen der du kan se og høre isen flyte

  Ekspedisjonscruiset vårt når Diskobukta – et fristed for hvaler og seler. Du kan se frem til en unik opplevelse. Ilulissat ligger ved den praktfulle Ilulissatfjorden, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste. Du får se et bakteppe av fargerike hus og forbipasserende isfjell i mange forskjellige størrelser og former.

  La deg forbløffe av enorme isfjell som flyter forbi i det dypblå havet, mens de får forskjellige nyanser av hvitt, grått og blått. Skipsfotografen kan hjelpe selv amatørfotografer med å få med nyansene i disse naturskulpturene.

  Dag 19
  Ilulissat

  Besøk Ilulissat, som er på UNESCOs verdensarvliste

 • Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Oppdag gamle tradisjoner i arktiske Grønland

  Vi når den spektakulært plasserte Sisimiut, bare 40 km nord for den nordlige polarsirkelen, der du vil oppleve midnattssolen ved sommerens høydepunkt.

  Gamle tradisjoner lever fortsatt i beste velgående her og du kan lære mer om de eldgamle Saqqaq-artefaktene på det lokale museet. Hvis du ser etter en spesiell suvenir, kan du kjøpe med deg et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut, den indre ullen til en moskusokse, som sies å være ti ganger varmere enn saueull.

  En av de beste tingene du vil oppleve på ekspedisjonscruiset ditt til Grønland med oss, er å møte lokalsamfunnene på stedene vi utforsker – autentisk samhandling som skaper fantastiske minner.

  Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 21-22
  Over Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

  Se etter dyrelivet og ta del i Vitenskapsprogrammet

  Etter å ha forlatt Grønland, fortsetter ekspedisjonscruiset til Canada over Labradorsjøen. Vi seiler inn i Davisstredet, som er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis, som ledet ekspedisjoner her på 1500-tallet. Ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesninger om bord om emner som dyrelivet i Nord-Labrador, inuitkultur og historien til arktisk utforskning.

  Sundet er kjent for overflod av sel, hval og torsk. Hvorfor ikke delta i vitenskapsprogrammet med å hjelpe med å fotografere og spore hvaler, eller observere skyene for å hjelpe forskere med å studere klimaet, og dermed gi ditt bidra til GLOBE-programmet.

  Dag 21-22
  Over Labradorsjøen

  Kryssing av Labradorsjøen

 • Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historie

  Utforsk denne utrolige tidligere hvalfangstbosetningen

  Se opp for knølhval eller vågehval når vi nærmer oss Red Bay, som var hvalene som førte til at hvalfangere kom til denne havnen på 1600-tallet.

  Det iskalde vannet rundt Red Bay skjuler en rekke havarerte chalup-båter eller små hvalfangstbåter og galjoner, noe som gjør det til et av verdens viktigste arkeologiske undervannssteder.

  Besøk det lokale museet for å se en 26 fots chalupa-båt og se etter hvalbein i det vernede Red Bay National Historic Site. Hvorfor ikke lete etter sjørøverkapteinen Kidds begravde skatt rundt Tracey Hill. Du finner neppe gulldubloner, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt.

  Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historie

 • Dag 24
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

  Gå tilbake i tid i denne sjarmerende Newfoundland-byen

  Vi følger i kaptein James Cooks fotspor mens vi seiler inn i Bay of Islands mot den tradisjonelle byen Corner Brook. Oppdag områdets fascinerende historie og samling av gjenstander på Corner Brook Museum.

  Nyt flott utsikt fra Crow Hill eller ta en guidet fottur langs Corner Brook Stream-stien. Du kan også besøke Gros Morne nasjonalpark og det bildevakre fyrtårnet Lobster Cove Head, som også gir en naturskjønn kjøretur.

  Før vi drar får du se en forestilling av lokale folkemusikere og historiefortellere.

  • Inkludert Musikk og historiefortelling i Newfoundland
  Dag 24
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

 • Dag 25
  Til sjøs

  Den siste dagen til sjøs

  Refleksjon over ekspedisjonscruiset

  Når ditt ekspedisjonscruise til Nordvestpassasjen nærmer seg slutten, kan du ta deg tid til å slappe av om bord i det komfortable skipet og tenkte over utfordringene de store oppdagelsesreisende før oss måtte gjennom. Kos deg i boblebadet, tren i treningsrommet, tilegn deg ny kunnskap i vitenskapssenteret, eller bare slapp av i Explorer Lounge &Bar.

  Bli med ekspedisjonsteamet for å oppsummere høydepunktene i dette utrolige én-gang-i-livet-eventyret. Besøk vitenskapssenteret for å avslutte observasjonene dine fra Vitenskapsprogrammet eller velg ut favorittbildene dine sammen med fotografen om bord.

  Dag 25
  Til sjøs

  Den siste dagen til sjøs

 • Dag 26
  Halifax

  Ankomst i Halifax

  Vi går i land i den kosmopolitiske hovedstaden Nova Scotia

  Ekspedisjonen tar deg med gjennom Nordvestpassasjen og avsluttes i Halifax. Denne historiske havnen er en passende avslutning på et så fantastisk eventyr. Når du har plantet beina på land igjen, hvorfor ikke oppdage bygningene i rød murstein, landemerket Citadel Hill National Historic Site og den fantastiske strandpromenaden på fire kilometer.

  Du kan f.eks. ta en rolig spasertur i Halifax Common Canadas eldste park, som er fra 1763, eller besøke et av byens mange kunstgallerier eller museer, inkludert Titanic-utstillingen på Maritime Museum of the Atlantic.

  Etterprogram

  Har du lyst til å bli lenger? Bestill etterprogrammet vårt for å besøke det historiske samfunnet Peggy’s Cove og Halifax Fairview Lawn Cemetery, som er gravstedet til 121 passasjerer fra Titanic.

  Dag 26
  Halifax

  Ankomst i Halifax

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
18.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
20.

Hva er inkludert

Inkludert

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Vancouver til Nome

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Vancouver før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Nome før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Obligatorisk medisinsk erklæring
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: