Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene

Reiseinformasjon 27 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
13. august 2023
Pris fra
kr 187 440
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dette ekspedisjonscruiset tar deg fra Island til den sørlige kysten av Grønland, før vi forsøker å seile gjennom den legendariske Nordvestpassasjen.

Fra Island til sørlige Grønland

Fra Reykjavik seiler vi gjennom Danmarkstredet til Prins Christians sund, en spektakulær labyrint av kanaler som er dannet av granittstein og fylt med isflak og isbreer. Vi bruker to dager på å utforske de flotte fjordene og bosetningene på sørlige Grønland, blant annet hovedstaden Nuuk.

Ekspedisjonsteamet består av eksperter innen biologi og dyreliv, en profesjonell fotograf, en arkeolog og én eller flere eksperter på inuittkultur.

Inn i Nordvestpassasjen

Den neste delen av eventyret tar oss over Davisstredet, der vi starter forsøket på å seile gjennom hele Nordvestpassasjen. Over tolv dager vil vi utforske øyene langs denne utfordrende sjøruten. Du vil oppleve en rekke flotte steder med inuittbosettinger, spektakulær natur og et rikt dyreliv.

Ruten vår og landinger underveis avhenger av sjø- og værforholdene, men vi planlegger å ta deg med på ekspedisjonsbåtcruise blant isflakene. Vi vil så ta for oss den siste delen av Nordvestpassasjen, mot Stillehavet i vest gjennom Amundsenbukta, Beauforthavet, Tsjuktsjerhavet og Beringstredet.

Skulle sjøisen forhindre oss i å fullføre gjennomseilingen, vil du allikevel ha opplevd den vakre naturen i Høyarktis og hatt mange muligheter til å se sjeldne dyr som isbjørnen. Sluttpunktet for ekspedisjonen er den multikulturelle byen Vancouver.

Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene Nordvestpassasjen – I kjølvannet av de store polarheltene
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  13. august 2023

  Eventyret starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både særegen og kosmopolitisk. Denne lille byen har den perfekte størrelsen for utforsking til fots, og du kan oppleve kunst, kultur og historie.

  Ta en spasertur i Laugavegur, hovedhandlegaten, med forskjellige typer butikker. Kanskje du har lyst til å kjøpe et islandsk strikkeplagg, som er kjent for kvalitet, stil og varme. Eller du kan ta turen til det arkitektoniske mesterverket Hallgrimskirkja. Kunstentusiaster kan besøke Reykjavik kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og de mange mindre galleriene og museene rundt i byen.

  Et stopp innom Nasjonalmuseet på Island, Saga Museum og Maritimt museum gir deg alt du trenger å vite om Islands historie. Ta med badetøy hvis du vil ta en dukkert i et av byens 18 svømmebasseng. Mange av dem har også badstue og boblebad.

  I Reykjavik havn venter MS Fridtjof Nansen på deg. Etter at du har hentet den inkluderte ekspedisjonsjakken og sjekket inn, vil du ha tid til å finne deg til rette på lugaren. Rett før avreise vil det være en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon, og etterpå kan du gjøre deg kjent med skipet.

  Velkomstmiddagen om kvelden avsluttes med at kapteinen utbringer en skål og ønsker alle en fornøyelig ekspedisjon. Deretter møter du ekspedisjonsteamet og medlemmer av besetningen som vil ta deg gjennom en viktig helse- og sikkerhetsbriefing.

  Førprogram

  Hvis du har lyst til å bli bedre kjent med Island anbefaler vi at du bestiller et to- eller firedagers førprogram med oss der vi utforsker Den gylne sirkel. Reykjavik, «røykvik», som har fått navnet sitt fra dampen som stiger opp fra geotermisk aktivitet i området, er bare noen timer unna isbreer, varme kilder og fossefall.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Danmarkstredet

  14. august 2023 - 15. august 2023

  Vi får en myk start på eventyret med en dag til sjøs på vei til Nordvestpassasjen. Vi seiler gjennom Danmarkstredet, og her ligger faktisk verdens største fossefall … under vann! Blandingen av varme og kalde strømninger, i tillegg til sterk vind gjør at sjøen noen ganger her er litt røff.

  Om bord på skipet vil du ha tid til å slappe av, bli kjent med dine medreisende og benytte fasilitetene om bord. I vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet holde foredragsprogrammet sitt om dyrelivet og økosystemene i Arktis, for å forberede deg på opplevelsene som ligger foran oss.

  De vil også snakke om de viktige retningslinjene fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære hvordan du kan beskytte dyrelivshabitater, holde trygg avstand fra dyr og besøke lokalsamfunn i Arktis på en verdig og ansvarsfull måte.

  Hvis du føler for å holde deg aktiv kan du besøke treningsrommet og få opp pulsen. Du har også tilgang til badstuen, et endeløst basseng og to utendørs boblebad. Eller du kan slå deg ned i en sofa og nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og -baren med panoramautsikt, mens du lar tankene vandre ut i de rytmiske havbølgene.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Danmarkstredet

 • Dag 4
  Prins Christian Sund-regionen

  ‘En elv av smeltet is’

  16. august 2023

  Gjør deg klar til å oppleve noen av de vakreste landskapene på planeten vår i Prins Christians sund. Dette sundet sør for Grønland kobler Labradorsjøen med Irmingersjøen, og skiller fastlandet fra øygruppen Kapp Farvel.

  Denne 95 km lange skipsleien er omgitt av granittfjell med spisse fjelltopper på opptil nesten 2200 meters høyde. Du kan beundre spillet av geologiske mønstre i fjellveggen, fra dype sprekker og revner til linjer av svart lav som tilsynelatende siver ut av fjellet.

  De dempede grå og rustne grønntonene i fjellet står som kontrast til de hvite isbreene rundt. Disse langsomme bevegelige massene av is baner seg vei fra det enorme isdekket på Grønland og ned i sundet, der det kalver blåhvite isfjell av alle størrelser, sjatteringer og former. Du vil forstå hvorfor John Cabot, den italienske oppdagelsesreisende fra det 15. århundre, beskrev Prins Christians sund som ‘en elv av smeltende is’.

  Hold kameraet klart, og bli med ekspedisjonsteamet på observasjonsdekk. Det er bare to tegn på menneskelig liv her: den danske værstasjonen som ble bygget av USA under Den kalde krigen ved inngangen til fjorden, og de fargerike husene til de rundt 100 fiskerne og jegerne i landsbyen Aappilattoq, som oversatt fra lokalt grønlandsk inuittspråk betyr ‘sjøanemone’.

  Kanskje du ser ringsel og storkobbe på isen, og polarmåke og teist som hekker på de bratte klippene. Vågehval og knølhval kan også vise seg, selv om de ikke pleier å svømme inn i de smale delene av sundet. De foretrekker de bredere partiene ved innseilingen.

  Det er kun mulig å navigere Prins Christians sund om sommeren når isen er mindre tettpakket og isfjellene ikke blokkerer innseilingen. Været, sjøisen og blokkerende isfjell kan imidlertid nekte oss adgang når vi kommer hit.

  Hvis det skjer, er det simpelthen en del av det å være på en ekspedisjon i ekte villmark. Her er det naturen som lager reglene, ikke oss. Kanskje vi i stedet seiler mot Nunap Isua, også kjent som Kapp Farvel, det sørligste punktet på Grønland.

  • Inkludert Vi utforsker Prins Christian Sund
  Dag 4
  Prins Christian Sund-regionen

  ‘En elv av smeltet is’

 • Dag 5
  Ivittuut

  Moskusokse og en norrøn bosetning

  17. august 2023

  Liker du å besøke spøkelsesbyer? Ivittuut er akkurat det – en forlatt og glemt gruveby. Dette var en gang en travel gruvestasjon for kryolitt, men nå til dags er det ikke andre beboere enn beitende moskusokse rundt de gjengrodde, forlatte bygningene.

  Ivittuut spilte en gang en helt essensiell rolle i historien, da de hjalp de allierte med å vinne andre verdenskrig. Den gangen var dette den største kryolitt-gruven i verden. Kryolitt var et sjeldent, naturlig mineral som ble brukt i produksjonen av aluminiumlegering, og da Danmark ble invadert stasjonerte USA i all hemmelighet 500 tropper her for å forhindre at kryolitten skulle falle i tyskernes hender.

  Denne strategien forhindret tyske styrker i å bruke den sjeldne kryolitten til å produsere jagerfly, og dette ga de allierte overtaket på et vesentlig tidspunkt i krigen. I stedet ble kryolitten sendt til Storbritannia og brukt til å produsere fly som kjempet i Slaget om Storbritannia. Hvis det ikke hadde vært for dette, kunne utfallet av krigen vært et helt annet.

  Hvis vi går lenger tilbake i historien, til lenge før gruvearbeiderne ankom, kommer vi til tiden da vikingene bosatte seg i området for mer enn tusen år siden. Dessverre finnes det ingen spor etter dem. Man antar at Ivittuut var den siste vikingbosettingen på Grønland, men også den første som ble forlatt, av grunner vi bare kan spekulere i.

  Det er en uforglemmelig opplevelse å besøke Ivittuut – de forlatte bygningene og den øde kirkegården står som en sterk kontrast til den vakre naturen rundt. Ta en spasertur blant disse uhyggelige, men samtidig spennende ruinene, og se forfalne strukturer og rustent maskineri. Det er vanskelig å se for seg hvor viktig denne lille utposten var på et så avgjørende tidspunkt i historien vår.

  • Inkludert Landing i Ivittuut
  Dag 5
  Ivittuut

  Moskusokse og en norrøn bosetning

 • Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

  18. august 2023

  Nuuk ble befolket i 1728, og dermed er det den eldste bosettingen i landet. Selv om at Grønlands hovedstad er klassifisert som en by, er det mindre enn 17 000 mennesker som bor her. Navnet Nuuk betyr halvøy, og den ligger ved munningen til et system av spektakulære fjorder og fjell.

  Det første du vil legge merke til med denne lave bosettingen, er hvor fargerike husene er, med røde, grønne, blå og gule bygninger som står som en sterk kontrast til det isete hvite og svarte bakteppet av fjellene.

  I dag er Nuuk et sted der gamle og nye tradisjoner møtes, fra de billedskjønne gamle bygningene som ligger langs fjordkanten, til den ultramoderne arkitekturen i det grønlandske parlamentet og det bølgeformede kulturhuset Katuaq, som er inspirert av nordlyset.

  Du kan besøke Grønlands eldste bygning, Hans Egedes hus, som ble bygget i 1721 av den norske misjonæren som har fått æren for å ha grunnlagt byen. Andre steder i byen kan du se en statue og en kirke som er oppkalt etter ham.

  Den rødmalte kirken, Vår Frelsers kirke, med et klassisk evangelisk-luthersk klokketårn og spir er også verdt et besøk. Ta turen innom Grønland nasjonalmuseum og se Qilakitsoq-mumier, eller beundre lokale malerier på Nuuk kunstmuseum, det eneste museet for privat kunst og håndverk på Grønland.

  Vi vil også tilby en lang fottur gjennom Qinnquadalen (Paradisdalen) og rundt fjellet Lille Malene som en del av en valgfri utflukt. Her følger vi en sti formet av gamle reinsdyrspor, og får fantastisk utsikt over kysten av Grønland. På veien passerer vi en liten innsjø og naturlige kilder.

  Det er også en rekke spiserier i Nuuk for enhver smak, og noen av dem har lokale delikatesser som moskusokse, selsuppe og snøkrabbe på menyen. Hvis du bare har lyst på en kaffe, er det flere utmerkede kaféer som serverer varm drikke og mat som burger og danske bakervarer.

  • Inkludert Kulturopplevelse Nuuk
  Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Hovedstaden på Grønland

 • Dag 7-8
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

  19. august 2023 - 20. august 2023

  Davisstredet er oppkalt etter den engelske oppdagelsesreisende John Davis, som ledet ekspedisjoner her på søken etter en rute gjennom Nordvestpassasjen mellom 1585 og 1587. Davis var den første som trakk oppmerksomhet til sel- og hvalfangstmulighetene i området, og som viste at Newfoundland-fisket strakk seg såpass langt nord.

  Vi legger Grønland bak oss, og setter kurs for Canada. Mens vi seiler over Labradorsjøen kan du bli med på flere informative presentasjoner med ekspedisjonsteamet. Noen av temaene kan være dyreliv du kan se i nordlige Labrador, inuittkultur, ekspedisjonsfotografi og historiske oppdagelsesreisende i det arktiske Canada.

  Vi støtter også flere vitenskapsprogrammer du kan delta i. For eksempel Happywhale, der fotografier du tar bidrar til å identifisere og spore bevegelsen til spesifikke hvalarter over hele verden på grunn av deres karakteristiske særpreg.

  Eller du kan delta i GLOBE Observer-prosjektet, som kombinerer dine observasjoner av skyer og himmelforhold nedenfra med data samlet inn av satellitter ovenfra. Ved å delta i disse prosjektene vil du ikke bare støtte forskermiljøet, du vil også få en bedre forståelse av verden rundt deg.

  Dag 7-8
  Labradorsjøen

  Vi krysser Davisstredet

 • Dag 9-21
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

  21. august 2023 - 2. september 2023

  Tiden er inne for å gjøre et forsøk på å seile gjennom hele Nordvestpassasjen. Siden 1400-tallet har det vært mindre enn hundre vellykkede forsøk på å seile gjennom passasjen.

  James Cook forsøkte i 1776, og mange er kjent med den skjebnesvangre Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første som erobret Nordvestpassasjen med skip var den norske polfareren Roald Amundsen på en ekspedisjon som varte fra 1903 til 1906.

  I moderne tid, om bord på det førsteklasses ekspedisjonsskipet vårt MS Fridtjof Nansen, vil vi seile inn i Nordvestpassasjen på vårt eget eventyr, der målet er å seile gjennom hele passasjen til Alaska.

  Underveis vil vi lande på steder som er knyttet til tidlig polarhistorie, besøke inuitt-lokalsamfunn og forhåpentligvis se arktisk dyreliv som isbjørn, hval, sel og forskjellige sjøfugler.

  Det vil også være muligheter for ekspedisjonsbåtcruise mellom isflakene, og i ekte ekspedisjonsånd vil vi gå i land og oppleve den uberørte villmarken på nært hold.

  Skipets kaptein og ekspedisjonsleder vil kontinuerlig vurdere gjeldende vær- og sjøforhold, tilpasse aktivitetene deretter, og legge reiseruten dit sjøisen lar oss seile. Som alle gode oppdagelsesreisende, respekterer og samarbeider vi med naturen, ikke mot den.

  Her er noen av stedene i regionen som vi håper å utforske sammen med deg under landinger og korte spaserturer, hvis vind, bølger og sjøis tillater det:

  Pond Inlet

  Pond Inlet kalles også «Mittimatalik» på inuktitut, som betyr stedet der landingsstedet er. Dette er et tradisjonelt inuitt-lokalsamfunn på Baffinøya, som byr på utsikt mot Eclipse Sound og fjellene på Bylotøya. Det er også kjent som et godt sted for å se narhval – havets enhjørning.

  Devonøya

  Velkommen til den største ubebodde øya i verden. De eneste tegnene til menneskelig liv her er den for lengst forlatte bosettingen i Dundas havn og noen arkeologiske utgravinger fra Thule-perioden.

  Beechey Island

  Dette er siste hvilested for tre medlemmer av den tapte Franklin-ekspedisjonen som seilte inn i Nordvestpassasjen i 1845, men aldri kom tilbake. Det er skikk for oppdagelsesreisende i regionen å stoppe og vise sin respekt ved gravstedene, slik Roald Amundsen gjorde i 1903.

  Fort Ross

  Fort Ross er et forlatt handelssted i Hudson’s Bay som ligger i den sørlige delen av Somerset Island. Lagerbygningen her brukes fortsatt som tilfluktssted for sporadiske reisende, med køyesenger og hyller med boksmat.

  Gjøahavn

  Den norske polfareren Roald Amundsen overvintret i denne landsbyen i 1903 under ekspedisjonen som Gjøahavn er oppkalt etter. Mens han var her, lærte han viktige overlevelsesferdigheter fra de lokale nesilikinuittene. Denne kunnskapen ville senere gi ham en fordel i det kjente kappløpet om Sydpolen i 1911. En informativ spasertur og museene Heritage Centre og Hamlet Centre er dedikert til historien og kulturen i området.

  Cambridge Bay

  Cambridge Bay ligger på Victoria Island, og er det største stoppestedet for skip som krysser Nordvestpassasjen. Det kalles også Iqaluktuuttiaq, eller «en god fiskeplass», på grunn av elva Ekalluk som tiltrekker seg arktisk røye, moskusokse og karibu.

  Ulukhaktok

  Mange av de rundt 500 innbyggerne i dette lokalsamfunnet er involvert i kooperativet til de lokale kunsthåndverkerne, og produserer trykk, gobeliner og annet håndverk. Det er også her verdens nordligste golfbane ligger, og hver sommer arrangeres en turnering her.

  Smoking Hills

  Vi fortsetter inn i Amundsenbukta, der vi håper å se de bemerkelsesverdige Smoking Hills – et fantastisk syn, der røyk stiger opp fra klippene på østkysten av Cape Bathurst. Lignitt – en kombinasjon av erodert skifer og pyritt – selvantenner når det blir utsatt for luft og skaper dette fotogene fenomenet.

  Dag 9-21
  Nordvestpassasjen

  Hele veien gjennom Nordvestpassasjen

 • Dag 22-25
  Til sjøs

  Vakker utsikt underveis

  3. september 2023 - 6. september 2023

  Disse siste dagene til sjøs gir deg god tid til å roe ned og reflektere over eventyret gjennom Nordvestpassasjen. Du kan slappe av noen timer ved det endeløse bassenget, ta et boblebad eller en økt i badstuen. Vi har også et innendørs treningsrom og en utendørs løpebane der du kan opprettholde treningen.

  Ekspedisjonsteamet vil holde flere informative foredrag i vitenskapssenteret. Disse vil handle om alt fra dyreliv, tektonisk aktivitet og glasiologi til lokal historie og kultur, og er satt sammen for å gi deg en bedre forståelse av områdene vi seiler gjennom og informere deg om kommende landinger.

  Når vi krysser Beauforthavet kan du holde utkikk etter grønlandshval og gråhval. Vi kommer til Point Barrow, det nordligste punktet i USA, og seiler inn i Tsjuktsjerhavet. Gjennom Beringstredet har du Russland mot vest og USA mot øst. Dette er den internasjonale datolinjen, der du har ‘i morgen’ til høyre og ‘i dag’ til venstre.

  Vi seiler gjennom Beringstredet, og holder et øye på himmelen for å se en rekke sjøfugler. Det er over 30 arter å få øye på, blant annet svartfotkrykkje og forskjellige arter fra alkefamilien. På sensommeren kan du se en mengde fugler i denne regionen, så du har mer enn nok å peke kikkerten mot.

  Dag 22-25
  Til sjøs

  Vakker utsikt underveis

 • Dag 26
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

  7. september 2023

  Nome ligger på Seward-halvøya, og fikk virkelig sin plass i Alaskas historie den dagen da «De tre heldige svenskene» oppdaget gull i Anvil Creek i 1898. Gullgravere flokket snart hit fra Yukon og San Francisco i dampfartøy.

  Selv den kjente sheriffen Wyatt Earp lot seg friste av gullet, og åpnet en saloon her. Du ser spor etter gullfeberen overalt, blant annet i forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra århundreskiftet og gamle jernbaneskinner. Rop om ‘Gull! Gull!’ høres fortsatt her fra de som jakter på gull langs elvebredden av Snake River og andre steder i området.

  Byen markerer også sluttpunktet for tre av Roald Amundsens store ekspedisjoner: Nordvestpassasjen i 1906, Nordøstpassasjen i 1921 og et flyforsøk til Nordpolen i 1926. Det passer derfor godt at ekspedisjonen vår gjennom Nordvestpassasjen også slutter her.

  Etter ilandstigning flyr du fra Nome til Vancouver, der du overnatter på et sentralt hotell.

  Dag 26
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

 • Dag 27
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, vakker setting

  8. september 2023

  Eventyret kommer til veis ende i Vancouver. Vancouver er omgitt av et vakkert fjellandskap og farvannet i English Bay, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby.

  De forskjellige nabolagene syder av kortreist mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og Little Italy finner du i Commercial Drive.

  Sjekk også ut Vancouvers eldste nabolag. De viktorianske bygningene i Gastown huser noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på en fantastisk utsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene i Stanley Park.

  Etterprogram

  En flott måte å oppleve noen av høydepunktene i Vancouver på, er å bli med på en valgfri utflukt i Vancouver som et etterprogram. Nyt en hel dag i Whistler, en av Canadas mest kjente skiresorter, inkludert et stopp ved det høyeste fossefallet i British Columbia, Shannon Falls, der vi tar en tur med Sky Gondola.

  Dag 27
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, vakker setting

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
13.

Hva er inkludert

Inkludert

Hoteller

 • Overnatting i Vancouver etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse fra Nome til Vancouver

Transport

 • Transport fra skipet i Nome til flyplassen
 • Transport fra flyplassen i Vancouver til hotellet

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: