10 grunner til å seile med Svalbard-ekspressen

Her er noen av grunnene til at du bør bli med på denne nostalgiske seilingen til et av verdens ytterpunkteR, i nydelige omgivelser med 24 timers sommerlys.

1. Det siste stoppestedet før Nordpolen

Under seilingen til Longyearbyen ved 78 °N og tilbake, besøker Svalbard-ekspressen 16 nøye utvalgte reisemål etter 130 års erfaring fra å seile langs norskekysten. Utforsk spesielle steder, som noen av landets eldste fiskevær Åndalsnes og Træna, med fantastiske fjell i bakgrunnen. Se fuglefjellene på Bjørnøya midt i Barentshavet og ta steget ut i isbjørnens rike ved den tidligere kullgruvebyen Ny-Ålesund. 

2. Sol deg på dekk … ved midnatt

Du får seile langt inn i den nordlige polarsirkelen om sommeren når midnattssolen gløder. Å se solen i horisonten uten at den går ned, er et helt spesielt naturfenomen du aldri kommer til å glemme. På Svalbard skinner sola på himmelen hele dagen og natten fra sent i april til august. Det gir deg 24 timer med dagslys for å utforske dette fantastiske stedet.

3. Besøk Lofoten for å fiske og padle med kajakk

Med gjennomsnittlig seks timer i hver havn får du god tid til å virkelig utforske alle stedene vi besøker. Den beste måten for å se forskjellige sider av livet langs kysten er ved å delta på det nye utvalget vårt av over 30 sommerutflukter.

Du kan padle med padlebrett i Åndalsnes, besøke et historisk vikingtun i Tromsø, sykle med e-sykkel rundt eventyrøyaSenja, eller prøve hundekjøring på hjul på Svalbard. 

Se alle utflukter Se alle utflukter

4. Se etter isbjørn langs kysten

Dyrelivet og naturen på toppen av verden skiller seg betraktelig fra andre steder på jorda. Se etter hvalross som koser seg i solen langs hvite sandstrender. Se etter isbjørner som streifer langs isjøisen på jakt etter seler. Se etter grupper med hvaler; eller havørn som svever høyt over turkise fjorder og frodige fjell; eller reinsdyrfamilier rundt Svalbards bratte fjell.  

5. Gjenopplev reisenes gullalder

Skipet MS Trollfjord, er et stilig fristed til sjøs, med en skandinavisk dekor og naturlig innredning. Resultatet er en uformell, nostalgisk atmosfære som innbyr til eventyr og avslapping. Slapp av med en cocktail i den toetasjes salongen og slå av en prat med andre reisende, eller nyt den vakre utsikten fra panoramabadstuen.

6. Kysten er kjøkkenet vårt

Med matkonseptet Norway’s Coastal Kitchen henter skipets tre elegante restauranter og panoramabaren, inspirasjon fra sesongens lokale råvarer, gamle norske matkonserveringsteknikker, ogfornyede historiske menyer. Nyt friske bær, spiselige blomster, rabarbra, grønnsaker og sjømat – som utgjørsmaken av sommer langs norskekysten.

Restaurantene på Svalbard-ekspressen Restaurantene på Svalbard-ekspressen

7. Lær hemmelighetene til det nordiske kjøkkenet

Mat- og drikkeopplevelsen strekker seg langt utover restaurantene på Svalbard-ekspressen. Et helt nytt utvalg av matverksteder og prøvesmaking er inkludert, der vi setter smakene, produsentene og matarven fra norskekysten i sentrum. Se teknikken når vi lager perfekt gravlaks, og få ideer om hvordan du kan lage mat med bærekraftige ingredienser, som tang.

Bilde: Espen Mills

8. Suite-opplevelse

Bestill en suite for å oppleve det absolutt beste innen komfort, mat og service om bord på MS Trollfjord. Suitene har king-size-senger, private balkonger, ubegrenset bruk av minibaren, og mulighet for frokost som romservice. Når du bor i en av suitene våre får du også à la carte fine dining til alle måltider, luksuriøs ettermiddagste med musserende vin hver dag, cocktailer, og til og med en eksklusiv middag med skipets senioroffiserer.

Bilde: Espen Mills

9. Hjemme hos oss

Et Coastal Experience Team bestående av fem personer er med deg om bord, som betyr at du får et variert program hver dag under reisen. De arrangerer opplæring i håndverk, fotoverksteder, filmkvelder, friluftsaktiviteter og valgfrie gåturer.

Resten av tiden er de om bord, der de deler et hvelv av kunnskap, historie og fortellinger fra kysten.

Møt teamet Møt teamet

10. Reiser som gir tilbake

Gjennom generasjoner har reisene våre bidratt til å opprettholde lokalsamfunn, støtte næringsgrunnlaget og knytte venner og familier sammen. Ved å være en forkjemper for lokale leverandører bidrar vi til en sirkulær økonomi som fremmer kortreist mat og drikke, som bidrar til vesentlig lavere energibruk. Stiftelsen vår har også pågående bærekraftsprosjekter flere steder i Norge, som et omfattende strandopprydningsprosjekt på Svalbard.

Eventyret ditt starter her