Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover)

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover)

Reiseinformasjon 27 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
13. august 2023
8. august 2024
Pris fra
kr 187 440
Frokost, lunsj og middag inkludert

27-dagers ekspedisjonscruise i Nordvestpassasjen der vi forsøker å følge denne episke ruten fra Island og Grønland til Nome i Alaska og videre til Vancouver

Fra Island til Grønland

Eventyret ditt starter i Reykjavík, før vi seiler Danmarksstredet til Prins Christians sund, en spektakulær granittlabyrint av kanaler. Du vil deretter nå de fantastiske fjordene og bosettingene i Syd-Grønland og hovedstaden, Nuuk.

Inn i Nordvestpassasjen

Vi vil seile over Davisstredet, og utforske øyene som ligger spredd langs denne legendariske ruten. Når vi fortsetter vest gjennom Amundsengulfen og Beauforthavet, vil vi dra mot Stillehavet gjennom Beringstredet. Vår siste havn er gullrike Nome, der Roald Amundsen fullførte tre av sine store ekspedisjoner.

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover) Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene (vestover)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

  Oppdag Islands moderne hovedstad

  Fullpakket av kunst, kultur og historie, Reykjavík er en glede å utforske. Ta en spasertur langs Laugavegur med boutiquer og utendørsbutikker, eller dra til den flotte Hallgrimskirkja eller det fascinerende Reykjavík kunstmuseum.

  MS Fridtjof Nansen venter på deg i havnen i Reykjavik. Etter å ha hentet din inkluderte ekspedisjonsjakke er det på tide å gjøre deg kjent med lugaren din, møte ekspedisjonsteamet og utforske skipet mens vi setter seil på dette episke ekspedisjonscruiset gjennom Nordvestpassasjen.

  Hvis du ønsker å tilbringe mer tid her før du drar ut på ekspedisjonscruiset ditt gjennom Nordvestpassasjen, kan du bestille et førprogram hos oss for en tur til Den gylne sirkel eller de islandske høylandene.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavik

 • Dag 2-3
  Til sjøs: Danmarkstredet

  Over Danmarkstredet

  I kjølvannet til vikingene

  Vi seiler til Grønland over Danmarksstredet, ruten som ble tatt av Eirik Raude, visstnok den første europeeren som slo seg til der. Bruk denne tiden til å slappe av og utforske de elegante fasilitetene om bord i vårt hybride elektrisitetsdrevne skip.

  Ekspedisjonsteamet ditt vil forklare protokollene for respektfullt å besøke dyrelivshabitater og arktiske urbefolkningssamfunn. På vitenskapssenteret kan du lære mer om Grønlands geologi, eller bli med i et av folkeforskningsprogrammene våre. Dra deretter til treningssenteret, hygg deg i én av boblebadene på dekk eller nyt et lekkert måltid i én av våre tre restauranter om bord.

  Dag 2-3
  Til sjøs: Danmarkstredet

  Over Danmarkstredet

 • Dag 4
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

  Fantastisk panoramautsikt og rikelig med dyreliv

  Vi har som mål å utforske de fantastiske havområdene i det 60 mil lange Prins Christians sund i dag. Granittfjell med spisse topper gir en slående kontrast til de skinnende hvite breene. Hold utkikk etter kalvende isfjell og fargerike hus i landsbyen Aappilattoq.

  Naturen er overveldende her. Hold utkikk etter ringsel og storkobbe som hviler seg på isen, polarmåker og teister som svever over hodet på deg. Du kan til og med kanskje se minke og knølhval.

  Hvis havisen forhindrer oss i å dra inn i sundet, vil vi dra til forrevne Kapp Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 4
  Prins Christians sund

  Prins Christians sund

 • Dag 5
  Ivittuut

  Ivittuut: glemt by

  Ivittuuts fascinerende historie fra andre verdenskrig

  Når du vandrer rundt i de forlatte ruinene av denne spøkelsesbyen er det vanskelig å tro at Ivittuut, en tidligere gruveutpost, én gang spilte en viktig rolle i historien.

  Under andre verdenskrig stasjonerte USA tropper her i hemmelighet, for å forhindre at sjelden kryolitt – brukt til å lage aluminiumslegeringer – falt i hendene på fienden. Forsyninger ble i stedet sendt til Storbritannia for å produsere fly som ble brukt i Slaget om Storbritannia.

  Her kan du vandre langs områdets forlatte bygninger. Én gang var dette den siste vikingbosettingen på Grønland, i dag er moskus de eneste innbyggerne du sannsynligvis vil se.

  • Inkludert Landing i Ivittuut
  Dag 5
  Ivittuut

  Ivittuut: glemt by

 • Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Opplev grønlandsk kultur, gammel og ny, i Nuuk

  Etter flere dager med utforsking av fjerne, idylliske islandskaper, vil du cruise inn i Nuuk, Grønlands fargerike hovedstad. Den har en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger, og en befolkning på 18 000.

  Sammenlign de gamle bygningene – som Hans Egede-huset og Nuuk-katedralen – med den ultramoderne arkitekturen til Grønlands parlamentsbygning.

  Besøk nasjonalmuseet for å se de seks Qilakitsoq-mumiene, og få et fascinerende innblikk i livet her for 500 år siden. Eller bli med på en lang naturvandring gjennom Paradisdalen og rundt Mt. Lille Malene.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 7-8
  Til sjøs: Davisstredet

  Kryssing av Labradorsjøen

  Se etter dyrelivet og ta del i Vitenskapsprogrammet

  Etter å ha forlatt Grønland, fortsetter ekspedisjonscruiset til Canada over Labradorsjøen. Vi seiler inn i Davisstredet, som er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis, som ledet ekspedisjoner her på 1500-tallet. Ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesninger om bord om emner som dyrelivet i Nord-Labrador, inuitkultur og historien til arktisk utforskning.

  Sundet er kjent for overflod av sel, hval og torsk. Hvorfor ikke delta i vitenskapsprogrammet med å hjelpe med å fotografere og spore hvaler, eller observere skyene for å hjelpe forskere med å studere klimaet, og dermed gi ditt bidra til GLOBE-programmet.

  Dag 7-8
  Til sjøs: Davisstredet

  Kryssing av Labradorsjøen

 • Dag 9-21
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

  Vi krysser en historisk havkorridor gjennom Canadas arktiske øygruppe

  Som de modige oppdagelsesreisende som har kommet før deg, har vi ikke en eksakt reiserute når vi legger ut på seilingen med vårt toppmoderne, isklasseskip fra Atlanterhavet til Stillehavet via den berømte sjøveien: Nordvestpassasjen. Stopp kan omfatte Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven, Cambridge Bay og Smoking Hills.

  Vi planlegger å ta deg med til land på steder knyttet til tidlig oppdagelseshistorie, besøke inuittsamfunn og holde utkikk etter dyrelivet i Arktis, blant annet isbjørner, narhvaler, seler og sjøfugler.

  Du blir tatt med i en liten ekspedisjonsbåt som seiler mellom isflak, og vi går i land for å oppleve den uberørte villmarken på egenhånd. Ekspedisjonsteamet tilpasser aktivitetene til is- og værforholdene for at du skal få en så opplevelse som mulig.

  Vi vil forsøke å nå Pond Inlet og inuitt-samfunnet i Mittimatalik på Baffinøya. På Devon Island – den største ubebodde øya i verden – vil vi besøke Dundas Harbour og lære om Thule-arven der. Det blir et mulig stopp på Beecheyøya der vi vil vise respekt ved gravene til tre medlemmer av Franklin-ekspedisjonsteamet.

  Vi vil fortsette vestover til Fort Ross, en tidligere handelspost i Hudson bay, før vi seiler til Gjoa Haven, der Roald Amundsen lærte tips om polaroverlevelse fra Netsilik-inuittene. Hvis vi klarer å komme i land her, tar vi en spasertur for å lære mer om dette.

  Herfra seiler vi videre til Cambridge Bay med sitt rike dyrelig, der du kan se arktisk røye, moskusokse og kariburein. Plukk opp noen trykk, veggtepper og annet håndverk laget av lokale kunstnere i Ulukhaktok før vi ankommer Amundsengulfen.

  Her håper vi å få se de bemerkelsesverdige Smoking Hills der lignitt –erodert skifer blandet med pyritt – selvantennes når det utsettes for luft, resultatet er at det dannes røyk, og det gir et spennende bildemotiv.

  Dag 9-21
  Nordvestpassasjen

  Nordvestpassasjen

 • Dag 22-25
  Til sjøs: Beringhavet

  Langs kysten av Alaska

  Vitenskap og titt på dyrelivet til sjøs

  Etter å vellykket ha krysset Nordvestpassasjen fortsetter ekspedisjonscruiset vårt videre til Nome. Bli med ekspedisjonsteamet ditt for flere opplysende forelesninger. Temaer kan inkludere emner som dyreliv, tektonisk aktivitet, glasiologi og lokal historie.

  Elskere av dyreliv og fugletittere kan glede seg. Hold utsikt etter grønlandshvaler og gråhvaler mens vi krysser Beauforthavet til Point Barrow, det nordligste punktet i USA, før du krysser den internasjonale datolinjen – med «i morgen» til høyre og «i dag» til venstre.

  Mens vi seiler gjennom Beringstredet, kan du se etter over 30 arter av sjøfugler, inkludert svartbente krykkjer, alker og nordstariker

  Dag 22-25
  Til sjøs: Beringhavet

  Langs kysten av Alaska

 • Dag 26
  Nome

  Besøk unike Nome

  Fascinerende historie om gullgravere og oppdagere

  Gullgraverne kom først til Nome i 1898, og det pågår fremdeles gullgraving her. Du ser spor etter gullfeberen overalt, som blant annet forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra forrige århundreskifte og gamle jernbaneskinner, som gir byen en unik og interessant atmosfære.

  Du får godt selskap når du utforsker byen. Wyatt Earp, den kjente sheriffen, åpnet en salong her. Nome var også sluttpunktet til tre av Roald Amundsens store polarekspedisjoner, noe som gjør det til et passende sted å avslutte ditt eget store eventyr for du flyr videre til Vancouver.

  Dag 26
  Nome

  Besøk unike Nome

 • Dag 27
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

  Nyt British Columbias største by

  Ekspedisjonscruiset vårt gjennom Nordvestpassasjen avsluttes i den vakre byen Vancouver, som ligger ved foten av Rocky Mountains. Du vil tilbringe natten her før du returnerer hjem.

  Vauncouvers nabolag summer med restauranter som tilbyr lekker internasjonal mat. Ikke gå glipp av Gastown, Vancouvers gamle viktorianske distrikt. Hver vil du finne Vancouver Lookout, som tilbyr 360º panoramautsikt over byen.

  Mens du er her, hvorfor ikke bli med på etterprogrammet vårt til det vakre feriestedet i fjellene, Banff. For en fin måte å avslutte eventyret ditt på!

  Dag 27
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
13.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
8.

Hva er inkludert

Inkludert

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Nome til Vancouver

Transport

 • Transport fra skipet til flyplassen i Nome
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Vancouver

Hotell

 • Overnatting i Vancouver etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: