Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1)

Reiseinformasjon 19 dager MS Fram
Avgang
14. august 2023
Pris fra
kr 126 182
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dette ekspedisjonscruiset tar deg fra Island til den sørlige kysten av Grønland, før vi forsøker å seile til Cambridge Bay, hjertet av Nordvestpassasjen.

Sørlige Grønland

Vi starter i Reykjavik, Island. Herfra seiler vi Danmarkstredet til Prins Christians sund, en spektakulær labyrint av kanaler som er dannet av granittstein og fylt med isflak og isbreer. Vi bruker fire dager på å utforske de flotte fjordene og bosettingene på sørlige Grønland, blant annet hovedstaden Nuuk og den vakre Ilulissatfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste.

Inn i Nordvestpassasjen

Den neste delen av eventyret tar oss over Davisstredet, før vi forsøker å krysse hele Nordvestpassasjen. Over syv dager vil vi utforske øyene langs denne utfordrende sjøruten som kun er navigerbar noen få uker i året. Du vil oppleve en rekke flotte steder med spektakulær natur og et rikt dyreliv, thule- og inuittbosettinger og historiske handelssteder.

Ruten vår og landingene vi gjør vil avhenge av vær- og sjøforholdene. Vi planlegger å ta deg med på småbåtcruise blant isflak og arktisk dyreliv. Kapteinen og ekspedisjonslederen vil velge ut stedene for landinger med ekspedisjonsteamet. Mulige steder er Pond Inlet, Dundas havn, Radstock Bay, Fort Ross og Gjøahavn.

Hvis alt går slik vi håper, vil den store sjøreisen vår avsluttes i Cambridge Bay, der polfarere en gang søkte ly fra tøffe vintre. Du vil ta fly til Edmonton, før du returnerer hjem. Skulle sjøisen forhindre oss i å fullføre gjennomseilingen av Nordvestpassasjen, vil du allikevel ha opplevd den vakre naturen i Høyarktis og hatt mange muligheter til å se sjeldne dyr som isbjørnen.

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1) Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (reiserute 1)
Attempt

Våre forsøk på seilinger gjennom Nordvestpassasjen er ekspedisjoner der vi, i ekte ekspedisjonsånd, utfordrer elementene og sjøisen i Nordishavet, for en trygg rundseiling i disse fjerntliggende og isdekte sjøveiene. Flere alternative ruter kombinert med fleksibilitet og vår omfattende kunnskap om området, er viktige faktorer for å kunne tilby deg den mest fantastiske opplevelsen. Hvis vi klarer å seile rundt Baffinøya eller gjennom hele Nordvestpassasjen, er du en av få heldige som har gjort nettopp det.

 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  14. august 2023

  Eventyret starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både særegen og kosmopolitisk. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten, med forskjellige typer butikker. Kanskje du har lyst til å kjøpe et islandsk strikkeplagg, som er kjent for kvalitet, stil og varme. Du kan også gå opp til den arkitektoniske perlen Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen.

  Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og boblebad.

  I Reykjavik havn venter MS Fram på deg. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og sjekket inn, vil du ha tid til å finne deg til rette på lugaren. Rett før avreise vil det være en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon, og etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet.

  Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og medlemmer av besetningen som vil ta deg gjennom en viktig helse- og sikkerhetsbriefing.

  Førprogram

  Hvis du har lyst til å bli bedre kjent med Island anbefaler vi at du bestiller et to- eller firedagers førprogram med oss der vi utforsker Den gylne sirkel. Reykjavik, «røykvik», som har fått navnet sitt fra dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området, er bare noen timer unna isbreer, varme kilder og fossefall.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Danmarkstredet

  15. august 2023 - 16. august 2023

  Vi får en myk start på eventyret med en dag til sjøs på vei til Nordvestpassasjen. Vi seiler gjennom Danmarkstredet, og her ligger faktisk verdens største fossefall … under vann! Blandingen av varme og kalde strømninger, i tillegg til sterk vind gjør at sjøen noen ganger er litt røff her.

  Om bord på skipet vil du ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet holde foredragsprogrammet sitt om dyrelivet og økosystemene i Arktis, for å forberede deg på opplevelsene som ligger foran oss.

  De vil også snakke om de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand fra dyr, og besøke lokalsamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Hvis du føler for å holde deg aktiv kan du besøke treningsrommet og få opp pulsen. Du har også tilgang til badstuen, et endeløst basseng og to utendørs boblebad. Eller du kan slå deg ned i en sofa og nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og -baren med panoramautsikt, mens du lar tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Danmarkstredet

 • Dag 4
  Prins Christian Sund-regionen

  ‘En elv av smeltet is’

  17. august 2023

  Gjør deg klar til å oppleve noen av de vakreste landskapene på planeten vår i Prins Christians sund. Dette sundet sør for Grønland kobler Labradorsjøen med Irmingersjøen, og skiller fastlandet fra øygruppen Kapp Farvel.

  Denne 95 km lange skipsleien er omgitt av granittfjell med skarpe fjelltopper – noen av dem er hele 2200 meter høye. Du kan beundre spillet av geologiske mønstre i fjellveggen, fra dype sprekker og revner til linjer av svart lav som tilsynelatende siver ut av fjellet.

  De dempede grå og rustne grønntonene i fjellet står som kontrast til de hvite isbreene rundt. Disse langsomme bevegelige massene av is baner seg vei fra det enorme isdekket på Grønland og ned i sundet, der det kalver blåhvite isfjell av alle størrelser, sjatteringer og former. Du vil forstå hvorfor John Cabot, den italienske oppdagelsesreisende fra det 15. århundre, beskrev Prins Christians sund som ‘en elv av smeltende is’.

  Hold kameraet klart, og bli med ekspedisjonsteamet på observasjonsdekk. Det er bare to tegn på menneskelig liv her: den danske værstasjonen som ble bygget av USA under Den kalde krigen ved inngangen til fjorden, og de fargerike husene til de rundt 100 fiskerne og jegerne i landsbyen Aappilattoq, som oversatt fra lokalt grønlandsk inuittspråk betyr ‘sjøanemone’.

  Kanskje du ser ringsel og storkobbe på isen, og polarmåke og teist som hekker på de bratte klippene. Vågehval og knølhval kan også vise seg, selv om de ikke pleier å svømme inn i de smale delene av sundet. De foretrekker de bredere partiene ved innseilingen.

  Det er kun mulig å navigere Prins Christians sund om sommeren når isen er mindre tettpakket og isfjellene ikke blokkerer innseilingen. Været, sjøisen og blokkerende isfjell kan imidlertid nekte oss adgang når vi kommer hit.

  Hvis det skjer, er det simpelthen en del av det å være på en ekspedisjon i ekte villmark. Her er det naturen som lager reglene, ikke oss. Kanskje vi i stedet seiler mot Nunap Isua, også kjent som Kapp Farvel, det sørligste punktet på Grønland.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 4
  Prins Christian Sund-regionen

  ‘En elv av smeltet is’

 • Dag 5
  Kvanefjord, Grønland

  Tid for ekspedisjon

  18. august 2023

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på vestkysten av Grønland i området Sermersooq, som betyr «sted med mye is». Fjorden strekker seg rundt 10 km inn i landet, før den deler seg inn i tre mindre kanaler, hver med en isbre på toppen.

  Vi bruker dagen til å utforske denne fantastiske fjorden, og kapteinen vil ta oss til steder der vi kan kaste anker og dra i land. Det blir mange muligheter for å kikke etter dyreliv, enten fra dekk eller på land, eller kanskje du bare har lyst til å strekke på beina og nyte det fantastiske landskapet.

  Kvanefjord ligger også nær Kvanefjeld, et område med en av de største konsentrasjonene av sjeldent jordmetall i verden. Nylige undersøkelser estimerer at en fjerdedel av verdens sjeldne jordmetall ligger i dette fjellet.

  Geologiske konsentrasjoner av uran og den sagnomsuste grønlandske rubinen, tugtupite – som betyr ‘reinsdyrblod’ – gjør Kvanefjeld spesielt bemerkelsesverdig. Cerium, lantan og andre edle metaller som er viktige for moderne teknologi som smarttelefoner, elbiler og MR-maskiner, finnes også her.

  • Inkludert Utforsking av Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord, Grønland

  Tid for ekspedisjon

 • Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

  19. august 2023

  Nuuk ble befolket i 1728, og er dermed den eldste bosettingen i landet. Og selv om Grønlands hovedstad er klassifisert som en by, er det mindre enn 17 000 mennesker som bor her. Navnet Nuuk betyr halvøy, og den ligger ved munningen til et system av spektakulære fjorder og fjell.

  Det første du vil legge merke til med denne lave bosettingen, er hvor fargerike husene er, med røde, grønne, blå og gule bygninger som står som en sterk kontrast til det isete hvite og svarte bakteppet av fjellene.

  I dag er Nuuk et sted der gamle og nye tradisjoner møtes, fra de billedskjønne gamle bygningene som ligger langs fjordkanten, til den ultramoderne arkitekturen i det grønlandske parlamentet og det bølgeformede kulturhuset Katuaq, som er inspirert av nordlyset.

  Du kan besøke Grønlands eldste bygning, Hans Egedes hus, som ble bygget i 1721 av den norske misjonæren som har fått æren for å ha grunnlagt byen. Andre steder i byen kan du se en statue og en kirke som er oppkalt etter ham.

  Den rødmalte kirken, Vår Frelsers kirke, med et klassisk evangelisk-luthersk klokketårn og spir er også verdt et besøk. Ta turen innom Grønland nasjonalmuseum og se Qilakitsoq-mumier, eller beundre lokale malerier på Nuuk kunstmuseum, det eneste museet for privat kunst og håndverk på Grønland.

  Vi vil også tilby en lang fottur gjennom Qinnquadalen (Paradisdalen) og rundt fjellet Lille Malene som en del av en valgfri utflukt. Her følger vi en sti formet av gamle reinsdyrspor, og får fantastisk utsikt over kysten av Grønland. På veien passerer vi en liten innsjø og naturlige kilder.

  Det er en rekke spiserier i Nuuk for enhver smak, og noen av dem har lokale delikatesser som moskusokse, selsuppe og snøkrabbe på menyen. Hvis du bare har lyst på en kaffe, er det flere utmerkede kaféer som serverer varm drikke og mat som burger og danske bakervarer.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

 • Dag 7
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

  20. august 2023

  Grønlands nest største by, Sisimiut, har en spektakulær beliggenhet 40 km nord for den nordlige polarsirkel i det sentrale kystområdet ved Davisstredet. Dette er en moderne bosetting med en lang historie. Det estimeres faktisk at området har vært bosatt av grønlendere i over 4500 år.

  Navnet betyr ‘menneskene i revehiene’, og er en referanse til de mange polarrevhiene nær byen. Moskusoksen er et annet dyr som holder til her. Ullen fra moskusoksen brukes lokalt til å lage et stoff kalt qiviut, og sies å være ti ganger varmere enn saueull. Kanskje du får lyst på et skjerf, en lue eller votter av qviuvt mens du er her?

  Sisimiut har rundt 5500 innbyggere, og er et viktig regionalt knutepunkt og ofte stoppested for båter på reise mellom Nuuk og Diskobukta. Mange kommer også hit for vintersport på den grønlandske iskalotten, som skikjøring eller hundekjøring.

  Det lille museet huser gjenstander fra utgravninger i gamle Saqqaq-bosettinger nær byen, noen av dem hele 4000 år gamle. Taseralik kultursenter er stedet å dra for å lære mer om kulturarven i området.

  Vi tilbyr en 4–5-timers fottur opp fjellet Palaasip Qaqqa for de spreke, en jevnt bratt tur opp til over 500 meter over havet. Anstrengelsene vil bli belønnet med unik utsikt over Grønlands fantastiske natur.

  • Inkludert Besøk i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosetting, gamle tradisjoner

 • Dag 8
  Ilulissat, Grønland

  Fødestedet til isfjellene

  21. august 2023

  Ilulissat, som betyr ‘isfjell’, ligger i et fantastisk landskap i Ilulissatfjorden som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette smykket av en by kjennetegnes av de fargerike husene ved fjorden som byr på et stadig skiftende galleri av isfjell – det er virkelig et vakkert sted.

  Det er også et livlig samlingspunkt for de som søker eventyr og opplevelser på iskalotten, og her bor det nesten like mange trekkhunder som mennesker. Hvert år om våren arrangeres et av verdens største hundeløp her, med 100 sleder.

  Rett utenfor byen kan du ofte se gigantiske isfjell som flyter rundt i det blå vannet. De kommer fra Jakobshavnbreen, som kalver rundt 35 milliarder tonn isfjell hvert år. Isfjellene er en fotografs drøm, der de finner veien nedover den 20 km lange fjorden før de går inn i Diskobukta.

  Du vil ikke bare se disse svære, meislede ismassene, du vil også høre dem. Når de støter inn i hverandre og inn på kysten, avgir de et ekko av knaking, buldring og knirking gjennom fjorden.

  Hvis bakgrunnsstøyen er som trommer, er lyden av isen som kalver isfjell ned i vannet med brak og plask cymbalene. Sett av noen minutter til å bare sitte og se og høre på isfjellene i disse vakre omgivelsene.

  • Inkludert Ilulissat - På tur til isfjordene
  Dag 8
  Ilulissat, Grønland

  Fødestedet til isfjellene

 • Dag 9-10
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

  22. august 2023 - 23. august 2023

  Davisstredet er oppkalt etter den engelske oppdagelsesreisende John Davis, som ledet ekspedisjoner her på søken etter en rute gjennom Nordvestpassasjen mellom 1585 og 1587. Davis var den første som trakk oppmerksomhet til sel- og hvalfangstmulighetene i området, og som viste at Newfoundland-fisket strakk seg såpass langt nord.

  Vi legger Grønland bak oss, og setter kurs for Canada. Mens vi seiler over Labradorsjøen kan du bli med på flere informative presentasjoner med ekspedisjonsteamet. Noen av temaene kan være dyreliv du kan se i nordlige Labrador, inuittkultur, ekspedisjonsfotografi og historiske oppdagelsesreisende i det arktiske Canada.

  Vi støtter også flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg.

  Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra. Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 9-10
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

 • Dag 11-17
  Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

  24. august 2023 - 30. august 2023

  Det er tid for å utforske hjertet av Nordvestpassasjen. Den første registrerte sjøreisen hit var reisen til John Cabot i 1497. James Cook forsøkte, men feilet i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret passasjen med skip var den norske polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  Isen varierer fra år til år, men vi håper å kunne vise deg noen av følgende steder:

  Pond Inlet, kalt Mittimatalik på inuktitut, er et tradisjonelt inuitt-lokalsamfunn omgitt av fjell, isbreer, fjorder, isgrotter, geologiske jordpyramider og flytende isfjell.

  Dundas havn er en forlatt bosetting med en gammel leir fra Royal Canadian Mounted Police (politietat av ridende politi) og flere arkeologiske funnsteder. Gå i land for å se ruinene fra noen av disse bygningene samt et imponerende thule-funnsted.

  Radstock Bay domineres av det oppsiktsvekkende frembruddet Caswell Tower. Kystlinjen her er ideell for spaserturer til en forhistorisk inuitt-bosetting. Caswell Tower er også et utmerket mål for en mer utfordrende fottur til toppen, der du blir belønnet med en fantastisk utsikt.

  Beecheyøya er kjent for den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen. To skip seilet inn i passasjen i 1845, men ingen av dem ble noensinne sett igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret på Beecheyøya i 1845–1846.

  Fort Ross er et gammelt handelssted som ble etablert i 1937. Det er to små hytter på land som vedlikeholdes av Canadas kystvakt.

  Gjøahavn hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903. Han var i kontakt med det lokale netsilik-inuittfolket, og lærte mye fra dem om overlevelse og reiser i polarregionene, som til slutt ga ham overtaket i kappløpet om Sydpolen noen år senere.

  Gjennom hele sjøreisen vil vi seile i fortryllende vakker natur, og holde konstant utkikk etter ville dyr som den majestetiske isbjørnen.

  Dag 11-17
  Nordvestpassasjen

  Hjertet av Nordvestpassasjen

 • Dag 18
  Cambridge Bay, Victoria Island

  «En god fiskeplass»

  31. august 2023

  Cambridge Bay er et tettsted med mindre enn 2000 innbyggere. Navnet røper byens historiske forbindelse til jakt og fiske: På inuinnaqtun kalles Cambridge Bay ‘Iqaluktuuttiaq’, som betyr ‘en god fiskeplass’. Fluefiske etter kjemperøye i den nærliggende elva er et trekkplaster den dag i dag.

  Det rike dyrelivet, som inkluderer moskusokse og karibu, er et annet trekkplaster for eventyrlystne som reiser hit. Andre kommer for å besøke den kanadiske høyarktiske forskningsstasjonen, et senter i verdensklasse der de studerer klimaendringer.

  Det er passende at ekspedisjonen vår kommer til veis ende her, hvor de gamle polfarerne søkte ly etter deres forsøk på å seile gjennom Nordvestpassasjen. Du kan legge navnet ditt til en prestisjetung liste som inkluderer legendariske Roald Amundsen. Herfra vil du bli transportert til flyplassen for flygningen til Montréal, der du tilbringer natten.

  Dag 18
  Cambridge Bay, Victoria Island

  «En god fiskeplass»

 • Dag 19
  Montréal, Canada

  Den største byen i Québec

  1. september 2023

  Eventyret avsluttes i Montréal, den største byen i den vakre provinsen Québec og den nest største i Canada med tanke på folketall. Byen ligger på Montréal-øya, og er et samlingspunkt for kanadisk historie og kultur. Byen har en moderne, kosmopolitisk følelse med både franske og britiske innflytelser. Hvis du velger å bli værende i noen dager etter cruiset, kan du glede deg til å oppleve mye spennende i denne livlige byen.

  I sentrum finner du shopping, restauranter og kultur. Utforsk de historiske gatene i gamle Montréal og beundre Notre Dame-basilikaen, eller finn et kaleidoskop av farger og sjarm i byens pulserende Plateau-distrikt. Montréal er også kjent for å tilby festlige arrangementer året rundt.

  Hvis du er en matentusiast, skal du vite at Montréal er en av de beste byene i Canada for mat! Her finner du allsidige matmarkeder, et stort utvalg av restauranter og en sjarmerende kafékultur. Prøv lokale delikatesser, som røkt kjøtt, ferskbakte bagels og lønnesirupskaker, og skyll det ned med øl fra et av de mange håndverksbryggeriene i byen.

  Etter en lang dag med utforsking kan du velge blant pubene og barene i Crescent Street, det sosiale knutepunktet i sentrum. Slå deg ned og se på folkelivet mens du nyter en cocktail på terrassen eller gjenopplever reisen blant venner over en øl eller to i en av byens livlige barer.

  Legg til mer tid og bli med på den valgfrie halvdagsutflukten vår i Montréal – Sightseeing & Savoir-Vivre. Du vil se hvor kulturelt mangfoldig Montréal er, og besøke landemerkene som gjør byen så unik og spennende. Vi stopper også for å kjøpe med oss noen av Montréals berømte bagels, og svipper innom Little Italy for å smake lokale produkter på det populære Jean-Talon-markedet.

  Dag 19
  Montréal, Canada

  Den største byen i Québec

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
14.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2023 og 2024.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hoteller

 • Overnatting i Montréal etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Cambridge Bay til Montréal

Transport

 • Transport fra skipet til flyplassen i Cambridge Bay etter ekspedisjonscruiset, transport fra flyplassen i Montréal til hotellet etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: