10 grunner til å seile med Nordkapp-ekspressen

Reis langs hele norskekysten fra Oslo til Norges sørligste og nordligste punkt, opp til «Europas tak», og seil inn det magiske nordlysets rike.

Bilde: Getty Images

1. Hovedstaden og landets sørligste og nordligste punkt

Nordkapp-ekspressen er den første reisen vår til landets nordligste og sørligste punkt. Velg om du vil seile fra Bergen eller, for første gang i vår 130 år lange historie, til eller fra pulserende Oslo.

Nordkapp er både Norges og Europas tak og kjennetegnes av stupbratte klipper som reiser seg opp av sjøen. Landets sørligste punkt er tettpakket med steder som er fylt til randen med historie fra 2. verdenskrig, vikingtiden og sjøfart.

Bilde: Getty Images
Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Bilde: Tommy Simonsen

2. Kystens høydepunkter

Nordkapp-ekspressen stopper på flere nye steder med 16 nøye utvalgte reisemål. Ved 70 grader nord kan du se etter nordlyset på himmelen over Alta, nordlysets by. I sør kan du lære om vikinghistorien i Haugesund og seile med spektakulær utsikt over Hardangerfjorden. Vi legger også til havn på steder vi ikke har besøkt på mange år, som det tradisjonelle tettstedet Lødingen, som ligger ved fjorden.

Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Bilde: Tommy Simonsen
The Northern Lights over Vesterålen
Bilde: Shutterstock

3. Nordlysløftet vårt

Nordkapp-ekspressen seiler fra slutten av september til mars. Valget er ditt, enten du vil oppleve gylne høstfarger, snødekt vinterland eller alt det den gode «vårfølelsen» har å by på. Dette er også de årstidene da landets fortryllende nordlys viser seg frem på nattehimmelen. Skulle nordlyset ikke dukke opp når du reiser med Nordkapp-ekspressen, tilbyr vi deg en gratis tur for å gi deg et nytt forsøk.

The Northern Lights over Vesterålen
Bilde: Shutterstock
Dog sledding, Tromso, Norway
Bilde: Hurtigruten Norway

4. Vil du kjøre med snøscooter eller hundeslede?

Vi har plukket ut mer enn 35 sesongbaserte utflukter som du kan legge til på reisen, slik at du får en enda bedre opplevelse mens du reiser med Nordkapp-ekspressen. Få innblikk i historien om 2. verdenskrig i Kristiansand, fisk fra en 100 år gammel sjark i Lofoten og bli med på hvalsafari eller hundesledetur i Tromsø. Med et gjennomsnitt på sju timer i hver havn har du god tid til å skape spesielle minner med én eller flere utflukter.

Se alle utflukter Se alle utflukter
Dog sledding, Tromso, Norway
Bilde: Hurtigruten Norway
MS Trollfjord, Hurtigruten
Bilde: Alamy Stock Photo

5. For kystens fremtid

Vi er et av verdens mest nyskapende og bærekraftige cruiserederier. Vi bruker lokale forhandlere når det er mulig, bidrar med viktige tjenester i lokalsamfunnet og har avsluttet all bruk av engangsplast på skipene våre. Gjennom Hurtigruten Foundation støtter vi bærekraftige prosjekter over hele verden, inkludert et prosjekt som er med på å gjenopprette Nord-Norges tareskog, et viktig habitat som tar opp CO2.

MS Trollfjord, Hurtigruten
Bilde: Alamy Stock Photo
Bilde: Shutterstock

6. En ekte smak av Norge

På Nordkapp-ekspressen får du oppleve de gode smakene norskekysten kan by på, både om høsten og vinteren, med lam, rødbeter, reinsdyr, vilt, tindved, skalldyr og skrei. Konseptet på alle de tre restaurantene og baren om bord er Norway’s Coastal Kitchen, en flytende kulinarisk opplevelse med lokalprodusert mat og ferske råvarer fra leverandører langs hele kysten.

Bilde: Shutterstock
Bilde: Agurtxane Concellon

7. Mer enn restauranter

Typisk norsk mat har ofte en sentral plass også utenfor restaurantene om bord. Bli med på en kulinarisk fremvisning, og se når en av kokkene våre fileterer og konserverer fisk. Perfeksjonert gjennom tusener av. Her får du oppleve en av det nordiske kjøkkenets tradisjonelle måter å konservere mat på. Prøvesmak regionens drikkevarer og lær alt om nyansene i ulike typer akevitt.

Bilde: Agurtxane Concellon
Bilde: Espen Mills

8. En komfortabel reise til sjøs

Stig om bord på skipet MS Trollfjord og inn i en avslappende verden. Klassisk interiør. Avslappet stemning. Naturlige materialer preger interiøret, og de store vinduene i fellesområdene gjør det vanskelig å skille mellom kysten og båten. Tren på treningsrommet øverst på dekket med en utsikt som aldri blir kjedelig, eller slapp av i en koselig lenestol i panoramasalongen mens du ser kysten gli forbi.

Bilde: Espen Mills

9. Få den naturskjønne kysten på lerret og kamera

Coastal Experience Team er vertskapet ditt på turen langs norskekysten. De forteller om historien og kulturen i Norge med innlevelse, og de snakker gjerne om viktige landemerker dere kan se fra dekk. Bli med dem på kunstverksted, mal det inspirerende landskapet du har foran deg og få tips om hvordan du tar bilde av det flotte nordlyset på kamera under et fotoverksted.

Møt teamet Møt teamet
Bilde: Espen Mills

10. Spis frokost på senga hver dag

For å få mest ut av opplevelsen på Nordkapp-ekspressen, bør du bruke litt tid i en av MS Trollfjords flotte suiter. Hva er vel bedre enn store og stilige rom og en enorm seng hvor du kan du få frokosten servert hver dag? På den private balkongen kan du lene deg godt tilbake og nyte utsikten over kysten i fred og ro. Alle måltidene på skipets gourmetrestaurant, så mange cocktailer i baren du kan tenke deg og dekadent ettermiddagste i den eksklusive loungen inngår også.

Bilde: Espen Mills

Eventyret ditt starter her