Hurtigruten Arctic Ski & Sail - Skiopplevelse i Tromsø

Tromsø - Senja - Lyngen - Kvaløya - Tromsø

Ønsker du å oppleve Norges vakreste toppturseilas i 2018? Tre dager til sjøs kombinert med randonnée og frikjøring i noen av Nord-Norges beste fjell – en tur som tar deg til nye høyder og skjulte perler hvor få har stått på ski før deg.

 • 3 dager og 3 netter med ski og seiling over Polarsirkelen i Norges vakreste skiområder
 • Reis med erfarne, lokale toppturguider fra Bre og Fjell og stå på ski i små grupper tilpasset ditt nivå (6 gjester per guide)
 • Uformell, herlig atmosfære om bord klassiske MS Nordstjernen, med DJ og afterski på dekk
 • Nyt fantastisk lokalmat fra Norway's Coastal Kitchen

Oversikt

Hurtigruten er kanskje mest kjent for å være "verdens vakreste sjøreise". Med Arctic Ski & Sail tar vi opplevelsen til et helt nytt nivå med toppturer, randonnée og frikjøring på programmet. Med tre dager på ski og tre netter med seiling, tar Hurtigruten Arctic Ski & Sail deg til de aller beste skistedene i Norge, områder som er ukjente for de aller fleste profesjonelle offpiste-kjørere på jakt etter de beste skiopplevelsene.

Hver dag blir du tatt med fra havet til toppen av fjellene på rundt 1000 m.o.h. mens du tar inn utsikten over de langstrakte fjorder og hav du nettopp kom fra. Fra toppen og ned cruiser du mot det knallblå Atlanterhavet og får ta del i en av de aller mest ettertraktede skiopplevelsene som finnes.

Er du ikke en profesjonell skikjører eller toppturentusiast? Ingen grunn til bekymring – det trenger du nemlig ikke være. Ved å dele opp alle gjestene i grupper på seks stk., alle med hver sin guide, tar denne reisen høyde for alle nivåer, fra nybegynnere til veteraner. Løypene tilpasses nivået i gruppen, slik at alle får mest mulig ut av dagene på ski.

Topptur på ski over Polarsirkelen i Norge

Bli med oss til et av de mest ekstreme og spektakulære områdene langs norskekysten. Ingen andre land i verden tilbyr samme skiforhold som Norge.

"Sail in, hike up, ski down", skrev Duncain Craig fra The Times, og kalte turen "absurdly enjoyable". Tilbakemeldingene fra 2017 versjonen av Hurtigruten Arctic Ski & Sail var fantastiske, mye takket være en uslåelig kombinasjon: de fantastiske områdene vi besøker og den magiske atmosfæren om bord MS Nordstjernen.

Fra Tromsø legger vi ut på en reise til Senja, Lyngen og Kvaløya – steder som egner seg utmerket til frikjøring og pudderforhold. Og det aller beste? Du vil stå på ski ned fjell hvor få har stått før deg. Og du har fjellet mer eller mindre for deg selv.

I april vil forholdene også være prima. Toppene er dekket av snø og solens tilbakekomst gir oss lange dager med stigende temperaturer.

Stå på ski i ensom majestet

Når vi sier at du kommer til å stå på ski der få har vært før deg, mener vi det. Grunnen er vårt tilskudd til årets program: egne tenderbåter som tar deg til land på steder hvor busser og biler ikke har tilgang. MS Nordstjernen tar deg til en ny destinasjon hver dag. Fra skipet hopper vi i våre fantastiske PolarCircle tenderbåter og kjører deg i land hvor utstyret ditt venter på deg. Derfra tar vi oss opp fjellet.

Kanskje lurer du på nøyaktig hvilke fjell vi skal opp? Vel, det er en del av spenningen. For dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og det er opp til kapteinen, ekspedisjonsleder og guider å bestemme hvilket fjell som er det beste alternativet når vær og snøforhold er tatt i betraktning.

En typisk dag på Hurtigruten Arctic Ski & Sail:

 • 07.00 – Frokost. Lag deg en niste til lunsj. Forbered utstyret ditt før avreise.
 • 09.00 – Vi går i land. Briefing av dagens turer etterfulgt av topptur. Lunsj på toppen.
 • 16.00 – Vi returnerer til skipet og afterski på dekk
 • 19.00 – Middag og kveldsbriefing
 • 21.00 – Møte med guidene

Når du returnerer til skipet etter en lang dag på ski, skjønner du fort hvorfor MS Nordstjernen er et av de mest verdsatte skipene i flåten. Bruk av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid, og skipets unike atmosføre gjør den gamle damen til en av de aller beste basecampene i Norge. En annen fordel er det store akterdekket, perfekt til en bra afterskifest med likesinnede – eventyrlystne og vennlige skikjørere fra hele verden.

Maten: Norway's Coastal Kitchen

Cruiseskip er ikke akkurat kjent for å ha verdens beste mat, men hos Hurtigruten gjør vi det annerledes. Vårt Norway's Coastal Kitchen-konsept bruker kun produkter fra lokale leverandører. Kokkene drar nytte av det faktum at vi seiler gjennom noen av de rikeste fiskeområdene og langs fruktbar kystmark, og får meg seg ferske råvarer som brukes i nyskapende så vel som klassiske norske retter.

Les hvorfor Hurtigruten Arctic Ski & Sail i 2017 var en «drøm som kom i oppfyllelse» for Solweig.

Gira på mer? Ta en ekstradag på Kvaløya

På to av våre avganger har du muligheten til oppleve enda mer av de utrolige løypene rundt Ersfjorden på Kvaløya. Reiser du torsdag 5. april eller torsdag 12. april, kan du nemlig bestille en ekstra dag om bord MS Nordstjernen. Og ønsker du det perfekte stedet å stå mer på ski, finnes det knapt et bedre sted enn Kvaløya.

Etter enda en full dag i bakkene med våre guider, henter bussen deg på mandag (i stedet for søndag) og kjører deg til flyplassen. 

For å bestille dette, velg Hurtigruten Arctic Ski & Sail 2018 inkl. ekstradag på Kvaløya (4 døgn) i nedtrekksmenyen når du skal bestille reisen din.

Fakta om Hurtigruten Arctic Ski & Sail:

Skip:

MS Nordstjernen

Avganger:

 • Torsdag 5. april 2018 (med mulighet for en ekstra dag på Kvaløya)
 • Mandag 9. april 2018
 • Torsdag 12. april 2018 (Få plasser igjen) (med mulighet for en ekstra dag på Kvaløya)
 • Mandag 16. april 2018
 • Torsdag 19. april 2018 (Få plasser igjen)

Tider:

 • Avgang dag 1: 18:00
 • Ankomst dag 4: 17:00 til flyplassen

Skikjøring:

 • Timer på ski hver dag: 7 (gjennomsnittlig)
 • Høydemeter: 500-1000 meter (avhengig av nivå)
 • Områder: Senja (Hamn), Lyngen (Uløya) og Kvaløya (Ersfjordbotn)
 • Topper per dag: 1 eller 2 (avhengig av nivå)

Praktisk informasjon:

Inkludert:

 • 3-dagers (3 netter) cruise fra Tromsø til Tromsø
 • Toppturer og skikjøring: Guided turer i grupper på 6 personer med sertifiserte fjellguider fra Bre og Fjell, inkludert all transport
 • Alle måltider Norway's Coastal Kitchen
 • Transport med tenderbåt fra skip til land

Ikke inkludert:

 • Fly til/fra Tromsø
 • Utstyr: du må ta med (eller leie) eget utstyr, inkl. Tøy, sko og ski

Utstyr og pakking

Utstyret ditt vil ikke være tilgjengelig om bord grunnet begrenset plass, men blir tatt i land for deg hver morgen.

Du kan leie skredutstyr for avanserte toppturer fra guidene, som blir levert om bord. Dette må bestilles på forhånd, etter at du har bestilt selve turen. Da venter utstyret på deg ved havnen i Tromsø.
Mer informasjon og priser kommer.

Vi har en avtale med Tromsø Outdoor for Hurtigruten Arctic Ski & Sail gjester. I gjennom deres nettside kan du leie skiutstyr (inkludert sko, støvler og snøskredutstyr). Bestill her.

Her finner du en gjennomgang av hvordan du bestiller utstyret ditt. 

Reis lett og smart

 • Pakk skiutstyret ditt i en skibag, den vanlige ryggsekken din og en stor bag med resten av utstyr og klær (100 – 140 L er anbefalt).
 • På innenlandsfly betaler du ekstra for skibag/utstyr, så fyll den opp med tunge gjenstander (støvler, kramper, isøks, skinn, staver osv.) for å redusere vekten på den vanlige bagasjen din.
 • Du kan også ta med ryggsekk som håndbagasje (uten skarpe gjenstander, selvfølgelig). Den andre bagen burde ikke være mer enn 20 kg, slik at du unngår å betale overvekt.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Utreise April 2018

Avreisehavn Tromsø
Dag 1

Den arktiske hovedstaden


Sted: Tromsø

Du går om bord MS Nordstjernen i Tromsø. Ankommer du byen tidlig, anbefaler vi en tur innom Ishavskatedralen for deretter å ta Fjellheisen opp til Storsteinen (421 moh). Byens gastronomiske opplevelser er mange, men skal du ha noe kjapt og godt kan vi anbefale Burgr og Raketten.

Leier du utstyr, er det nok av tid til å teste sko, ski og klær på havna før avgang. Skipet forlater Tromsø kl. 18.00. Mens vi seiler mot Hamn på Senja, blir det velkomstmøte og en deilig middag kl. 19.00.

Kl. 21.00 møter du guidene om bord. Her finner vi ut av hvilket nivå du ligger på og hvilken gruppe du hører hjemme i, noe som legger grunnlaget for de neste tre dagene med skikjøring.

På Hurtigruten Arctic Ski & Sail er alt fra nybegynnere til profesjonelle skikjørere velkomne om bord. For å sørge for at alle er komfortable med nivået i deres gruppe, vil alle bli delt opp i eksklusive grupper på seks personer med en autorisert guide hver.

Kl. 23.00 ankommer vi Hamn på Senja.

Dag 2

Vi inntar fjellene


Sted: Senja

Endelig dags å se hva forholdene i fjellet har å by på. Senja er Norges nest største øy, og kalles ofte for «miniatyr-Norge» - på øya finner du alt fra frodig skog til alpine topper.

Senja er stedet for deg som leter etter skikjøring i verdensklasse. Her finner du fjell i alle mulige former og størrelser. Med mange topper mellom 700 – 1000 meter, tilbyr Senjas løyper varierte vanskelighetsgrader – perfekt for alpine eventyr for både nybegynnere og eksperter.

Din dag på Senja:

Dagen starter med en tidlig frokost (6.30 – 8.00) og muligheten til å lage en nistepakke til lunsj. Deretter hopper vi i tenderbåtene og kjører til land.

Vi velger alltid fjellet som gir oss de beste opplevelsene, vurdert ut ifra ilandstigningsmuligheter, snø- og værforhold. Dette gjør oss ekstremt fleksible, og gir deg mer tid på ski.

Dagen i løypene fullføres kl. 16.00 med turen tilbake til skipet for litt afterski. Du vil i gjennomsnitt kjøre 7 timer hver dag, med stigninger på mellom 500 og 1000 meter.

Kl. 17.00 seiler vi nord. Middag serveres kl. 19.00. Kl. 21.00 er det briefing med guidene, før vi ankrer opp ved Uløya i Lyngen kl. 02.30.

Dag 3

Drømmedestinasjonen


Sted: Lyngen (Ulvøya)

Lyngsalpene, fjellområdet på Lyngenhalvøya ca. 60 km vest for Tromsø, er en drømmedestinasjon for skikjørere. Det kontrastfulle landskapet består av dype fjorder, grønne kystlinjer, alpine områder, kalde elver, arktisk fauna og fugleliv og, selvfølgelig, ekstreme fjelltopper.

Regionen, med sine 124 topper på over 1000 meter, er Nord-Europas mest markante store fjellområde. De hvite toppene i Lyngenalpene har tiltrukket fjellklatrere siden 1800-tallet. De er kjent over hele verden for sitt fantastiske skianlegg og landskap.

Din dag i Lyngen:

Hvis du liker offpiste-kjøring i ekstremt og eventyrlig terreng, er Lyngen for deg. Store, bratte fjell mellom 1100 og 1800 meter gir masse løypevariasjon ned mot sjøen.

Etter frokosten tar vi deg til land i tenderbåtene, før vi setter kurs for løypene fra 09.00-16.00. Vi returnerer til skipet for afterski, middag og møte med guidene. Vi ankrer ved Kvaløya/Ersfjorden rundt midnatt.

Dag 4

Siste dag på ski


Sted: Kvaløya (Ersfjorden)

Vi tilbringer den siste dagen i fjellene og fjordene i Ersfjordbotn på Kvaløya, ca. 30 minutter fra Tromsø. Her stiger fjellene opp til 1000 meter, omringet av sjøen.

Den store løypevariasjonen gjør Kvaløya til en perfekt destinasjon for skikjørere med litt erfaring. Brede løyper og brattere korridorer forklarer hvorfor Tromsøværinger beskriver området som en lekegrind for skikjørere.

Din dag på Kvaløya:

Nyt en god frokost og lag lunsj, ta tenderbåten over til stranda, og jobb deg oppover (og nedover) løypene fra 09.00 – 16.00.

Bussen henter deg kl. 16.30, og du vil bli fraktet med bagasjen til Tromsø lufthavn.

Gira på mer? Ta en ekstradag på Kvaløya

På to av våre avganger har du muligheten til oppleve enda mer av de utrolige løypene rundt Ersfjorden på Kvaløya. Reiser du torsdag 5. april og torsdag 12. april, kan du bestille en ekstra dag om bord MS Nordstjernen. Og ønsker du det perfekte stedet å stå mer på ski, finnes det knapt et bedre sted enn Kvaløya.

Etter enda en full dag i bakkene med våre guider, henter bussen deg på mandag (i stedet for søndag) og kjører deg til flyplassen. 

For å bestille dette, velg Hurtigruten Arctic Ski & Sail 2018 inkl. ekstradag på Kvaløya (4 døgn) i nedtrekksmenyen når du skal bestille reisen din.

Sted Tromsø flyplass
Livet om bord Bilder og video

Bilder fra Arctic Ski & Sail

Se gjennom noen av bildene fra Hurtigruten Arctic Ski & Sail i 2017.

Video

Få en smakebit av hvordan det er å seile og stå på ski i Nord-Norges majestetiske fjell.

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål om reisen, utstyr, fly eller lignende? Klikk på linken under for å kontakte oss på e-post, telefon eller chat.